Pages

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Χρυσομάλλης σε Γεωργιάδη για το παρασκήνιο με το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας: «Είναι σαν να του βάζεις λουκέτο – Καλύτερα να βγούμε να πούμε ότι το κλείνουμε»

 


Τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, που προηγήθηκαν της απόφασης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να αναβαθμίσει το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αποκάλυψε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Δηλώσεις για το ζήτημα της αναβάθμισης του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας το πρωί του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Τριφυλίας, για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις διαβουλεύσεις που μεσολάβησαν μεταξύ της δημοσιοποίησης της ΚΥΑ για τι άγονες περιοχές, με την οποία το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας παρέμενε στην Β’ κατηγορία, και της τελικής απόφασης του κ. Γεωργιάδη, με την οποία τελικά η δομή υγείας αναβαθμίστηκε στην Α’ κατηγορία.

Ο κ. Χρυσομάλλης σημείωσε ότι εξήγησε στον υπουργό Υγείας ότι η παραμονή του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας στη Β κατηγορία κινήτρων, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση νοσοκομείων κοντινών περιοχών, θα οδηγούσε σε λουκέτο, καθώς ακόμα και οι υπάρχοντες γιατροί θα το εγκατέλειπαν.

«Του εξήγησα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσομάλλης για τις συνομιλίες που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη «ότι βάζοντας τα όμορα νοσοκομεία ως Α’, του Πύργου, των Μολάων, της Σπάρτης, δεν είναι μόνο ότι δεν θα έρθουν άλλοι γιατροί στις προκηρύξεις των κενών θέσεων, αλλά και οι υπάρχοντες γιατροί θα προτιμήσουν να πάνε στα όμορα νοσοκομεία που αναβαθμίστηκαν. Άρα, θα φύγουν και οι υπάρχοντες γιατροί από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Του εξήγησα ότι αν το αφήσει Β’ θα είναι σαν να του βάζει λουκέτο. Του εξήγησαν ότι θα ήταν καλύτερα να βγούμε και να πούμε ότι το κλείνουμε, παρά να το αφήσει Β’ και να κλείσει μόνο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου