Pages

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΑΙΧΜΗΡΑ: Δεν είχε προβλεφθεί στο Βιολογικό Γαργαλιάνων παροχή νερού χρήσης

 


Ίσως φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό το γεγονός ότι δεν είχε προβλεφθεί στη μελέτη του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων παροχή νερού χρήσης, με συνέπεια να ληφθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ομόφωνη απόφαση στη Δημοτική Επιτροπή Τριφυλίας για εκτέλεση επειγουσών εργασιών.

Στο εισηγητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας- Τμήμα Μελετών, Εκτέλεσης Έργων & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο τέθηκε υπόψη των μελών της Δ.Ε., για «Έγκριση εκτέλεσης επειγουσών εργασιών στο έργο “Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων”», ελήφθησαν υπόψη διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, η σύμβαση του έργου και σχετική αυτοψία στο έργο.

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «για τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, η οποία θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης “Δίκτυα αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων”, απαιτείται παροχή νερού χρήσης.

Η παροχή νερού χρήσης, αν και αποτελεί αντικείμενο της εν λόγω Πράξης, δεν έχει προβλεφθεί στη μελέτη του έργου του θέματος. Η όδευση αυτής θα είναι όμοια με την όδευση του σκάμματος από το όριο πόλης των Γαργαλιάνων μέχρι το χώρο εγκατάστασης της Ε.Ε.Λ. Παρακαλούμε όπως εγκριθεί η εκτέλεση επειγουσών εργασιών στο έργο του θέματος.

Οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση εντός του προαναφερθέντος σκάμματος (ενδεικτικά βάθος 60 εκατοστών και μήκος 1600 μέτρων) αγωγού πολυαιθυλενίου κατάλληλου για πόσιμο νερό, διατομής Φ63.

Η τιμολόγηση των παραπάνω εργασιών θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο Α.Τ.12.14.03.14 του εγκεκριμένου τιμολογίου ύδρευσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις της διευθύνουσας υπηρεσίας του έργου. Οι ανωτέρω εργασίες θα συμπεριληφθούν στον επόμενο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών του έργου…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου