Pages

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Η Πύλος γιορτάζει την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα

 


Την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα θα γιορτάσει η Πύλος τη Δευτέρα και την Τρίτη (23 και 24 Σεπτεμβρίου 2024).

Την παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου -όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας-, μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός και θα ακολουθήσει από τις 10 το βράδυ έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, ιερά αγρυπνία.

Η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου της Πύλου

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν την Τρίτη κύρια ημέρα της εορτής. Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τις 7 το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις ακολουθίες θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος και ο Επίσκοπος Σκοπέλου Νικόδημος.

Η λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας θα ξεκινήσει από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 10:30 το πρωί και θα φθάσει έως το λιμάνι, πριν επιστρέψει στο Ναό, όπου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση.

Παράλληλα από την Κυριακή 22 έως και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Πύλου, στην πλατεία Παλαιών Σφαγείων (Χασάπικα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου