Pages

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Απογειώνεται η Μεσσηνία: Διεθνές hot spot για τους πιλότους του μέλλοντος


 Οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου για την εκπαίδευση Γερμανών πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ) της Καλαμάτας βρίσκονται σε ώριμο στάδιο.

Οι μελλοντικοί πιλότοι των γερμανικών F-35 αναμένεται να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους στο αναβαθμισμένο κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πλέον αποκτά διεθνή εμβέλεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Εκπαίδευση Σύγχρονης Τεχνολογίας με Μ-346

Το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία για την εκπαίδευση των νέων πιλότων της στην Καλαμάτα οφείλεται στην αντικατάσταση των παλαιών αεροσκαφών Τ-2 Buckeye με τα προηγμένα Μ-346.

Αυτά τα αεροσκάφη, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας με την ισραηλινή εταιρεία Elbit, προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και προσομοιώνουν τις συνθήκες πτήσης μαχητικών 5ης γενιάς, όπως τα F-35.

Οικονομικά οφέλη από τη συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας

Οι Γερμανοί πιλότοι θα ακολουθήσουν πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ξεκινώντας με μονοκινητήρια Τ-6, προχωρώντας στα σύγχρονα Μ-346 και ολοκληρώνοντας τις θεωρητικές σπουδές τους σε ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια.

Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα, με το κόστος εκπαίδευσης κάθε πιλότου να υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Καλαμάτα μετατρέπεται σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης

Η Πολεμική Αεροπορία έχει στόχο να καθιερώσει την Καλαμάτα ως ένα από τα κορυφαία διεθνή εκπαιδευτικά κέντρα για πιλότους.

Με την υποστήριξη σύγχρονων αεροσκαφών όπως τα Μ-346 και την έλλειψη διαθέσιμων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων παγκοσμίως, η Ελλάδα έχει μια χρυσή ευκαιρία να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση ιπταμένων νέας γενιάς.

Προετοιμασία για το μέλλον

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346 αποτελεί βασικό εργαλείο προετοιμασίας για τη μετάβαση στα μαχητικά 5ης γενιάς, όπως τα F-35.

Οι πιλότοι θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε σενάρια που προσομοιώνουν πραγματικές αποστολές, καλύπτοντας κάθε πτυχή της σύγχρονης αεροπορικής στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου