Pages

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί ρεμάτων με τα Αντιπλημμυρικά έργα ΠΕ Μεσσηνίας


 Αντιπλημμυρικά έργα ΠΕ Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας, υλοποιώντας εργασίες καθαρισμού βλάστησης, απομάκρυνσης φερτών υλών και διαμόρφωσης της κοίτης ρεμάτων.

Περιοχές πρόσφατων παρεμβάσεων είναι το ρέμα του Καραμπογιά στην Καλαμάτα για μήκος 700 περίπου μέτρα, το ρέμα Αγίων Αναργύρων στο πέταλο για 1000 μέτρα μήκος, ο καθαρισμός κεντρικού ρέματος στο Βασιλικό Δήμου Οιχαλίας για μήκος 1000 μέτρα, καθαρισμοί στο Τζάνε, καθώς και σε ρέματα στις κοινότητες Στέρνας, Αετοφωλιάς και Σπιταλίου. Άμεσα αντίστοιχες παρεμβάσεις ξεκινούν και στο ρέμα Πολιτέικο στην Καλαμάτα.

Παράλληλα προωθήθηκε η διαδικασία συμπληρωματικής σύμβασης, για ποσό 79.360 €, της εργολαβίας εκτέλεσης αντιπλημμυρικών εργασιών, προϋπολογισμού 320.000 €, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες και σε άλλες περιοχές του νομού.
Επίσης με τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας, συνεχίζεται και η συντήρηση του οδικού δικτύου του ΓΟΕΒ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η μεταφορά υλικού οδοστρωσίας από τη δωρεά Λαρσινού και η διάστρωσή του στο οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ, με πρόσφατες εργασίες στις κοινότητες ‘Αριος, Αιθαίας, Πιπερίτσας, Αριστοδημείου, Λάμπαινας και στην περιοχή του Μπουρνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου