Pages

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΊΩΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 


Με καλό καιρό αλλά κυρίως ενωτικά κορυφώθηκε και φέτος  μαθητική παρέλαση  για την 28η Οκτωβρίου 1940 στα Φιλιατρά.

Αρκετός κόσμος γέμισε την κεντρική πλατεία της πόλης για την  εθνική επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμώντας το ιστορικό «ΟΧΙ»!

Στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Φιλιατρών το πρωί της Παρασκευής διεξήχθη δοξολογία μετά το πέρας της οποίας οι παρευρισκόμενοι σ’ αυτή, με επικεφαλής τη  Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων, αναχώρησαν για την κεντρική πλατεία στον προ του Ηρώου χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερό Κλήρο και κατάθεση στεφάνων.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποιήθηκε από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Λυκείου Φιλιατρών κα Παρασκευή Φουντά Στη συνέχεια έγινε τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των νεκρών και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ακολούθησε παρέλαση προ των επισήμων όπου συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Φιλιατρών και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, με ανάκρουση Εθνικών σκοπών από την Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Άψογοι σχηματισμοί και δέος!          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου