Pages

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για τη στελέχωση των Λιμενικών Αρχών


Τον έντονο προβληματισμό της για τη στελέχωση των Λιμενικών Αρχών Νοτίου Πελοποννήσου, «που έχει οδηγήσει τους συναδέλφους στα όριά τους», σημειώνει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου.
 «Τα τελευταία χρόνια», επισημαίνεται, «παρατηρείται σταθερά μείωση του αριθμού των υπηρετούντων στελεχών στις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής μας, δημιουργώντας τεράστιο φόρτο εργασίας στα υπάρχοντα υπηρετούντα στελέχη μας, καθώς και συνακόλουθη ψυχολογική πίεση, η οποία επηρεάζει άμεσα τις οικογένειές τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: η ακτογραμμή του Γυθείου, με τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών να είναι υποστελεχωμένη τουλάχιστον μία δεκαετία έχοντας διαχειριστεί πολλά περιστατικά ΠΕΠ, τις Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας και Πύλου, οι οποίες έχουν διαχειριστεί επίσης πολλά περιστατικά ΠΕΠ. 
Όλα τα παραπάνω, συνδυαστικά με την αύξηση του τουρισμού στις ως άνω περιοχές, δημιουργούν επιπρόσθετο φόρτο εργασίας και εργασιακή εξάντληση των συναδέλφων. Θυμίζουμε ότι: α) οι Λιμενικές έχουν υποστεί μείωση του αριθμού των υπηρετούντων στελεχών τους, β) ο μέσος όρος ηλικίας των συναδέλφων έχει αυξηθεί, γ) πολλά στελέχη μας καλούνται να ενισχύσουν άλλες Λιμενικές Αρχές. 
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση γίνεται δυσμενέστερη, καθώς οι Λιμενικές Αρχές ενισχύονται με επιχειρησιακά μέσα, τα οποία στελεχώνονται με το ήδη υπάρχον προσωπικό. Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής μας, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους όπως αρμόζει, σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι εις βάρος των οικογενειών τους και της προσωπικής τους ζωής και ασφάλειας. Ευελπιστούμε, κε αρχηγέ, να αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας. Οι συνάδελφοι είναι άνθρωποι με οικογένειες και όχι μηχανές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου