Pages

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024

160 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε 5 μήνες στη Μεσσηνία –Εφαρμόστηκαν 53 κουμπιά πανικού

 


Προβληματίζει η μεγάλη αύξηση περιστατικών βίας – Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες μέσα σε ένα χρόνο – Οι γυναίκες πλέον μιλάνε πιο εύκολα – Αυστηρό το νομικό πλαίσιο που ισχύει

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, από τον πολιτιστικό Σύλλογο ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024.
Η 25η Νοεμβρίου έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, και η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε.ΦΑΡΙΣ, διοργάνωσε αυτή την ειδική εκδήλωση, που συντόνισε η Αντιπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΣΚΗΝΗΣ Έλενα Χρονοπούλου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο δεκάλεπτους θεατρικούς μονολόγους σε σενάριο -σκηνοθεσία Ισμήνης Κωνσταντοπούλου, που ερμήνευσαν εξαιρετικά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του συλλόγου της ΝΕΑΣ ΣΚΗΝΗΣ, Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος και Σοφία Δούση, βάζοντας με τον πιο παραστατικό τρόπο τους θεατές που γέμισαν το Αμφιθέατρο στο τόσο σημαντικό θέμα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., την περασμένη εβδομάδα από 18 έως 24 Νοεμβρίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.
Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -698- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -130- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν –379- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -241- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν -6- θύματα σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και –17- θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικώνθυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου