Pages

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Σικάγο...η Καλαμάτα με λεία χιλιάδων Ευρώ..

ΣΙΚΑΓΟ.. σε ένα 24ωρο μετατάπηκε η Καλαμάτα με 2 ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών σε ώρες αιχμής και μέρα μεσημέρι στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας του νομού μας.
Η ανησυχία των κατοίκων αποτυπώνεται έντον με τις δύο ένοπλες ληστείες σε Τράπεζες, σε 24 ώρες, στην πόλη της Καλαμάτας, απο επαγγελαμτίες μάλιστα που έδρασαν ταχύτατα.
Επιεβεβαιώνεται ότι πλέον οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί τελείως, καθώς στο παρελθόν έχουν συμβεί ανάλογες ληστείες στην Αγροτική και σε άλλες τράπεζες. Και το ωραίο της υπόθεσης με την χθεσινή ληστεία, με λεία, όπως κατατέθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του "BEST" η λεία αγγίζει περίπου τις 400.000 ευρώ!!!..Οι τρεις ληστές που φορούσαν κράνη αφού άρπαξαν από το ταμείο της τράπεζας ένα πολύ μεγάλο ποσό κατάφεραν να διαφύγουν με μηχανή..Η προχθεσινή στην Εμπορική τράπεζα απέφερε λεία περί τις 12.000 ευρώ!!!...
Είναι σίγουρο ότι φανερά ενοχλημένος ήταν ακόμα ο Δήμαρχος Καλαμάτας ο οποίος στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους δεν έκρυψε την πικρία του αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι για την φύλαξη και αστυνόμευση θα πράξουν το καθήκον τους...

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Φωτιές άναψε στο Δ.Σ. το Πάρκινγκ στο Μητροπολιτικό Ναό

ΦΩΤΙΕΣ άναψε η συνεδρίαση στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας μετά απο αίτημα του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης για την διαχείριση του προαύλιου χώρου στο Μητροπολιτικό Ναό η χρήση του οποίου έχει απαγορευτεί με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Μετά απο πρόταση του κ. Πετρόπουλου για την σύνταξη ομόφωνου ψηφίσματος στο οποίο χωρίς υπεκφυγές θα αποτυπώνεται η κΑτάσταση δεδομένου ότι τα έργα στο περιβάλλοντα χώρο του Ναού έγιναν απο τον Λήμο θα έχει διεκδικητικό χαρακτήρα υπενθυμίζοντας την ανάγκη προστασίας του χώρου με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι το κείμενο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την περιφρούρηση του χώρου Πάρκινγκ στον Ναό με ώρες λειτουργίας, ενώ πρόβλημα θα υπάρξει τα Σάββατα ή σε ώρες ακολουθιών όπου παραδέχτηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί στους γύρω δρόμους έφταναν σε σημείο να αναθεματίζουν και οι φωνές...να φτάνουν μέχρι τον Ναό. Υπενθύμισε ότι στις πρώτες συζητήσεις ο Μητροπολίτης ήθελε άμεσες λύσεις, ενώ ο Δήμος θα εγγυηθεί και θα διασφαλίσει την διαφύλαξη του χώρου με τη τοποθέτηση εργάτη για να αποφευχθούν παρατράγουδα. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα περιφρούρησης χώρων στάθμευσης διότι δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία ενώ είπε ότι σε καλο δρόμο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τον κ. Αρώνη για την αξιοποίηση του χώρου στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ....

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Το σύγχρονο ΟΧΙ των Ελλήνων αποτυπώθηκε στην παρέλαση..

ΜΕ την πρέπουσα εθνική υπερηφάνεια κορυφώθηκαν σε όλο το Νομό οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ παρουσία της πολιτικής και λοιπής ηγεσίας στις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις και χωριά.
Στη Κυπαρισσία επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αθανασίου με καταθέσεις στεφάνων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας απο εκπαιδευτικό για το νόημα των ηρώων του 40. Αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση μπροστά απο τους επισήμους με υψηλό εθνικό φρόνημα απο τα εκπαιδευτικά συγκροτήματα της πόλης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Ναυταθλητικό όμιλο, τον Δίωνα, το Σώμα Ελληνων Προσκόπων ενώ για πρώτη φορά παρέλασε τμήμα απο τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Κυπαρισσίας. Η Φιλαρμονική του Δήμου πήρε τα εύσημα χάρις στον αξιόλγοο αρχιμουσικό κ. Κώστα Κτενά συγκινώνντας τους παρευρισκόμενους που με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεχύθηκαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Στην γιορτή παρών εκτός απο τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο παρέστησαν ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος και φορείς. Ο πρώην βουλευτής προέβη σε αναφορά για την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική ύφεση εστιάζοντας στην θωράκιση των οικονομικώς ασθενεστέρων στρωμάτων καθώς και στην θωράκιση των εισοδημάτων των Ελλήνων.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας οι χώροι Παρκινγκ στην Μητρόπολη!

Στις 29 του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στη νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα :
1. Επί αιτήσεως Πετρόπουλου Αθανασίου σχετικά με τον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου, 2. Επί αιτήσεως Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου σχετικά με την ηλεκτροδότηση του παρεκκλησίου Αγίων Ταξιαρχών, 3. Ανάθεση εκτέλεσης της εργασίας τοπογραφικής Αποτύπωσης της οδού Γ.Καλαντζάκου ( παλαιά Εθνική Οδός), 4. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για τήρηση διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού και πινάκων προτεραιότητας κα επιτυχίας, 5. Έγκριση της υπ΄αριθ.1ης απόφασης της από 29/8/2008 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου του Τ.Δ. Περδικονερίου, 6. Αναπροσαρμογή τελών κοινόχρηστων χώρων πεζοδρομίων – πλατειών, 7. Ανάκληση της με αριθ. 64/2007 ΑΔΣ.8. Επί αιτήσεως Γκότση Ελένης του Πέτρου. 9. Επί αιτήσεως Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας. 10.Επί αιτήσεως Καρβέλα Ζαφειρούλα του Ιωάννη για διαγραφή προστίμων ΤΑΠ.11.Επί αιτήσεως Αριστειδόπουλου Όλγας του Παναγιώτη. 12.Επί αιτήσεως Ματσινόπουλου Βασιλείου του Παναγιώτη. 13.Επί αιτήσεως Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας. 14.Επί αιτήσεως ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΑΟΚ για οικονομική ενίσχυση.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Η κρίση απειλεί το πορτοφόλι του Έλληνα!

Η οικονομική δυσπραγία και η κρίση στο πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή αλλάζουν πλέον τις συνήθειες του αγοραστικού κοινού και κατά συνέπεια τις τάσεις της αγοράς. Ο οικογενειακός προγραμματισμός αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα πενιχρά οικονομικά δεδομένα. Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης δημιούργησαν προς στιγμήν αμηχανία και στους καταναλωτές που είχαν συνηθίσει να γεμίζουν το καρότσι έως επάνω σε κάθε επίσκεψή τους στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EΣYE, από τις 57 βασικές κατηγορίες προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς», οι 51 κατέγραψαν άνοδο τον Σεπτέμβριο του 2008 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και από αυτές οι 30 σημείωσαν αύξηση από 4,6% και πάνω. Έτσι, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι περισσότερα από ένα στα πέντε προϊόντα που ψωνίζουν σήμερα οι Έλληνες καταναλωτές είναι είδη «ιδιωτικής ετικέτας», προϊόντα δηλαδή με τη φίρμα του σούπερ μάρκετ, που ως γνωστόν πωλούνται πολύ φθηνότερα από τα «επώνυμα». Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 5 χρόνια, το μερίδιο των προϊόντων αυτών εκτοξεύθηκε από 7% σε 17%, με ανοδικές τάσεις. Στην ίδια λογική είναι και η προτίμηση των καταναλωτών για εκπτωτικά σούπερ μάρκετ, ο τζίρος των οποίων ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ.
Μια νέα αγορά αναδύεται ισχυρή μεσούσης οικονομικής κρίσης: Αυτή των προσφορών. Απαντώντας στη συνεχή άνοδο των τιμών, χιλιάδες καταναλωτές βρίσκουν παράπλευρες οδούς για τις αγορές τους, τη διασκέδασή τους, ακόμα και τις διακοπές τους. Η επιλογή των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ είναι το πρώτο βήμα. Όλο και περισσότεροι στρέφονται σήμερα στην αγορά των μεταχειρισμένων, των ειδών από δεύτερο χέρι, ενώ θραύση κάνουν ιστοσελίδες που μας προτείνουν να «κατασκευάζουμε, αντί να αγοράζουμε".

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΕΛΕΟΣ: Αφαιρούν και 5η υπηρεσία απο την 'Αρκαδιά'!

135 καταστήματα OTE shop αποφάσισε να κλείσει ο ΟΤΕ λόγω της ελάχιστης ή μηδενικής εμπορικής δραστηριότητάς τους. Τα καταστήματα αυτά συνεισφέρουν σήμερα περίπου το 3% των πωλήσεων των καταναλωτικών προϊόντων του Ομίλου και η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του ΟΤΕ για τη βελτιστοποίηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δικτύου του. Οι παραπάνω πωλήσεις θα αναδρομολογηθούν στα πλησιέστερα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ και στο 134, το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης. Όσον αφορά στους περίπου 250 εργαζομένους στα εν λόγω καταστήματα, ο ΟΤΕ διαβεβαιώνει ότι αφενός οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, αφετέρου έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την αξιοποίησή τους σε άλλες οργανικές θέσεις εργασίας.
Η επαρχία φυσικά πληρώνει πρώτη την νύφη των επιλογών του ΟΤΕ και ιδού οι ημερομηνίες του λουκέτου στα υποκαταστήματα της Μεσσηνίας που πλέον οφείλει να κινητοποίησει τις τοπικές συλλογικές αρχές! Νομίζουμε ότι πλέον είναι η 5η υπηρεσία που μας αφαιρούν:

ΠΥΛΟY 31/10/2008, ΜΕΛΙΓΑΛΑ 14/11/2008, ΚΟΠΑΝΑΚΙOY 20/11/2008, ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 3/12/2008, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 13/1/2009, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 15/1/2009...Tα σχόλια δικά σας!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Κόντρα Μεσσήνης- Περιφέρειας για την τουριστική Μπούκα

Μήνυμα αυστηρής στάσης κατέθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος, όσον αφορά στις εξελίξεις για το ΓΠΣ Μεσσήνης. Ο περιφερειάρχης ανέφερε πως σε σύσκεψη που έγινε τον Αύγουστο όλοι οι ενδιαφερόμενοι –και ο δήμαρχος Μεσσήνης- συμφώνησαν με την πρόταση της Περιφέρειας και βάσει των συμπεφωνημένων απέστειλε σχετικό έγγραφο ο ίδιος προτείνοντας περιοχή τουριστικής ανάπτυξης με όρους ήπιας δόμησης ανάμεσα στον Πάμισο και την Μπούκα. Ο γενικός γραμματέας, πλέον, περιμένει γραπτώς τις θέσεις-αποφάσεις της Μεσσήνης. Είπε δε χαρακτηριστικά «εγώ κατηγορούμενος δεν πρόκειται να πάω» και τέθηκε κάθετα αντίθετος με την προοπτική να γίνει η Μπούκα, Ομόνοια.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Αγγελόπουλος θύμισε ότι η πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΧΟΠ ήταν, η περιοχή ανάμεσα στον Πάμισο και στην Μπούκα να είναι περιοχή ειδικής προστασίας, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες δόμησης, άρα ανάπτυξης της περιοχής.Ο περιφερειάρχης είπε ότι δέχθηκε επισκέψεις του δημάρχου, βουλευτών, αντιπροσωπειών κατοίκων της περιοχής, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ενώ ακολούθησαν συζητήσεις με τα στελέχη της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ της Περιφέρειας και όσων μετέχουν στο ΠΕΣΥΧΟΠ. Πριν 2 μήνες περίπου «καταλήξαμε στην απόφαση να δώσουμε τη δυνατότητα, μέσα από την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο, αξιοποίησης της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής, χωρίς όμως να ‘τινάξουμε’ στον αέρα το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην προ διμήνου σύσκεψη: «Πριν φύγουμε από ’δώ, ρώτησα όλους τους παριστάμενους εάν συμφωνούν με αυτά τα οποία η Περιφέρεια είχε να τους αντιπροτείνει. Και τι ήταν η αντιπρόταση της Περιφέρειας: αντί για περιοχή ειδικής προστασίας του κομματιού αυτού να πάμε σε μια ζώνη τουριστικής ανάπτυξης, με ειδικούς όμως όρους προστασίας του περιβάλλοντος». Κανείς δεν εξέφρασε την παραμικρή διαφωνία σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, αλλά «έφυγαν από ‘δώ ενθουσιωδώς αποδεχόμενοι την πρόταση», κάτι που επιβεβαιώθηκε και από βουλευτές. Δύο μήνες μετά πληροφορήθηκε ο περιφερειάρχης ότι κάτι έχει αλλάξει στη θέση του Δήμου για το ΓΠΣ.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ένα σκοτωμένο ζώο ανά 7 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας

Ένα σκοτωμένο ζώο ανά 7 χιλιόμετρα οδικού δικτύου αναλογεί στη Μεσσηνία, ένα αμφίβολο «ρεκόρ» που είναι προτιμότερο να μένει μεταξύ μας, καθώς δεν μας περιποιεί τιμή…Η αναλογία αυτή προκύπτει μετά τον απολογισμό - 192 σκοτωμένα ζώα σε 1.371 χιλιόμετρα για το δίμηνο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Η πιο πάνω ανακοίνωση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση, στο Διοικητήριο, της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης, η οποία αφορά τον καθαρισμό του οδικού δικτύου του νομού μας από απορρίμματα, καθώς και τη «συλλογή και απομάκρυνση νεκρών ζώων», όπως επίσης τον καθαρισμό των ακτών της Μεσσηνίας. Πηγή:Εφημεριδα Ελευθερία Μεσσηνίας
Σχόλιο 936: Δεκάδες φορές απο τα μικρόφωνα του 936 έχουμε καυτηριάσει το θέμα με το τραγουδάκι της Βιτάλη 'Στους εθνικούς σου δρόμους λάστιχα σκασμένα και ζώα σκοτωμένα...' όπως αναφέρει στους πρώτους στίχους. Χαρήκαμε όταν η Νομαρχία αφουγκράστηκε το πρόβλημα και μας επιβεβιαώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Μήπως θα πρέπει κάποιοι να συνετίσουν τους επίδοξους Σουμάχερ της ασφάλτου που δεν υπολογίζουν τίποτα στον δρόμο τους;

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Σύσκεψη και διεκδικήσεις στα Φιλιατρά για τα φυτοφάρμακα!

Επιστολή προς την ΕΑΣ και ανακοίνωση στα ΜΜΕ έκανε ο δραστήριος Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για τον τοξικό κίνδυνο από τα ληγμένα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα από όλη την Μεσσηνία που είναι αποθηκευμένα, χρόνια τώρα, στο παλιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!!!
Παρά τον θόρυβο που ξέσπασε εδώ και 20 ολόκληρες μέρες μετά, τίποτα δεν έχει γίνει και δεν έχουν απομακρυνθεί τα φυτοφάρμακα, αλλά παραμένουν εκεί που ήταν στιβαγμένα με τους κινδύνους να είναι ορατοί!!!...Η σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα αυτό ο Αγροτικός Σύλλογος το βράδυ του Σαββάτου τα είχε όλα…Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μόνο ο Πρόεδρος και Μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και ο διευθυντής του Λυκείου Φιλιατρών Σταμάτης Γιαννακόπουλος και η διευθύντρια του 1 Νηπιαγωγείου και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Βιβή Παντελάκη, αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα ενημερωτικό κείμενο το οποίο να σταλεί προς όλους τους κατοίκους της πόλης, αλλά και να γίνει ένα έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις οποίες θα ζητείται η άμεση απομάκρυνση των ληγμένων φυτοφαρμάκων. Επίσης στις δύο εισόδους της πόλης θα αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας...

Σημειώνουμε πως, το κτίριο του παλαιού ελειοτριβείου που είναι "αποθηκευμένα" τα ληγμένα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης των Φιλατρών!...

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Θετικό κλίμα στις επισκέψεις Σαμπαζιώτη σε Υπουργεία

ΘΕΤΙΚΑ ήταν τα αποτελέσματα των επισκέψεων του Δημάρχου Κυπαρισσιας στην Αθήνα για την προώθηση σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας καθώς οι επαφές θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
Αναλυτικά επικοδομητικό ήταν το κλίμα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το ποσό των 30.000 Ευρώ που αναμένεται να διατεθεί για αποπληρωμή πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2007 και το φετινού καλοκαιριού. Παράλληλα δόθηκαν τα χέρια για την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης που θα κυμαίνεται στα 40.000 ευρώ και περισσότερο για την καύλψη εκδηλώσεων όπως είναι το Τουρνουά Μπις Βόλευ με πανελλαδική εμβέλεια που διεξάγεται ως θεσμός απο φέτος στην παραλία και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Στο ΥΠΕΧΩΔΕ που διεξήχθη η επόμενη συνάντηση τέθηκε επι τάπητος η διαχείριση της Πολεοδομικής ενότητας 2 που αφορά την επέκταση της νότιας περιοχής της πόλης, όπου υπάρχουν αρκετές διαδικαστικές εξελίξεις και σύντομα ο Δήμος περιμένει την υπογραφή για την έγκρισης της ενότητας όπου μετά απο διαβούλευση θα οδεύσει για υπογραφή με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για να ξεκινήσει η εφαρμογή του.
Τέλος στην Νομαρχία έγινε ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση εισόδου και εξόδου της Κυπαρισσίας με κόστος που ανέρχεται στα 100.000 ευρώ όπου απο τις 6 υποβληθείσες προσφορές τελικά έγιναν αποδεκτές οι 2 για να ολοκληρωθεί σύντομα η διαιδκασία η οποία σημειωτέον έχει απασχολήσει στο παρελθόν και το Δ.Σ. της πόλης.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Οι καταλήψεις μένουν, οι διαμαρτυρίες κορυφώνονται!

Τα σχολεία της Κυπαρισσίας που είναι υπό κατάληψη επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κυπαρισσίας Άγγελος Μπενάρδος ο οποίος μίλησε με τους μαθητές για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους καθώς και για το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο.Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπενάρδος αναφέρει:
“Επισκέφθηκα, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κυπαρισσίας αλλά κυρίως ως νέος άνθρωπος, τους αγωνιζόμενους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι υπαρκτά και πολλά. Τα αιτήματα των μαθητών, δίκαια.Όλοι θέλουμε και πρώτοι οι ίδιοι οι μαθητές, τα σχολεία να μένουν ανοιχτά και να μη χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, αλλά, δυστυχώς, η κατάληψη, είναι, αναπόφευκτα, το μέσο πάλης και αγωνιστικής διεκδίκησης για ένα καλύτερο και δημοκρατικό σχολείο με κατάλληλες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές. Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει τους μαθητές.Ενώνω τη φωνή μου, με τη φωνή των αγωνιζόμενων μαθητών.Τους ζήτησα να προασπίσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από κάθε τι που μπορεί να τον αμαυρώσει.Οι μαθητές με ενημέρωσαν για το περιστατικό βίας από μέρους του Αντιδημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γκρίτζαλη, χθες το πρωί. Καταδικάζω απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά, την απαράδεκτη ενέργεια του Αντιδημάρχου που μας γυρίζει πίσω, σε μαύρες εποχές φασίζουσας νοοτροπίας και πρακτικής. Ζητώ από τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας να καταδικάσει την αντιδημοκρατική ενέργεια του συνεργάτη του και να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες και αποφάσεις για την ηθική αποκατάσταση των μαθητών που βίωσαν στο ίδιο τους το σχολείο την βία και την κατάχρηση της εξουσίας, αλλά και γενικότερα των πολιτών που διαπιστώνουν την έπαρση, την αλαζονεία, την αυθαιρεσία, ακόμη και με τη χρήση βίας, της εξουσίας του Δήμου.
Το ίδιο, φυσικά, οφείλουν και ζητώ να κάνουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για να διαφυλάξουν το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και να αποδείξουν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες. Ακόμη, θα ζητήσω και από τα άλλα Μέλη του Συμβουλίου του ΤΟ.ΣΥ.Ν να πάρουμε σχετική απόφαση καταδίκης της απαράδεκτης ενέργειας του Αντιδημάρχου.”.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ενταση στο Γυμνάσιο- Λύκειο με τις καταλήψεις!

ΣΕ διαμαρτυρίες κατά του Αντιδημάρχου Κυπαρισσίας Θεόδωρου Γκρίτζαλη, δημοτικού υπαλλήλου και της Δντριας του Λυκείου, προέβησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Κυπαρισσίας οι οποίοι από το πρωί προχώρησαν σε μαζική και δυναμική κινητοποίηση διεκδικώντας την υλοποίηση των αιτημάτων τους. Σύμφωνα με τους μαθητές, παραλίγο να επαναληφθούν έκτροπα το πρωί και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη Κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Κυπαρισσίας, όταν ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Θεόδωρος Γκρίτζαλης βρέθηκε στο χώρο μαζί με δημοτικό υπάλληλο και του έδωσε εντολή να σπάσει τα λουκέτα με "βαριοπούλα"!!!... Τα παιδιά έβαλαν μπροστά τα χέρια τους, αλλά αυτός είπε να συνεχίσει ο υπάλληλος μέχρι να σπάσει το λουκέτο για να ανοίξει η πόρτα!!! Ευτυχώς που ο μαθητής, την τελευταία στιγμή απομάκρυνε το χέρι του και για χιλιοστά δεν του το έλιωσε η βαριοπούλα...Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά, ο Αντιδήμαρχος γύρισε το χέρι μαθητή στα κάγκελα και το στρίμωγνε με δύναμη πάνω τους!!!...Η, δε, Δντρια του Λυκείου, έριξε την τσάντα της μέσα στο χώρο και πήδηξε πάνω από τα κάγκελα βάζοντας τις φωνές στα παιδιά!...Ωστόσο, οι μαθητές μιλούν με καλά λόγια για τη στάση που κράτησε απέναντί τους ο Δντης του Γυμνασίου! Έντονα κατακρίνουν και δημόσια τη στάση του Αντιδημάρχου κ. Γκρίτζαλη που λίγο έλειψε ακόμη και να τραυματίσει μαθητές και ζητούν από τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας και τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό βίας από την πλευρά του Αντιδημάρχου και του Δήμου της Κυπαρισσίας, γενικότερα ,και να το καταδικάσουν!...

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ομοφωνία στο Δ.Σ. για τις περικοπές δρομολογίων του Ο.Σ.Ε.

ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν η απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας για την περικοπή δρομολογίων που σχεδιάζει ο ΟΣΕ την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για κατάργηση Σιδηροδρομικών Σταθμών σε περιοχές της Πελοποννήσου με ότι συνεπάγεται αυτό για το κοινό που εξυπηρετείται.
Συγκεκριμένα με την απόφαση αυτή που εκκίνησε με απόφαης του υπουργού Μεταφορών για την εξυγίανση του Οργανισμού απο τα χρέη παρασύρει πολλές περιοχές του Νομού που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται απο τα τρένα παρότι τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται σε ώρες που βολεύουν το επιβατικό κοινό με άναρχη περικοπή τους και φτηνές δικαιολογίες ότι δεν υπάρχει επιβατική κίνηση. Το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Γιώργο Γιαννούση μετά απο εισήγηση του Δημάρχου που αποδέχτηκε ομόφωνα το Σώμα τα ακόλουθα;
1ον Διατήρηση ΟΛΩΝ των σημερινών δρομολογίων προς Καλαμάτα- Ζευγολατίο- Κυπαρισσία- Πάτρα και προσθήκη ενός ακόμα δρομολογίου το μεσημέρι στο τμήμα Κυπαρισσία- Καλαμάτα
2ον Αμεση ολοκλήρωση όλων των έργων ανακαίνισης της γραμμής σε ολο το μήκος της στο Νομό Μεσσηνίας.
3ον Επαναλειτουργία το ταχύτερο δυνατόν της σιδηροδρομικής γραμμής για Τρίπολη- Κόρινθο με τουλάχιστον 5 δρομολόγια ημερησίως καθώς εδώ και 5 χρόνια τα εν λόγω δρομολόγια λόγω των εργασιών αναβάθμισης έχουν διακοπεί
4ον Συντήρηση της γραμμής μεταξύ Κοπανακίου – ΚαλοΝερού για αύξηση της ταχύτητας κυκλοφορίας και μείωση του χρόνου διαδρομής δεδομένου ότι είναι απαράδεκτο εν έτει 2008 να λειτουργεί γραμμή με ταχύτητα 20 χιλίόμετρα την ώρα και για απόσταση 12 χιλιομέτρων να απαιτούνται 27 λεπτά διαδρομής
5ον Ορθολογική αναδιάρθρωση των δρομολογίων κυρίως του λεγόμενου Προαστιακού για την εξυπηρέτηση του επιβαιτκού κοινού και κατ επέκταση την αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι βάρδιες στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας εδώ και καιρό μειώθηκαν σε 1 ενώ διακόπηκε η μεταφορά δεμάτων και μεταφορά εμπορευματοκιβωτιών που αποτελούσε έσοδο για τον Οργανισμό με την μεταφορά αγαθών και όχι μόνο.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Λύση στην Λειψυδρία προτείνει Συλλογική κίνηση

-ΛΥΣΗ στο μείζον θέμα της λειψυδρίας επιχειρεί να δώσει ο νεοσύστατος Ομιλος Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού ποταμού, με δυναμικές πρωτοβουλίες για την ορθολογική διαχέιριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής και του Νομού μας προτάσσοντας το αίτημα κατακσκευής φράγματος ως μοναδική λύση για τον τόπο μας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος που κινητοποίησε φορείς και κατοίκους με το δραστήριο Δ.Σ. τόνισε σε δηλώσεις του ότι ‘σκεφτήκαμε τον πλούτο της Τριπύλης ή τον αποκαλούμενο Νείλο της Τριφυλίας στον Αρκαδικό ποταμλο με τις ενέργειές μας να τον δώσουμε σε όλο το κόσμο της Μεσσηνίας’ για να προσθέσει ότι ‘αυτή ήταν η αρχική ιδέα κινητοποιώντας την Πολιτεία η οποία έχει αδιαφορήσει σημαντικά γιατί όταν το 1957 όταν συυνετάγη η μελε΄τη του καθηγητή Κωνσταντινίδη την οποία αναζητούμε, η οποία προέβλεπε ως μελέτη κατακσκευής και όχι ως προμελέτη την κατασκευή φράγματος του Αρκαδικού ποταμού, απο τότε μέχρι σήμερα υπήρχε πλήρη απραξία’. Συνέχισε λέγοντας ότι ‘κάποια σιτγμή οι συνθήκες θα επιβάλλουν να υλοποιηθεί και κύριος σκοπός του Συλλόγου μας είναι να επιταχύνουμε τον χρόνο κατασκευής του συγκεκριμένου έργου του φράγματος ή φραγμάτων διότι η Μεσσηνία βρίσκεται προ του κινδύνου της ερημοποίησης και διεκεδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζήοσυμε στον τόπο μας’.
Εξήγησε στην συνέχεια ότι ‘μιλάμε πλέον για την μεγαλύτερη λεκάνη απορροής ομβρίων υδάτων αλλά και πηγάιων υδάτων που όμοιά της δεν υπάρχει στην Πελοόννησο και έχουμε 2 προτάσεις να καταθέσουμε, η πρώτη αφορά την κατακσκευή φράγματος στην θέση πόρτες ή Κρίτσι που ανέφερε με μελέτη του ο Κωνσταντινίδης και μια δεύτερη εναλλακτική πρόταση στην θέση Λάζος που βρίσκεται νοτιοανατολικά της γέφυρας του Αρκαδικού στο Σελλά’ για να υπογραμμίσει ότι ‘αφορά μια λεκάνη που περικλείεται απο ένα όγκο βουνών 1250 μέτρων μέσου ύψους και αιρθμεί περισσότερες απο 50 πρωτόγνωρων πηγών στην Μεσσηνία και θεωρούμε το έργο Παμμεσηνιακού χαρκακτήρα όταν πρόσφατα είδαμε τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Μεσσηνίας να μην έχουν νερό και θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο όταν μιλάμε για τουρισμό να μην έχουμε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες’.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι ‘ο πλούτος της Τριπύλης μπορει να ξεδιψάσει τον Νομό και ζητάμε απο τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας για ευόδωση αυτού του στόχου ο οποίος είναι εφικτός και υλοποιήσιμος υπο τις παρούσες συνθηκες’. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα αυτό έχει αποδεχθεί με θετική γνώμη το σύνολο των τοπικών παραγόντων της περιοχής και φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνήθηκες για την υλοποίησή του.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Ενότητα και συνεργασία ζητούν οι Μεσσήνιοι απόδημοι

Χτισμένη σε σταθερές βάσεις εμπιστοσύνης θέλει να κτίσει το μέλλον της η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αποδήμων Μεσσηνίων υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Λούη Αντωνόπουλου.
Σε Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Πανεπιστημίου Καλαμάτας, στην οποία Προήδρευσε ο Συμπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και Πρόεδρος της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Μεσσήνιων Οργανισμών Ρίκος Σούμπλης και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Τάκης Οικονομόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Βασίλης Μπεμπόνης, ο Γεν. Γραμματέας της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Γιαννακόπουλος κ.ά.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στις τάξεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, ενώ ορισμένοι έκαναν και κάποιες προτάσεις. Για παράδειγμα, ο Ταμίας Βασίλης Μπεμπόνης, αφού σημείωσε ότι θα πρέπει οι συναντήσεις αυτές να είναι πιο συχνές, επέμεινε στο γεγονός, πως το «Ομογενειακό Χωριό», δεν θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση για την Μεσσηνία.
Ο Γεν. Γραμματέας της Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Γιαννακόπουλος σημείωσε –μεταξύ άλλων- πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία στο ν΄ αποκτήσουν οι ομογενείς κάρτα περίθαλψης Νοσοκομείου, ενώ θα πρέπει να διευρυνθεί η εμβέλειά της και προς της Αργεντινή, όπου κι΄ εκεί υπάρχει Ομοσπονδία Μεσσηνίων, ενώ ο Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης κ. Ρίκος Σούμπλης τόνισε, πως θα πρέπει από της συνάντηση αυτή να βγουν πολλά και θετικά συμπεράσματα και πως θα πρέπει να γίνουν προσθήκες στο Καταστατικό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για πιο εύρυθμη λειτουργία της, και πως τις προτάσεις αυτές θα πρέπει να διοχετευθούν εγγράφως σε όλους τους Οργανισμούς των αποδήμων ό,που κι΄ αν βρίσκονται.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Στα δικαστήρια η υπόθεση μετακίνηση νοσηλευτών στο Νοσοκομείο...

ΣΕ συνδικαλιστικό θέμα ανάγεται η παλιά υπόθεση της υποτιθέμενης δίωξης των 2 νοσηλευτών του Χειρουργείου Κυπαρισσίας που πέρυσι, στις 12 Νοέμβρη, με ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ γνώριζαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τις 'άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των ασθενών αλλά και των ιδίων'. !!!...Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού(ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), ηγετικό στέλεχος της οποίας είναι ο ένας εκ των δύο διωκόμενων Νοσηλευτών, προσέφυγε στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών, που θα συγκληθεί μετά από δύο αλλεπάλληλες αναβολές, στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008. Με την προσφυγή της αυτή ζητά να κηρυχτούν παράνομες οι μετακινήσεις των Νοσηλευτών, καθώς θεωρούν πως είναι καταφανώς αποτέλεσμα Συνδικαλιστικής δίωξης και να αποκατασταθεί άμεσα η επιστημονική και επαγγελματική υπόσταση των Συναδέλφων τους από τις άστοχες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. «Θεωρούμε ,τέλος, άσχετα από τη νομική έκβαση της υπόθεσης, αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας να γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο Χειρουργείο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δύο Συναδέλφους που με τις ενέργειές τους τίμησαν τον όρκο που έδωσαν, αψηφώντας το προσωπικό κόστος που έως και σήμερα καταβάλλουν», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει τονίσει πάντως ότι η μετακίνηση των υπαλλήλων και όχι οι διώξεις τους είχαν δρομολογηθεί όχι για το περιστατικό και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν αλλά για την εμπλοκή ορισμένων προσώπων που οφείλουν να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και όχι τις συνδικαλιστικές τους ανησυχίες...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Ανησυχεί ο Καραμπάτος για το Οικονομικό κράχ..

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ διοργάνωσαν χθες ημερίδα στο ξενοδοχείο «Filoxenia» με θέμα «Το Κραχ του 2008: απληστία ή άστοχη πολιτική; Οι αιτίες, τα αποτελέσματα, οι μελλοντικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία και κατ’ επέκταση στη Μεσσηνία». Στην ημερίδα αυτή παραβρέθηκε και ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δ. Δράκος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι, θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε γι’ αυτή την παγκόσμια κρίση, η οποία εξαπλώνεται διαρκώς και δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε τη διάρκειά της καθώς και τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή.
Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο κ. Κουτσογιαννόπουλος ως εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας κ. Π. Νίκα, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε πως είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει και καταρρέει και πως θα πρέπει να σκεφθούμε και να προβληματιστούμε για το πώς η τοπική κοινωνία θα χειριστεί την κρίση αυτή και ποια θα είναι τα αποτελέσματα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Καραμπάτος, δήλωσε πως σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση του κόσμου γι’ αυτήν τη διεθνή κρίση της οικονομίας, η οποία αρχικά ξεκίνησε στις ΗΠΑ, αλλά πλέον έχει ήδη φτάσει και στην Ευρώπη συνεπώς και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμπάτος τόνισε: «Είναι δεδομένο πως αυτή η κρίση θα αγγίξει την οικονομία της Ελλάδας, γι’ αυτό και διοργανώθηκε αυτή η ημερίδα, ώστε να μάθει ο κόσμος ότι θα επηρεαστεί η οικονομία μας και πώς η Μεσσηνία θα αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση». Ο κόσμος που παραβρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την ημερίδα αυτή ήταν αρκετός.
Τέλος, για την οικονομική κρίση μίλησε και ο πρόεδρος της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, κ. Πουλαρίκας, ο οποίος τόνισε πως εδώ και δέκα χρόνια στηρίζει το Επιμελητήριο και θα συνεχίζει για πολύ να το στηρίζει, καθώς και ότι θα είναι στη διάθεση του Επιμελητηρίου για την προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική κρίση από τα στελέχη της Δυναμικής Χρηματιστηριακής. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την οικονομική κρίση είναι η άνοδος των επιτοκίων, η πτώση των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ, το ότι οι δανειολήπτες σταμάτησαν να αποπληρώνουν τις υποθήκες τους, οι τιμές των στεγαστικών ομολόγων κατέρρευσαν και το πιο σημαντικό ότι, πολλά μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα άρχισαν να καταρρέουν. Όλα αυτά οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, η οποία είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης του 1929.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ανάγκη να γίνει ο Καπιδίστριας 2 λέει ο Δήμαρχος Αυλώνος

Πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Συμβούλιο σχετικά με τον Καποδίστρια 2 στο Δήμο Αυλώνος. Ο Δήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης αναφερόμενος στην διοικητκή μεταρρύθμιση τόνισε μεταξύ άλλων ότι: 'Εμείς σαν Δήμος είμαστε θετικοί στη διοικητική μεταρρύθμιση. Θέλουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και φυσικά μας βρίσκει θετικούς η πρόταση του ΙΤΑ, σε ό,τι αφορά τον δήμο μας. Τα πράγματα είναι απλά και όλοι λίγο πολύ βλέπουμε ότι, πρέπει να υλοποιηθεί τώρα ο Καποδιστρίας 2. Ωστόσο ορισμένοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Αλλά πρέπει να περάσουμε στη υλοποίησή του και η γνώμη μου προσωπικά είναι ότι, πρέπει να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση αν επί της ουσίας θέλουμε να πάμε μπροστά. Σημειωτέον ότι, στις μέρες μας- και έτσι όπως δουλεύουν οι σημερινοί Δήμοι- δεν παράγεται έργο, απλά γίνεται μια διαχείριση της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα άλλοι Δήμοι να πηγαίνουν λίγο καλύτερα και άλλοι λίγο χειρότερα. Το θέμα είναι όμως ότι, δεν προχωράμε έτσι όπως πρέπει να προχωράμε. Απαιτείται όμως και μια βασική προϋπόθεση η οποία δεν είναι άλλη από το να μας διαθέσει το κράτος τους πόρους εκείνους οι οποίοι προβλέπονται. Και βέβαια, να φτιαχτούν δήμοι καινούργιοι με τις υπηρεσίες που πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν: Οικονομικές , Διοικητικές, προγραμματισμού και Τεχνικές Υπηρεσίες. Ωστόσο, και οι μεγάλοι δήμοι, έτσι όπως είναι διαμορφωμένες οι συνθήκες, «υποφέρουν». Οι δήμοι απαιτούν καταρτισμένο προσωπικό και φυσικά χρειάζεται να αλλάξει και η δομή του κράτους. Όπως επίσης να αλλάξει το υπάρχον σύστημα και φυσικά η γραφειοκρατία να ελλατωθεί, έτσι ώστε να μπορέσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσει εκείνα τα οποία πρέπει να δώσει στον πολίτη. Πρέπει να αλλάξει το κράτος, και ας μην μας φοβίζει τόσο ο Καποδίστριας 2. Ας μην ξεχνάμε ότι, έτσι μας φόβιζε και ο Καποδίστριας 1 με αποτέλεσμα την τότε ένωση δέκα περίπου χωριών στον Δήμο Αυλώνος. Ωστόσο, ο Καποδίστριας 1, πήγε καλά και έχοντας και αντιμετωπίζοντας τις όποιες αδυναμίες είχε. Αναρωτιέμαι, γιατί αυτά τα λάθη να μην οδηγήσουν σε σωστό δρόμο τον Καποδίστρια 2. Τα πράγματα είναι απλά και δεν πρέπει να μας φοβίζει ένας μεγάλος Δήμος. Εξάλλου αυτό που μόνο απαιτείται είναι οργάνωση. Τέλος, πιστεύω ότι, εμείς οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να ψηφίζουμε, γιατί δυστυχώς δεν ξέρουμε να ψηφίζουμε, δηλαδή να εκλέγουμε σωστούς τοπικούς προέδρους και να αναβαθμιστούν τα Τοπικά Συμβούλια, και τότε όλα θα βελτιωθούν. Το θέμα είναι να ζητάμε για τον τόπο μας αυτά που πρέπει και να είμαστε πραγματιστές».

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Σύσκεψη για Γυναικείους Συνεταιρισμούς στη Κυπαρισσία

ΘΕΤΙΚΑ μηνύματα για το γυνακείο Συνεταιριστικό κίνημα καταγράφηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας με εκπροσώπους Συλλόγων Γυναικών, γυναίκες από την Τριφυλία και μέλη της Επιτροπής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας παρουσία του Νομάρχη Δημήτρη Δράκου, του Αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλου (ο οποίος οργάνωσε και την συνάντηση), ενώ έδωσε το παρών ο Δντης της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Κανέλλος Κυριακού και ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Παναγιώτης Αθανασόπουλος όπου και συζήτησαν για την οργάνωση και δημιουργία γυναικείων Συνεταιρισμών στην Τριφυλία. Οι κ.κ Δράκος και Παναγιωτόπουλος συζήτησαν με τις γυναίκες για τα βήματα που έχουν γίνει και που θα ακολουθήσουν για τους γυναικείους συνεταιρισμούς και απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν από τις γυναίκες σχετικά με την οργάνωση αυτών. Στη συνάντηση όπου αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και διαφάνηκε η βούληση των γυναικών να προχωρήσουν στην δημιουργία των συνεταιρισμών συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, γυναίκες από το Σύλλογο Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», τον Εκπολιτιστικό – Μορφωτικός Σύλλογο Γυναικών Πύργου Τριφυλίας «Η Αγία Παρασκευή», τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Δωρίου κ.α.
Το σημαντικό σημείο της σύσκεψης αποτέλεσε η θέρμη των γυναικών να εκφραστούν μέσα απο δημιουριγκές προσεγγίσεις με την δημιουργία των συνεταιρισμών που μπορούν να ενισχυθούν με κονδύλια απο τα προγράμματα ΟΠ.Α.Α.Χ., Leader και άλλα θέτοντας τις βάσεις για την βιωσιμότητα και άνετη λειτουργία τους διαχρονικά.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Οργισμένη διαμαρτυρία απο τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών αποστέλλει σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για την αδιαφορία που επιδικνύει στον μη καθαρισμό του χώρου του παλαιού ελαιοτριβείου της ΕΑΣ στα Φιλιατρά. Το κείμενο της επιστολής μας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας είναι το εξής:
1. Επειδή η ελαιοσυγκομιδή πλησιάζει σας υπενθυμίζουμε ότι στα Φιλιατρά υπάρχουν οι πλέον σύγχρονες αποθήκες - δεξαμενές ελαιολάδου στη Μεσσηνία, τις οποίες δυστυχώς τις έχετε καταργήσει. Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε δεν το αναφέρουμε για την ώρα, πάντως τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας δεν τα εξυπηρετείτε. Σας προτρέπουμε να λειτουργήσετε τις αποθήκες με την έναρξη της συγκομιδής και όχι να μας στέλνετε σε περιοχές που έχουν μικρή παραγωγή, κατάσταση αντιοικονομική και ασύμφορη. 2. Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν αποφάσεις της Ε.Ε. για το λάδι η θέση μας είναι ότι αγνά και παραδοσιακά προϊόντα δεν πρέπει να νοθεύονται. Η ανοχή αυτών των πολιτικών και η αδράνεια όλων για το ζήτημα αυτό συμφέρει όλους εκτός από τους ελαιοπαραγωγούς. 3. Πληροφορηθήκαμε ότι το παλαιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά έχει γίνει χώρος αποθήκευσης ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, που προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία.
Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης μας.Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του χωρίς φυσικά να επιβαρυνθούν άλλες περιοχές.Το ζήτημα αυτό να λυθεί χωρίς χρονοτριβή, γιατί θα αντιμετωπίσετε την οργή της πόλης των Φιλιατρών. Ο σκοπός μας είναι να καθαριστεί ο χώρος και να γίνει παραγωγικός και όχι να πουληθεί.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Δημοσκόπηση των πολιτών για τον Καποδίστρια 2

ΚΑΘΩΣ φουντώνουν οι συζητήσεις για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, τον "Καποδίστρια 2" με ορατό μέλλον τις επόμενες εκλογές που είναι άγνωστο πότε θα διεξαχθούν, ξεκινήσαμε ηλεκτρονική δημοσκόπηση ζητώντας την αμέρσιτή συμμετοχή σας για να καταγραφεί η γνώμη σας για το μέλλον του τόπου μας!
Η ερώτηση στην οποία καλείστε να απαντήσετε είναι: "Συμφωνείτε με την πρόταση για ενιαίο Δήμο στην Τριφυλία";
Και μπορείτε να επιλέξετε 1 από τις 7 απαντήσεις που παραθέτουμε.. Γιατί αυτή η ερώτηση;;;
Γιατί, αρκετοί Αυτοδιοικητικοί της Τριφυλίας, από όλους τους Δήμους εκτός απο τις επίσημες αποφάσεις των οικείων Δ.Σ. αλλά και σε συζητήσεις έχουν εκφράσει την άποψη - πρόταση να γίνει η Τριφυλία ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος!!! Θέλουμε να δούμε, λοιπόν, αν αυτή είναι και η άποψη - θέση των πολιτών... Η συμμετοχή ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από την Τριφυλία, άνθρωποι που αγαπούν την Τριφυλία και επιθυμούν την αναπτυξιακή προοπτική της, θα δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις για το αυτοδιοικητικό σχήμα του μέλλοντος....

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Γιορτή στους Γαργαλιάνους..με υποσχέσεις Δράκου!

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν και φέτος, τη μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν έγιναν στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μωκησσού, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Σικάγου Δημήτριος (που έλκει την καταγωγή του από την Μαραθούπολη από όπου ήταν η γιαγιά του, όπως είπε) και συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στους δρόμους γύρω από την πλατεία και αναπέμφθηκαν δεήσεις μετ’ Αρτοκλασίας...
Παρόντες ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς με τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ο Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, ο Πρόεδρος της ΝΕΤΠ Δημήτρης Καφαντάρης, ο επικεφαλής της “Ανατροπής” Χρήστος Μαλαπάνης, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαράλαμπος Παγάνης και άλλοι.
Στο γεύμα που παρατέθηκε ο Νομάρχης Μεσσηνίας προέβη σε αναφορά για τα οδκά έργα στο κομμάτι Γαργαλιάνοι -Ρωμανού που προσεγγίζει την ΠΟΤΑ, το τμήμα απο την πόλη ως τα Φιλιατρά που θα κοστίσει 18 εκ.ευρώ περίπου με τις απαραίτητες μελέτες και τον πολύπαθο δρόμο Καζάρμα- Χώρα που αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενδοεπικοινωνίας.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Οργή και αγανάκτηση στα Φιλιατρά για το Κέντρο Υγείας

ΟΡΓΗ και αγανάκτηση επικρατεί στα Φιλιατρά για την απαράδεκτη κατάσταση στο Κ΄νετρο Υγείας με καταγγελίες από το δήμαρχο Φιλιατρών (για απόσπαση γιατρού από το ΚέντροΥγείας). Τα προβλήματα εντοπίζονται στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής στην Κυπαρισσία, για τη στελέχωση της οποίας έγιναν και οι αποσπάσεις.Από το δήμαρχο Φιλιατρών Αλκη Ξύγκα εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού αντιδρά μέσω του δημάρχου της και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προσπάθεια κάποιων διορισμένων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας της πόλης. Αντί να προσπαθούν να πληρώσουν οργανικά κενά νοσηλευτών και γιατρών, αποσπούν έναν από τους δυο παθολόγους, με παράνομες αποφάσεις, στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.Η απόσπαση μάλλον γίνεται για να εξυπηρετηθούν εσωτερικές ισορροπίες του Νοσοκομείου. Μια πόλη με 10.000 κατοίκους, που τα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια γίνονται μέχρι και 20.000, μένει με έναν παθολόγο!Ντροπή! Ως δήμαρχος της πόλης, αντιμετωπίζω κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών σε καθημερινή βάση. Καμία κομματική ιδιότητα δεν θα με κάνει να ξεφύγω από τα δίκαια αιτήματα της πάλης. Εκεί που περιμέναμε γιατρούς, μας παίρνουν την παθολόγο, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και μας στέλνουν ιατρό γενικής ιατρικής! Χωρίς μικροβιολόγο, χωρίς παιδίατρο, σ‘ ένα κτήριο που έχει να συντηρηθεί για δεκαετίες, με σπασμένες πόρτες και σπασμένα πλακάκια στα μπάνια, οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να εξυπηρετηθούν τον 21ο αιώνα σε θέματα υγείας!Προσκαλώ οποιονδήποτε υπεύθυνο, από τον αρμόδιο υπουργό μέχρι και τους βουλευτές του νομού, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Αν έχω άδικο, παραιτούμαι την επόμενη μέρα. Υπηρετώ τον τόπο μου 6 χρόνια τώρα και διαπιστώνω ότι, αντί να προοδεύουμε σε θέματακρατικής μέριμνας για την υγεία, πάμε πίσω. Κι αυτό γιατί κάποιοι υπεύθυνοι με παχυλούς μισθούς, ρυθμίζουν την τύχη μας και την τύχη των παιδιών μας, χωρίς να υπολογίζουν ότι για να βρεθούν αυτοί σ‘ αυτές τις καρέκλες, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται χρόνια τώρα, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία. Επειδή υπηρετώ το χώρο της υγείας τα τελευταία 25 χρόνια στην πόλη μου, και το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία έξι (6), προς το παρόν κτυπάω το καμπανάκι. Περιμένω και θα επανέλθω...».Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φ. Δρούμπαλης δήλωσε για το θέμα αυτό: «Η μετακίνηση στο νοσοκομείο γίνεται για 3 μήνες, να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών θα πάει από το Δώριο -όπου βρίσκεται τώρα- μία γενική γιατρός, που είναι περισσότερο αναγκαία σε ένα κέντρο υγείας».

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Νότος του Νότου η Τριφυλία με την κοροιδία για Τ.Ε.Ι.

ΣΧΟΛΗ Τεχνολογικών Εφαρμογών ζητά απο το Υπουργείο Παιδείας και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Κανάκη η Σπάρτη με αίτημα του τοπικού παραρτήματος και τοπικών φορέων και εξοργιστήκαμε με τους φίλους γείτονες που όλο και περισσότερα αποζητούν.
Θυμόμαστε πολύ καλά ότι η Σπάρτη άρπαξε την Σχολή Νοσηλευτικής που με φάκελο στην τοτε υπουργό Παιδείας διεκδικούσε η Τριφυλία με έτοιμες κτιριακές υποδομές και με αποφάσεις των οικείων Δήμων αλλά η υπόθεση ναυάγησε απο την αδιαφορία των τοπικών παραγόντων, απο τους βουλευτές μας που μόνο μια φορά στα 4 χρόνια ζητιανεύουν ψήφους απο τον κοσμάκη που νομίζουν ότι τρώει κουτόχορτο. Χωρίς να αντιδράσει κανένας τώρα η Σπάρτη- και καλά κάνει για τα τοπικά της συμφέροντα- διεκεδικεί δεύτερη σχολή για να επιβιώσει και να ανακάμψει οικονομικά. Φυσικά αυτό μας υπενθυμίζει την επιθυμία τότε της Διοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας που συνυπέγραψε το αίτημα της Τριφυλίας αλλά σήμερα οι πάντες σιωπούν ακόμα και ο Νομάρχης Μεσσηνίας που μόνο για λόγους και δημόσιες σχέσεις πρωτοπορεί χωρίς ξεκάθαρες πρωτοβουλίες. Κρίμα για όλους!......