Pages

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Μετρα αστυνόμευσης για τον Αρκαδικό ποταμό λόγω χημικών..

Στην φρούρηση του Αρκαδικού ποταμού θα προχωρήσουν μέλη του Ομίλου Τριπυλιωτών Φίλων του Ποταμού, μετά τη διαπίστωση ότι εξαφανίζεται η ζωή στο ποτάμι από την ασυνείδητη χρήση χημικών, όπως χαλκού, ασβέστη, χλωρίνης κ.ά.
Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής, καθώς ο Όμιλος κατέθεσε αίτημα απαγόρευσης της αλιείας για μια τριετία. Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν την εφαρμογή όσων προβλέπονται από το νόμο, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν Αγροφυλακή και Αστυνομία.
Καταστροφικές συνέπειες
Με επιστολή του ο Όμιλος σημειώνει ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από τη Νομαρχία την απαγόρευση της αλιείας στον Αρκαδικό ποταμό για 3 χρόνια, ενώ μετά το ψάρεμα να επιτρέπεται μόνο με αγκίστρι. Όπως τονίζεται στην επιστολή του, πριν από μια 20ετία το ποτάμι έσφυζε από ζωή και σήμερα τείνει να εξαφανισθεί κάθε ίχνος της λόγω της ασυνείδητης χρήσης δηλητηρίων: «Οι συνέπειες είναι καταστροφικές και, δυστυχώς, στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονται από ανθρώπους εκτός Τριπύλης. Ο Όμιλός μας θεωρεί υποχρέωσή του να διατηρηθεί ζωή στο ποτάμι, που είναι ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της χώρας και αποτελεί πλούτο, όχι μόνο για την Τριπύλα, αλλά για όλη τη Μεσσηνία, Η ζωή στο ποτάμι σήμερα επικεντρώνεται σε ψάρια, σε νεροχελώνες, σε καβούρια, σε βατράχια, σε νερόφιδα και σε χέλια. Η μοναδικότητα του ποταμού συνίσταται στην αναπαραγωγή του ψαριού Χαμωσούρτης, που μόνο στη Μεσσηνία υπάρχει».
Αστυνόμευση
Για το εν λόγω θέμα, η Επιτροπή Παραγωγής ζήτησε την άποψη του αρμόδιου Τμήματος Αλιείας. Η προϊσταμένη του Ζωή Γεωργίου σημείωσε ότι η χρήση χημικών για τη διενέργεια αλιείας τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση: «Με δεδομένο ότι δεν έχουν εκδοθεί άδειες επαγγελματικής αλιείας για κανένα από τα ποτάμια της Μεσσηνίας η αλιεία σε αυτά, άρα και στον Αρκαδικό, επιτρέπεται μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Η αλιεία στα εσωτερικά νερά επιτρέπεται μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία και οι επιτρεπόμενες ποσότητες ανά ερασιτέχνη είναι έως 2 κιλά ημερησίως ή μέχρι 3 άτομα ανεξαρτήτως βάρους. Η αστυνόμευση των εσωτερικών υδάτων και η επιβολή προστίμων είναι αρμοδιότητα που ανήκουν στη Αγροφυλακή».

Ιστορική μέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας...

31/7/2009
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ημέρα η χθεσινή για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς η αναβάθμιση των υπηρεσιών του σε έμψυχο υλικό έχει συγκεκριμένο ύφος μετά την τοποθέτηση και επίσημα ως διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του ιατρού Παναγιώτη Καλοφωλιά, παρουσία του Διοικητή του Ιδρύματος κ. Φώτη Δρούμπαλη και του εκπροσώπου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Σταθόπουλου.
Ο Διοικητής του Ιδρύματος τόνισε μεταξύ άλλων ότι 'η θέση παρέμενε κενή για 7 ολόκληρα χρόνια οπότε με την τοποθέτηση ενός σημαντικού γιατρού επιλύεται ένα μεγάλο κενό για την άρτια υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή μας'. Να σημειωθεί ότι έχουν αρχίσει και καλύπτονται με περισσότερου γιατρούς και ειδικότητες και οι υπόλοιπες Κλινικές όπως η Καραδιολογική που διαθέτει πλέον 2 γιατρούς εδικότητας, ενώ αναμένεται σταδιακά η πλήρωση 13 νέων θέσεων που έχει προκυρήξει το Νοσοκομείο σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Θυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική έκταση απο την Δυτική Μεσσηνία μέχρι την περιοχή της Ολυμπίας στον όμορο Νομό Ηλείας και το καλοκαίρι λόγω πληθυσμιακής αύξησης οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται....

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Στόχος το Πρωτάθλημα για τον Α.Ο. Κυπαρισσίας!


ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ :

Η επίσημη πρώτη και ο καθιερωμένος Αγιασμός του Α.Ο.Κ. πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Γυμνασίου παρουσία του Προέδρου της Ομάδας κ. Μπάμπη Κακούτη, του προπονητή κ. Γερολυμάτου και μελών του Δ.Σ., του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη, του Αντιδημάρχου κ. Τάκη Φωτεινόπουλου, του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης κ. Σωτήρη Γιαννόπουλου και στελεχών αλλά και οπαδών της Ομάδας.
Στην ομιλία του μετά τον αγιασμό ο Πρόεδρος της Ομάδας κ. Κακούτης αναφέρθηκε στην σκληρή δουλειά που διεξάγεται στον ιστορικό Α.Ο.Κ. αλλά και τα 7 νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τονίζοντας ότι 'φέτος δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός απο το Πρωτάθλημα το οποίο με δουλειά και προπόνηση θα φτάσουμε στην κορυφή' θεωρώντας ότι είναι μονόδρομος. Ζήτησε απο τον Δήμο να είναι παρών στις δραστηριότητες του Συλλόγου και να ενισχύσει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις ώστε το υλικό για προπονήσεις να είναι έτοιμο ενώ παρότρυνε τη Δημοτική αρχή να συνεχίσει να διεκδικεί το αυτονόητο για τον αθλητισμό.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης ευχήθηκε στην Ομάδα να φέρει το Πρωτάθλημα, να είναι μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς και πρόσθεσε ότι ο Δήμος 'εκτός απο την πρόσφατη ανακαίνιση των αποδυτηρίων θα προβεί τόσο στην τοποθέτηση φωτισμού ώστε να διεξάγονται προπονήσεις και τα βράδια αλλά και την συντήρηση του χλοοτάπητα' καταλήγοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο και για αυτό είναι παρών σε ότι ζητήσει ο Α.Ο.Κ.. Να σημειώσουμε ότι οι υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στο Σωματείο είναι εφάμιλλες άλλων μεγάλων ομάδων και απο τις τάξεις του έχουν αναδειχθει μεγάλοι ποδοσφαιριστές.

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για την φωτιά στην Μεταξάδα !!

30/7/2009
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Κυπαρισσίας ο 42χρονος κάτοικος της Μεταξάδας που κατηγορείται σαν εμπρηστής από ορισμένους συγχωριανούς του. Στην απολογία του υποστήριξε ότι η κατηγορία δεν ευσταθεί και ότι ωφείλεται σε προσωπικές διαφορές που είχε με τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν στο σημείο λίγα λεπτά πρίν ξεσπάσουν οι νέοι εμπρησμοί στην Μεταξάδα
την ώρα που η μεγάλη φωτιά του μεσημεριού της ίδιας μέρας είχε τεθεί υπό πλήρη ελεγχο.
Θυμίζουμε ότι στην περιοχή της Μεταξάδας από την Μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου έγιναν στάχτη 3.000 αγροτοδασικής έκτασης και απειλήθηκαν οικισμοί.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ερχεται το λουκέτο μετά το προφητικό σχόλιό μας για τον ΟΣΕ!

ΟΤΑΝ το λέγαμε στο ρεπορτάζ μας πριν απο 1 χρόνο στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Σιδηροδρόμου στη Κυπαρισσία ότι θα ήταν η τελευταία εκδήλωση ταφόπλακα για το τρένο καποιοι τοπικοί παράγοντες συμφώνησαν μαζί μας κουνώντας καταφατικά το κεφάλι τους. Τώρα που δρομολογήθηκε το οριστικό λουκέτο στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας αφού εξανεμήθηκαν τα δρομολόγια από την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στην Κυπαρισσία και το αντίστροφο έρχεται να αποτελέσει το τελευταίο βήμα πριν το λουκέτο. Τουλάχιστον ο ΟΣΕ έδωσε στο Δήμο χώρο Πάρκινγ αλλά με τσουχτερό αντίτιμο προς το παρόν.
Σύμφωνα με τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ που ανακοινώθηκαν και θα έχουν ισχύ από 1η Αυγούστου, το επερχόμενο λουκέτο θεωρείται βέβαιο. Οπότε αποκόπτεται η Μεσσηνία από Πύργο - Πάτρα ενώ περιορίζεται σε ΜΟΝΟ ένα με την Καλαμάτα.
Αναλυτικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ θα είναι απο το Σάββατο τα ακόλουθα:
Η γραμμή Καλαμάτας-Μεσσήνης και αντιστρόφως θα εξυπηρετείται με 14 δρομολόγια την ημέρα. Η γραμμή από την Καλαμάτα μέχρι το ΤΕΙ θα εξυπηρετείται με 10 δρομολόγια την ημέρα Από τις περικοπές δεν γλύτωσε ούτε η επαφή από την Καλαμάτα προς την Κυπαρισσία και το αντίστροφο, από Καλαμάτα προς Πάτρα και το αντίστροφο. Τέλος για την γραμμή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα μάλλον παραπέμπεται στις καλένδες των υπουργικών γραφείων... Δοξάστε τους!

Ιδου και το ΑΡΘΡΟ μας ΠΡΙΝ απο ένα χρόνο: http://radio936.blogspot.com/2008/08/blog-post_27.html

Ερώτηση Κουσελά για τις κακοτεχνίες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

29/7/2009
Επανερχόμενος για πολλοστή φορά στο θέμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για τις κακοτεχνίες στο έργο κατασκευής του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
« Οι φορείς που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν τον λιμένα Κυπαρισσίας (Επαγγελματικός σύνδεσμος Αλιέων Κυπαρισσίας, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας) επανέρχονται, για πολλοστή φορά, στα σοβαρά προβλήματα που απορρέουν από κακοτεχνίες και παραλείψεις των εργολάβων στο έργο κατασκευής του λιμένα της Κυπαρισσίας (1η και 2η φάση). Ενδεικτικά αναφέρω την πλημμελή εγκατάσταση, συνακόλουθα τη μη λειτουργία του φωτισμού του λιμένα, την ελλιπή θωράκιση του προσήνεμου μώλου, την έλλειψη φάρου, τη μη σύνδεση των κρουνών πυρόσβεσης με παροχή, την εκτός προδιαγραφών κατασκευή της γλίστρας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών".
Ακολούθως τόνισε ότι 'Επειδή δεν νοείται παραλαβή του συγκεκριμένου έργου εάν δεν αποκατασταθούν οι υπάρχουσες και σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες, Επειδή εγκαίρως και επανειλημμένα οι προαναφερθέντες Σύλλογοι αλιέων, με καταγγελίες και αναφορές τους προς την αρμόδια τεχνική Υπηρεσία, τις εισαγγελικές αρχές και προς τον Συνήγορο του Πολίτη έχουν επισημάνει τις κακοτεχνίες, τις ελλείψεις και τα σοβαρά θέματα ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας του λιμένα που αυτές δημιουργούν...'

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Το Κολυμβητήριο και το νέο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ME το θέμα του Κολυμβητηρίου της πόλης στις Εργατικές κατοικίες μετά απο πρόταση του Προέδρου του Ν.Ο.ΚΥ για να υπάρχει μόνιμος συντηρητής των εγκαταστάσεων, ασχολήθηκε το οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας στη χθεσινή του συνεδρίαση. Μετά απο ομόφωνη διαλογική συζήτηση το θέμα ολοκληρώθηκε με συμφωνία και επιλογή ειδικού συντηρητού για το σκοπό αυτό. Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο για δημιουργία Πάρκινγκ, τα έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος καθώς και η είσοδος πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου. Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν στις 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.
Η είδηση που βγήκε όμως απο την συνεδρίαση ήταν ότι εγκρίθηκε η άδεια για την ανέγερση νέου Διοικητηρίου της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας στο ιδιόκτητο οικόπεδο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στην Ελ. Βενιζέλου απέναντι απο την Ευαγγελίστρια και αποτελούσε πάγιο αίτημα που είχε τεθεί σε όλους τους συντοπίτες μας αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ.. Οι σχετικές εργασίας αναμένεται να ξεκινήσουν απο το ερχομενο Φθινόπωρο και απο ότι φαίνεται υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Σε απολογια αυριο ο 42χρονος για τη φωτια στη Μεταξαδα

28/7/2009
Αύριο Τετάρτη θα απολογηθεί στον Ανακριτή Κυπαρισσίας ο 42χρονος από την Μεταξάδα μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε σήμερα από τον Ανακριτή. Οι κατηγορίες που του απήγγειλε ο Εισαγγελέας Κυπαρισσίας είναι εμπρησμός από πρόθεση που τελέστηκε από κακοβουλία, καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπων
Ο 42χρονος αγρότης από την Μεταξάδα που κατανόμαστηκε από συγχωριανούς τους σαν εμπρηστής των 3 νέων εστιών που ξέσπασαν στην Μεταξάδα το βράδυ του Σαββάτου όταν η μεγάλη φωτιά του μεσημεριού στην ίδια περιοχή είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει τις μαρτυρίες των συγχωριανών του σε προσωπικές διαφορές δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον τους, αλλά απο ότι φαίνεται η υπόθεση έχει πολλές πτυχές καθώς ο 42χρονος διαθέτει περιουσία στην επίμαχη περιοχή και έχει άμεση πρόσβαση.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Στο Αυτόφωρο ο 42χρονος από την Μεταξάδα!

Στο αυτόφωρο Κυπαρισσίας δικάστηκε σήμερα ο 42χρονος αγρότης από την Μεταξάδα που κατανόμαστηκε από συγχωριανούς τους σαν εμπρηστής των 3 νέων εστιών που ξέσπασαν στην Μεταξάδα το βράδυ του Σαββάτου όταν η μεγάλη φωτιά του μεσημεριού στην ίδια περιοχή είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει τις μαρτυρίες των συγχωριανών του σε προσωπικές διαφορές δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον τους. Ο 42χρονος λαμβάνει 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του σύμφωνα με το Νόμο, ενώ ο συνηγορος τους μιλώντας στον 936 FM τόνισε ότι 'τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως πιθανόν να καταρρίψουν τις κατηγορίες και τις μαρτυρίες των συγχωριανών του 42χρονου απο την περιοχή' . Ωστόσο με προσοχή εξετάζονται ορισμένα σημεία σχετικά με τις ώρες εκδήλωσης των εστιών πυρκαγιάς αλλά και ορισμένες ενδείξεις εις βάρος του απο τις διωκτικές Αρχές.

Το ΣτΕ στρέφεται κατά της Εφορίας για τα υπέρογκα πρόστιμα!

27/7/2009
Tο ΣτΕ με μία σημαντική απόφαση έρχεται να αμφισβητήσει για πρώτη φορά το σύστημα με το οποίο η πολιτεία επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, ακολουθώντας μια στενά εισπρακτική λογική. Aπόφαση σταθμός: το ΣτΕ καταργεί τα πρόστιμα της εφορίας που μπορεί να οδηγήσει στην υποχρέωση καταβολής ποσών που είναι υπερπολλαπλάσια (5 - 6 φορές μεγαλύτερα) από εκείνα τα οποία πράγματι οφείλονται.
Το ανώτατο δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για να ακυρώσουν χιλιάδες φορολογούμενοι τα πρόστιμα που έχουν κληθεί να πληρώσουν, καθώς αμφισβητεί τον τρόπο υπολογισμού των συγκεκριμένων ποσών. Με ιδιαίτερα σημαντικό σκεπτικό, χαρακτηρίζεται αντισυνταγματικός και αντίθετος στο κοινοτικό δίκαιο ο μονολιθικός τρόπος υπολογισμού του ύψους της επιβλητέας κύρωσης, κάτι που έχει επισημανθεί για την ελληνική νομοθεσία και πρακτική και από το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο, με αφορμή τις υπερβολικές προσαυξήσεις.
Tο ΣτE αμφισβητεί διατάξεις του Kώδικα Φορολογίας Eισοδήματος και του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων, γιατί προβλέπουν ένα αντικειμενικό σύστημα επιβολής προστίμων, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλα ποσά, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στις φορολογικές αρχές, αλλά και στα διοικητικά δικαστήρια, να υπολογίσουν το ύψος της κύρωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η φορολογική παράβαση και κυρίως αν υπάρχει υπαιτιότητα του φορολογούμενου και σε ποιο βαθμό.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μεσσηνιακο άρωμα στους τελικούς Beach Volley K20!

ΠΛΗΜΥΡΙΣΜΕΝΑ απο άρωμα Μεσσηνίας ήταν χρώματα των Πρωταθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων Κ20 Beach Volley ντύθηκαν για δεύτερη χρονιά το δίδυμο του Αντώνη Κισκήρα και Κώστα Κοτσαμπάση που πάλεψαν δυνατά κάτω απο τα φιλέ της διοργάνωσης στην παραλία του Αη Λαγούδης της Κυπαρισσίας. Χορηγός επικοινωνίας στην τοπική διοργάνωση ήταν και φέτος το Ράδιο Κυπαρισσία 936 FM.
Oι Πρωταθλητές Ελλάδας μιλώντας στον 936 αναφέρθηκαν στην στήριξη που τους παρέχει η οικογένειά τους και τον αγώνα που δίνουν κάθε χρόνο για χορηγούς παρά το γεγονός ότι το άθλημα απαιτεί μεγαλύτερη στήριξη και χρόνο με τον χρόνο κερδίζει μεγάλο έδαφος στην χώρα μας. Παράλληλα ο Αντώνης Κισκήρας που κατάγεται απο την Στούπα Μεσσηνίας νικώντας με τον συναθλητή του τον οποίο ευχαρίστησε θερμά, μας εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει ο Νομός το άθλημα και παράλληλα πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο έρχεται για διακοπές στην γενέτειρά του. Ευχθήκαμε στο καταπληκτικό δίδυμο να τους δούμε και στην Ολυμπιάδα του 2012 καθώς αποτελούν την μεγάλη ελπίδα της χώρας μας.
Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν φέτος εκ μέρους του Δήμου Κυπαρισσίας, ο Δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τάκης Φωτεινόπουλος και Γρηγόρης Γκότσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Γιάννα Κωνσταντέλου, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μίμης Στρατικόπουλος καθώς η φιλοξενία ήταν άψογη, ενώ οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Σε συναγερμό προληπτικα το Νοσοκομείο για πιθανά 4 κρούσματα ιούς της Γρίπης

26/7/2009 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΣΕ συναγερμό βρέθηκε χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για καθαρά προληπτικούς λόγους χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος, απο την ύπαρξη πιθανόν κρουσμάτων της νέας Γρίπης που φοβίζει τον κόσμο αλλά απλά έχει την ιδιαιτερότητα να διαδίδεται ευκολότερα απο ότι στο παρελθόν.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι σήμερα το πρωί σε θάλαμο του Νοσοκομείου νοσηλεύονται λαμβάνοντας επίχρυσμα και χωρίς κάποια φάρμακα 4 νέοι άνθρωποι, οι 3 κατάγονται απο την Κυπαρισσία και ένας απο το ΚαλοΝερό, οι οποίοι εμφάνισαν την συμπτωματολογία του νέου Ιού της γρίπης. Πρόκειται για νεαρά άτομα ως 23 ετών και θα λάβουν εξιτήριο για να παραμείνουν στην οικία τους. Οι νεαροί εμφάνισαν τα συμπτώματα μετά απο εκδρομή στην Ιο όπου ήρθαν σε επαφή με τουρίστες και κόσμο και μόλις αφίχθησαν στην πόλη μας εμφάνισαν τα συμπτώματα. Ασθενοφόρο του Ιδρύματος έλαβε δείγματα και απεστάλλησαν το πρωί σήμερα στο Ινστιτιούτο Παστέρ για ταυτοποίηση. Πάντως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και χθές το ιατρικό προσωπικό έλαβε προληπτικά μέτρα με μάσκες ώστε να κάνουν εξετάσεις.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Ο Φιλιατρινός σκηνοθέτης Θ. Μαραγκός τιμήθηκε σε εκδήλωση

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε χθες η προβολή της ταινίας "Ισοβίτες" στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών. Στην εκδήλωση παρευρέθη όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος προλόγισε την ταινία του ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του.
Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου κα Δώρα Λεβεντούρη η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Θεόδωρου Μαραγκού λέγοντας ότι οι ταινίες του εκτός από τα βραβεία που έχουν πάρει έχουν κάνει ρεκόρ εισιτηρίων και συνδυάζουν την καλλιτεχνική με την εμπορική ποιότητα. "Ποιός δεν θυμάται την ταινία μεγάλου μήκους "Λάβετε θέσεις" η οποία γυρίστηκε .στα Φιλιατρά το 1973 η οποία έχει κάνει γνωστή την πόλη μας ανά το Πανελλήνιο και έχειο πάρει 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ποιος δεν ξέρει το ντοκυμανταίρ Φιλιατρά η ιδιαίτερη πατρίδα μου" είπε χαρακτηριστικά η Κα Λεβεντούρη.
Κλείνοντας το καλωσόρισμα της η κα Λεβεντούρη ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Μαραγκό για την πολλαπλή και καλλιτεχνική του προσφορά στον τόπο μας και του ευχήθηκε κι άλλες πολλές επιτυχίες. Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός" είπε ότι η ταινία ονομάζεται Ισοβίτες. Αν και ο Θεόδωρος Μαραγκός είναι ισοβίτης. Αθεράπευτος ισοβίτης από την δεκαετία του 70. Από το 70 μέχρι σήμερα ο Θεόδωρος Μαραγκός δεν έχει αλλάξει. Έχει παραμείνει ίδιος. Βλέποντας τα έργα του διακρίνεις ότι έχει ένα χαρακτήρα συνέχειας και συνέπειας στην κινηματογραφική του γραφή.

Πηγή: filiatranews

Τα χελωνάκια του Κυπαρισσιακού Κόλπου και ο 'Αρχελών'

25/7/2009
Στην παραλία κοντά στο «Βουνάκι» στον Ν. Κυπαρισσιακό κόλπο οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Πελοπόννησο, με μεγάλη χαρά παρακολούθησαν 8 χελωνάκια να βγαίνουν από την φωλιά Α2 και να τρέχουν προς την θάλασσα.Το ιδιο συνέβη και στο Ρέθυμνο όπου τα 10 πρώτα χελωνάκια έφτασαν στην θάλασσα Έτσι φέτος η περίοδος εκκόλαψης άρχισε στις 23 Ιουλίου ενώ η περίοδος ωοτοκίας είχε αρχίσει στις 30 Μαΐου για τον Κυπαρισσιακό και στις 2 Ιουνίου για το Ρέθυμνο.
Στην Ελλάδα, συνήθως η περίοδος ωοτοκίας ξεκινά τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι και τέλη Αυγούστου. Κατά το διάστημα αυτό οι θηλυκές θα βγουν το βράδυ για να αφήσουν τα αυγά τους στις παραλίες ωοτοκίας. Σε μια φωλιά βάθους 50-60 εκατοστών εναποθέτουν κατά μέσο όρο 120 αυγά, γεγονός που επαναλαμβάνουν 3-4 φορές μέσα στο ίδιο καλοκαίρι. Η ίδια χελώνα συνήθως επιστρέφει μετά από 2-3 χρόνια, για να ωοτοκήσει, πάντα στην ίδια παραλία που γεννήθηκε. Τα αυγά θα μείνουν μέσα στην άμμο για δύο περίπου μήνες, ώσπου να έρθει η ώρα της εκκόλαψης. Κατά μέσο όρο 80 χελωνάκια από κάθε φωλιά θα κάνουν την μεγάλη προσπάθεια να φτάσουν από την φωλιά στην θάλασσα. Η έξοδος από τη φωλιά συνήθως γίνεται το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί.

Για κάθε 1.000 χελωνάκια που θα βγουν, υπολογίζεται ότι θα επιβιώσουν και θα ενηλικιωθούν 1-2, μόνο!!. Τα θηλυκά χελωνάκια θα χρειαστούν 15-25 χρόνια για να μπορέσουν να αναπαραχθούν και να γυρίσουν στην ίδια παραλία που γεννήθηκαν για να φτιάξουν την φωλιά τους. Θα την βρουν όμως όπως την άφησαν;

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Τύπου για τον Τελικό Εφήβων-Νεανίδων Beach Volley

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για το διήμερο Τελικών αγώνων Εφήβων -Νεανίδων Κ20 που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην παραλία της Κυπαρισσίας συγκεντρώνοντας μεγάλα ονόματα του αθλήματος, παρουσία του εκπροσώπου της διοργάνωσης κ. Γιώργου Κάκκαλη, της ΕΟΠΕ, του Δημάρχου Κυπαρισσίας και την Ολυμπιονίκης κα Καρντάσια.
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, σημείωσε: ‘Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος τον τελικό της κατηγορίας Κ20 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Κυπαρισσία μπορεί να υποστηρίξει ανάλογες ή και μεγαλύτερες προσπάθειες και στο μέλλον, καθώς έχουμε δρομοληγήσει την κατασκευή μονίμων εγκαταστάσεωνμ στην περιοχή μας. Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και μας ανέθεσε τον Τελικό. Προσπαθούμε χρόνο με τον χρόνο να ανεβάζουμε τον πήχυ και είμαι σίγουρος ότι θα φανεί και φέτος. Τέλος θα ήθελα να χαιρετίσω την άφιξη της Βάσως Καραντάσιου στην περιοχή μας η οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της στους τελικούς.’’
Ο υπεύθυνος διοργάνωσης κ. Γκάγκαλης τόνισε: ‘’ βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ίδιο μέρος για τη διεξαγωγή του τελικού λόγω των άριστων συνθηκών που αντιμετωπίσαμε στην περσινή διοργάνωση και που είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και φέτος. Η περιοχή ενδείκνυται για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος στηρίζει αθλητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με ηλικίες ανάπτυξης καθώς υπάρχουν και τοπικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας που πρωταγωνστούν στο Πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος ότι οι κερκίδες θα είναι γεμάτες και ο κόσμος θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τις μάχες αθλητών από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι την Πάτρα.’’

'Θερίζει' η ανεργία του νέους ανθρώπους!

24/7/2009
Ένας στους τέσσερις νέους (24,2%) μέχρι 24 ετών δεν εργάζεται στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που απεικονίζουν με μελανά χρώματα το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Eurostat το μέσο ποσοστό της ανεργίας στην πατρίδα μας διαμορφώνεται στο 8,2%. Ωστόσο τα ποσοστά της ανεργίας των νέων βαίνουν αυξανόμενα: Το πρώτο τρίμηνο του 2008 είχαν καταγραφεί 77.000 νέοι άνεργοι νέοι (22,2%), ενώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 οι άνεργοι νέοι ανήλθαν σε 86.000 (24,2%), ποσοστό υψηλότερο από το μέσο όρο των "27" που είναι 18,3%.
Δυσκολότερη είναι η κατάσταση για τις νέες Ελληνίδες, καθώς το ποσοστό της ανεργία για αυτές ανέρχεται στο 31,8%, σε σχέση με τους άντρες που 18,3% είναι άνεργοι. Στην Ευρώπη των 27 καταγράφηκαν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, πέντε εκατομμύρια νέοι άνεργοι. (Άνδρες 19,1% και γυναίκες 17,4% ).
Τα στοιχεία μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2008 και του 2009 δείχνουν ότι η ανεργία για τους νέους αυξάνεται με υπερδιπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τη συνολική ανεργία (3,7% για τους νέους, όταν το συνολικό ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 1,5%). Το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο στην Ελλάδα ανήλθε σε 9,4%, από 7,7% που ήταν τον ίδιο μήνα το 2008.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Υπεγράφη απο τη ΓΕΩΣΕ η σύμβαση παραχώρησης στο Δήμο χώρου για Πάρκινγκ

ΜΙΑ ακόμα σοβαρή θετική εξέλιξη σημειώθηκε για το θέμα επίλυσης χώρων στάθμευσης στην Κυπαρισσία, επιλύοντας σταδιακά μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται τους θερινούς μήνες αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Ειδικότερα ο Δήμος ενημερώθηκε ότι υπογράφηκε απο την ΓΕΩΣΕ η σύμβαση παραχώρησης για το χώρο ιδιοκτησίας του ΟΣΕ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού σταθμού και εκτέινεται μέχρι τις αποθήκες του Οργανισμού. Αναμένεται η επίσημη παραλαβή της παραχώρησης ώστε ο Δήμος να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες.
Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή παραχώρησης αποτελεί επιστέγασμα των διμερών επαφών που είχεεπανειλλημένως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γρηγόρης Γκότσης με τον υφυυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Μπεκίρη για την απόδοση και αξιοποίηση του χώρου. Ο Δήμος σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί στο οικείο Δ.Σ. σχεδιάζει να ασφαλτοστώσει το χώρο του ΟΣΕ ώστε να λειτουργήσει ως Πάρκινγκ, να τοποθετηθεί φωτισμός και χώροι στάθμευσης αλλά και να δημιουργηθεί κατάλληλη είσοδος στον χώρο. Τέλος να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται ελάχιστα μέτρα απο την κεντρική πλατεία της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται για την επίλυση του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος.

Στις 3 Αυγούστου εγκαίνια στο Κολυμβητήριο!

23/7/2009
Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, τα εγκαίνια του νέου κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Το κολυμβητήριο που αποτελεί κόσμημα για την 'Αρκαδιά' διαθέτει σημειωτέον πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων η οποία θα είναι θερμαινόμενη και αρκετούς βοηθητικούς χώρους.
Το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Δήμου στο Ροντάκι και αποτελούσε όνερο ζωής για τον«υδάτινο» αθλητισμό της περιοχής μέσα και από τον πολύ δραστήριο Ναυταθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας, ο οποίος έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές σε Πανελλήνιες διοργανώσειςΤα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα γίνουν αγώνες Κολύμβησης αλλά και ένα πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Σινεμά κάτω απο τα Αστέρια στα Φιλιατρά!

22/7/2009
ΠΛΟΥΣΙΟ το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών στο Αίθριο του Δημαρχείου συνεχίζει τις προβολές του, δεδομένου ότι αποτελεί μια όαση δροασιάς και φυσικά είναι ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος στην Μεσσηνία σε τέτοιο περιβάλλον. Κάτω απο τις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων που αγαπούν την 7η Τέχνη μας φέρνουν κοντά μας το άρωμα και την ευωδία της τέχνης απο το παγκόσμιο στερέωμα με ποιοτικές ταινίες διαλογής, ενώ ακούραστος εραστής της 7ης τέχνης παραμένει ο φίλος μας Νίκος Αντωναρόπουλος που βρίσκεται πάνω κοντά σε τέτοιες δραστηριότητες.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών 'Πυρσός' έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα προβολών που διεξάγονται σημειωτέον κάθε Παρασκευή, Σαββατοκύριακο και Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ κάτω απο τα αστέρια κι εμείς δημοσιεύουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Τη Παρασκευή προβάλλεται ο 'Ισοβίτης' του Φιλιατρινού σκηνοθέτη Μαραγκού ο οποίος θα είναι παρών για να συνομιλήσει με το κοινό της ταινίας. Εμεις πάντως προτιμήσαμε όλες τις ταινίες που ακολουθούν γιατί αξίζουν πραγματικά....

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Σε αργία Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Τ.Δ. στο Δήμο Δωρίου!

Μετά την αργία του Δημάρχου Δωρίου Αντώνη Τάκη με απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε αργία τέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Δωρίου Αθ. Χαντζής και ο σύμβουλος του τοπικού διαμερίσματος Κόκλας Βασίλης Σπυρόπουλος. Αντιδήμαρχος και σύμβουλος έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν με κατηγορίες για τέλεση κακουργηματικής πράξης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το Δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο μετά απο καταγγελίες για δημόσιο έργο απο πρώην Αντιδήμαρχο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος για την εκτέλεση και άλλων έργων στο συγκεκριμένο Δήμο.
Μάλιστα να τονιστεί ότι ο Δήμαρχος της περιοχής έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει ε ένσταση στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά είναι η πρώτη φορά που Περιφέρεια θέτει σε αργία Δημοτική αρχή για τέοτιο σοβαρό θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία του Δήμου.

Μόνη διέξοδος για τη Μεσσηνία η ΠΟΤΑ και τα μεγάλα έργα

21/7/2009
Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων της Νότιας Πελοποννήσου καθώς η αγορά "ασθενεί" και μέχρι στιγμής δεν είναι ορατά στο βραχυχρόνιο ορίζοντα σημάδια "ανάρρωσης". Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και των πωλήσεων, αύξηση της ανεργίας και ραγδαία αύξηση των ακάλυπτων επιταγών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η τουριστική κίνηση θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και σίγουρα δεν θα αυξηθεί τόσο όσο απαιτείται για να λειτουργήσει ως "ατμομηχανή" που θα συμπαρασύρει στην ανάπτυξη την οικονομία στη Νότια Πελοπόννησο.
Γενικότερα οι επιχειρηματίες παρατηρούν ότι υπάρχει έλλειψη ρευστού στην αγορά καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα του εύκολου και γρήγορου δανεισμού προς καταναλωτές και επιχειρήσεις. Λόγω της έλλειψης ρευστού έχει μειωθεί η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, με συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στα χέρια πολλών επιχειρηματιών υπάρχουν επιταγές χωρίς αντίκρισμα και δεν τις "σφραγίζουν" ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα που θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Αν στα παραπάνω δεδομένα προστεθεί και η παρατεταμένη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος λόγω των χαμηλών τιμών των προϊόντων τού πρωτογενή τομέα, γίνεται κατανοητό ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση τείνει να εξελιχθεί στη Νότια Πελοπόννησο σε ύφεση διαρκείας. Η κατάσταση θα ήταν τραγική αν αυτή την περίοδο δεν γίνονταν στην περιφέρεια τα μεγάλα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος Τρίπολη - Καλαμάτα και των ξενοδοχειακών μονάδων στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας. Τα δυο αυτά μεγάλα έργα αφενός συμβάλλουν στην αύξηση του εισοδήματος στη Νότια Πελοπόννησο και αφετέρου αποτελούν όαση αισιοδοξίας στην έρημο των άσχημων ειδήσεων. Δεν μπορούν όμως από μόνα τους να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα αισιοδοξίας που απαιτείται για να εξέλθει η οικονομία από την ύφεση καθώς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακούγονται δυσάρεστες ειδήσεις όπως η περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ ή η ματαίωση του επενδυτικού σχεδίου για την μεταφορά φυσικού αερίου στις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ο υδράργυρος της αγωνίας χτυπάει κόκκινο αλλά, αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι, το χειμώνα η αγορά θα παγώσει, σημειώνουν πολλοί επιχειρηματίες.

Θ.Λ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 19/07/2009

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Η Νέα Κ.Α.Π. σε Συνέλευση αγροτών στους Γαργαλιάνους

Το θέμα της νέας ΚΑΠ και το μέλλον των επιδοτήσεων συζήτησαν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος την Παρασκευή το βράδυ, καθώς πρόκειται για μείζον ζήτημα. Από την πλευρά τού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για τέσσερα βασικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον των επιδοτήσεων, προστάσεις που έτυχαν της αποδοχής των αγροτών και οι οποίες όπως τονίστηκε θα προωθηθούν και στην Ομοσπονδία τους.
Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα του ορίου των επιδοτήσεων, οι συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ τού να κοπούν οι επιδοτήσεις για 400 ευρώ και κάτω καθώς, όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για δικαιούχους που δεν είναι ενεργοί αγρότες αλλά συνεχίζουν να έχουν αυτή την σχέση λόγω οικογενειακής ή συναισθηματικής συνέχειας.
Τονίστηκε όμως ότι απαιτούνται διευκρινίσεις σχετικά με αυτούς που θα κοπούν - αν δηλαδή δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός δικαιούχων ώστε να δικαιολογούνται οι επιδοτήσεις που παίρνουμε ως χώρα.

Προβληματισμός απο το κύμα κλοπών σε καταστήματα και υπηρεσίες

20/7/2009
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ την τοπική κοινωνία το ζήτημα των κρουσμάτων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας δημιουργώντας επιφυλάξεις για το μέλλον που θα ακολουθήσει εφόσον ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα απο την Πολιτεία αλλά και τους αρμόδιους φορείς.
Μετά την κλοπή καφέ στην Παλιά Πόλη και σε καταστήματα αλλά και κρούσματα διαρρήξεων ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό από την Παρασκευή θυμίζοντας επαγγελματίες. Ειδικότερα άγνωστοι προσπάθησαν μεταβαίνοντας σε ακάλυπτο χώρο να αφαιρέσουν με ειδικά εργαλεία τις σιδερένιες βέργες απο την σιδερένια πόρτα στην δυτική πλευρά του ΚΤΕΛ Κυπαρισσίας ελάχιστα μέτρα απο την Κεντρική πλατεία. Αγνωστο αν είχαν ειδικά σπρέυ ή εξοπλισμό ο οποίος γίνεται αντιληπτός αν κινηθούν πολλά άτομα μαζί, κατάφεραν να απασφαλίσουν τις βέργες με αριστοτεχνικό τρόπο να ανοίξουν την βαριά πόρτα, ενώ στη συνέχεια έκλεψαν κέρματα και ψιλά που βρίσκονταν στο Ταμείο ύψους 700 ευρώ. Εκπληκτος ο υπεύθυνος του ΚΤΕΛ αναρωτήθηκε πως κατάφεραν να αφαιρέσουν με χειρουργικό τρόπο τις βέργες απο την σιδερέναι πόρτα δείχνοντας ότι ήταν...μάλλον καλά οργανωμένοι.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας μετά τις καταθέσεις και την υπόθεση που πραγματικά αποτελεί ένα ακόμα μυστήριο στην αλυσίδα κλοπών στην περιοχή μας..

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Οι Locomodo στο Λιμάνι με μέγα χορηγό τον 936FM


19/7/2009
ΣΤΟ Λιμάνι Κυπαρισσίας απόψε δίνουν μεγάλη συναυλία οι Locomodo στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2009 με μια νεανική συντροφιά πλημμυρισμένη απο μελωδίες.
Ενα μικρό βιογραφικό τους:
'Οι Locomondo είναι ένα επταμελές σχήμα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με Ελληνικό στίχο.
Ο πρώτος τους δίσκος, "Ένας τρελός κόσμος" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την MBI. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια όπως το "Trendy Λίτσα" και το "100 Αφρό" ακούστηκαν αρκετά στο Ελληνικό ραδιόφωνο ενώ το τραγούδι "Στην Αθήνα" μπήκε στο play list του Radio France Internationale για 2 μήνες.
Το 2005, οι Locomondo ταξίδεψαν στην Τζαμάικα μετά από πρόσκληση του τρομπονίστα των θρυλικών Skatalites, Vin Gordon, γνωστό και ως "Don Drummond Jr." για να γράψουν τον καινούργιο τους δίσκο.Έχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao κ.α Το καλοκαίρι του 2006 με χορηγό το μουσικό περιοδικό Δίφωνο και το energy drink Lucozade περιοδεύουν σε 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Οι συναυλίες αυτές παρουσίασαν μεγάλη επιτυχία με μέσω όρο προσέλευσης κοινού 600 άτομα αν συναυλία. Τον Φεβρουάριο του 2007 οι Locomondo παρουσιάζουν στο Gagarin 205 την μουσική-κωμική παράσταση “Locofiesta-The greatest show on Earth” με καλεσμένο τον Βέλγο κωμικό και ζογκλέρ Peter Weyel. Εκεί για πρώτη φορά παρουσιάζουν στο κοινό της Αθήνας ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια σε ρυθμούς ska και reggae με τη συμμετοχή γκάιντας και βιολιού'. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της εκδήλωσης είναι το ΡΑΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 93,6

Ελεγχοι Εξπρες για τόνωση των Εσόδων!

Σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εγκαινιάζοντας μάλιστα πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα μεθόδους, ετοιμάζει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου του Σαββάτου. Υπό την πίεση του διογκούμενου ελλείμματος στον κρατικό προϋπολογισμό, αναμένεται να επιστρατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό της Υπηρεσίας, αλλά και να εγκαινιαστούν νέες μέθοδοι όπως "μυστικοί" έλεγχοι και διαδικασίες - εξπρές στην επιβολή προστίμων, προκειμένου να υπάρξει ικανή αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Αναλυτικά, προβλέπονται "προσωρινοί έλεγχοι" κατά τους οποίους οι ελεγκτές θα ασχολούνται μία ημέρα με την ελεγχόμενη επιχείρηση συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Στη συνέχεια θα γίνεται διασταύρωση και σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες, θα συντάσσεται έκθεση την ίδια ημέρα και θα αποστέλλεται άμεσα στην αρμόδια εφορία.
Εντός 48 ωρών η εφορία θα υποχρεούται να επιβάλλει τα πρόστιμα και να τα κοινοποιεί στο φορολογούμενο. Στόχος είναι η όλη διαδικασία να μην υπερβαίνει τα τέσσερα 24ωρα. Προβλέπεται ακόμη η εφαρμογή "μυστικών ελέγχων", κατά τους οποίους οι ελεγκτές θα επισκέπτονται την επιχείρηση χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους συγκεντρώνοντας στοιχεία. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες, θα "παρεμβαίνουν" επίσημα.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Παει περίπτατο το Φυσικό Αέριο στη Μεγαλόπολη

ΠΕΡΙΠΑΤΑΟ πάει το τρέχον επενδυτικό της πρόγραμμα η ΔΕΗ, ενώ η διοίκησή της μιλά για άλλες διεξόδους όπως η παραγωγή ρεύματος από πυρηνική ενέργεια, όπως προκύπτει από την ενημέρωση του Π. Αθανασόπουλου, προς τους συνδικαλιστές της επιχείρησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η κατασκευή συγκροτήματος ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, αλλά και οι σχεδιαζόμενοι λιγνιτικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στη Μελίτη Φλώρινας και στην Πτολεμαΐδα. Η ουσιαστική εγκατάλειψη του προγράμματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, που καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της «εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων». Σύμφωνα με κορυφαίους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, όταν ρωτήθηκε ο κ. Αθανασόπουλος για την εγκατάλειψη του προγράμματος λιθανθρακικών μονάδων κατόπιν κυβερνητικής εντολής, είπε ότι πρόσφατα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) Ρ. Μωϋσή, με την οποία τον ενημέρωνε ότι «επιμένουμε πως ο άνθρακας είναι η βέλτιστη επιλογή, αλλά εάν υπάρχει εμμονή για τη μη χρησιμοποίησή του, τότε η λύση είναι η πυρηνική ενέργεια».

Προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

18/7/2009
ΘΕΤΙΚΑ κρίνεται απο την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση η ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σύμφωνα με την κατανομή του υπουργείου Υγείας καλύπτοντας κενά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μάλιστα όπως επιβεβαίωσε σε ερωτησή μας ο υπεύθυνος της 6ης Δ.Υ.ΠΕ. κ. Ντίνος Τσερώνης 'η πρόσληψη 13 γιατρών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και 11 γιατρών στο Ιδρυμα της Καλαμάτας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί προτού μπει ο Αύγουστος οπότε επιλέγεται η διαδικασία της άμεσης πρόσληψης απο τα ίδια τα νοσοκομεία και όχι απο την Περιφέρεια υγείας' και αυτό απο μόνο του είναι ευχάριστο.
Βαρύτητα θα δοθεί και στα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με 3 συνολικά γιατρούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων που πληθυσμιακά αυξάνονται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Σε ότι αφορά τις ειδικότητες που θα προσληθούν σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα αφορα: από ένα ορθοπεδικό, χειρουργό, παθολόγο, οφθαλμίατρο,παιδίατρο, ακτινολόγο, ακτινολόγο, μικροβιολόγο, νεφρολόγο, οδοντίατρο, αναισθησιολόγο και 2 καρδιολόγους αφού μέχρι τώρα απέμεινε μόνο ένας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Τέλος πιθανόν η ενίσχυση των νοσοκομείων να σχετίζετια επιτέλους λόγω των πιέσεων που ασκούνται εδώ και 2 χρόνια για την κάλυψη σημαντικών θέσεων και τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας στα Φιλιατρά

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει αυτές τις μέρες η Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών. Πρόκειται για το πενθήμερο Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας που πραγματοποιείται στον πεζόδρομο των Φιλιατρών μπροστά στα γραφεία του Συλλόγου.
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο και σε αυτό μπορεί κανείς να θαυμάσει πλήθος δημιουργιών των γυναικών αλλά και να μάθει τα μυστικά από διάφορες τέχνες και τεχνικές όπως είναι το εργόχειρο, η χαρακτική σε γυαλί και πέτρα, η παρασκευή σπιτικών εδεσμάτων αλλά και η ζωγραφική. Οι χειροτεχνίες των γυναικών εντυπωσιάζουν τον καθένα, γι’ αυτό και στόχος του Συλλόγου, όπως τόνισε στην «Ε» η πρόεδρός του Ελένη Μακρή, είναι να συνεχιστεί και να διατηρηθεί αυτή η προσπάθεια της επαφής των νέων αλλά και των μεγαλύτερων με την παράδοση του τόπου.
Χαρακτηριστικά η κ. Μακρή τόνισε: «
Το πενθήμερο ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 17. Ξεκινήσαμε με τα σπιτικά προϊόντα, γλυκίσματα, εδέσματα, λικέρ, αρτοσκευάσματα, είδη λαογραφικής τέχνης, ζωγραφικής και χειροτεχνίας που είναι κάτι το ξεχωριστό. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα γυναικών του Συλλόγου μας. Κάθε μέρα φροντίσαμε να έχουμε και μια διαφορετική δραστηριότητα, όπως επίδειξη χειροτεχνίας, χαρακτική σε γυαλί και σε πέτρα, ενώ θα κλείσουμε τις δύο τελευταίες μέρες με ζωγραφική από αρκετούς καλλιτέχνες τόσο από τα Φιλιατρά όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδος.
Οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι πρώτη χρονιά που γίνονται. Εχουν ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια με διάφορες κατασκευές, συνεχίσαμε με τη ζωγραφική δαπέδου, περάσαμε σε ζωγραφική σε ταμπλό και συνεχώς εμπλουτίζουμε με νέες δραστηριότητες, κάνοντας παραλλαγές. Βλέπουμε ότι και ο κόσμος αγαπά αυτή την έκθεση και ιδιαίτερα την λαογραφική μας κουλτούρα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλος καθώς οι νεότεροι μαθαίνουν, ενώ τους πιο μεγάλους τούς φέρνουμε στο παρελθόν, γι’ αυτό και κατά την άποψή μου πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς η παράδοση είναι το Α και τα Ω για την Ελλάδα μας
».
Πηγή: Ελευθερία

Ομόφωνο ΟΧΙ στην απαξιωση του ΟΣΕ...

17/7/2009
ΟΜΟΦΩΝΗ διαμαρτυρία εστάλη απο το οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας για την κατάργηση δρομολογίων στην γραμμή του Ο.Σ.Ε. στο τμήμα Πάτρα- Κυπαρισσία- Καλαμάτα με το παρακάτω ψήφισμα το οποίο έχει αποδέκτες το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται ότι 'ουδεμία περικοπή των δρομολογίων Πάτρα- Κυπαρισσία- Καλαμάτα δεν πρέπει να συμβεί καθώς η γραμμή κρίνεται απαραίτητη, διότι εξυπηρετέι ολόκληρη την Πελοπόννηοσ και την πρόσβαση προς την Πατρα που μέλει να αποτελέσει την θαλάσσια πύλη της Ελλάδας απο και πρός την Ευρώπη' για να τονίσει σε άλλο σημείο ότι 'ο σιδηρόδρομός όπως έχει επανειλλημένα σημειωθεί, αποτελεί το μέσο του μέλλοντός μας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και ασφαλές και γρήγορο καθώς όλο και περισσότετοι κάτοικοι της Ευρώπη το επιλέγουν...'
Σε άλλο σημείο του ψηφίσματος υπογραμμίζεται ότι 'ζητάμε να αυξηθούν τουλάχιστον κατά δύο ημερησίως τα δρομολόγια καθώς επίσης και να τοποθετηθεί κλιματισμός στους συρμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες' ενώ ' η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επιβάτες είναι το μέσο που θα προσελκύσει περισσότερους και θα κάνει ελκυστικά τα δρομολόγια και μάλιστα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη για κανονική γραμμή, βελτίωση χάραξης και ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Πάτρα- Κυπαρισσία- Καλαμάτα και στη συνέχεια να κατασκευαστεί το έργο...'

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Λύση μετά απο αυτοψία για τα πλαστικά των θερμοκηπίων

ΛΥΣΗ έστω και αργά καταγράφηκε για το θέμα της διαχείρισης των πλαστικών θερμοκηπιακών μονάδων και χαμηλής κάλυψης που είχαν συλλεχθεί σε ειδικούς χώρους απο τους παραγωγούς της περιοχής μας απο το Αγρίλι ως την περιοχή του Καλονερού καθώς συγκεντρώθηκαν απο ιδιωτική εταιρεία και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για την αξιοποίησή τους.
H εμπλοκή στην υπόθεση και το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί έθεταν σοβαρό κίνδυνο για την συλλογή πλαστικών καθώς αποσύρθηκε το ενδιαφέρον Ιταλικής εταιρείας για την συγκέντρωσή τους σε ειδικό χώρο. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει απαγορευθεί η καύση των πλαστικών χαμηλής κάλυψης σε μια προσπάθεια διαφύλαξης του περιβάλλοντος και σε αυτό είχαν συνεναίσει και οι όμοροι Δήμοι Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Ωστόσο η είδηση είναι ότι μόλις βρέθηκε η λύση, πραγματοποιήθηκε σήμερα έλεγχος απο την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Μεσσηνίας με κλιμάκιο υπό την εποπτεία της κας Παυλέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ελέγχθηκε η περιοχή κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης για το ζήτημα και βρέθηκε απο το κλιμάκιο ήταν καθαρά απο υπολείμματα πλαστικών χαμηλής κάλυψης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νομαρχία Μεσσηνία έχει υποσχεθεί να αγοράσει πλαστικό δεματοποιητή για την διαχείριση των πλαστικών που δεν είναι κοστοβόρο ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα που αφορά τους παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες μας.

Το 1ο Κρούσμα του ιού στην Μεσσηνία !!

16/7/2009
Ταυτοποιήθηκε και επίσημα το 1ο κρούσμα της Νέας Γρίπης στην Μεσσηνία. οΟι απαντήσεις που ήρθαν αργά χθές το απόγευμα από το Ινστιτούτο “Παστέρ” έδειξαν ότι ο νεαρός Ποδοσφαιριστής της ομάδας του Μεσσηνιακού έχει προσβληθεί από τον Ιό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε ταξιδέψει πρόσφατα με την ομάδα παίδων του Μεσσηνιακού, η οποία μετείχε σε διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Βαρκελώνη της Ισπανίας . Ο νεαρός αθλητής νοσηλεύεται στους ειδικούς απομονωμένους θαλάμους του Νοσοκομείου Καλαμάτας και θα υποβληθεί στην ενδεικνυόμενη θεραπεία.
Πάντως σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσηλευτικά Ιδρύματα του Νομού μας καθώς υπάρχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα, ενώ εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στα σχολεία για παιδιά ηλικίας ως 15 ετών, ενώ ο περιορισμός της νόσου σε ασθενείς στην οικία τους βοηθά ώστε να μη εξαπλωθεί...

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιά στον ορεινό όγκο του Δήμου Αετού

ΥΠΟ έλεγχο τέθηκεαργά το μεσημέρι η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10.45' το πρωί στην αγροτική περιοχή Ανω Λάπι μεταξύ Κοπανακίου- Ψαρίου λόγω της υψηλής ζέστης που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο καίγοντας συνολικά 20 στρέμματα. Πιο αναλυτικά στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 13 τουλάχιστον πυροσβεστικά οχήματα απο τα Πυροσβεστικά κλιμάκια Μελιγαλά και Κυπαρισίας, απο την Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων και Καλαμάτας με πεζοπόρα τμήματα για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.
Μάλιστα αργότερα στη μάχη ρίχτηκαν 2 Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο Μ26 για να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων. Η φωτιά έκαψε αγροτοδασική έκταση ενώ πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανθρώπινο παράγοντα είτε απο αμέλεια είτε εσκεμμένα καθώς η φωτιά πήρε άμεσα διαστάσεις. Επιβάλλεται επομένως η κινητοποίηση και των Δήμων με τις ομάδες Πυρσφάλειας και εθελοντών για να περιφρουρήσουμε το πράσινο που μας έχει απομείνει...

Σε καλό δρόμο ο άξονας Γαργαλιάνοι- Ρωμανού

15/7/2009
Τον υπό κατασκευή σημαντικό οδικό άξονα «Γαργαλιάνοι – Ρωμανού» επισκέφθηκαν χθες ο Προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Γιώργος Παπαηλιού και ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος καθώς και απο τον Αντινομάρχη Προγραμματισμού και Υποδομών Στάθη Αναστασόπουλο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Μ. Παναγιώτη Γιαννακέα.
Ο Περιμετρικός δακτύλιος , αποτελεί κορυφαίο δρόμο ανάπτυξη και οι πολιτικοί παράγοντες της Νομαρχίας έκαναν στάσεις και αυτοψία στο χώρο, στο εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου Πολυχρόνη Παπαϊωάννου καθώς και από τους μηχανικούς της εταιρίας Κώστα Κωνσταντόπουλο και Κώστα Κατσάρα... Οπως τονίστηκε ο άξονας θεωρείται το μεγαλύτερο οδικό έργο που κατασκευάζεται στην περιοχή αλλά και το Νομό τα τελευταία χρόνια, τόσο σε μήκος όσο και σε προϋπολογισμό δαπάνης. Έχει μήκος 12 χλμ και η σύμβαση που έχει υπογραφεί αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Ο δρόμος θα είναι δίιχνος με λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) και όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου δρόμου. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2010, ενώ μέσα στο έτος που διανύουμε θα «πέσουν» τα πρώτα τμήματα ασφαλτοτάπητα. Η πρόοδος των εργασιών εξελίσσεται ομαλά, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αρχικά και είχαν να κάνουν με τις απαλλοτριώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση. Αναμένεται επίσης να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το κομμάτι Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι που θα συμπληρώσει τις υποδομές στην περιοχή.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ...


ΘΑΝΑΣΗ ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 'ΜΠΑΓΑΣΑΣ' ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ
www.facebook.com/kyparissia

Ολοκληρώνεται τον Αύγουστο η γραμμή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας !!

Το τέλος Αυγούστου δίνει σαν καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της ανακαίνισης και βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Πάνος Παταργιάς, που βρέθηκε στην Καλαμάτα και είχε συνάντηση με το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο. Πάντως η γραμμή Κυπαρισσία- Καλαμάτα με την περικοπή των δρομολογίων δεν έχει ακόμα ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων.
Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ όμως απόφυγε να πει το πότε θα επαναλειτουργήσει η γραμμή Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, αφού όπως σημείωσε, το θέμα της λειτουργίας των γραμμών είναι στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ. Ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ τόνισε επίσης ότι σε ενάμιση περίπου χρόνο θα ξεκινήσουν οι μελέτες για “κανονικοποίηση” της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου – Καλαμάτας.

Η κρίση χτυπάει και την οικοδομή !!

14/7/2009
Η παρατεταμένη ύφεση στο χώρο της οικοδομής προκαλεί πονοκεφάλους σε όλο τον κλάδο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ένας στους δύο οικοδόμους, αυτή την περίοδο κάθεται, καθώς τα όποια νέα έργα δεν αρκούν να καλύψουν τα τεράστια κενά. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι δεν φαίνεται για την ώρα κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι έρχεται ανάκαμψη, με την απασχόληση για 10 ή και λιγότερες ημέρες το μήνα να μη συνιστά σταθερή δουλειά.
Επιπλέον μέσα σε αυτό το κακό κλίμα οι εργαζόμενοι έχουν έρθει σε σύγκρουση με τους εργοδότες για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η πλευρά των εργοδοτών επικαλούμενη την αναιμική κίνηση δίνει αύξηση μόλις 1 ευρώ την ημέρα, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Αν υπολογίσουμε και την πτώση κατά 40% των αδειών οικοδομών στην Δυτική Μεσσηνία τότε φαίνεται ότι εκτός απο την οικοδομή συμπαρασύρονται και άλλοι κλάδοι απο την κρίση και την απώλεια εισοδήματος...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στη παράνομη αμμοχαλικληψία στη Νέδα εμπλέκεται ο Γ. Τρουμπούκης

Στην κατασκευή Ολυμπιακών έργων αλλά και των διαδρόμων του αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" συμμετείχε ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με άλλα 4 άτομα για συμμετοχή στο κύκλωμα απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην απολογία του, κατασκεύασε επίσης το Εφετείο Αθηνών και συμμετείχε σε τμήματα της Εγνατίας οδού, της Αττικής οδού, της λεωφόρου Κύμης, των γραμμών του Τραμ και είχε μηνιαίως εισόδημα απο 100 έως 150 χιλιάδες ευρώ. Εξάλλου -με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων στην Ηλεία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές- η κατασκευάστρια εταιρία του Γιώργου Τρομπούκη έκανε παράνομες αμμοχαλικοληψίες στον ποταμό Νέδα και τον Αλφειό.
Οι παράνομες αμμοχαλικοληψίες από την εταιρεία ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ, συμφερόντων Τρομπούκη, έγιναν με την κάλυψη πολιτικών και υψηλά ιστάμενων προσώπων στη Δημόσια Διοίκηση, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσούκος, η ίδια εταιρεία, ως υπεργολάβος του ΑΚΤΟΡΑ προέβη στις ίδιες ενέργειες και στον ποταμό Αλφειό.

Τα πλατάνια ξεραίνονται στο ποταμό Νέδα!

13/7/2009
Εδώ και καιρό εντοπίστηκε μια ασθένεια που ονομάζεται μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σε δέντρα έχουν γίνει στη Μεσσηνία και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο μύκητας ήρθε στην Ελλάδα από την Ευρώπη (πιθανόν την Ιταλία και τη Γαλλία) την τελευταία 15ετία. Είναι η πλέον καταστροφική ασθένεια των πλατάνων καθώς τα μικρά δέντρα που θα προσβληθούν θα καταστραφούν μέσα σε δύο χρόνια ενώ σε μεγαλύτερης ηλικίας δέντρα ο χρόνος ζωής παρατείνεται αλλά ο θάνατός τους είναι αναπόφευκτος. Ο μύκητας δεν μεταδίδεται από τον αέρα αλλά από τα πτηνά, τα έντομα και κυρίως μέσω της υλοτομίας και των βαρέων μηχανημάτων που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.
Κλιμάκιο του ΕΘΙΑΓΕ, αποτελούμενο από δύο δασικούς φυτοπαθολόγους βρέθηκε στην Ηλεία προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία σε πλατάνια που έχουν προσβληθεί από αυτό τον επικίνδυνο μύκητα που καταστρέφει τα δέντρα ολοσχερώς. Στο νότιο τμήμα του νομού, κοντά στον ποταμό Νέδα και τον ποταμό Πάμεσο, ήδη 50 πλατάνια έχουν καταστραφεί και οι ειδικοί τώρα, όπως και η Διεύθυνση Δασών Ηλείας προσπαθεί με κάθε μέσο να περιορίσει το φαινόμενο.«Το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση» ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας κ. Παύλος Βαβλιάρας.«Οι συνάδελφοι από το ΕΘΙΑΓΕ μας έδειξαν πώς να κάνουμε επισκοπήσεις, δηλαδή πώς να εντοπίζουμε την ασθένεια. Το μέτρο που έχει λάβει η Διεύθυνση Δασών για τον περιορισμό της ασθένειας είναι η απαγόρευση κοπής παντός είδους πλατάνου σε οποιοδήποτε χώρο καθώς και η μεταφορά ξύλου».Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Βαβλιάρας, ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι επιστήμονες πήραν δείγμα για εργαστηριακή ανάλυση προκειμένου να εξακριβώσουν την αιτία που προκάλεσε την αποξήρανση τμήματος του πλατάνου.
Πηγή 'Πρώτη'

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Τραγικο τροχαίο για 16χρονο δικυκλιστή απο τη Κυπαρισσία

ΤΡΑΓΙΚΟ θάνατο βρήκε ένας νέος άνθρωπος σε επικίννδυνη στροφή λίγα μέτρα έξω απο την Κυπαρισσία. Πιο αναλυτικά η ώρα γύρω στις 01.00 τα ξημερώματα όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ένας 16χρονος κάτοικος Μοσχάτου Αττικής και προσωρινά διαμένοντας στην Κυπαρισσία και επιβαίνοντα συνοδηγό τουν 16χρονο Αθανάσιο Ηλιόπουλο του Ηλία κατοίκου Κυπαρισσίας στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας- Φαρακλάδας λίγα μέτρα απο το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου- Λυκείου έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενη συρμάτινη περίφραξη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός και να αφήσει την τελευταία του πνοή σχεδόν ακαριαία ο συνοδηγός του δικύκλου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο νεαρός 16χρονός γόνος γνωστής οικογένειας καθώς ο πατέρας του είναι Πολιτικό μηχανικός και η μητέρα του ασχολήθηκε με τα κοινά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Πορανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας. Η είδηση συγκλόνισε την περιοχή μας.

Εμβόλα στα σχολεία της Μεσσηνίας απο τον Οκτώβριο για την γρίπη

12/7/2009
Στο επίπεδο της πανδημίας έχει περάσει πλέον η νέα γρίπη και στη χώρα μας. Τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 216 και αυξάνονται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι η ζέστη δεν ευνοεί την μετάδοση του ιού, ενώ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε την Πέμπτη σε δηλώσεις του, το ενδεχόμενο να έχουμε και θανατηφόρα περιστατικά. Από το φθινόπωρο ξεκινά μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, με προτεραιότητα όλους τους... μαθητές σχολείων και άλλες ευπαθείς ομάδες, που υπολογίζονται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.
Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του δήλωσε για τους εμβολιασμούς, ότι «στις ομάδες προτεραιότητες εντάσσονται ex officio πλέον οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, είναι δυνατόν να υπάρξει μεταλλαγή του ιού και συνδυασμός των δύο διαφορετικών ιών, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και βέβαια παιδιά και μαθητές». Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιείται σε προκαθορισμένα σημεία ανά Νομό κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου με τις Νομαρχίες της χώρας. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γιώργος Πιερρουτσάκος «θα υπάρχουν χώροι ανά Νομό, είτε σχολεία λέγονται, είτε ειδικοί χώροι, οι οποίοι έχουν προκαθοριστεί, ούτως ώστε να γίνονται οι εμβολιασμοί με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό».
Πηγή ΑΠΕ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Προφυλακίσθηκε για κλοπή….κιμά !

11/7/2009
ΕΙΠΑΜΕ ότι οι περίεργες ειδήσεις μας αφήνουν έκπληκτους και μερικές φορές οι ειδήσεις του Αστυονμικού δελτίου είναι για...να μας προβληματίσουν! Το αναφέρουμε διότι μετά τις κλοπές σε καταστήματα είχαμε και μια απόφαση για αλλοδαπό στις φυλακές. Πιστεύουμε ότι άλλο είναι ο Ανθρωπισμός και άλλο...η τήρηση του Νόμου για τους παράνομους και εγκληματίες οπότε πρέπει να σκεφτούμε και το Κοινωνικό κράτος για επαναφορά των παρανομούντων τέτοιου μεγέθους στον ίσιο δρόμο.
Πιο αναλυτικά στις φυλακές θα οδηγηθεί 31χρονος Ρουμάνος μετά από σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Κυπαρισσίας γιατί έκλεψε κιμά από ..σούπερ – μάρκετ της περιοχής. Παράλληλα ο 31χρονος Ρουμάνος κατηγορείται ότι είχε κλέψει και καφετέρια στην ίδια περιοχή στην περιοχή της Ανω Πόλης όπου υπήρχε κύκλωμα τηλεόρασης που κατέγραψε τις κινήσεις του. Ο Ρουμάνος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και ήταν στις φυλακές καταδικασμένος πάλι για αδικήματα μικροκλοπών!

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Συνεδριάζει η ΝΕ Παραγωγής για την Νέα ΚΑΠ !

Σε ειδική συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη 14-07-2009 της Ν.Ε. Παραγωγής & Ανάπτυξης, στο Διοικητήριο Καλαμάτας ο αρμόδιος Αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος θα εισηγηθεί για τις θέσεις που πρέπει να διαμορφωθούν σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα του Νομού μας, στα πλαίσια μεταρρύθμισης της Νέας ΚΑΠ». Το θέμα θα παρακολουθήσουν μέλη της Επιτροπής αλλά και εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου που περιμένουν τις προτάσεις με αγωνία.
Ακόμα την συνεδρίαση της Ν.Ε θα απασχολήσουν τα θέματα :
1«Έγκριση σκοπιμότητας δαπανών της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μεσσηνίας».
2.«Έγκριση σκοπιμότητας δαπανών της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Τριφυλίας».
3.«Σχετικά με αναφορά της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας [Κ.Α.Κ.]».

Στον Εισαγγελέα ο 62χρονος με την χασισοφυτεία...

10/7/2009
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι συλλήψεις για χασίς απο την ΕΛ.Α.Σ μετά τις αποκαλύψεις για τη περιοχή Φλεσσιάδας, αφού πρόσφατα εντοπίστηκε φυτεία ύψους 3,5 μέτρων και με φούντα απο τα συνολικά 34 χασισόδεντρα που καλλιεργούσε με μεγάλη φροντίδα σύμφωνα με τις ενδειεξις 62χρονος αγρότης από τα Φιλιατρά. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο στη καλή οργανωμένη φυτεία, που βρέθηκε στο Λαγκούβαρδο, συλλαμβάνοτνας επ’ αυτοφώρω τον καλλιεργητή.
Η φυτεία ήταν άρτια οργανωμένη από τον αγρότη μέσα σε περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας του, σε αγροτοδασική έκταση η οποία είχε την κάλυψη που χρειαζόταν, αλλά το σημαντικό είναι το γεγονός από τα δέντρα είχαν παρουσιάσει εξαιρετικά μεγάλη ανάπτυξη λόγω ποτίσματος. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας για τα παραιτέρω.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Κάτοικοι του κέντρου απέτρεψαν εγκατάσταση κεραίας σταθερής τηλεφωνίας

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ πήρε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας με ομόφωνη αντίδραση για την εγκατάσταση κεραίας σταθερής τηλεφωνίας στο κέντρο της πόλης. Οι εξοριγισμένοι κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν τις απόψεις τους στο Δ.Σ. και σήμερα Πέμπτη το πρωί υπήρξε μια δυσάρεστη εξέλιξη. Σε ιδιωτικό χώρο ελάχιστα μέτρα απο την πλατεία τεχνικοί της εταιρείας προσπάθησαν να προβούν σε εγκατάσταση παροχής της παροχής και μάλιστα εκεί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι παρουσία της επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σωτήρη Τσίγγανου αποτρέποντας την διενέργεια εργασιών, όταν μόλις χθές το βράδυ υπήρξε κάθετη αντίδραση και ψήφισμα απο το οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας.
Ο κ. Σωτ. Τσίγγανος ισχυρίστηκε ότι είδε έγγραφο της εταιρείας Tellas A.E. που του έδειξε εκπρόσωπος της εταιρείας και μάλιστα με την υπογραφή του Δήμου αναρωτώμενος πως μπορει να ισχύει κάτι ανάλογο. Αξίζει να τονίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. η Συμπολίτευση συμπλήρωσε ότι 'έφερε το θέμα προ ημερησίας προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση μετά τις καταγγελίες των κατοίκων' και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γρ. Γκότσης ζήτησε αρχικά να εξεταστεί αν υπάρχει άδεια και συμφώνησε με την άποψη του Δ.Σ. για την μη εγκατάσταση τέτοιου εκτρώματος.
Ο κ. Σαμπαζιώτης υποστήριξε πριν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ότι 'πάγια τακτική του Δήμου είναι να μην εγκατασταθεί καμια κεραία κινητής και σταθερής τηλεφωνίας εντός του Πολεοδομικού ιστού της πόλης' ενώ η Αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρξει διακοπή των εργασιών και να μην επιχειρηθεί αλλαγή καθεστώτος που ισχύει σήμερα, εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διακοπή των εγκαταστάσεων. Το κλίμα παραμένει τεταμένο και οι κάτοικοι αναφέρουν ότι θα προβούν σε συλλογικές διαμαρτυρίες, ενώ να σημειωθεί ότι ακριβώς δίπλα υπάρχιε εδώ και χρόνια κεραία κινητής στο κτίριο του ΟΤΕ.

Νέος Πρόεδρος στη Δ.Ε.ΥΑ.ΚΥ ο Τάκης Γυφτάκης, στον αέρα το Δ.Σ. μετά απο εμπολοκή για το Δ.Σ. του Κολυμβητηρίου

9/7/2009
ΣΤΟΝ..αέρα κινδύνεψε να τιναχθεί η συζήτηση στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας όταν συζητήθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας για την επιλογή μελών στο νεοσύστατο Δ.Σ. του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε το γεγονός ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Θεόδωρος Γκρίτζαλης αυτοπροτάθηκε για μέλος του νέου Δ.Σ. με αποτέλεσμα να ανατραπεί η πρόταση της πλειοψηφίας για το νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη.
Ειδικότερα η πλειοψηφία πρότεινε ως μέλη τους κ. Γιάννη Σταθόπουλο, Γιάννα Κωνσταντέλου και Τζίμη Χρονόπουλο με αποτέλεσμα να συγκληθεί εσωτερική σύσκεψη της πλειοψηφίας για επαναδιαμόρφωση της πρότασης η οποία όμως μέχρι το βράδυ δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να διακοπεί πρόωρα η συνεδρίαση και να αναβληθεί το επίμαχο θέμα. Απο την αντιπολίτευση πρότάθηκαν και εγκρίθηκαν οι προτάσεις των μελών κ. Μπακούρου και Γιώργου Γκότση, ενώ μετέχουν και οι πολίτες Γιάννα Παναγιωτοπούλου Μπινίσκου απο τον ΝΟΚ.Υ., Γιώργος Κανελλόπουλος και Κώστας Παπαγιάννης, ενώ σε ότι αφορά τα εγκαίνιά του θα ανακοινωθούν σε συνεννόηση με την Γ.Γ.Αθλητισμού τις επόμενες ημέρες καθώς ο εργολάβος πήρε παράταση ελάχιστων ημερών για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο κ. Γκρίτζαλης θεώρησε ότι είναι αυτονόητο να μετέχει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης στο νέο Δ.Σ. χαρακτηρίζοντας ως 'Βυζαντινό αυτοκράτορα' τον κ. Δήμαρχο για τις αποφάσεις του. Τελικά συμφωνήθηκε ο Πρόεδρος του Ο.Α.Ν. να μετέχει αυτοβούλως στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ενώ η πρόταση τροποποιήθηκε σε ότι αφορά το νέο Δ.Σ. όπου το απαρτίζουν πλέον απο την πλειοψηφία οι κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος και Πάνος Τσίγγανος.
ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.ΑΚΥ.
Το άλλο μεγάλο θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η εκλογή μελών στο Δ.Σ. της Δ.Ε.ΥΑ.ΚΥ. όπου έγινε αποδοχή των παραιτήσεων αρχικά των κ. Χρονόπουλου και Καρούμπαλη οι οποίοι δήλωσαν ότι θα είναι ενεργοί συμπαραστάτες της επιχείρισης. Διαφώνησε ο κ. Γκρίτζαλης για το πρόσωπο του κ. Χρονόπουλου, ενώ λευκό ψήφισαν οι κ. Πετρόπουλος, Γκότσης Γ., Αδαμοπούλου, Μπακούρος ο οποίος πρόσθεσε ότι 'το λευκό αποτελεί πολιτική πράξη για να διατηρηθούν οι εωτερικές ισσοροπίες και η πιπίλα σε όσους διαφωνούν'. Η πρόταση πέρασε με 9 ψήφους υπερ και 6 κατά.
Στην επιστολή του ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στον επικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε με ευχές για τους υπαλλήλους κάνοντας ένα μίνι απολογισμό πεπραγμένων για την διετία 2007- 2008 καθώς η εσωτερική διαχείριση της ΔΕΥΑΚΥ αποτελεί κορυφαία διεργασία για την επιχείρηση. Λευκό ψήφισε η αντιπολίτευση μετά απο πρόταση του κ. Μπακούρου. Ο κ. Σταθόυπουλος υπογράμμισε ότι 'όλοι θα πρέπει να δείξουν την αξία τους απο οποιαδήποτε έμμισθη ή άμισθη θέση' εξαίροντας την υπηρεσία που προσέφερε ο κ. Καρούμπαλης καταλήγοντας ότι 'η ΔΕΥΑΚΥ δημιουργήθηκε απο το Δήμο σωστά και έχει την απαιτούμενη ευελιξία να οργανώσει ένα πλάνο 4ετίας αφήνοντας μια παρακαταθήκη καθώς η επιχείριση απαιτεί σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα να χρειάζεται πλάνο με πολιτική χάραξη για τα επόμενα χρόνια'.
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης υπεραμύνθηκε των επιλογών του τονίζοντας ότι 'η διαδικασία να περάσουν απο θέσεις ευθύνης είναι βαθιά δημοκρατική για να προσφέρουν απο θέσεις ευθύνης' και προτάθηκε ο κ. Γυφτάκης για αντικατάσταση του κ. Καρούμπαλη και ο Πάνος Τσίγγανος για την θέση του κ. Χρονόπουλου, θέση που ψηφίστηκε ομόφωνα. Τέλος για την θέση του Προέδρου προτάθηκε ο κ. Γυφτάκης και Αντιπρόεδρος ο κ. Σταθόπουλος που ψηφίστηκε ομόφωνα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του 936.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Hackers "κατέβασαν" το επίσημο site του Δήμου Φιλιατρών...

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ στην περιοχή της Τριφυλίας φαίνεται ότι έχουν οι χάκερς για τις επίσημες ιστοσελίδες των Δήμων. Ειδικότερα μέχρι και αυτή την ώρα 13.30 το επίσημο site του δήμου Φιλιατρών στην διεύθυνση www.filiatra.gr δεν υφίσταται καθώς επενέβη απο χθές ομάδα Hackers καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε αυτό , αφού υπάρχει μόνο το μήνυμα τους με την συνοδεία τραγουδιού που φαίνεται να το διασκεδάζουν. Μάλλον απο ότι φαίνεται υπήρχε μεγάλη τρύπα..ασφαλείας και αυτή την φορά οι χάκερ άφησαν ακόμα και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο για να αναφέρουν με ποιό τρόπο θα επανέλθει η σελίδα του Δήμου στην κανονική της μορφή. Αν μη τι άλλο ο Κυβερνοπόλεμος υφίσταται και με τέτοιες ειδήσεις να περιμένουμε και σε άλλους Δήμους στο μέλλον...

Με έργα υποδομής ασχολήθηκε το Δ.Σ. Φιλιατρών

8/7/2009
Συνεδρίασε χθές βράδυ στις 20:30 το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών υπό την προεδρία του Κωσταντίνου Σαραντόπουλου. Την συνεδρίαση απασχόλησαν συνολικά 19 Θέματα τα οποία αφορούσαν διάφορα ζητήματα για την λήψη αποφάσεων που αφορούν την περιοχή όπως:
Αρχικά έγινε η Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2009 – B Δόση καιθώς και η Αποδοχή ποσού 25.000,00 € από Υπ. Πολιτισμού για κάλυψη δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ – ΕΡΑΝΙΩΝ 2009» μαζί με το θέμα για την Αποδοχή ποσού 1000,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπάνης συμβάσεων έργου προσωπικού ΚΕΠ. Συζητήθηκαν επίσης η Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Χριστιανούπολης», η Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ανακατασκευή Ομοιώματος Πύργου Άιφελ», η κατάργηση Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου και ίδρυση Α) Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Β) Σχολικής Επιτροπής Λυκείου.
Παράλληλα το Δ.Σ. προέβη στηνν Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, την Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Φιλιατρών «Η ΕΡΑΝΗ», στην πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη απασχόληση, ενώ έλαβε αποφάσεις για την Παραχώρηση χρήσης Σχολικής Αίθουσας στο Τ. Δ. Χριστιανούπολης, την Σύμβαση με κρατικές γεωτρήσεις για παροχή ύδατος αλλά και την Προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση πιλοτικού προγ/τος εφαρμογής με αντικείμενο «Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Δήμου Φιλιατρών».
Τέλος το Δ.Σ. ζήτησε την Βελτίωση του τμήματος οδού Φιλιατρά – Γργαλιάνοι της Ε.Ο. Κυπασισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη. Υποτμήμα Φιλιατρών.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Οργισμένη η Τριφυλία απο την απαξίωση του Σιδηροδρόμου

Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθούν επίσημα οι προθέσεις του ΟΣΕ για δραματικές περιοκοπές δρομολογίων και να τεθεί η Μεσσηνία προ τετελεσμένου -γι’ άλλη μια φορά-, προκειμένου να αρχίσουν να κινούνται οι φορείς της -ως συνήθως- εκ των υστέρων, αν και τα «καμπανάκια» για την απαξίωση του σιδηροδρόμου χτυπούσαν από καιρό. Ετσι, εσπευσμένα χθες ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος απέστειλε χθες επιστολή -άλλη μία- στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Παράλληλα συγκάλσε, σήμερα στις 11 το πρωί, σύσκεψη στο Διοικητήριο με τους επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υιοθετώντας τη σχετική αυτονόητη πρόταση του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θανάση Πετράκου. Μιλώντας χθες στην «Ε», ο Δ. Δράκος είπε ότι θα διεκδικηθεί η διατήρηση των προς περικοπή δρομολογίων αλλά και η περαιτέρω εξέλιξη του τρένου στην Πελοπόννησο.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι πρέπει να διατηρηθούν όλα τα δρομολόγια, χαρακτήρισε όμως «τραγικό σφάλμα» τη διατήρηση της μετρικής γραμμής.
Εξ ίσου σφοδρά αντιδρά και ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτης που κι αυτός υποστηρίζει ότι με μετρική γραμμή δεν πρόκειται να υπάρξει αναβάθμιση.
Την κατηγορηματική διαφωνία του με τις περικοπές δρομολογίων στη γραμμή Κυπαρισσία-Πάτρα-Κιάτο εξέφρασε στην«Ε» ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, που γνωστοποιεί ότι υπάρχει διαδημοτική πρόταση για την καθιέρωση τουριστικής σιδηροδρομικής διαδρομής μεταξύ Κυπαρισσίας και Αρχαίας Ολυμπίας. Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας σημειώνει ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πρόταση για συνεργασία με όλους τους δήμους για την ανάπτυξη μιας τουριστικής γραμμής από την Αρχαία Ολυμπία στην Κυπαρισσία. Μια γραμμή που θα έχει περιηγητικό χαρακτήρα με ενημερώσεις για τα μνημεία και τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπαζιώτης σημείωσε:
«
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μείωση των δρομολογίων και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο ΟΣΕ, να γίνει ανταγωνιστικός προς τους πελάτες και σαφώς τα δρομολόγιά του θα έπρεπε να ήταν περισσότερα, καθώς ολόκληρη αυτή η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τις κινήσεις εκσυγχρονισμού του δικτύου τις ζητάμε χρόνια αλλά δυστυχώς έχουν καθυστερήσει. Από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη μόλις τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεκινήσει κάποιες επισκευές, οι οποίες στην ουσία δεν αναβαθμίζουν το δίκτυο."
Πηγή: εφημερίδα 'Ελευθερία'

Αδιαφορία για το δρόμο παγίδα Αγ. Κυριακής- Μαραθούπολης;

7/7/2009
ΤΟ γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής εορτάζει σήμερα στο όμορφο επίνειο των Φιλιατρών με το ομώνυμο διαμέρισμα του Δήμου να μας φέρνει άρωμα καλοκαιριού αφού το αλιευτικό καταφύγιο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες και φίλους της θάλασσας. Πέρα απο την γιορτή η περιοχή έχει και μια ιδιατερότητα που οφείλεται στην απουσία των αρμόδιων οργάνων για την ομαλή διέλευση των οχημάτων που κινούνται στο δρόμο Αγ. Κυριακής- Μαραθούπολης.
Πρόκειται για το σημείο εισόδου και εξόδου απο το δημοτικό διαμέρισμα ελάχιστα μέτρα απο το εκκλησάκι που εκτός απο μηδενική ορατότητα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου: 1ον έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και όλοι θυμούνται νέους απο τη περιοχή ακόμα και τη Κυπαρισσία που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο και 2ον την στροφή 180 μοιρών που μαρτυρά εκτός απο την σηματοδότηση και ο καθρέπτης για τους οδηγούς. Ιδίως όταν διέρχεται φορτηγό ο δρόμος είναι απροσπέλαστος και πολλές φορές οι οδήγοί αναγκάζονται όχι μόνο να μειώσουν ταχύτητα αλλά και να σταματούν το όχημά τους. Καιρός είναι κάποιοι να ενδιαφερθούν για το συγκεκριμένο σημείο πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον και ιδίως απο την απαράδεκτη χάραξη του επαρχιακού δρόμου....

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Κύκλωμα...τοκογλυφίας απειλεί τη Κυπαρισσία σύμφωνα με δημοσίευμα

Αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας λειτουργεί τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια στην Κυπαρισσία με θύματα επαγγελματίες, κυρίως, που ελλείψει ρευστότητας έπεσαν στα δίχτυα τοκογλύφων και τώρα ... τρέχουν και δεν φτάνουν. Το κύκλωμα λειτουργεί με αδίστακτο τρόπο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τρομοκρατεί και απειλεί τα θύματα του ιδιαίτερα όσα βρέθηκαν σε αδυναμία να αποπληρώσουν "δάνεια" με επιτόκιο 8 και 10% τον μήνα. Κατα τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα λειτουργεί κατά μόνας και σε αυτό ενέχονται τουλάχιστον 4 άτομα κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, με ισχυρή νομική προστασία και ήδη αρκετά "θύματά" τους έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.
ΑΠΕΙΛΕΣ
Απο την μία η αδυναμία να να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τοκογλυφικά χρέη και απο την άλλη η οικονομική καταστροφή, η διάλυση οικογενειών και επιχειρήσεων και το χάσιμο ακίνητης περιουσίας.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά επιχειρηματία που είχε την ατυχία να καταφύγει σε τοκοφλύφους για την απόκτηση ρευστότητας πρίν απο 2-3 χρόνια.
Η αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις "υποχρεωσεις" έφεραν τις απειλές και την τρομοκρατία με αποτέλεσμα να... μετακομίσει στην Αθήνα!
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Το κύκλωμα με αδίστακτο τρόπο έβγαλε ακίνητο στον πλειστηριασμό και με "μαγικό" τρόπο το απόκτησε στην τιμή πρώτης προσφοράς σε εξευτελιστική τιμή, αφού ουδείς τόλμησε να "χτυπήσει" την τιμή στον πλειστηριασμό! Ωστόσο η απλειστία του κυκλώματος δεν σταματάει εδώ αφού διψάει για κέρδος.
Ετσι οι απειλές συνεχίζονται και ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Και μιλάμε για απώλεια αυτοκινήτου, σε πλειστηριασμού που έγινε τον Μάϊο, στο κέντρο της πόλης και το οποίο αποκτήθηκε σε τιμή πρώτης προσφοράς η οποία μετά βίας αγγίζει το 1/3 της αξίας του ακινήτου! Σε άλλη περίπτωση ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό, αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή, όμως ο τοκογλύφος καραδοκεί, ενώ το κοντέρ της αδίστακτης τοκογλυφικής μηχανής γράφει στην διπλή ταρίφα!!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όφελος από τις συγκεκριμμένες μόνο περιπτώσεις τοκογλυφίας είναι μεγάλο, ενω πολλά θύματα με μικροποσά έχουν δεινοπαθήσει και πληρώσει στο πολλαπλάσιο το αρχικό κεφάλαιο και ακόμα είναι χρεωμένα στο τεφτέρι των αδίστακτων τοκογλύφων.
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Η αγανάκτηση πολλών ανθρώπων - θυμάτων είναι μεγάλη και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει τις πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές διατάσεις της υπόθεσης στην οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες ενέχονται νομικοί και άλλοι "παραστάτες" των τοκογλύφων προφανώς με το αζημίωτο! Σύμφωνα με πληροφορίες της "Φ" οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα από τα θύματα του κυκλώματος τοκογλυφίας έχει καταφύγει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και ήδη ετοιμάζονται μηνυτήριες αναφορές, ενώ για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), αφού όλο το delivery γινόταν με επιταγές και από την όλη υπόθεση προκύπτει σαφώς ξέπλυμα χρήματος!
Πηγή: εφημερίδα 'Φωνή'