Pages

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Νέο μεγάλο κατάστημα ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗΣ στη Κυπαρισσία

ΤΑ εγκαίνια της μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου απο το γνωστό κατάστημα ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗΣ που με την ενεργή παρουσία του ενισχύει την τοπική οικονομικά και παρέχει παράλληλα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες του. Το σημαντικό δυνατό του σημείο είναι ότι λειτουργεί πλέον με Αθηναικές προδιαγραφές αλλά και εξυπηρέτηση με αρκετές διευκολύνσεις και την καλύτερη επιλογή για το σπίτι και τις οικογενειακές ανάγκες.....
Οι επιχειρηματίες Παναγιώτης και Μαρία Γαραντζιώτης αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Κυπαρισσία μετά το κεντρικό κατάστημα που δημιουργήθηκε στη κεντρική πλατεία κοντά στη Μητρόπολη, ωστοσο οι ανάγκες των καιρών επέβαλαν να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο και αξιοποιήσιμο χώρο ώστε να διευρυνθεί η ποικιλία των ειδών του και παράλληλα να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στο κοινό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα Τεχνικής υποστήριξης που θεωρείται σημαντικό κομμάτι των after sales service απο το οποίο δυστυχώς πάσχουν αρκετά τοπικού ενδιαφέροντος καταστήματα εξυπηρετώντας το κοινό ακόμα και σε μακρινές περιοχές. Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων αλλά και κοινό που παράλληλα έκανε τις αγορές του με τον καλύτερο τρόπο καθώς ακολούθησε κλήρωση δώρων. Ευχόμαστε πάντα τετοια και καλή δύναμη για την συνέχεια...

Σοβαρό πλήγμα και στον τουρισμό λόγω καυσίμων!

Ακυρώσεις λόγο καυσίμων καταγγέλλεται από τους ξενοδόχους αυτό το τριήμερο αλλά και την επόμενη εβδομάδα είναι το σκηνικό στην τουριστική Μεσσηνία. Η απόγνωση από τον κλάδο αυτό είναι πλέον κάτι πάρα πάνω από ορατή μια και όλοι είχαν εναπόθεση κάποιες ελπίδες στον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο που πίστευαν ότι κάπως θα «ρεφάρουν» στην ποιο δύσκολη σεζόν που γνωρίζει η Μεσσηνία. Η συνεχιζόμενη απεργία όμως έχει παραλύσει και άλλους κλάδους επαγγελματιών που οι μεταφορές είναι για αυτούς ζωτικής σημασίας.
Είναι γεγονός ότι η στιγμή που κατατέθηκε το Νομοσχέδιο στην Βουλή δεν αποτελεί και το καλύτερο timing απο την πλευρά της Κυβέρνησης με παράπλευρες απώλειες αλλά καιχαμένα κέρδη σε όλους τους κλάδους απο μια κάστα επαγγελμάτων που μέχρι πρότινος ήταν κλειστά. Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές και ευτυχώς βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης εφοδιάζουν την αγορά αλά δεν επαρκούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες εξαιτίας των επισκεπτών που κορυφώνονται λόγω του Δεκπενταύγουστου.

Μέρες κατοχής θυμίζει η Μεσσηνία με χάος σε τουρισμό και τροφοδοσία της αγοράς

ΣΤΑ άκρα διατηρείται η κόντρα Κυβέρνησης και ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών Δημόσιας χρήσης τα οποία παραμένουν παρατεταγμένα παρά τις επιδόσεις των εγγράφων πολιτικής επιστράτευσης στο Ασπρόχωμα και το Καλονερό ενώ όπως μας ενημέρωσαν σήμερα κατά πάσα πιθανότητα σχεδιάζεται εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών φορτηγών στο κόμβο του Καλονερού με...καθιστική διάλεκτο ώστε να ακουστούν τα προβλήματά τους. Φυσικά η αγορά δεν πρόκεται να ομαλοποιήθεί άμεσα αφού τα αγαθά έχουν αρχίσει να φθίνουν στα ράδια των σούπερ μάρκετ ενώ σε κρίσιμες υποδομές του Κράτους επιστρατεύτηκαν τα βυτιοφόρα του Στρατού.
Την ίδια ώρα η κατάσταση στην αγορά παρέμενε τραγική παραλύοντας υποδομές και τον ιδιωτικό τομέα παρότι ξεκινούν οι άδειες του Αυγούστου ενώ σοβαρό είναι το πλήγμα στον τουρισμό μετά μάλιστα το πλήγμα και με την απεργία των λιμνεργατών στον Πειραιά. Παρά την επιστράτευση η αγορά έχει πολλά κενά και μάλιστα οι ιδιοκτήτες φορτηγών παραμένουν όπως βλέπετε και στην σχετική φωτογραφία στις επάλξεις για αρκετό χρονικό διάστημα.
ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ
Μάλιστα τα πρατήρια είχαν στεγνώσει και η τροφοδοσία διεξαγόταν με το..δελτίο καθώς όπως αποτυπώθηκε στο φωτογραφικό φακό αργά χθες βράδυ μετά τις 10 εφοδιάστηκε πρατήριο στο Καλονερό στο οποίο δημιουργήθηκαν ουρές μέσα σε λίγα λεπτά και φυσικά μετά απο μισή ώρα άδειασε απο καύσιμα ενώ αρκετοί ήταν οι επισκέπτες. Οσοι πρόλαβαν απο την περιοχή το κατάφεραν μαζί με ορισμένους επισκέπτες που επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρούν ανοικτό πρατήριο και όπως μαθαμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ηλεία εδώ και μερες....

Το...κανόνι των υπερχρεωμένων Δήμων!

31/7/2010
Το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί σε αρκετούς υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, υποχρέωσε το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει χθες τροπολογία στο νομοσχέδιο «για τις δαπάνες των υποψηφίων και συνδυασμών στην αυτοδιοίκηση», με την οποία χαλαρώνει σχετικώς το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του νόμου για τη δανειοδότηση των δήμων. Με την τροπολογία προβλέπεται ότι «εφόσον διαπιστώνεται ότι τα χρήματα αφορούν στην εξόφληση μισθοδοσίας και την κάλυψη ανελαστικών δαπανών των δήμων, να αποδίδονται γι΄ αυτό το σκοπό και να μην παρακρατούνται» από τρίτους ή όπως συμβαίνει στον Πειραιά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν ότι το υπουργείο με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου που αφορά στα οικονομικά των δήμων και τη σχετική ρύθμιση περί εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων επιχειρεί να προστατέψει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τέτοια φαινόμενα. Επίσης, πρόσθεσαν ότι υπερχρεωμένοι ορίζονται οι δήμοι που το συνολικό κόστος από τα τοκοχρεολύσια υπερβαίνει το 60% επί των τακτικών εσόδων ή ετήσια τοκοχρεωλυτική τους δόση αγγίζει το 29% των ετήσιων τακτικών εσόδων και σημείωσαν ότι αυτοί οι δήμοι θα βοηθηθούν έως και το τέλος της χρονιάς

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γεύματα με λάδι Μεσσηνίας στην Olympic Air

Από της 15 Σεπτεμβρίου το λάδι και το ξύδι που συνοδεύουν τα προσφερόμενα στις πτήσεις της Olympic Air γεύματα θα είναι ελληνικής προέλευσης, σε αντικατάσταση εισαγόμενων προϊόντων. Τα γεύματα θα συνοδεύονται από ατομική μερίδα, η οποία θα αποτελείται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και βαλσάμικο ξύδι της εταιρείας Παπαδημητρίου ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympic Air.
Παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί με την έναρξη λειτουργίας της Olympic Air, οι ελληνικές εταιρείες δεν είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν το προϊόν σε συσκευασία κατάλληλη για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Μετά από διαβουλεύσεις με εταιρείες του κλάδου δημιουργήθηκε η κατάλληλη συσκευασία και οι επιβάτες της Olympic Air θα απολαμβάνουν στο γεύμα ή το δείπνο τους ελληνικό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Η εταιρεία Παπαδημητρίου ΑΕ είναι από τις σημαντικές εταιρείες τροφίμων στη Νότιο Ελλάδα με εμπορική διαδρομή εβδομήντα ετών και οικογενειακή παράδοση τριών γενεών. Ιδρύθηκε το 1938 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 15 χώρες του κόσμου, τυγχάνοντας διεθνούς αναγνώρισης
.

Την Δευτέρα ο Περιφερειακός σχεδισμός για τους ΧΑΔΑ

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός είναι το θέμα της Συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι. Επισης ο κ. Χατζημιχάλης θα αναφερθεί και σε σημαντικά προβλήματα της Περιφέρειας που αφορούν μεταξύ άλλων την προώθηση έργων του ΕΣΠΑ καθώς και την συνολική απορροφητικότητα μεγάλων έργων.
EΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ 947 ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με απόφαση του Γ.Γ. Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκαν συνολικά 947 νέοι αγρότες, οι οποίοι ενισχύθηκαν με το συνολικό ποσό των 16.317.500 Ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με τον τρόπο αυτόν ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενίσχυσης νέων αγροτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα πλαίσια της στήριξης νέων αγροτών με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης.

Δράκο για περιφέρεια Πελοποννήσου και Παναγιωτόπουλο για την Αντιπεριφέρεια

30/7/2010
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως το ρεπορτάζ του 936 τόσο για τον χρόνο ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Δράκου για την Περιφέρεια όσο και για τις προεκλογικές εκπλήξεις. Πιο αναλυτικά με άμεση στήριξη στο άκουσμα της υποψηφιότητας του Νομάρχη Μεσσηνίας και προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου η Νέα Δημοκρατία έκλεισε το Θέμα στήριξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και το ζήτημα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στο πρόσωπο του Αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλου που είχε αναγγείλει από εχθές το πρωί μαζί με την υποψηφιότητά του ο Δ. Δράκος. Οι δύο έμπειροι αυτοδιοικητικοί άνδρες ρίχτηκαν άμεσα στην δουλειά προκειμένου να κερδηθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου από την Ν.Δ καθώς αυτό έχει μεγάλη σημασία λόγο της καταγωγής από αυτή του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Επίσης σήμερα έκανε γνωστή από την ιστοσελίδα του την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης. Προτίμησε να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση μέσα απο τον δικτυακό του τόπου μιλώντας για 'αντίλογο στην κρίση θεσμών και αξιών', μόνο που μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα πρέπει να έχει πολιτικά ερίσματα.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Παραμένουν στεγνά απο καύσιμα τα πρατήρια-Ελλείψεις στην αγορά

ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ έμεναν μέχρι το μεσημέρι αρκετά φορτηγά Δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρα στις περιοχές του Ασπροχώματος και του Καλονερού ελάχιστες ώρες μετά την πολιτική επιστράτευση των οδηγών απο το αρμόδιο υπουργείο καθώς αναμένονταν να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέσω της ΕΛ.ΑΣ οι επιτάξεις μετά απο απόφαση της Κυβέρνησης.
Ούτε σταγόνα απλής αμόλυβδης κυρίως και άλλων καυσίμων δεν υπάρχει στα περισσότερα πρατήρια και της Μεσσηνίας μετά την απεργία διαρκείας των ιδιοκτήτων φορτηγών ΔΧ. Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά με τις μεταφορές να έχουν παραλύσει καθώς απο πολύ νωρίς στέρεωαν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στις μεγάλες πόλεις και αργότερα σε ορισμένα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Μάλιστα στην Κυπαρισσία και Φιλιατρά όλα τα πρατήρια είχαν κλείσει ενώ μέχρι χθές δούλευαν μόνο ένα στο Δώριο και κοντά στην Αλλαγή. Το πρόβλημα εντείνεται και στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων και σούπερ μάρκετ όπου έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες σοβαρές ελλείψεις ευτυχώς όχι στο σύνολο των βασικών μας καταναλωτικών αγαθών και εικάζεται ότι απο την Παρασκευή θα ομαλοποιηθεί η αγορά.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Σαράντος Κουκούμης στο Δήμο Τριφυλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του ΚΚΕ για όλο το Νομό μας και είναι οι ακόλουθοι μαζί με ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα;
Στο δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Κώστας Λαμπρινέας. Μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Είναι καθηγητής στο νυχτερινό λύκειο και κατάγεται από το Εξωχώρι του Δήμου Λεύκτρου. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λεύκτρου.
Στο Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ο Νίκος Διασάκος. Είναι μέλος του ΝΓ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, οδοντίατρος από την Καλαμάτα. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τα ψ/δ που στήριζε το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις το 2002 και 2006 και την 4ετια 2003-2006 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Επίσης, από το 1996 είναι συνεχώς υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ είναι μέλος της διοίκησης της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας.
Στο δήμο Μεσσήνης υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Κώστας Αποστολόπουλος από την Πιλαλίστρα της Μεσσήνης. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και σε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο του και ήταν πάντα παρών στις διεκδικήσεις του λαού για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πιλαλίστρας ενώ διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης με το ψ/δ που στήριξε το ΚΚΕ το 2002.
Στο δήμο Οιχαλίας υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ο Παναγιώτης Παπανδρέου, στέλεχος του ΚΚΕ. Είναι συνταξιούχος οικοδόμος και ζει στο Δασοχώρι του δήμου Ανδανίας. Είναι πρόεδρος του συλλόγου Δασοχωριτών Μεσσηνίας, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Χαλανδρίου και πρόεδρος της κοινότητας Δασοχωρίου. .
Στο δήμο Πύλου-Νέστορος υποψήφια δήμαρχος είναι η Σοφία Αποστολοπούλου. Μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Είναι από Χανδρινού Πυλίας και ζει στη Μεθώνη. Εργάζεται ως γιατρός στο κέντρο υγείας Πύλου. Το 2002 ήταν υποψήφια δήμαρχος Χιλιοχωρίων και το 2006 υποψήφια δήμαρχος Μεθώνης.
Στο δήμο Τριφυλίας υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Σαράντος Κουκούμης. Είναι συνταξιούχος δάσκαλος από την Κυπαρισσία. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του 2007 και 2009. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του συλλόγου δασκάλων Τριφυλίας και είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας.

Στα Δικαστήρια...αναστενάζουν τα stage του Νομού

29/7/2010
Στα δικαστήρια πλέον ψάχνουν το δίκιο τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, τα λεγόμενα stage, στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Στο μονομελές πρωτοδικείο εξετάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 42 από αυτούς ζητώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ανάλογο κλίμα είχε επικρατήσει και για τους εργαζομενους stage στο Δήμο Καλαμάτας όπου τελικά δεν δικαιώθηκαν, ενώ ίδιο σκηνικό παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν εργαζόμενους-όπως στην Πάτρα- είχαμε και στο Δήμο Κυπαρισσίας. Μάλιστα στο Πρωτοδικείο της πόλης είχαν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών του Δήμου έχοντας συμπαράσταση απο τους πολιτικούς προισταμένους τους και απο τους αρμόδιους παράγοντες. Αλλά παρά το θετικό κλίμα δεν κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Μάλιστα ορισμένα άτομα παρότι εργάστηκαν αρκετά και παραπάνω απο το συμβατικό τους αντικείμενο δεν πήραν βεβαίωση απο κάποιους...υπεύθυνους τμημάτων στο Δημαρχείο όπως διέρρευσε. Προφανώς αυτό σχολιάστηκε έντονα καθώς πρώτα αξιοποιήθηκαν στο έπακρο και μετά...κάποιοι μόνιμοι υπάλληλοι θεώρησαν ότι δεν τους χρειάζονται. Προφανώς και στα Δημαρχεία έχουμε καρεκλοκένταυρους και χαρτογιακάδες και δεν εννοούμε φυσικά τους πολιτικούς....

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Στις ΗΠΑ το λάδι Καλαμάτας...είναι πυρηνέλαιο!!

Τελικά πού τα πάμε καλά; Ας υποθέσουμε, γιατί περί υπόθεσης πρόκειται… ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στα αγροτικά μας προϊόντα και στη… ναυαρχίδα αυτών το ελαιόλαδο. Το «χρυσάφι μας» όπως το αποκαλέσαμε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν που μας δίνει κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ικανό να διατηρήσουμε ψηλά μια παράδοση και μια ταυτότητα εκατονταετιών. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την εξαγωγική και εσωτερική ισορροπία στη διακίνησή του, ούτε καν να παρακολουθήσουμε την αγορά και στηριζόμαστε στην «αγρανάπαυση» της ιστορίας του προϊόντος μας και σε έναν τίτλο «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο».
Οι διαρκείς «προκλήσεις» μειγμάτων και τα «βαφτίσια» του προϊόντος μας και της ταυτότητάς του, φαίνεται πως δεν μας… ταρακουνούν όταν όμως ταρακουνούν για τα καλά, την «καταναλωτική εμπιστοσύνη – συνείδηση» του ελαιολάδου, χωρίς να το παίρνουμε… χαμπάρι ή αδιαφορώντας. Κι ερχόμαστε στην ουσία. Η εταιρεία “Castella”παρουσιάζεται ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με έδρα τη Νέα Υόρκη και η διείσδυσή της στην αγορά είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη. Στα προϊόντα συναντά κανείς ένα πλούσιο κατάλογο σε διάφορες κατηγορίες και ανάμεσά τους περίοπτη θέση έχουν αυτά της Ελλάδας και ειδικά της Καλαμάτας, ελιές και ελαιόλαδο.
Το καμπανάκι όμως χτύπησε πρόσφατα από τον οργανισμό Ελαιολάδου Βορείου Αμερικής ο οποίος τράβηξε το αυτί της εταιρείας, που επιχείρησε όπως όλα δείχνουν να γίνει ανταγωνιστική «βαφτίζοντας» το πυρηνέλαιο, ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μάλιστα σε δύο προϊόντα που φέρνουν την κωδική ονομασία «Λύρα» και «Πήγασος», με το «Πήγασος» να γράφει (με ελληνικά μάλιστα) «Καλαμάτα». Αναλυτικά στην επιστολή του οργανισμού σημειώνεται μεταξύ άλλων:«Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι εισαγωγές «Castella» προωθούν το προϊόν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όταν το προϊόν ήταν αρχικά πυρηνέλαιο . Αυτό το προϊόν πωλείται με την επωνυμία «Λύρα» και «Πήγασος» . Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πωλείται περίπου δύο φορές πιο ακριβό από την τιμή του πυρηνέλαιου . Οι εισαγωγές «Castella» , γνωρίζουν τη διαφορά και γνωρίζουν πως αυτή η δραστηριότητα είναι παραβίαση των νέων στάνταρ της IOOC της ταυτότητας που έχουν προσαρμόσει στη Νέα Υόρκη.

Τους κατοίκους ενημερώνει ο Καλοφωλιάς για το δρόμο Βάλτα-Γαργαιάνοι

Σχετικά με τις καταγγελίες κατοίκων του Τ.Δ. Βάλτας, για την καθυστέρηση του έργου: Δρόμος Γαργαλιάνοι - Βάλτα, ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς αναφέρει ότι για όσα δημοσιεύθηκαν σε ανακοίνωση στην εφημερίδα "Ελευθερία" την 25-7-2010, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής:
1. Αναγνωρίζω και αναλαμβάνω την ευθύνη που έχω, ως δήμαρχος Γαργαλιάνων, για την καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων. Για την καθυστέρηση αυτή, που είναι ο μόνος λόγος καθυστέρησης του έργου, υπάρχουν και εκτός δήμου ευθύνες, είμαι όμως υποχρεωμένος για το θέμα αυτό, να αναλάβω όλη την ευθύνη.
2. Είναι εντελώς αβάσιμη η έκφραση ότι «ψεύδομαι», διότι είναι γνωστό και το αποδεικνύουν και τα γεγονότα, ότι το έργο δημοπρατήθηκε από τη Ν.Α. Μεσσηνίας, χρηματοδοτείται εξ ημισείας από την Ν.Α. Μεσσηνίας και από το Δήμο Γαργαλιάνων και έχουν ήδη εξασφαλισθεί οι χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεσή του.
3. Υπάρχει η καθυστέρηση της φάσης της απαλλοτρίωσης και πάνω σ' αυτήν την καθυστέρηση στηρίχθηκε ο ανάδοχος εργολάβος, προκειμένου να παραιτηθεί από την εκτέλεση του έργου. Εάν είχαμε την κατανόηση του αναδόχου για την καθυστέρηση, το έργο ήδη θα εκτελείτο.
4. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη του κ. νομάρχη και της Ν.Α. Μεσσηνίας για την απαλλοτρίωση, δέχθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο σε ποσοστό 50%, δείχνοντας έμπρακτα τόσο το προσωπικό ενδιαφέρον του, όσο και της Ν.Α. Μεσσηνίας για το Τ.Δ. Βάλτας, δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου και είναι παντελώς άδικο να του αποδίδονται ευθύνες. Οφείλουμε στον κ. νομάρχη μόνο ευχαριστήρια και όχι κατηγορίες.
5. Η φάση των απαλλοτριώσεων συνεχίζεται ομαλά, σύντομα θα ολοκληρωθεί και (εάν ο ανάδοχος εργολάβος εμμείνει τελικά στην παραίτησή του), το έργο άμεσα θα επαναδημοπρατηθεί.

Οινογνωσία στο Παζάρι Αντικών στην Ανω Πόλη

28/7/2010
Το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας φιλοδοξεί ως γνωστόν να προβάλει την Παλιά Πόλη και την αξία της με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών. Είναι αυταπόδεικτο ότι η προβολή και η παρουσία στο προσκήνιο ενός διατηρητέου οικισμού αποτελεί και ένα μέτρο προστασίας και επιπλέον πυροδοτεί(εμπνέει) ατομικές προσπάθειες για την καλαισθησία και την σωτηρία του. Αυτός είναι και ο λόγος που το Πρόγραμμα συμμετέχει στην διοργάνωση του Παζαριού με τις αντίκες στο Μεγάλο Καλντερίμι σε συνεργασία με τον Δήμο Κυπαρισσίας. Με την διοργάνωση και την Πανελλήνια προβολή που επιτυγχάνει το Πρόγραμμα με πολλά μέσα επικοινωνίας ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός επισκεπτών έρχεται στη Κυπαρισσία τις συγκεκριμένες ημέρες για πρώτη φορά. Η δυναμική ως εκ τούτου του παζαριού είναι τεράστια για την πόλη και τους επαγγελματίες. Το Πρόγραμμα θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα του παζαριού και της Κυπαρισσίας οργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις στη Παλιά Πόλη. Για δεύτερη χρονιά φέτος, στα πλαίσια του παζαριού, ένα 3ήμερο οινογνωσίας των τοπικών οίνων και αποσταγμάτων θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στους επισκέπτες.
Ετσι,στις 6,7 και 8 Αυγούστου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, ένα καταπράσινο κήπο, στη καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου οι βραδιές οινογνωσίας θα σας ταξιδέψουν στον Τριφυλιακό αμπελώνα.
Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι ο συσχετισμός(concept) Κρασί- Παλιά Πόλη –Παλιά Αγορά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης οινικής τοπικής ταυτότητας. Ο Τριφυλιακός αμπελώνας αιώνες τώρα δίνει μοναδικές ποικιλίες και η τέχνη του κρασιού εδώ, είναι πανάρχαια και το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής συμβάλουν επίσης στην ποιότητα της τοπικής παραγωγής.
Τα τοπικά κρασιά και οι καλλιεργούμενες ποικιλίες της περιοχής δίνουν αξιόλογα και δυνατά κρασιά και σοβαροί οινοποιοί τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στο υπέροχο περιβάλλον της Τριφυλίας. Πολλές άλλωστε «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές. 9 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί συμμετέχουν σε αυτή την σοβαρή και απόλυτα οργανωμένη προσπάθεια, της οποίας το σκεπτικό είναι να αναδειχθεί ο εξαίρετος αμπελώνας της Τριφυλιακής γης και να πάρει την θέση που του αρμόζει στο Ελληνικό οινικό κοινό, με αποτελέσματα θετικά όχι μόνο για τους οινοποιούς αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία.
Οι συμμετέχουσες εταιρίες είναι:
Διονύσια Κελάρια (Κυπαρισσία)
Κτήμα Αποστολόπουλου(Κυπαρισσία)
Κτήμα Δερέσκου ( Φλόκα Τριφυλίας)
Κτήμα Παναγιωτόπουλου ( Πύργος Τριφυλίας)
Κτήμα Τσώλη
Κτήμα Φράγκου
Οινεμπορική Πατσούρος ( Πύργος Τριφυλίας)
Συνεταιρισμός «ΝΕΣΤΩΡ»
Ψαρραίος (Φιλιατρά)
Κάβα ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ, Τάσος Ψυχογιός(Γαργαλιάνοι)
Νταραίος Τσίπουρο (Κυπαρισσία)
Στο χώρο της οινογνωσίας θα διαμορφωθούν κατάλληλα booths ώστε το κοινό να έρχεται εύκολα σε επαφή με την φιλοσοφία κάθε οινοποιού-παραγωγού. Η «περιήγηση» στον Τριφυλιακό αμπελώνα θα ξεκινάει κάθε βράδυ μετά τις 8.30 και οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευτούν τους τοπικούς οίνους και συγχρόνως να ενημερωθούν για την τοπική καλλιέργεια και δραστηριότητα . Υπεύθυνοι για την διοργάνωση είναι ο Νάσος Σμέρδης και ο Νίκος Ιμιρζιάδης.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Κινητοποίηση του Δημου Φιλιατρών για τα αδέσποτα

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ήταν η ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατρών για ένα ακόμα θέμα που προσβάλλει τον πολιτισμό και για ορισμένους ασυνείδητους που δυστυχώς δεν κατανοούν ότι χωρίς τα έμβια όντα δεν υπάρχει μέλλον. Η ανακοίνωση τονίζει ότι "Καταδικάζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη την απάνθρωπη εξόντωση τεσσάρων αδέσποτων σκύλων που έλαβε χώρα στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας. Η προστασία των ζώων αφορά όλους και όχι μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας. Έχει σχέση με τον πολιτισμό μας, με την εικόνα της κοινωνίας μας και την καθημερινότητά μας.
Αυτονόητο είναι ότι η ζωή σε όποια ..........της μορφή και έκφανση είναι σεβαστή και η αφαίρεσή της είναι έγκλημα. Συλλέξαμε επτά φόλες από το χώρο της πλατείας και μία εξ’ αυτών στείλαμε για ανάλυση σε χημικό εργαστήριο. Μεταφέραμε στην περιοχή Μόρενα, εκτός πόλης, τέσσερις σκύλους και τους περιθάλψαμε για να μη δηλητηριασθούν.
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι αδιάφορη και λανθασμένα αποδίδεται σ’ αυτή οποιαδήποτε ευθύνη. Ήδη ξεκίνησε έρευνα για το γεγονός και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.
Ένα ατυχές και καταδικαστέο γεγονός που προκαλεί τον αποτροπιασμό και φρίκη όλων μας από ένα άθλιο και βάρβαρο δολοφόνο, κάτοικο ή μη του Δήμου μας, δε χαρακτηρίζει μια πόλη , που η πολιτιστική της πορεία έχει αποδείξει την ποιότητά της. Ο Δήμος μας κατευθύνεται σε λύση τους προβλήματος και την ευζωία των ζώων
."
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Φιλιατρών και την δημοτική αρχή και περιμένουμε ανάλογες πράξεις να υλοποιήσουν όλοι οι Δήμοι της περιοχής. Το θέμα ανέδειξε το filiatranews και ευτυχώς υπάρχουν τα blogs για να μην περνούν απαρατήρητα ορισμένα θέματα.....

Ο Αλκίννοος Ιωαννίδης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας με μια μοναδική συναυλία

ΤΟΝ μεγάλο τραγυοδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη υποδέχεται η Κυπαρισσία στις 9.30 το βράδυ στο Λιμάνι της πόλης σε μια μοναδική συναυλία όπου χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο 936 και με μοναδικές ερμηνείες θα πλημμυρίσει με ηχοχρώματα την περιοχή μας μαζί με το κοινό να τραγουδά μαζί του τις μεγάλες επιτυχίες....Ο Καλλιτέχνης σημειωτέον σήμερα θα παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στον 936 για τα σχέδιά του.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο μουσικό στερέωμα
Εκτός από το θέατρο, ο Αλκίνοος ασχολείται παράλληλα και με τη μουσική. Κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο το 1993 με τίτλο Στην αγορά του κόσμου σε στίχους και μουσική του Νίκου Ζούδιαρη και ενορχήστρωση του Τάκη Μπουρμά. Συμμετέχει και η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία τον βοήθησε σημαντικά ώστε κυκλοφορήσει ο δίσκος αυτός. Ο δίσκος γνωρίζει επιτυχία με πιο γνωστό το τραγούδι «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι».
Το 1995 κυκλοφορεί το δεύτερο δίσκο του, Όπως μυστικά και ήσυχα. Οι στίχοι και η μουσική είναι και πάλι από το Νίκο Ζούδιαρη, ενώ η ενορχήστρωση από το Γιώργο Ανδρέου. Ξεχωρίζει το τραγούδι «Δεν μπορώ» και ο δίσκος αυτός, όπως και ο προηγούμενος, γίνεται χρυσός.
Ως τραγουδοποιός πρωτοεμφανίζεται το 1997 με το δίσκο Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος. Η ενορχήστρωση γίνεται από τον ίδιο και το Γιάννη Σπάθα. Όπως και στους δίσκους που θα ακολουθήσουν, οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του, ενώ το εξώφυλλο είναι σχεδιασμένο από τον πατέρα του, Άντη Ιωαννίδη. Η δουλειά του αυτή δέχεται εξαιρετικές κριτικές. Το τραγούδι που γίνεται περισσότερο γνωστό είναι το «Όσα η αγάπη ονειρεύεται».
Το Μάιο του 1999 έρχεται ο καινούργιος του δίσκος με τίτλο Ανεμοδείκτης. Στο δίσκο αυτό συμμετέχει ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο τραγούδι «Αδιέξοδο». Άλλα γνωστά τραγούδια από τον ίδιο δίσκο είναι τα «Με τόσα Ψέματα» και «Θα 'μαι κοντά σου (όταν με θες)».
Ακολουθεί το 2000 το Εκτός τόπου και χρόνου, που περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις από το Θέατρο Λυκαβηττού και το Θέατρο Παπάγου. Συμμετέχουν ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Δήμητρα Γαλάνη. Στο δίσκο αυτό ερμηνεύει εκτός από δικά του, τραγούδια και άλλων καλλιτεχνών, όπως του Χάρη & του Πάνου Κατσιμίχα, του Μάνου Λοΐζου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Διονύση Σαββόπουλου, του Τζίμη Πανούση και του Ορφέα Περίδη.
Τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε ο έκτος του δίσκος, Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή, με τον τίτλο να είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού [1], αγνώστου συγγραφέως, το οποίο και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Τον Απρίλιο του 2006 κυκλοφόρησε μαζί με το συνεργάτη του Μιλτιάδη Παπαστάμου το δίσκο ’Που Δύσην ως Ανατολήν, ο οποίος περιέχει παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια. Τον Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησε ο δίσκος Νεροποντή.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δυνατη προετοιμασία για την Δ Εθνική απο τον Α.Ο.Κ.

27/7/2010
ΜΙΑ ακόμα συνάντηση πραγματοποιήθηκε απο το νεοσύστατο Δ.Σ. του Α.Ο. Κυπαρισσίας το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου με σκοπό την πορεία της ομάδας με τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις αλλά και την προετοιμασία ενόψει του Πρωταθλήματος καθώς και την κατάρτιση του οικονομικού Προυπολογισμού για την αγωνιστική σεζόν.
Πιο αναλυτικά το Προεδρείο της ομάδας αποφάσισε μετά απο σύσκεψη που διεξήχθη πρόσφατα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας να βρίσκεται ο καταξιωμένος Πορπονητής Νίκος Αντωνόπουλος ενώ βοηθός του ορίστηκε ο επίσης άξιος προπονητής με μεγάλη θητεία Δημήτρης Καραχάλιος ο γιός του οποίου έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες.
Η πείρα της τεχνικής ηγεσίας θα βοηθήσει αφενός μεν στην θετική παρουσία του ΑΟΚ στο Πρωτάθλημα χωρίς μεγάλες βλέψεις αλλά με συγκροτημένο πρόγραμμα και αφετέρου στην ανάδειξη του δυναμικού που διαθέτει σε έμψυχο υλικό με την συγκρότηση των Ακαδημιών αλλά και την αξιοποίηση σημαντικών παικτών. Μάλιστα με τον ΑΟΚ θα συνεχίσουν σύμφωνα με πληροφορίες ως παίκτες οι Λυδιώτης, Ελληνας, αναμένεται ο Ανδρουτσής, Μπίζος, Κιουτάκ, Μοροσάνου, Στρατικόπουλος αλλά το τελικό σχήμα θα διαμορφωθεί σύντομα. Εμφαση απο το Δ.Σ. θα δοθεί στα νέα παιδιά και την συμμετοχή σε τζούνιορ και παιδικά Πρωταθλήματα με την κατάλληλη καθοδήγηση. Σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος θα εκδοθούν εισητήρια διαρκείας ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον χορηγιών.

Συνωστισμός υποψηφίων για το γαλάζιο χρίσμα στο Δήμο Τριφυλίας

ΠΑΡΑ την συμμετοχή κομματικών και εκλεγμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων σε σκληρό πόκερ για το 'χρίσμα' ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στελεχών της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε
χθες το βράδυ στους Γαργαλιάνους με στόχο την ανάδειξη προσώπου στο νέο μεγάλο συνδυασμό για το Δήμο Τριφυλίας. Κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό αποτυπώθηκαν τελικά προτάσεις για 6 στελέχη, καθώς η παρουσία του πρώην βουλευτή κ. Παν. Αδραχτά στους Γαργαλιάνους επέλέγη για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα λόγω Καλλικράτη και να λειτουργήσει πυροσβεστικά στις κόντρες που έχουν ήδη ξεσπάσει.

Πιο αναλυτικά 4 στελέχη του κόμματος εκδήλωσαν ανοικτά την επιθυμία να είναι υποψήφιοι: πρόκειται για τον υποστράτηγο ε.α. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος απο τους Γαργαλιάνους, ο επιχειρηματίας και νυν αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γρηγόρης Γκότσης, ο φαρμακοποιός Β. Παπαθεοδοσίου απο τα Φιλιατρά και ο δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Παν. Τσίγγανος. Ωστόσο υπήρξαν και ετεροπροτάσεις όταν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πύργου Θεοδ. Τσιώλης πρότεινε το γιατρό Τάκη Κατσίβελα ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Χρ. Παγάνης πρότεινε τον συνδικαλιστή Κώστα Κόλλια.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ....
ΣΕ κλίμα ενότητα επιχείρησε να συγκεράσει τις τάσεις στο νέο Δήμος Τριφυλίας ο τ. βουλευτής Παν. Αδρακτά παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Περ. Μαντά, όταν εκφράστηκαν άλλοτε με ήπιο λόγο και άλλοτε με έντονο ύφος για τις πρόσφατες διαβουλεύσεις τα στελέχη του κόμματος. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, Φιλιατρών Αλκ. Ξύγκας και Αυλώνος Γιάν. Φιλντίσης, ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και επομένως υποψήφιοι αλλά θα εργαστούν όπως ειπώθηκε στην στήριξη του προσώπου θα αναδειχθεί. Μάλιστα ο κ. Ξύγκας τόνιζε ότι υπο αυτές τις συνθήκες δεν το εκφράζει ο Καλλικράτης όπως και μερίδα απο την περιοχή του αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ενώ παρών για την ενεργή πολιτική του παρουσία δήλωσε ο Γιάννης Φιλντίσης απο το Δήμο Αυλώνος. Πολιτικές ενδείξεις ωστόσο δείχνουν ότι μόλις ξεκαθαρίσει η διαδικασία επιλογής προσώπου δεν αποκλείονται εκπλήξεις απο αυτοδιοικητικούς που ενδέχεται να πάρουν άλλο δρόμο εκτός κομματικής γραμμής λόγω Καλλικράτη....
Μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση, οι 6 υποψήφιοι είχαν σύσκεψη με τους Π. Αδρακτά
και Περ. Μαντά, σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για τις διαδικασίες που θα εξελιχθούν άμεσα και μάλιστα μπορούν να υποβληθούν και νέες προτάσεις μέχρι την Τετάρτη το βράδυ. Εικάζεται πάντως ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επιλογή του ονόματος που θα ηγηθεί αλλά και την συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Τους λήστεψαν με καλάσνικοφ ενώ ψάρευαν στην Ελαία

ΕΝΑ πραγματικά απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή του Δήμου Αυλώνος. Δυο αδέρφια που ψάρευαν στην παραλία της Ελαίας κοντά στην τοποθεσία Βουνάκι ηλικίας 54 και 65 ετών αντίστοιχα έγιναν μάρτυρες ληστείας. Τους πλησίασαν 3 άτομα νεαρής ηλικίας περίπου 30 ετών και με την απειλή καλάσνικοφ και κοντόκκανης καραμπίνας κατάφεραν να τους ληστέψουν αφαιρώντας ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 200 ευρώ που είχαν μαζί τους.
Μάλιστα οι 3 δράστες επιχείρησαν να αποσπάσουν απο το ένα θύμα τα κλειδιά του αυτοκινήτου με σκοπό να φύγουν με αυτό, όταν όμως εισήλθαν στο αγροτικό ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Λεπτά αργότερα τα δύο αδέρφια κατάφεραν να λυθούν απο τα δεσμά που τους είχαν επιβάλλει οι 3 δράστες και κατήγγειλα το περιστατικό στην Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο το συμβάν αυτό με όπλα και καλάσνικοφ αλλά και το περιστατικό σε παραλιακό κέντρο της Κυπαρισσίας όπου αλλοδαπός-που τελικά συνελήφθη για την υπόθεση- έφερε όπλο σε γεμάτο μαγαζί με θαμώνες προβληματίζει για το αν κυκλοφρούν και που επικίνδυνος οπλισμός και ποιοί τον κατέχουν...

Master plan για το λιμάνι Καλαμάτας...στην Αθήνα

26/7/2010
Παρουσιάστηκε τελικά την Παρασκευή στο κτίριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Πειραιά, το MASTER PLAN του Λιμανιού της Καλαμάτας, από τη Διευθύντρια της Δ4 Διεύθυνσης και τους μελετητές. Οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας (Νομάρχης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου, κλπ) έμειναν ευχαριστημένοι από τη σοβαρότητα της μελέτης. Ευχαριστημένος δήλωσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αφού σε γενικές γραμμές έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής.Έτσι, μακροπρόθεσμα, πρέπει να κατασκευαστεί νέο εμπορικό Λιμάνι δυτικότερα (πρόβλεψη Γ.Π.Σ.), ενώ το Υπάρχον να έχει χαρακτήρα τουριστικό, αναψυχής κλπ. Άμεσα, όμως πρέπει να γίνουν τα έργα που προτείνονται και η τακτοποίηση του λιμανιού, ώστε να εξαλειφθεί η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση. Βέβαια, από το Master Plan μέχρι την κατασκευή των έργων υπάρχει πολύς δρόμος. Απαιτούνται ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το σύνολο των έργων, οριστικές μελέτες και πάνω από όλα χρήματα (32 έως 36 εκατομμύρια ευρώ).

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Στα ύψη η μικροεγκληματικότητα στη Τριφυλία...

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η μικροεγληματικότητα στην Τριφυλία, με τις παραβατικές συμπεριφορές διαρκώς να αυξάνονται. Ληστείες και κλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και να νοιώθουν ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους. Ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια αισθάνονται οι ηλικιωμένοι, κυρίως στα χωριά της ορεινής Τριφυλίας, όπου και δεν υπάρχει αστυνόμευση.
Ληστεία σε τράπεζα στους Γαργαλιάνους, ληστεία στο ΙΚΑ Φιλιατρών, κλοπή στο LIDL στην Κυπαρισσία, ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Καλόνερο, κλοπή σε ελαιοτριβείο στα Φιλιατρά, διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα στην Κυπαρισσία, είναι μόνο κάποια από τα φαινόμενα μικροεγκληματικότητας που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, με «μεγάλη» λεία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ απο το 'Θάρρος' όπου μιλούν παθόντες, Ο Π.Γ., του οποίου παραβίασαν αποθήκη και έκλεψαν λάδι, κρασί και εργαλεία, μας είπε: «Πήραν τους τενεκέδες με το λάδι, κάποια μπουκάλια κρασί, ακόμα και μερικά εργαλεία που είχα στην αποθήκη… Τι να πω; Δεν ξέρεις από πού και πώς να φυλαχτείς…».
Ο Χ. Κανελλόπουλος, στους Γαργαλιάνους, μας δήλωσε: «Σταμάτησα να πάρω ψωμί και σε ένα λεπτό μού είχαν πάρει από το αυτοκίνητο το κινητό μου… Αυτό δεν το περίμενα ότι θα συμβεί ποτέ. Μέσα στην πλατεία, δίπλα στην Αστυνομία…».
Ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος, υπάλληλος σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Καλόνερο, τότε, μας περιέγραψε τη σκηνή της ληστείας με τους δύο αγνώστους που φορούσαν κουκούλες και γάντια και με την απειλή καλάσνικοφ πήραν τις εισπράξεις, το αυτοκίνητό του και ετράπησαν σε φυγή: «Ήταν 10.00 το βράδυ και ετοιμαζόμουν να κλείσω. Ήρθαν δύο τύποι με κουκούλες και γάντια και με καλάσνικοφ, μου ζήτησαν τα λεφτά και μου είπαν να πάω πίσω και να πέσω κάτω. Μετά μου ζήτησαν και αυτοκίνητο. Πήραν το δικό μου και μετά εξαφανίστηκαν…». Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το προσωπικό και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων (καφέ και εστιατόριο) στην Κυπαρισσία, ένα πρωί, πριν από λίγους μήνες, αφού τα είδαν παραβιασμένα… Είναι γεγονός ότι η μικρή αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί και δικαίως τόσο οι αστυνομικοί υπάλληλοι όσο και οι τοπικές Αρχές ζητούν μετ’ επιτάσεως την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας...

Ατασθαλίες ύψους 76 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ

25/7/2010
Οικονομικές ατασθαλίες ύψους 76,3 εκατ. αλλά και ευθύνες υπαλλήλων του ΕΟΤ διαπιστώνει το πόρισμα έκτασης 120 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθήνας για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο ΕΟΤ.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν τα έτη 2008 και 2009 για την προβολή της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δηλαδή επί υπουργίας των κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου, ήταν αδιαφανείς, παράτυπες και δεν διασφάλιζαν τα συμφέροντα του ΕΟΤ.
«Η ελληνική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν» δήλωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης για το πόρισμα, που αφορούσε στη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών και στο οποίο διαπιστώνονται σωρεία παραβάσεων, οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείρηση.
Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή εάν διαπιστωθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, επισήμανε ότι πέρα από την αποστολή του πορίσματος σε Εισαγγελέα και Ελεγκτικό Συνέδριο, ο υπουργός Π. Γερουλάνος έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένες ευθύνες υπαλλήλων και στελεχών του οργανισμού για την υπόθεση.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δωρεές και αγορά οικοπέδου στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΜΕ κυριότερο θέμα την αποδοχή της δωρεάς της προσωπικής πινακοθήκης της Βασιλικής Μπινιώρη που κατάγεται απο την περιοχή, δεδομένου ότι περιλαμβάνει περισσότερααπό 50 έργα, θα συζητήσει, αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, που συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα.
Το Σώμα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητήσει την αγορά αγροτεμαχίου από το δήμο στη θέση “Βελανιδιά“, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση των φυκιών αλλά και υποστηρικτικές εργασίες των εγκαταστάσεων που ετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς, την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ανάπλασης πηγής Αϊ-Λαγούδη και θέματα που αφορούν τα δημοτικά διαμερίσματα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα της διαχείρισης κληροδοτήματος Παρασκευά Κίτσου, όπως και αρκετές αιτήσεις δημοτών αλλά και συλλόγων της περιοχής.

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον "Θησέα"

Η ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου αναφορικά με το πρόγραμμα Θησέας συζητήθηκε στη βουλή όπου μεταξύ άλλων ο Μεσήνιος βουλευτής..
Αντιπαράθεση για την εξέλιξη του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας» σημειώθηκε στη Βουλή, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διέκοψε αιφνιδιαστικά το πρόγραμμα και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο, να σημειώνει ότι από το 2009 δεν υπήρχαν οι πόροι για να υλοποιηθούν όλα τα έργα και να διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες, ώστε να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ώριμα έργα του «Θησέα».
Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών της ΝΔ, Αθ. Νάκου, Ιω. Λαμπρόπουλου, Μ. Μπεκίρη, Ευλ. Αυγενάκη, Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, Θ. Καράογλου, Αλ. Δερμεντζόπουλου, Ν. Παναγιωτόπουλου, Ιω. Βρούτση και Κ. Κουκοδήμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, ότι ήδη ετοιμάζεται υπουργική απόφαση, με την οποία θα διευθετείται το θέμα του δανεισμού των ΟΤΑ και θα εκδοθεί Κανονιστική Πράξη για να αντιμετωπιστούν ζητήματα των υπερχρεωμένων δήμων.
Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ και για όποια υπάρχουν σωστές μελέτες θα έχουν και επιλεξιμότητα. Ο πρώτος επερωτών βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Νάκος, καταλόγισε στην κυβέρνηση «απίστευτη παλινωδία» στο θέμα του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας» και έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου μείωση φέτος των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 40%». Ειδικότερα, είπε ότι «η αβασάνιστη τυφλή προσαρμογή προς τις απαιτήσεις του Μνημονίου για μείωση του χρέους και του ελλείμματος ικανοποιείται με τον εύκολο, αλλά αδιέξοδο τρόπο, της χωρίς διάκριση περικοπής των δαπανών και της καθυστέρησης πληρωμής των οφειλών του Δημοσίου».

Δυστοκία επιλογής υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ

24/7/2010
● ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
● ΑΓΟΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ είναι για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και στη Μεσσηνία, η δυστοκία επιλογής υποψηφίων για την Περιφέρεια και τους Δήμους από τα κεντρικά, με αποτέλεσμα ένας κύκλος εσωστρέφειας να αναπτύσσεται, παράλληλα με το βαρύ κλίμα που κυριαρχεί από τις αλλεπάλληλες θυσίες στις οποίες υποβάλλονται από την κυβέρνηση οι οικονομικά αδύναμοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.
Στο χθεσινό φύλλο μεταφέραμε πληροφορίες και εκτιμήσεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου το «σενάριο» για την ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη, απειλεί να τινάξει στον αέρα την κομματική συνοχή του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις κορυφαίων αλλά και μικρομεσαίων στελεχών. Μάλιστα «το σενάριο Τατούλη» που χρεώνεται στον υπουργό Υποδομών Δημ. Ρέππα έχει κυριολεκτικά αποπροσανατολίσει πολιτικά το τοπικό ΠΑΣΟΚ που περιμένει... οδηγίες άνωθεν.
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Η κατάσταση στους δήμους της Μεσσηνίας δεν είναι καλύτερη και προεξάρχοντος του Δήμου Καλαμάτας τα αδιέξοδα φαίνεται ότι είναι μέχρι και αξεπέραστα, καθώς πολιτικές διαφωνίες και προσωπικές προτιμήσεις κοινοβουλευτικών και κομματικών παραγόντων δημιουργούν ένα επώδυνο κύκλο ατέρμονης διαβούλευσης σε διάφορα επίπεδα, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται και μια ακατάσχετη ονοματολογία είτε για δημιουργία εντυπώσεων και ανίχνευσης αντιδράσεων, είτε για λόγους προσωπικής και πολιτικής ιδιοτέλειας στελεχών και ενδιαφερομένων.
Η αλήθεια είναι ότι η παραίτηση του Διονύση Αλευρά από τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας λόγω του επαγγελματικού ασυμβίβαστου επέφερε «καραμπόλα» μεγάλης εσωστρέφειας. Ετσι αναπτύχθηκε η ονοματολογία και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Χρήστος Μπούρας, Χρήστος Μαλαπάνης και Βασίλης Κοσμόπουλος ο καθένας για τους δικούς του λόγους αρνείται, παρ’ ότι πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για αρνήσεις τακτικής και ότι τελικά η επιλογή θα γίνει μεταξύ των τριών. Πάντως τις τελευταίες ημέρες «ψιθυρίζεται» και το ενδεχόμενο «πολιτικής επιστράτευσης» και επιστροφής του Διονύση Αλευρά για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, αν και φαντάζει ακραίο κάτι τέτοιο. Πέραν αυτών οι δήμαρχοι Αβίας και Θουρίας Παν. Μπασάκος και Γιωρ. Σκαλαίος ενδιαφέρονται για την υποψηφιότητα, ενώ χθες το Best μετέδωσε πληροφορία ότι συζητείται και το όνομα του γιατρού Γιώργου Λαφαζάνου.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Δύσκολα θα υπάρξει ενωτική επιλογή μεταξύ των ονομάτων που έχουν δημοσιοποιήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ενδιαφέρον τους. Θ.Αβιζιώτης, Ν. Τζώρτζης, Ηλ. Κουτσοδημητρόπουλος (αν και απέσυρε το ενδιαφέρον του από τις κομματικές διαδικασίες) με «τα υπέρ και τα κατά» τους προκαλούν διαφοροποιήσεις που δυσκολεύουν την επιλογή και δεν αποκλείεται νέα επιλογή ονόματος που θα μπορεί να συσπειρώνει το «όλον ΠΑΣΟΚ». Ως τέτοιο ενδεχόμενο κυκλοφορεί δειλά-δειλά το όνομα του γραμματέα της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλου.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Μετά την άρνηση του Λεωνίδα Φιλιππόπουλου τα πράγματα έχουν «δυσκολέψει», ενώ ως σωσίβιο ακούγεται το όνομα του Διον. Αλευρά που κατάγεται από την περιοχή και δεν συντρέχει για το Δήμο επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να απορρίπτει στήριξη του δημάρχου Γ. Χρονόπουλου, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον του Ηλ. Κανάκη. Ο δήμαρχος Νέστορος Αν. Τσορώνης κάνει κινήσεις και πληροφορίες τον θέλουν να συνεργάζεται τελικά με τον νυν δήμαρχο Πύλου.
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Όλα δείχνουν ότι η επιλογή θα είναι ένας από τους επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας των Δήμων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Θανάση Πετρόπουλο αντίστοιχα, όμως δεν λείπουν και οι αμφισβητήσεις καθώς και οι φωνές για «άλλη λύση». Πάντως στο Δήμο Τριφυλίας λόγω των ιδιατεροτήτων που όξυνε ο «Καλλικράτης» η δυστοκία είναι το χαρακτηριστικό του τοπικού πολιτικού σκηνικού και τα δύο μεγάλα κόμματα κινούνται με ιδιαίτερες επιφυλάξεις καθώς θεωρούν ότι το «παιχνίδι» είναι ανοιχτό.
ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αντινομάρχη Σωτ. Παναγιωτόπουλου, δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα στον έτσι κι αλλιώς «δύσκολο» Δήμο για το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό η κίνησή του δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς θα περιμένει την πιθανή εκδήλωση «γαλάζιου αντάρτη», κάτι όμως που δεν φαίνεται να προκύπτει. Πάντως έχουν προταθεί οι Κ. Δημητρακόπουλος και Δημ. Μπαζιωτόπουλος.
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: Όλοι συμφωνούν ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο δήμαρχος Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος. Ωστόσο ο ίδιος δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, με δεδομένο ότι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στην Καλαμάτα. Άλλωστε το σκηνικό στο Δήμο της Μεσσηνιακής Μάνης δεν φαίνεται ότι μπορεί να πολωθεί και ίσως κάποιος ανεξάρτητος συνδυασμός να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Με πληροφορίες απο την 'ΦΩΝΗ'

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η Τριφυλία τώρα μπορεί...

ΑΚΟΥΩ και διαβάζω διάφορα εδώ και ένα εξάμηνο για την Τριφυλία και τη νέα κατάσταση που επιφέρει ο «Καλλικράτης». Μάλιστα μου κάνει εντύπωση η συνεχιζόμενη «οπορτουνιστική» στάση ορισμένων τοπικών παραγόντων που δεν δικαιολογείται από την όποια προσωπική πικρία ή τις όποιες κοντόφθαλμες προσωπικές στρατηγικές.
Δεν ισχυρίζομαι εδώ ότι έγινε το καλύτερο, αφού οι Δήμοι Δωρίου και Νέστορος αποσπάστηκαν από τον κορμό της Τριφυλίας αφαιρώντας της «κρίσιμο» ζωτικό χώρο. Ωστόσο ο νέος Δήμος έχει πολλές δυνατότητες και προοπτική υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει με όρους ενότητας και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει η νέα πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης». Ας κρατηθούν οι διαφωνίες και οι τοπικές ιδιαιτερότητες και ας προταχθούν οι μεγάλες δυνατότητες για μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Κατανομή εξουσιών, αξιωμάτων και ανάδειξη ιδιαιτεροτήτων θα διαμορφωθούν μέσα από τη δυναμική των πόλεων και των ανθρώπων. Οι βιαστικοί και οι φοβικοί ας κάνουν στην άκρη. Να μπουν μπροστά ανοιχτά μυαλά και άνθρωποι με όραμα και όρεξη για δουλειά. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου τώρα και σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες με ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα υπερβαίνουν τη μιζέρια και θα δίνουν προοπτική.
Ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Μεσσηνίας, αλλά πρώτος σε παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία επιλέγοντας εσωστρέφεια και γκρίνια, αντί εξωστρέφειας και γόνιμου διαλόγου για την επόμενη ημέρα. Η Τριφυλία μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά, αρκεί να το θέλουν οι Τριφύλιοι. Και είμαι σίγουρος ότι στο βάθος οι πολλοί το θέλουν και θα το αποφασίσουν στις προσεχείς εκλογές, απομονώνοντας οπορτουνιστές και οφελιμιστές που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις εξελίξεις και τις προοπτικές έξω από το μικρόκοσμό τους.
Εγώ έτσι τα βλέπω ως Τριφύλιος και να με συμπαθάτε οι διαφωνούντες, αλλά η πολυδιάσπαση και τα εσωτερικά τείχη ποτέ δεν λειτούργησαν προς όφελος του τόπου μας, ο οποίος τώρα έχει μια μοναδική δυνατότητα: να σχεδιάσει και να οραματιστεί το μέλλον του χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες... Ας αναμετρηθούμε, λοιπόν, με το μέλλον, αφήνοντας πίσω ότι μας πληγώνει και ότι μας χωρίζει. Άλλωστε μας ενώνουν πολλά και πρωτίστως η κοινή αγωνία και επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο της Τριφυλίας. Το δικαιούται ο τόπος, το αξίζουν οι άνθρωποι και κανένας δεν δικαιούται να τους το στερήσει.
Αρθρο του Θανάση Τσαμούλη στην 'ΦΩΝΗ'

Επιτέλους φως για το Φιλιατρινό φράγμα...

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατασκευή υδατοφράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι στη Μεσσηνία. Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, υπέγραψε την απόφαση για χρηματοδότηση του έργου με 910 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τις μελέτες το φράγμα θα συμβάλει σημαντικά στην άρδευση και στην ανάπτυξη των γεωργικών καλλιεργειών στη Δυτική Μεσσηνία.
Το έργο υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε εδώ και μήνες ωστόσο παραπέμφθηκε στις γνωστές γραφειοκρατικές καλένδες αναμενοντας πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ έχυον ασκηθεί πιέσεις αρκετές φορές απο την πλευρά του Δήμου Φιλιατρών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ουσιαστικά θα έχουμε τις πρώτες εργασίες πιθανόν μέσα στο καλοκαίτι προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις που αποτελούν το μοναδικό αγκάθι για το έργο και την προοπτική ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κεντρική εξουσία...

Ηλθον, είδον, απήλθον ξανά ο Πέτρος Τατούλης με..υποψηφιότητα

23/7/2010
ΗΡΘΕ ο Τατούλης στην τελευταία παράσταση του Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για να δώσει χθες βράδυ το έναυσμα για την ανακοίνωση της υποτιθέμενης 'ανεξάρτητης' υποψηφιότητάς του- που έχει ανάψει φωτιές στο ΠΑΣΟΚ- για την περιφέρεια Πελοποννήσου όπου προέβη σε δηλώσεις που απλά ήταν ευχολόγια. Μίλησε στα ίδια μικρόφωνα που ομίλησε κάποτε όταν ήτο υπουργός Πολιτισμού και προφανώς λησμόνησαν κάποιοι τι συνέβη τότε. Πάντως ο κ. Τατούλης μίλησε για ισχυρή και ενιαία Πελοπόννησο χωρίς μικρομματισμούς, ιδιοτέλειες, εξαρτήσεις και όλα τα συναφή που θυμίζουν περισσότερο παχιά λόγια παρά την απτή ελληνική πραγματικότητα.
Φυσικά μια υποψηφιότητα αποκτά ενδιαφέρον αν στηρχιθεί απο κάποιο κόμμα ή ένα χρίσμα βρε αδερφέ. Ελάτε που όμως την τελευταία φορά που είχε έρθει ο κ. Τατούλης στην Μεσσηνία ως υπουργός ΔΕΝ έκανε τίποτα. Ηταν η περίδοος παντοκρατορίας του Ζαχόπουλου. Τότε περιόδευε σε μνημεία της Μεσσηνίας μέχρι και την Περιστεριά Κυπαρισσίας ήρθε, εισέπραξε υπομνήματα και προτάσεις αλλά πάλι ΔΕΝ έκανε τίποτα και όλα πήγαν στον κάλαυο των αχρήστων. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι η επίσκεψή του τότε σχολιάστηκε επικριτικά απο το σύνολο των Μέσων ενημέρωσης του Νομού μας και ήτο δικαιολογημένο. Σήμερα τι έχει να απολογηθεί για όλα αυτά και φυσικά γιατί τότε επι Ζαχόπουλου ήταν άφαντος; Το αναφέρουμε γιατί χθές φιλοι απο το Φεστιβάλ μου έλεγαν. 'Καλά δεν βρέθηκε κανέας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει τι συνέβη τότε και τώρα έχει το θάρρος να ζητά την ψήφο των Μεσσήνιων; ' Τουλάχιστον ας απαντήσει και αν είναι πειστικός τότε είμαστε μαζι του.....
Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Εργα γεωτρήσεων και υποδομών στο Δήμο Αυλώνος

Δύο γεωτρήσεις ύδρευσης στο Καλό Νερό και την Αγαλιανή προγραμματίζει ο Δήμος Αυλώνος. Από τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για την ανόρυξη και λειτουργία γεωτρήσεων: α) Στη θέση “Αϊ-Σέρης“ του Καλού Νερού για να καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες του οικισμού, 185.400 κυβικά το χρόνο. β) Στη θέση “Πλατανούλια“ της Αγαλιανής για να καλυφθούν οι υδρευτικές
ανάγκες του οικισμού, 47.160 κυβικά το χρόνο.
Επίσης έργα ύδρευσης και οδοποιίας είναι αυτή την περίοδο σε εξέλιξη στο Δήμο Αυλώνας, τα οποία και ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα κατασκευάζεται νέο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Καρυών. Εκεί θα αντικατασταθεί όλο το παλιό δίκτυο το οποίο όπως τόνισε ο δήμαρχος Αυλώνας Γιάννης Φιλντίσης ήταν παλιό από πλαστικές σωλήνες και παρουσιάζει πολλές ζημιές έχοντας
μεγάλες διαρροές. Εκτίμησε ότι σε ένα 15νθήμερο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Θησέας“. Παράλληλα επισήμανε ότι σε εξέλιξη είναι και τα έργα οδοποιίας με ασφαλτοστρώσεις που γίνονται σε δρόμους της Αγαλιανής, έργο που χρηματοδοτείται από την κατανομή της ΣΑΤΑ του δήμου.

Δραστήριος ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 18ης Ιουλίου. Στην έναρξη της συνεδρίασης η πλειοψηφούσα σύμβουλος κ. Παντελάκη Παρασκευή καλωσόρισε ιδιαίτερα τα νέα μέλη κι έκανε αναφορά στην ιστορική διαδρομή, στο πολιτιστικό στίγμα και στις δραστηριότητες του Συλλόγου. Μετά κάθε σύμβουλος εξέφρασε τις δικές του σκέψεις, τις προτάσεις και τα ξεχωριστά συναισθήματα που τρέφει για το Σύλλογο Φιλοπροόδων.
Στη συνέχεια έγινε η συγκρότηση των μελών σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Παντελάκη Παρασκευή
Αντιπρόεδρος: Παγάνης Χαράλαμπος
Γενικός Γραμματέας: Μιχαλακοπούλου Σταματία
Εδική Γραμματέας: Κορωναίου Μπέτυ
Ταμίας: Γεωργακόπουλος Γεώργιος
Μέλη:
Γεωργοπούλου Ρένα
Γριβοκωστοπούλου Νικολέττα
Κατσούλη Μπέτυ
Λύκος Βασίλειος
Μεϊντάνης Χριστόφορος
Μητρόπουλος Ανδρέας
Νικολόπουλος Γεώργιος

Πριν το τέλος της συνεδρίασης τα μέλη ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί από το προηγούμενο Συμβούλιο για το μήνα Αύγουστο. Αυτές είναι:
Εμφάνιση του Χορευτικού Τμήματος με φιλοξενούμενο τον Λαογραφικό Όμιλο «Ο ΦΙΛΕΡΗΣ» στις 4/8/10, στην Πλατεία Ιωάννη Καποδίστρια. Το διήμερο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στις 5 και 6/8/10, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο Πάρκο της Βλαχέρνας.
Τη Βραδιά Φιλοξενίας με συναυλία της Φιλαρμονικής, παράσταση των Χορευτικών Τμημάτων του Συλλόγου και έκθεση των δημιουργιών των παιδιών από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, στις 7/8/10 στο Πάρκο της Βλαχέρνας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ανανεωμένο από άποψη μελών αφού τα πέντε από τα δώδεκα μέλη εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Όλοι τους είναι άνθρωποι με ιδιαίτερους προβληματισμούς που έχουν σχέση με την κοινωνική και πολιτιστική πορεία της πόλης, με έντονο το συναίσθημα της προσφοράς και αποφασισμένοι να προσφέρουν αρκετό από το χρόνο τους ώστε ένας Σύλλογος με την ιστορία και την πολιτιστική διαδρομή του Συλλόγου Φιλοπροόδων να συνεχίσει να πορεύεται ζωντανός και δραστήριος. Είναι αλήθεια ότι το νέο τοπίο που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η διοικητική μεταρρύθμιση δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς όμως όλοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προγραμματίσουν, να δουλέψουν και να πετύχουν.

Το Internet επιλέγουν οι νέοι για τις διακοπές τους..

22/7/2010
Στο διαδίκτυο "αλιεύουν" τις διακοπές τους οι νέοι, αφού μ' ένα απλό κλικ μπορούν να επιλέξουν μεταξύ χιλιάδων προορισμών, για όλα τα γούστα και τα ... βαλάντια. Όπως προκύπτει από έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΝΕΟΙ", το 90,5% των νέων, ηλικίας 19-36 ετών, κλείνουν φέτος τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου, καθώς οι τιμές, όπως δηλώνουν, είναι χαμηλότερες και οι επιλογές περισσότερες. Από την έρευνα, που διεξήχθη σε τυχαίο δείγμα 296 νέων, με μορφή έντυπου και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, για το 2010, προκύπτει ότι, το 71% "αγοράζει" τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία- ελληνικά και ξένα- ενώ ένα ποσοστό 21% "σερφάρει" στο ίντερνετ προς αναζήτηση προορισμών και διερεύνηση τιμών, αλλά χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για την τελική κράτηση.
Οι νέοι εμφανίζονται πολύ συνειδητοποιημένοι αναφορικά με την οργάνωση των διακοπών τους, καθώς προτού καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους, κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο κατά 62%, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης σε ποσοστό 84%, αποδεικνύοντας έτσι ότι, το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.
Οι παραθαλάσσιες διακοπές έρχονται και φέτος στην πρώτη θέση προτίμησης των νέων, σε ποσοστό 76% και ακολουθούν τα ταξίδια του εξωτερικού, fly & drive και ταξίδια που εμπεριέχουν στο πρόγραμμά τους διάφορες δραστηριότητες. Η κρίση "χτύπησε" και τις διακοπές των νέων, αφού το 44% αναγκάστηκε να μειώσει σε πέντε από επτά- κατ' ελάχιστον, τα προηγούμενα χρόνια- τις ημέρες "αποδράσεων" της νεολαίας σε λιγότερο ή περισσότερο μακρινούς προορισμούς. Οι νεαροί καταναλωτές δείχνουν να επηρεάζονται πολύ από τις συζητήσεις εντός της παρέας αναφορικά με πιθανούς προορισμούς. Κι ενώ οι συζητήσεις αυτές, στο παρελθόν, γινόταν σε κάποιο καφέ, σήμερα γίνονται μέσα από blogs (ιστολόγια) και ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης...

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μάχη αυτοδιοικητικών για υποψηφιότητες στους νέους Δήμους...

Φουντώνει η μάχη των επιλογών για τις εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των αρκετών χαρακτηριστικών που… κουβαλούν με κυρίαρχο την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που αλλάζει το στάτους της αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας τουλάχιστον στον α΄ βαθμό μικρές νομαρχίες, δηλαδή σχήματα με δυναμική και αυτοτέλεια, διοικητική και οικονομική, αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για τους πολιτικούς σχηματισμούς. Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ήδη σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς με επίσκεψή του στη Νομαρχία Ιωαννίνων, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, θα παράσχει πολιτική στήριξη στον νομάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου. Έτσι, θα είναι το δεύτερο στέλεχος, μετά τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη, που λαμβάνει τη στήριξη της Ρηγίλλης, ενώ θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες και η υποψηφιότητα του νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος θα είναι ο εκλεκτός για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες στους έξι νέους δήμους της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, υπέκυψε στις αρκετές πιέσεις από τους πολίτες του τόπου καταγωγής του, και εξέφρασε τελικά την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος στον νέο Δήμο Οιχαλίας, δίνοντας στην περιοχή αυτή με την υποψηφιότητά του, μια νέα δυναμική και δημιουργώντας νέα δεδομένα στον α’ βαθμό, προσδοκώντας να δώσει το κάτι παραπάνω σε μια ευαίσθητη ζώνη που θα εκτείνεται από την Είρα και τη Νέδα μέχρι το Μελιγαλά.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Δεν αποδέχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί την πρόταση του Υπουργείου Υγείας που κατατίθεται στο νέο πολυνομοσχέδιο, για το εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων και κατεβαίνουν σε 5νθήμερη απεργία αυτήν την εβδομάδα. Φυσικά θεσμοθετείται το απογευματινό ιατρείο που αποτελεί αμφίβολο βήμα σύμφωνα με τους γιατρούς καθώς θεωρούν ότι η υγεία και ο δημόσιος χαρακτηρας τους κινδυνεύει ασύστολα.
Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι σχεδιάζεται Καλλικράτης και στο χώρο της υγείας απο το ερχόμενο φθινόπωρο, δείχνει ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις στα σχέδια της Κυβέρνησης. Όπως τονίζεται και από την Ομοσπονδία τους «…όλα τα νοσοκομεία έχουν απορρίψει την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της νοσοκομειακής περίθαλψης και την καλούν την ηγεσία του υπουργείου να το αποσύρει. Να δούμε απο κοντά το θέμα καθώς ο χώρος της υγείας...βράζει και νοσεί....

Ανάβει φωιτές ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων

21/7/2010
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τοποθέτηση των νέων πινακίδων οδικής κυκλοφορίας που έκαναν τη ζωή μας άνω κάτω, με κόστος 180.000 ευρώ, ξεπετάχτηκαν από το πουθενά νέες πινακίδες που οδηγούν τους επισκέπτες και τουρίστες «Προς σκουπιδότοπο Δήμου Γαργαλιάνων». Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει πινακίδες που οδηγούν τους τουρίστες στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης τους, όπως θέατρα, τουριστικοί ξενώνες, κολυμβητήρια, πάρκα, κέντρα αθλητισμού , ιαματικά λουτρά, καθαρές παραλίες και ότι άλλο καλό έχει να διαφημίσει ο κάθε Δήμος. Εδώ στους Γαργαλιάνους, μετά από 8 χρόνια δημαρχοντίας Καλοφωλιά, οι πινακίδες που τοποθέτησε ο δήμαρχος, οδηγούν σε ένα και μοναδικό μέρος: τον σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων. Ότι έχει ο καθένας διαφημίζει... Πουθενά στον κόσμο, σε καμιά πόλη δεν πληροφορούν με τόσες πινακίδες για το που βρίσκεται ο σκουπιδότοπος της πόλης... Εμείς όμως κατορθώσαμε, μετά από τη σκληρή δουλειά του απερχόμενου Δημάρχου να οδηγούμε τους επισκέπτες μας σε ένα και μοναδικό αξιοθέατο, την παράνομη χωματερή μας... Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι ο κ. Καλοφωλιάς δεν έβαλε τις πινακίδες αυτές για τους τουρίστες αλλά για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων που φέρνουν τα σκουπίδια τους στους Γαργαλιάνους...
Μάλιστα κύριοι, ο κ. Καλοφωλιάς αποφάσισε από μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν,
χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (που δεν έχει συγκροτηθεί πλήρως, διότι παραιτήθηκαν 9 από τους 17 συμβούλους και συνεχίζεται, ακόμη, η αντικατάστασή τους με τους αναπληρωματικούς). Έτσι λοιπόν, ο κ. Καλοφωλιάς αποφάσισε, μόνος του, να μας φέρει τα σκουπίδια της Καλαμάτας.... Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στους Γαργαλιάνους... Εμείς καθόμαστε ανέμελοι στην πλατεία και ο απερχόμενος Δήμαρχος συνεχίζει την απαξίωση της πόλης μας με όποιον τρόπο μπορεί. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η «αυθαιρεσία» του κ. Καλοφωλιά.

Την Πέμπτη 15-7-10 στις 5 μ.μ. τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Καλαμάτας άδειασαν τα σκουπίδια τους στη δική μας παράνομη χωματερή. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μετατρέψει τη πόλη μας σε σκουπιδοφάγο του Δήμου Καλαμάτας; Το παραδέχτηκε δημόσια στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν υπερήφανος για το κατόρθωμα του... Από όλους τους Δήμους Μεσσηνίας μόνο δύο πήραν τα σκουπίδια της Καλαμάτας... οι Γαργαλιάνοι και η Οιχαλία. Οι εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι, πώς είναι δυνατόν να δέχονται τέτοιες προσβολές; Παρεμπιπτόντως. ακόμα μια ταλαιπωρία που δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές μας είναι η ίδια η παραμονή του κυρίου δημάρχου στον θώκο του, αφήνοντάς μας άναυδους. «Πότε θα κρατήσει τον λόγο που μας έδωσε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ο απερχόμενος Δήμαρχος ότι θα παραιτηθεί αν χάσουμε την έδρα του Δήμου;»
Κύριοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων, αφουγκραστείτε τα αισθήματα του κόσμου και παραιτηθείτε αμέσως. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να κρατήσετε τον λόγο που μας δώσατε στο κέντρο της πλατείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας χειροκρότησαν κ. Καλοφωλιά τότε για την «παλικαριά σας» όχι όλοι ...όσοι δεν σας ήξεραν φυσικά. Γιατί άραγε τόσο δέσιμο με την καρέκλα; Σας αξίζει πάντως ένα «βραβείο» για την ικανότητά σας να κοροϊδεύετε χωρίς ντροπή τόσες χιλιάδες κόσμο για τόσα πολλά χρόνια.
Ποιος επιτέλους θα νοιαστεί για αυτόν τον τόπο; Πότε θα πιούμε καθαρό νερό; Εμείς, οι πολίτες των Γαργαλιάνων, είναι καιρός να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το καλό της πόλης που γεννηθήκαμε. Κανένας ξένος δεν θα μας βοηθήσει. Ας πάρουμε τις τύχες της πόλης μας στα δικά μας χέρια και να μην περιμένουμε "σωτήρες" από την Κυπαρισσία. Έχουμε κάποια εμπειρία ετών, μέχρι τις μέρες μας με τον Καλλικράτη... Για το καλό του νέου Δήμου Τριφυλίας είναι επιτακτική η στενή και ισότιμη συνεργασία όλων των πόλεων της Τριφυλίας. Στους Γαργαλιανιώτες αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να το κερδίσουμε.
Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ζοφερό βλέπει το νέο Δήμο ο Ξύγκας αλλά γιατί συνεχίζει το ίδιο βιολί;

ΣΕ σημερινό του άρθρο στο Τύπο ο Δήμαρχος Φιλιατρών προβλέπει...ζοφερό μέλλον γθια το νέο Δήμο, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω θεωρώντας εκ των προτέρων ότι οι συνενωμένες περιοχες θα μαραζώσουν. Χωρις όμως αναφορά στον ανθρωπογενές περιβάλλον. Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ότι "Όταν οι αποφάσεις προοιωνίζουν δεινά, χρειάζεται σκέψη και σύνεση για να τις εφαρμόσεις. Η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας είναι απόφαση πολιτική, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συνετέλεσαν βέβαια και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι πίστευαν ότι... εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους εις βάρος των άλλων πόλεων, οι οποίες συμμετέχουν στη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας. Μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής προβλέπω δεινά. Δεινά για όλους. Η αυτοδιοίκηση προϋποθέτει συνεκτικότητα, χωροταξική, κοινωνική και προπάντων συναισθηματική. Επειδή ζω την κοινωνία μου ακόμα και στις ακραίες τις εκφάνσεις, επειδή βρίσκομαι σε μέρη που δύσκολα μπορεί να σταθεί ένας πολιτικός και επειδή συνδιαλέγομαι με ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, γίνομαι μάντης κακών.
Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει νίκη με βάση το αποτέλεσμα. Εκφράζει βέβαια πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των άλλων.
Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον Καλλικράτη για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Άμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος..
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας Δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από Καλλικρατικά πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία. Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει.
Έτσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας Δήμαρχος και ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου Δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του. Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων....."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Τριφύλιου: Προφανώς ο κ. Ξύγκας θεωρεί ότι εκφράζει την άποψη και άλλων περιοχών. Θεωρεί αδικημένους τους Γαργαλιάνους χωρίς να αναφέρεται στους δρόμους μεταξύ των 2 Δήμων ότι πρέπει να βελτιωθούν αλλά και χωρίς αναφορά για το αν τόσα χρόνια τα Φιλιατρά προσέγγισαν τα πραγματικά προβλήματα των Γαργαλιάνων.
Θεωρεί αδίκως ότι ο Κυπαρίσσιος επιχαίρεται όταν γνωρίζουν οι πάντες ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έβαλε πλάτες για την ανάπτυξη της περιοχής και η Τ..Α. απλά ακολούθησε όταν αρκετοί πολίτες ανέβασαν το επίπεδο επιχερηματικής δραστηριότητας στο δρόμο προς Φιλιατρά. Αλλά αυτό σκοπίμως δεν αναφέρεται.
Θεωρεί επίσης ότι οι κάτοικοι του Αετού θα εναγκαλαιστούν απο τη Κυπαρισσία και θα πάθει ασφυξία, Προφανώς ασφυξία απο τους καρεκλοκένταυρους που τόσα χρόνια απλά τον κυβερνούν και όχι απο τις ιδέες νεων ατόμων που ήδη στο Κοπανάκι κάνουν επενδύσεις. Και η Τριπύλα ότι δεν γνωρίζει τι θα τις ξημερώσει. Ισως επειδή εκεί ανατέλλει ο ήλιος προτού χαθεί στους ξηλωμένους γαιδουρόδρομους στα χωριά των Φιλιατρών. Τουλάχιστον κε Ξύγκα επειδή δεν πείθεται κανέναν φροντίσε πρώτα να δώσετε προοπτικές ανάπτυξης, δρόμους που είναι επικίνδυνοι ακόμα και στη πόλη των Φιλιατρών και μετά το συζητάμε. Αλλά πριν κλείσω αναρωτιέμαι γιατί λησμονήσατε το Δήμο Αυλώνος. Σκόπιμα ή απο παράλειψη; Οσο πιστεύετε στο μέλλον τουλάχιστον μην ναρκοθετείται το αύριο των επόμενων γενιών...
Ο ΤΡΙΦΥΛΙΟΣ

Η Ολυμπία οδός γίνεται..αιωνία Οδός λόγω Καιάφα

20/7/2010
Δεκτή έκανε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ αίτηση κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2006 βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού που διέρχεται από την λίμνη Καϊάφα. Σύμφωνα με το ΣτΕ, η λίμνη Καϊάφα εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.
Το ΣτΕ έκανε ακόμη δεκτούς τους ισχυρισμούς όσων προσέφυγαν σε αυτό, σύμφωνα με τους οποίους επιλέχθηκε παράνομα η χάραξη της Ιονίας Οδού από τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της λίμνης Καϊάφα, χωρίς... να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Έλαβε δε υπόψιν του την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα. Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μπλάκ άουτ στα Νοσοκομεία και...πόθεν έσχες

«Πόθεν έσχες» θα πρέπει να υποβάλουν στο εξής οι διευθυντές και συντονιστές διευθυντές που υπηρετούν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Με τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της εποπτείας στο ΕΣΥ επεκτείνεται η υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και στους διευθυντές του ΕΣΥ.
Στο μεταξύ ξεκίνησε σήμερα η πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών οι οποίοι αντιδρούν στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Τα νοσοκομεία μέχρι και την Παρασκευή θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Σε πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους κατεβαίνουν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχει αφαιρέσει εφημερίδες αλλά και περικοπές μισθών μαζί με επιδόματα δημιουργώντας ένα μείγμα σοβαρών αντιθέσεων στο χώρο της υγείας τις επόμενες ημέρες...

Νέα σελίδα με διευρυμένο 15μελες Δ.Σ. στον Α.Ο. Κυπαρισσίας

ΝΕΑ σελίδα ανοίγει στα αθλητικά δρώμενα της πόλης η ανάδειξη νεου Δ.Σ. απο τον Α.Ο. Κυπαρισσίας με μια πολυσυλεκτική διοίκηση 15 ατόμων που θα προχωρήσει στην πορεία της ιστορικής ομάδας στην Δ Εθνική κατηγορία, καθώς η Γενική Συνέλευση κύλησε με απόψεις, υποψηφιότητες και προτάσεις για την νέα αγωνιστική περιόδο ενώ αποφασιστική ήταν η συμμετοχή επιχειρηματιών της περιοχής για να στηρίξουν οικονομικά το Σωματείο. Αρχικά εγκρίθηκε απο την Γ.Σ. η αλλαγή του Καταστατικού για διευρυμένο 15μελές Δ.Σ., ενώ τέθηκαν θέματα που αφορούν την παρουσία Προπονητή, τα παιδικά τμήματα αλλά και την πορεία προετοιμασίας της ομάδας με έμφαση στα παιδιά του τόπου.
Το νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε απο την Γ.Σ. το οποίο συνεδρίασε και εξέλεξε τις αρμοδιότητες που απαρτίζουν το νέο σχήμα είναι το ακόλουθο με φρέσκα πρόσωπα κοντά στον Α.Ο.Κ:
Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Δημήτρης Τσάγκος, Αντιπρόεδροι οι Τσιάκος Ιωάννης, Διαμαντόπουλος Στέλιος, Νικολακόπουλος Αντώνης, Γενικός Γραμματέας ο Στρατικόπουλος Δημήτρης, ως Ειδικός Γραμματέας ο Αλεξόπουλος Γεώργιος, Ταμίας ο Αποστολόπουλος Γιώργος, Γενικός Αρχηγός ο Ελληνας Μάρκος, Εφορος Υλικού ο Πανταζόπουλος Γεώργιος και μέλη ο Βαρβαρήγγος Γιώργος, Γκόγκας Κωνσταντίνος, Γιαννίκος Αθανάσιος, Γιαννόπουλος Γεώργιος, Παπαγεωργίου Λάμπρος. Τις Δημόσιες σχέσεις αναλαμβάνει ο Φωτεινός Γιώργος με την αρωγή ειδικού συμβούλου σε θέματα Τύπου.
Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γρηγόρης Γκότσης εκ μέρους του Δήμου που υπογράμμισε την αρωγή του Δήμου στο Σωματείο και την στήριξή του τόσο οικονομικά καθώς ετησίως υπάρχει αναλογο κονδύλι το οποίο αυξάνεται στις 12.000 ευρώ περίπου, αλλά και την ενεργή παρουσία του Δήμου σε θέματα που άπτονται του εκσυχρονισμού του γηπέδου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Στις πρώτες του δηλώσεις του στο Ράδιο 936 FM ο Πρόεδρος κ. Δημ. Τσάγκος τόνισε ότι "έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του ΑΟΚ και ευθύνη στο φίλαθλο κόσμο καιτην πόλη μας να αναδείξουμε το αθλητικό ιδεώδες στο τόπο μας αναμένοντας την συμπαράσταση όλων των φορέων και πολιτών στη κοινή πορεία". Ηδη σήμερα συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. το οποίο θα καθορίσει τους στόχους, την προετοιμασια αλλά και την οικονομική αυτοτέλεια της ομάδας καθώς για πρώτη φορά θα δοθούν εισητήρια διαρκείας αλλά και δραστηριότητες που θα διοργανωθούν καθόλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

ΤΟ θέμα της Ημέρας: Ζούμε τελευταίες ημέρες πτώσης αξιών, ιδεών, Αλήθειας...

19/7/2010
Αρθρο του Γ. Ασημακόπουλου
ΣΕ αυτή την χώρα του...απέραντου Φρενοκομείου όπως την είχε αποκαλέσει ο Εθνάρχης αλλά και το Εθνος ανάδελφον που είχε πει ο Χρ. Σαρτζετάκης δεν υπάρχει τελικά δικαιοσύνη και Δημοκρατία; Σε αυτή την χώρα που οι αποκαλύψεις, οι μίζες και τα σκάνδαλα βγαίνουν στην φόρα κάθε εβδομάδα δεν υπάρχει τελικά Κυβέρνηση και Κράτος; Σε αυτή τη χώρα όταν τα blogs και η ενημέρωση που γίνεται απο πολίτες και δημοσιογράφους που δεν υποκύπτουν στα μεγάλα συμφέροντα των επιχειρηματιών υπάρχει άραγε ελευθερία του Τύπο και της έκφρασης;
Επειδή πρόσφατα βλέπαμε την ταινία 'The International' που δείχνει μεγάλες αλήθειες είδαμε τον ορισμό της πραγματικότητας όταν ειπώθηκε αυτό "αν αυτό που νομίζουν οι άνθρωποι και αυτό που πιστεύουν πραγματικά το αφαιρέσεις, μαζί με όλα τα υπόλοιπα τότε θα ξέρεις την Αλήθεια..." Θυμόμαστε ακόμα όταν σε μια χώρα...υπο την κατοχή του ΔΝΤ τελικά πρέπει να προβληματιστούμε που οδηγούμαστε και που θα βγάλει αυτό το μουντό σκηνικό που στήθηκε.....Ζούμε άραγε όπως μου έλεγε πνευματικός βραβευμένος άνθρωπος 'τις Τελευταίες ημέρες της ελληνικής ζωής όταν ο εχθρός είναι εντός και όχι εκτός των πυλών"
Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη...
Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις. Ο ένας από αυτούς χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του 37χρονου δημοσιογράφου, λέγοντάς του από το θυροτηλέφωνο ότι κλέβουν το αυτοκίνητό του και όταν κατέβηκε στην είσοδο τον "γάζωσαν" με πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Με 41 δημοτικούς συμβούλους ο νέος Δήμος Τριφυλίας και η Καλαμάτα!

Ο 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ' θεωρητικά αποτελεί την μεγαλύτερη αυτοδιοικητική αλλάγή στην χώρα μας αποτελώντας στοίχημα για την λειτουργία του θεσμού τόσο οι πόροι όσο και η σύνθεση διαφορετικών δυνάμεων απο κάθε περιοχή. Μάλιστα άρχισαν να δημοσιοποιούνται οι πρώτες πληροφορίες για τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που θα απαρτίζουν τα νέα διευρυμένα σχήματα. Έκπληξη αποτελεί- αν δεν πρόκειται για λάθος- το γεγονός ότι πλέον ο Δήμος Καλαμάτας και ο νέος Δήμος Τριφυλίας θα αποτελείται απο 41 δημοτικούς συμβούλους ασχέτως αν η πληθυσμιακή διαφορά είναι δεδομένη. Η απλή αναλογική δείχνει ότι μπορει η Καλαμάτα να έχει 3 Δήμος κοντά της αλλά ο πληθυσμός στις περιοχές αυτές είναι αριθμητικά λιγότερος απο εκείνον της Τριφυλίας. Και τούτο διότι η Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι θα εκλέγουν ο καθένας απο 11 συμβούλους αναλόγως του πληθυσμού, ενώ οι όμοροι Δήμοι της Καλαμάτας όπως Θουρία και Άρις έχουν αριθμητικα μικρότερο πληθυσμό. Οπότε ισοψηφία στα Δ.Σ. για τις 2 πλέον δυναμικές περιοχές της Μεσσηνίας που θα αποτελέσουν την πυξίδα για το μέλλον του Νομού μαζί με τον Δ. Πύλου- Νέστορος αφού η Τριφυλία ακουμπάει στα διοικητικά της όρια με την ΠΟΤΑ.
Ετσι στο Δήμο Τριφυλίας οι 3 μεγάλες πόλεις εκλέγουν συνολικά 33 συμβούλους, ενώ απο 4 θα περιλαμβάνει το Δ.Δ. Αετού, η περιοχή της Αυλώνας με 3 εκπροσώπους και η Κοινότητα Τριπύλας με ένα εκπρόσωπο. Ο αριθμός αυτός ανεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών για την νέα αναπτυξιακή πορεία της περιοχής ή οποία οφείλει να συμπορευθεί με γνώμονα την ισσόροπη κατανομή επενδύσεων, πόρων, δυναμικού αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Καταληκτικά διαφαίνεται ότι πλέον οι 2 Δήμοι που κινούνται σε διαφορετικά γεωγραφικά όρια θα αποτελέσουν αφετηρία για να πάρει επιτέλους την θέση που αξίζουν στην ιστορία και όχι μόνο.

Ακέφαλες απο προσωπικό οι Νομαρχίες...

Περίπου στο 50% έχει μειωθεί το προσωπικό στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα, εξαιτίας της αποχώρησης σημαντικού αριθμού υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης αλλά και διακοπής εφαρμογής των προγραμμάτων Stage και μερικής απασχόλησης. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Πολεοδομίας, η οποία φορτώθηκε με επιπλέον όγκο δουλειάς εξαιτίας της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους, αλλά και της εντολής του υπουργείου για δειγματοληπτικό έλεγχο οικοδομικών αδειών. Το Τμήμα Αλιείας έχει μείνει πλέον με δύο άτομα, αφού δύο υπάλληλοι έφυγαν, ενώ η προϊσταμένη Ζωή Γεωργίου συνταξιοδοτήθηκε. «Ακέφαλη» έχει μείνει και η Τοπογραφική Υπηρεσία μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της.
Αποχωρήσεις
Σε ό,τι αφορά τις συνταξιοδοτήσεις, το πρώτο εξάμηνο του 2009 συνταξιοδοτήθηκαν έξι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Το αντίστοιχο διάστημα το 2010 ο αριθμός τετραπλασιάσθηκε, έχοντας καταθέσει και τη δεύτερη αίτηση συνταξιοδότησης συνολικά 24 άτομα. Αριθμός που αυξάνεται μέρα πάρα μέρα, αφού όποιος κατοχυρώνει δικαίωμα σύνταξης, καταθέτει αμέσως αίτηση.
Από τις αρχές του χρόνου, πάνω από 20 άτομα που εργάζονταν σε υπηρεσίες της Νομαρχίας μέσω των Stage (ορισμένοι ακόμα και χρόνια) αποχώρησαν, μετά την κατάργηση των προγραμμάτων...

Με πληροφορίες απο το 'Θ' και την 'Φωνή'

Ελεγχοι και σε υπαλλήλους με Κοινοτικά κονδύλια...

18/7/2010
Έλεγχο «πόθεν έσχες» στους δημοσίους υπαλλήλους που διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια κοινοτικά κονδύλια σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών. Προτείνεται να εξεταστούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα όχι μόνο όσων τώρα διαχειρίζονται εθνικά ή κοινοτικά έργα, αλλά και όσων στο παρελθόν «πέρασαν» από θέσεις διανομής και ελέγχου αναθέσεων έργου και επιδοτήσεων, ακόμη και αν πλέον είναι συνταξιούχοι. Το «μέλι» είναι μεγάλο, περίπου 10 δισ. ευρώ το χρόνο, όσα δίδει ο προϋπολογισμός για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή για τα κοινοτικά πακέτα, τον αναπτυξιακό νόμο, τα εθνικά έργα υποδομής. Και πρέπει να προστεθούν στο ποσόν οι αναθέσεις έργων σε ιδιώτες. Στο οικονομικό επιτελείο έχουν φτάσει δεκάδες καταγγελίες από επιχειρηματίες που τους ζητήθηκε «μπαξίσι» για να εγκριθεί η επιδότησή τους, να ξεπεραστούν μικρές ή μεγάλες «ατέλειες» στην πρόταση, να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά ο έλεγχος και να δοθούν τα χρήματα. Εχουν ακουστεί επίσης ιστορίες, που δεν μπορούν προς το παρόν να επιβεβαιωθούν για υπαλλήλους, ακόμη και συνταξιούχους που ασκούν το ρόλο του επιχειρηματικού «συμβούλου» ή για «ομάδες» που προωθούν επενδύσεις, ακόμη και για κυβερνητικά στελέχη που είχαν εμπλοκή σε παρόμοια θέματα.

Σήμερα το «πόθεν έσχες» ισχύει τυπικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και για άλλες κατηγορίες (δημοσιογράφους, βουλευτές, αστυνομικούς κ.λπ.). Ωστόσο, στην πράξη έχει ατονήσει. Πλέον επανέρχεται και πιθανώς ως πρότυπο προτείνεται ο αντίστοιχος έλεγχος στους υπαλλήλους που εργάζονται στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή, οι υπόχρεοι δήλωσης δεν θα ελέγχονται από υπηρεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά από την Επιτροπή για το «ξέπλυμα χρήματος». Εχει τη δυνατότητα άμεσου ανοίγματος και ελέγχου τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και τη δυνατότητα και εμπειρία διασταύρωσης κάθε είδους οικονομικών στοιχείων

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ψάχνουν τους γαλάζιους...Κυβερνητες στη ΝΔ

ΤΙΣ προτάσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές κατέγραψε στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, παρουσία του αναπληρωτή γραμματέα Αυτοδιοίκησης Παναγιώτη Αδραχτά το γαλάζιο κόμμα. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εκλογές πλησιάζουν η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 31η Ιουλίου, καθώς ο κ. Αδραχτάς τόνισε ότι η διαδικασία θα λήξει στο τέλος του μήνα. Ο κ. Αδραχτάς κατέγραψε όλες τις προτάσεις και ζήτησε όπου οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από μία, οι ενδιαφερόμενοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν.
«Οι επίδοξοι μνηστήρες των Δήμων»
Οπότε με βάση με το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, υποψήφιοι δήμαρχοι στον εκλογικό στίβο φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα για τον Καλλικράτη:
• Καλαμάτα: Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα είναι δεδομένη και λόγω επιθυμίας του και ως εν ενεργεία δήμαρχος, ενώ η ολιγόλεπτη παρουσία του στη συγκέντρωση της Ν.Δ. αποτελούσε θέμα παράστασής του σε εκδήλωση στο Δημαρχείο. Ενδιαφέρον για το Δήμο εξέφρασε ο δήμαρχος Άριος Γιώργος Γιαννακόπουλος και ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Φωτέας.
• Μάνη: Δημήτρης Γιαννημάρας (συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην πρόεδρος ΔΕΠΑΚ) και Ιωάννης Μαραμπέας (δήμαρχος Λεύκτρου).
• Μεσσήνη: Κώστας Σπυρόπουλος (δήμαρχος Μεσσήνης), Γιάννης Μπρατσιάκος (δήμαρχος Αριστομένη), Γιώργος Στραβόλαιμος (πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου), Σπύρος Κοντοθανάσης (νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Βουφράδος).
• Μελιγαλάς- Οιχαλία: Ελένη Αλειφέρη (δήμαρχος Μελιγαλά), Σπύρος Αδαμόπουλος (πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Ανδανίας), Φίλιππος Μπάμης (δικηγόρος).
Δήμος Τριφυλίας: Γιώργος Σαμπαζιώτης (δήμαρχος Κυπαρισσίας), Γρηγόρης Γκότσης, Παναγιώτης Τσίγγανος, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε και νέους υποψήφιους σύντομα.
• Πύλος: Περικλής Ψώνης (δήμαρχος Παπαφλέσσα), Παναγιώτης Δαρσακλής (δήμαρχος Χιλιοχωρίων), Δημήτρης Καφαντάρης (αντινομάρχης) και Βασίλης Τσώνης.

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Φιλιατρών...

Μια ακόμα Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση στις 22//7/2010 , πραγματοποιεί την Πέμπτη και ώρα 20.00 μ.μ. το .Δ.Σ Φιλιατρών και όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση που υπογράφεται απο τον Πρόεδρο θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Aποδοχή χρηματοδότησης του έργου «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης χαμηλής ζώνης Δ. Φιλιατρών» ποσού 34.749,37 €.
2. Aποδοχή χρηματοδότησης του έργου «επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» και κατανομή ποσού 6.200,00 €.
3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων & πεζοδρόμηση καντουνιών».
4. Έγκριση απόφασης Δ.Ε.Π., περί κατανομής ποσού 13.840,98 €, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2010.
5. Τροποποίηση πρ/σμού.
6. Επί αιτήσεων των κ.κ. Αλεξανδρόπουλου Γρηγορίου και Αλεξανδρόπουλου Χαρ/μπους, περί αλλαγής θέσης περιπτέρου – αποφ. Δ.Σ. 201/2009.
7. Επί αιτήματος Κ/Ξ ΕΛΤΕΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ – ΓΚΔ ΤΕΧΝΙΚΗΣ για μετεγκατάσταση του ιατρείου στο χώρο της βιβλιοθήκης Χριστιανούπολης.
8. Περί αιτήματος του Τοπ. Συμβουλίου Χριστιανούπολης για την τοποθέτηση πινακίδας στο Τ.Δ. Χριστιανούπολης.