Pages

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

2011 ευχές για την νέα Χρονιά απο τον 936

1/1/2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, φωτεινή, αληθινή, περσσότερο ανθρώπινη, γεμάτη αγάπη, αλληλεγγύη, ειρήνη, γεμάτη απο ευχές όλων μας για μια πετυχημένη πορεία. Η οικονομική κρίση που κατ επίφαση δημιούργησαν κάποιοι ισχυροί ας αποτελέσει πνευματική και ψυχική αφύπνιση για το νέο Ετος. Καλή χαρούμενη Ελληνική Πρωτοχρονιά με ένα σκίτσο που μας έστειλε ο συνεργάτης μας Σωτήρης Βαρελάς και τον ευχαριστούμε πολύ.

Η τελευταία-ελπίζουμε-ληστεία της χρονιάς στο κέντρο της Κυπαρισσίας

Η τελευταία ληστεία της χρονιάς σημειώθηκε δυστυχώς σε κατάστημα αρχυροχρυσοχοίας στην Κυπαρισσία η οποία σύμφωνα με την αστυνομία η υπόθεση θεωρείται εξιχνιασμένη καθώς η σύλληψη των δραστών είναι θέμα χρόνου σύμφωνα με όλες τις νεώτερες πληροφορίες.
Πιο αναλυτικά στις 03.10 τα ξημερώματα 3 δράστες οι οποίοι ήταν νεαρής ηλικίας παραβίασαν το ρολό καταστήματος χρυσαφικών που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στην πιάτσα των Ταξί και αφού έσπασαν την βιτρίνα αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αξίας 65.000 ευρώ. Αμέσως χτύπησε ο συναγερμός ενώ οι δράστες έγιναν αντιληπτοί απο παρακείμενο κατάστημα ταχυφαγείου οι οποίοι άκουσαν δυνατό θόρυβο. Αμέσως οι 3 δράστες διέφυγαν με ένα σκούρο αυτοκίνητο μικρού κυβισμού πιθανόν μάρκας fiat punto προκαλώντας την κινητοποίηση της Αστυνομίας. Το Α.Τ Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Καλαμάτας έκαναν καταδίωξη και ένα ύποπτο όχημα με αυτή τη περιγραφή εθαέθη στη περιοχή της Μπιρμπίτας όπου έγινε εκ νέου καταδίωξη και οι δράστες μόλις τα είδαν σκούρα ετράπησαν σε φυγή εγκαταλείποντας το όχημα. Εκεί μέσα βρέθηκαν αρκετά στοιχεία για τη ταυτότητα των δραστών και κοσμήματα τα οποία τα αναγνώρισε αργότερα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Η Ασφάλεια Καλαμάτας και το Α.Τ Κυπαρισσίας διεξάγουν προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Χαράτσια στο Δήμο Καλαμάτας σχεδιάζει ο Νίκας..

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των δημοτικών τελών εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, φιλοσοφία των νέων μέτρων θα είναι η όσο το δυνατό συμπίεση του κόστους αποκομιδής, αλλά και ο εξορθολογισμός του υπολογισμού καταβολής τελών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα και κάποια τοπικά διαμερίσματα ή περιοχές εκτός του πολεοδομικού ιστού της Καλαμάτας πλήρωναν λιγότερα δημοτικά τέλη, θα επαναπροσδιοριστεί. Πάντως, ο κ. Νίκας άφησε και κάποια αιχμή για τη στάση μέχρι σήμερα των κατοίκων του Ταϋγέτου με τη Μαραθόλακκα, λέγοντας ότι «αν δε γίνονταν αυτά στον Ταύγετο, μέχρι τον Οκτώβριο οι πολίτες δε θα πλήρωναν».
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος Καλαμάτας εισπράττει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ από την επιβολή των δημοτικών τελών, αλλά για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του χρειάζονται τα διπλάσια χρήματα.
Επειδή τα τέλη είναι ανταποδοτικά, υπάρχουν δύο τρόποι για να βρεθούν τα επιπλέον έσοδα. Ο πρώτος είναι να προχωρήσεις σε άμεση αύξηση των δημοτικών τελών στο ύψος των υποχρεώσεων του Δήμου Καλαμάτας, περίπου 20%.

Απο το kalamatablogs...

Απολογισμός στη Περιφέρεια παρουσία Αποστολόπουλου

Απολογιστικά στοιχεία του έργου που παρήγαγε στον ένα χρόνο της παραμονής του στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έδωσε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης.
Ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης αναφέρθηκε στους στόχους που είχε θέσει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα στους τομείς της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για την ένταξη σημαντικών έργων για την Περιφέρεια, την υπαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και την κατάρτιση Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το έργο που επιτελέστηκε στους τομείς αυτούς. Επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας τους φορείς για τη συνεργασία που είχαν και τους πολίτες για την ανοχή και την κατανόηση που έδειξαν στις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία σύντομη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας τόσο στον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, όσο και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοικητικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Παρατείνεται ως 30/6 η αναστολή των πλειστηριασμών!!

31/12/2010
Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών, με τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή με το νέο έτος. Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

Συγκεκριμένα, στην κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης......σχετικά με τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών, αναφέρονται τα εξής: "Με τροπολογία που υπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή με το νέο έτος παρατείνεται μέχρι την 30.6.2011 η αναστολή των πλειστηριασμών. Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, για τους οποίους επίσης ισχύει η προσωρινή απαγόρευση του νόμου 3869/2010 για την «ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων...

H συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας κατέγραψε τα..φέσια!

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Νομού Μεσσηνίας και μαζί με αυτήν η ολοκλήρωση του κύκλου ενός Νομού με πολλά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στους Δήμους και στη Μεσσηνία. Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην προσφορά του θεσμού και στο αποδοτικό έργο της τετραετίας με τη συνεισφορά όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των παρατάξεων. Λήφθηκαν αποφάσεις για την εκκαθάριση του αρχείου και τη λεπτομερή καταγραφή της κινητής περιουσίας της ΤΕΔΚ. Επίσης, έγινε λεπτομερής καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της Ένωσης μέχρι 31/12/2010.
Ελάτε όμως που η ΤΕΔΚ έγινε δέκτης παραπόνων για τα χρωστούμενα των περισσότερων Δήμων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης απορριμμάτων όπου μεταξύ άλλων εκφράστηκαν απόψεις για το μέλλον. Βέβαια μόνο 4 ΟΤΑ έχουν πληρώσει στον Ενιαίο Σύνδεσμο ενώ η Καλαμάτα και η Κυπαρισσία μαζί με άλλες περιοχές δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε ένα Ευρώ...

229 αναπτυξιακά σχεδια στην Πελοπόννησο...

Η τελευταία συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη θα πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα στις 10 το πρωί. Πρόκειται για τη 15η συνεδρίαση που πραγματοποιείται από την αρχή του 2010.
Στις 14 προηγούμενες συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, έχουν εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού νόμου με το κίνητρο της επιχορήγησης και της χρηματοδοτικής μίσθωσης 229 επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 221.283.803,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 130.907.494,40 ευρώ. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κ. Χατζημιχάλης αναλαμβάνει νέο πόστο-διορισμένο πάντα απο την Κυβέρνηση- στην Υπερπεριφέρεια Αιγαίου οποτε θα έχουμε αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια με νέα δεδομένα....

Πετυχημένο το παζάρι του 'Χαμόγελου του παιδιού' και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ σήμερα το πετυχημένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργάνωσε το 'Χαμόγελο του Παιδιού' σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας με εισροή πλήθος επισκεπτών στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Τσίγγανος, νέοι δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς...
Μιλώντας για το στόχο της εκδήλωσης η εκπρόσωπος του Χαμόγελου Δήμητρα Λαμπροπούλου τόνισε ότι "ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που στηρίζει το Χαμόγελο του παιδιού και νομίζω ότι οι νέοι έχουν πάντα τέτοιες προτεραιότητες και ευαισθησία για τα παιδιά ώστε να έχουμε μελλοντικά υγιείς πολίτες". Κατέθεσε και στοιχεία λέγοντας ότι "υπάρχουν 9 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα όπου φιλοξενούνται 400 παιδιά προερχόμενα απο κακοποίηση, παραμέληση ανηλίκων και ενδοοοικογενειακή βία και με όλες τις δυνάμεις μας προσπαθούμε για το καλύτερο αφού μέχρι 18 ετών τους προσφέρουμε τα εφόδια που χρειάζονται για να βγούν στην κοινωνία..."
Ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος υπενθύμισε ότι "αυτές τις ημέρες έχουμε ανάγκη να δείξουμε άλλο πρόσωπο και οφείλουμε να αναδείξουμε αυτές τις ευαισθησίες όχι μόνο αυτές τις ημέρες αλλά και κατά την διάρκεια του χρόνου, αποτελεί μια πρωτοπορία της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας να οργανώσουν το παζάρι με σκοπό να συγκεντρωθούν έσοδα".
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας Γιάννης Γεωργακόπουλος συμπλήρωσε ότι 'με χαρά αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία με το Χαμόγελο του παιδιού και είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται στη περιοχή μας και ήδη έχουμε μεγάλη συμμετοχή αφού το κοινό συμμετέχει ενεργά και θέλω να προσθέσω ότι θα έχουμε και άλλες ανάλογες δράσεις στο μέλλον'.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ.Κώστας Κόλλιας τέλος συνεχάρη τους φορείς για την πρωτοβουλία θεωρώντας ότι το καλύτερο δώρο για το νέο χρόνο αποτελεί το χαμόγελο ενός παιδιού και 'θεωρούμε ότι υπάρχουν κοινωνικά αντανακλαστικά και ευαισθησίες οργανωμένες με κοινωνικές ομάδες και είναι αλήθεια ότι τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ που κάποτε ήταν παιδιά θέλουν να χαρίσουν χαμόγελο' για να επιεβεβαιώσει ότι 'ο νέος Δήμος θα αναδείξει δράσεις εθελοντισμού αποτελώντας σταθερό πυλώνας ανάπτυξης του νέου Δήμου Τριφυλίας και θέλουν αρκετοί πολίτες να προσφέρουν και για αυτό θα τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα...'

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Φτωχό Κράτος και 'φτωχοί' επαγγελματίες στην Ελλάς του 2010

30/12/2010
Μισθωτοί και συνταξιούχοι φαίνεται ότι είναι οι πιο... πλούσιοι στη χώρα - Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου τα οποία προέκυψαν από τις δηλώσεις εισοδήματος του 2009 η Ελλάδα είναι μια χώρα “φτωχών” ελεύθερων επαγγελματιών (δικηγόρων, ιατρών, υδραυλικών κλπ) που μόλις και μετά βίας αγγίζουν εισοδήματα 10.500 ευρώ. Οι επαγγελματίες αυτοί (στη συντριπτική τους πλειοψηφία 7/10) δήλωσαν εισόδημα μικρότερο από αυτό των αγροτών που κατά μέσο όρο δηλώνουν 11.429 ευρώ! Ως οι πιο πλούσιοι Έλληνες εμφανίζονται οι μισθωτοί με μέσο όρο αποδοχών 19.234 ευρώ και ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 15.885 ευρώ. Κάπως έτσι είναι... λογικό το γεγονός ότι από το σύνολο των φόρων που εισέπραξε το κράτος το 52,59% το πλήρωσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ εισοδηματίες, εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν το 16%....
Μισθωτοί και συνταξιούχοι φαίνεται ότι είναι οι πιο... πλούσιοι στη χώρα αφού 5.348.005 άτομα δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο. Μόλις 60 άνθρωποι δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ, ενώ περίπου 36.000 νοικοκυριά δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 100.000. Κατά τα άλλα οι Έλληνες εμφανίζονται να κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας 323 δισεκατομμυρίων ευρώ! Κάτι παραπάνω δηλαδή από το χρέος της χώρας.

Ιδρύεται Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί για ψήφιση στις αρχές του νέου χρόνου στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης η εγγραφή στο Μητρώο είναι υποχρεωτική για κάθε έμπορο (μεταπράτη ή μεσάζοντα) που συναλλάσσεται με τους αγρότες και η κάθε συναλλαγή θα αποτυπώνεται στο Μητρώο. Για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο είναι απαραίτητο ο κάθε έμπορος να διαθέτει το τεκμήριο νομιμότητας για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας….
Το νομοσχέδιο προβλέπει και κυρώσεις τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους αγρότες. Για τους εμπόρους προβλέπεται προσωρινή οριστική διαγραφή τους, μη αναγνώριση των οικονομικών τους συναλλαγών από τις Εφορίες και ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης. Για τους αγρότες προβλέπονται κυρώσεις όπως η μη επιστροφή του ΦΠΑ ή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Ασφυξία στις Εφορίες για πινακίδες και τέλη...

Πολυκοσμία αλλά και ατέρμονες ουρές παρατηρήθηκε και σήμερα στις Δ.Ο.Υ. της Μεσσηνίας από συμπολίτες μας που έσπευσαν στην υπηρεσία για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις της περαίωσης, να παραλάβουν τα σήματα κυκλοφορίας των οχημάτων τους αλλά και για να παραδώσουν… πινακίδες. Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που αποσύρονται, μιας και οι κάτοχοι τους αδυνατούν στην παρούσα φάση να ανταπεξέλθουν στο κόστος συντήρησής τους. Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν αναμένεται ( έως στιγμής ) να δοθεί καμία παράταση, με αποτέλεσμα η προμήθειά του μετά την Πρωτοχρονιά να συνοδεύεται με πρόστιμο ίσο με την αξία του σήματος, ενώ καταθέσεις πινακίδων έχουμε σε όλες τις Εφορίες ιδίως για οχήματα παλιότερης κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την απώλεια εσόδων προς την Πολιτεία...

Επαφές με Ρέππα για τη διάσωση του τρένου

Αμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητούν φορείς της Μεσσηνίας, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί το τρένο στο νομό και την Πελοπόννησο. Αυτό τονίζεται στο ψήφισμα της προχθεσινής σύσκεψης φορέων και εργαζομένων στη Νομαρχία, το οποίο υπογράφουν ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος και ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος.
Στο ψήφισμα που εστάλη στον υπουργό και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις:
«1. Είμαστε αντίθετοι με τις αποφάσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων για κατάργηση των δρομολογίων Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα, Τρίπολη - Κόρινθος, Καλαμάτα - ΤΕΙ, Καλαμάτα - Μεσσήνη. Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση, εκτός των άλλων, απαξιώνει και το σύνολο των υποδομών του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, για τις οποίες πρόσφατα δαπανήθηκαν 70 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση τους.
2. Ζητάμε: α) Να "παγώσει" η απόφαση για την κατάργηση των δρομολογίων που έχει αποφασιστεί να ισχύσει από 1/1/2011, κατ' αρχήν και για ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό να συνεχιστούν κανονικά τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και να ξεκινήσει διάλογος του υπουργείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους φορείς της Πελοποννήσου, με στόχο την εξεύρεση αποδεκτής λύσης που θα προβλέπει τόσο τον εκσυγχρονισμό των προαστιακών γραμμών και παράλληλα την οικονομική συμμετοχή των φορέων. β) Να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων μετάταξης των εργαζομένων στον ΟΣΕ που λήγει την Τρίτη 28/12/2010 και να δοθεί τουλάχιστον ισόχρονη παράταση. γ) Να ολοκληρωθεί άμεσα η επισκευή - ανακατασκευή της γραμμής μέχρι το σταθμό της Καλαμάτας.
3. Διεκδικούμε: α) Να μην περικοπούν τα προαστιακά δρομολόγια του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία. β) Να προγραμματιστούν δρομολόγια μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της γραμμής Καλαμάτα - Τρίπολη - Αργος - Κόρινθος στα πλαίσια της παροχής της καθολικής υπηρεσίας. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η γραμμή ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση της Ε.Ε. και αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας να υπάρχουν δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή. γ) Να μην περικοπούν τα δρομολόγια Καλαμάτα - Πύργος - Πάτρα, αλλά να παραμείνουν στα πλαίσια της παροχής της καθολικής υπηρεσίας. δ) Να χρηματοδοτηθούν μελέτες για κανονικοποίηση της γραμμής στο τμήμα Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα. 'Ελευθερία'

Απροθυμία για Αντιδημάρχους σε μεγάλους Δήμους

29/11/2010
ΔΙΑΒΑΣΤΕ και αυτό που δείχνει ποιοί ενδιαφέρονται για τις καρέκλες και ποιοί όχι....Συμβαίνει για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αποδέχονται να οριστούν αντιδήμαρχοι σε σημείο, μάλιστα, που οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο πολλούς δημάρχους…!!! Αιτία της άρνησης είναι η νέα νομοθεσία που ισχύει με το σχέδιο Καλλικράτης. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι συνταξιούχοι και χρίζονται αντιδήμαρχοι αυτόματα πρέπει να παραιτηθούν από το 70% της σύνταξής τους για όσο χρόνο διατηρούν το αξίωμα του αντιδημάρχου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ασκούν επάγγελμα οφείλουν να επιλέξουν είτε τον μισθό τους είτε εκείνο του αντιδημάρχου. ...
Ταυτόχρονα, το χρηματικό ποσό που λαμβάνει ο αντιδήμαρχος δεν θεωρείται πια έξοδο παράστασης αλλά κανονική αντιμισθία με αποτέλεσμα να φορολογείται πλήρως όπως όλα τα εισοδήματα. Επιπλέον δε, ο Καλλικράτης ορίζει και συγκεκριμένο ωράριο υπηρεσίας αντιδημάρχων και λοιπών επικεφαλής Νομικών Προσώπων…!!! Αποτέλεσμα, πλήρης άρνηση…!!!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται απολύσεις και στον ΟΤΕ

Η μία «βόμβα» μετά την άλλη «σκάνε» αυτές τις μέρες. Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για λήψη νέων μέτρων, σήμερα έγινε γνωστό ότι η Deutsche Telecom θα προχωρήσει σε… αλλαγές στο προσωπικό του ΟΤΕ. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό… Όπως γνωστοποιεί μέλος του ΔΣ της εταιρίας, Γκουίντο Κέρκχοφ, σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των F.T. η εταιρία προχωράει άμεσα σε μειώσεις μισθών και απολύσεις. «Στο πεδίο της σταθερής τηλεφωνίας υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κέρκχοφ, ενώ τονίζει ότι «το κόστος προσωπικού αποτελεί συνολικά το 37% του τζίρου του ΟΤΕ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την Deutsche Telekom κινείται στο 20%».

Πρόστιμα απο την Ε.Ε. για τις χωματερές το νέο έτος...

Λήγει, σήμερα 28 Δεκεμβρίου, το νέο τελεσίγραφο – πρόκειται για το πέμπτο από το 2008 - της Κομισιόν προς την Ελλάδα για τις παράνομες χωματερές, σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό κράτος όφειλε να τις απενεργοποιήσει και να τις αποκαταστήσει άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας είχε εξασφαλίσει την πρώτη της καταδίκη για το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών το 2005 και είχε, τότε, δεσμευτεί πως θα έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα έως το 2008. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της υπουργού Περιβάλλοντος στις αρχές Δεκεμβρίου, στη χώρα εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 250 ανεξέλεγκτες χωματερές, οι περισσότερες από τις μισές βρίσκονται στην Πελοπόννησο. ..
Η Κομισιόν είχε αποστείλει στις αρχές Νοέμβρη νέα προειδοποιητική επιστολή στη οποία ξεκαθαρίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει πρόστιμο σε κράτος-μέλος αν αυτό καταδικαστεί για δεύτερη φορά για την ίδια υπόθεση. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στις αρχές του μήνα υπενθύμιζε πως η χώρα μας πρέπει, δια του υπουργείου Εσωτερικών- να ενημερώσει σχετικά την Κομισιόν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Εφόσον δεν επιτευχθεί η πρόοδος που αναμένεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδεχομένως να επιβάλει ημερήσιο πρόστιμο το οποίο θα αγγίζει τα 30.000 ευρώ ανά χωματερή – για κάθε ημέρα που θα παραμένει ανοικτή μετά τη νέα καταδικαστική απόφαση - ποσό που σε ετήσια βάση σημαίνει 2,7 δις ευρώ...
Με πληροφορίες απο το newsmessinia...

Κλείδωσαν «τα δώρα »της τρόικα για το 2011

Η ... Καλή Χρονιά από την αρχή της φαίνεται και, όπως όλα δείχνουν, πολλά από τα «δώρα» του 2011 θα έχουν «κλειδώσει» μέσα στον Ιανουάριο ώστε, μέχρι το Μάρτιο ενδεχομένως, να έχουν κριθεί κιόλας οι συνέπειές τους... Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να γίνουν οι ανακοινώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επιμήκυνση του δανείου. Με φόντο τις αποφάσεις της Τρόικα, η κυβέρνηση καταστρώνει σχέδιο μάχης για να εξασφαλίσει ότι θα πάρει έγκαιρα και χωρίς προβλήματα τις δόσεις ύψους 46 δισ. ευρώ που είναι προγραμματισμένες για το 2011. Οι πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να ανακοινώσει μέσα στον πρώτο 15θημερο του Ιανουαρίου το σχέδιο για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ. ….
Τα υπόλοιπα 3 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν 2 χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και συν 5,5 χρόνια για την αποπληρωμή του δανείου…. Όλα αυτά όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός. Εκτός από τα μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2011 (και τα υπόλοιπα που επιβάλλεται να αποφασιστούν για την τριετία 2012-2014) θα πρέπει να οριστούν -και να τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότατα- μηνιαίοι στόχοι για τον προϋπολογισμό.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΕΟΡΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

28/12/2010
Η υποτονικότητα στην αγορά και η κατήφεια, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των φετεινών Χριστουγέννων . Οι επαγγελματίες έμποροι , οι υπάλληλοι και γενικά όλος ο εμπορικός κόσμος , βρίσκονται σε δεινή θέση.
Η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και διάθεσης , λόγω της πεσμένης ψυχολογίας των Ελλήνων πολιτών , δημιούργησε βαρύ κλίμα στην Ελληνική περιφέρεια αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Αυτή είναι η πικρή διαπίστωση , αλλά οφείλουμε να μη μείνουμε σ΄αυτό !
Αναμένουμε εκείνες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον εμπορικό κόσμο και θα βοηθήσουν να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις.
Αναμένουμε εναγωνίως την άμεση εφαρμογή πολιτικών που θα επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου που κι αυτός αρχίζει και πλήττεται έντονα , οι αγρότες μας κ.λ.π.
Αναμένουμε την υλοποίηση όλων εκείνων των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες , σχετικά με το κοινωνικό κράτος, με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας , με τον έλεγχο και την πάταξη του παρακράτους, με τον έλεγχο της αγοράς και τη σταθεροποίηση των τιμών ,με τη δίκαιη φορολόγηση,με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κ.α.
Αντί όλων αυτών τι βλέπουμε?
Την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών , τη λάθος κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται, όπου πλήττονται οι μη έχοντες και όχι οι έχοντες, τη διόγκωση της ανεργίας , την παράλυση του κράτους, την πορεία προς την καταστροφή.
Παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες απαθείς , να μας λένε οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν σθεναρά , πως ο μόνος σωστός δρόμος διεξόδου από την κρίση, είναι αυτός που ακολουθούμε .
Πως είμαστε και τυχεροί που κάποιοι μας δανείζουν ακόμη , πως σε λίγα χρόνια θα λήξει αυτό το μαρτύριο και πολλά ακόμη ασύστολα ψεύδη , με μοναδικό στόχο να μας αποκοιμίσουν για μία ακόμη φορά και όταν αντιληφθούμε το οριστικό αδιέξοδο , να μην έχουμε δυνάμεις να αντιδράσουμε.
Ακόμη και οι αιρετοί στις νέες αυτοδιοικητικές δομές όπως ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , θεωρεί σκόπιμο να συντηρήσει τις φρούδες ελπίδες για διέξοδο από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "σε τρεις μήνες θα δημιουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , εκείνες τις συνθήκες για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου , περιφέρεια πρότυπο " .
Ελπίζω αυτές οι πρώτες 100 ημέρες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , να μην έχουν σχέση με τις πρώτες 100 καταστροφικές για τον τόπο, της σημερινής Κυβερνητικής πλειοψηφίας και πράγματι να υπάρχει σχέδιο ανάταξης της τοπικής μας οικονομίας και να μην είναι απλώς λόγια,συναίνεσης στην Κυβερνητική πλειοψηφία.


Αρθρο της Αντωνίας Μπούζα Κωνσταντέλου

Καλαματιανά αδέρφια με...επιχείρηση ναρκωτικών!

Σε …οικογενειακή επιχείρηση είχαν μετατρέψει το εμπόριο ναρκωτικών δύο αδέλφια στην Καλαμάτα ηλικίας 67 και 53 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν την παραμονή των Χριστουγέννων καθώς σε έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών στα σπίτια τους, βρέθηκαν 20 γραμμάρια ηρωίνης, 51 δισκία μεθαδόνης και 42,3 γραμμάρια ινδική κάνναβης.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και τα δυο αδέλφια με την σχηματισθείσα εις βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη όπου θα δοθούν και περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό που απο ότι φαίνεται τον τελευταίο καιρό δεν είναι...το μοναδικό...

Μίνι ανάκαμψη το δεύτερο 6μηνο προέβλεψε ο Κουσελάς

ΤΗΝ εκτίμηση ότι θα υπάρξει μίνι ανάκαμψη το δεύτερο 6μηνο του 2011 προέβλεψε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον 936 ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος ρωτήθηκε και για Μεσσηνιακά θέματα που μας αφορούν.
Σε ότι αφορά το τομέα της Οικονομίας τονισε ότι ο προυπολογισμός θα ελέγχεται ανά 3μηνο αλλά και ανά μήνα απο το οικονομικό επιτελείο και την τρόικα και θα παρέχονται στοιχεία απο όλους τους φορείς, οπότε αν υπάρξουν μικρές παοκλίσεις θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Ο Υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι τα έσοδα του 2009 ανήλθαν στα 48,5 δις ευρώ και ο φετινός στόχος είναι τα 51,4 δις ευρώ ως το τέλος του χρόνου με ύφεση 4%, εκφράζοντας την άποψη ότι ο στόχος είναι εφικτός εφόσον υλοποιηθεί στο έπακρο η εκτέλεση του προυπολογισμού.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ
Σε ότι αφορά τον ΟΣΕ επισήμανε ότι μίλησε με τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και ζήτησε ώστε η μελέτη για το σιδηρόδρομο για την κανονική μετρική γραμμή να φτάσει μέσω Πατρών- Πύργου- Κυπαρισσίας ως την Καλαμάτα, ενώ για τους μεταταγέντες απο τον ΟΣΕ θα δοθεί προτεραιότητα σε υπηρεσίες του Νομού μας και Δήμους. Επίσης με απόφασή του αντιμετωπίστηκαν οι εκρεμμότητες με την κοινοπραξία 'Μορέας' στον εθνικό δρόμο εγκρίνοντας 10 εκ. ευρώ και 5 εκ. ευρώ για τον κομμάτι της Τσακώνας στην ΑΛΠΙΝ-ΤΕΡΝΑ. Εκτίμησε ότι πριν το Πάσχα θα παραδοθεί με παράκαμψη 300 μέτρων το κομμάτι της Τσακώνας και ως το τέλος του 2011 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα φτάσει στην Καλαμάτα ο νέος δρόμος ο οποίος προχωρά με αυξητικούς ρυθμούς σε όλα τα σημεία.
Τέλος επισκέφθηκε την περιοχή του Φιλιατρινού φράγματος όπου πριν απο 1 εβδομάδα υπεγράφη Κ.Υ.Α. μαζί με τον κ. Σκανδαλίδη για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Εξήγησε ότι εργάζονται ήδη 50 εργάτες και ότι η κατασκευή του θα αποφέρει 8 εκ. κυβικά νερού για άρδευση στην ευρύτερη περιοχή μας...

Εφορίες αναζητούν φόρους ως τη Παρασκευή...

Ουρές σχηματίζονται στις εφορίες καθώς μέχρι την Παρασκευή, τελευταία ημέρα του χρόνου, οι φορολογούμενοι πρέπει να τακτοποιήσουν 6 εκκρεμότητες: τέλη κυκλοφορίας, περαίωση, ΕΤΑΚ, φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά. Παράλληλα, μέχρι την παραμονή του 2011 πρέπει να ρυθμιστούν γονικές παροχές και μεταβιβάσεις ακινήτων. Πολλοί είναι οι οδηγοί που πήραν καθυστερημένα ή δεν πήραν καθόλου μέσω ΕΛ.ΤΑ το χαρτάκι για τα τέλη κυκλοφορίας και τώρα τρέχουν στις εφορίες για να προλάβουν. Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή και μαζί σας πρέπει να έχετε την άδεια κυκλοφορίας, ενώ αν δεν πληρώσετε από την 1η του Γενάρη το ποσό διπλασιάζεται. Την Τρίτη λήγει η προθεσμία για όσους επιθυμούν να υπαχθούν στην περαίωση, ενώ όσοι την έχουν ήδη αποδεχθεί πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση έως την Παρασκευή……
Μέχρι την Παρασκευή έχουν επίσης διορία οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και την έκτακτη εισφορά (για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ). Μπροστά στα γκισέ μας φέρνει και το ΕΤΑΚ για το 2009, ενώ όσοι έχουν ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ερχεται το Αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

27/12/2010
Μέσα στο επόμενο δίμηνο προβλέπεται να λειτουργήσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθηγητής Παναγιώτης Γκούμας παρέδωσε την ειδική άδεια λειτουργίας του στο διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Γκούμας παραβρέθηκε χθες στην ορκωμοσία των 15 νέων νοσηλευτών και με δηλώσεις του συνεχάρη τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών, που τοποθετούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε ένα από τα καλύτερα της χώρας. Οσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων νοσοκομείων και ειδικότερα το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο κ. Γκούμας είπε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Μάρτιο. Τότε -δήλωσε- θα εκτιμηθούν οι καταστάσεις με γνώμονα τι είναι ωφέλιμο για την υγεία των αρρώστων. Σχετικά με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου για κακοδιαχείριση στα νοσοκομεία είπε πως το Νοσοκομείο Καλαμάτας -σύμφωνα με αυτά που γνωρίζει- δεν συγκαταλέγεται σε αυτά. Επίσης είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας της τρόικας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί δε ότι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του διοικητή του νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου.

'Ελευθερία'

Εκτοξεύονται στα 2 ευρώ τα καύσιμα το 2011...

Μέρες που είναι είπαμε να μην γκρινιάξουμε, αλλά αυτό που συμβαίνει με την βενζίνη, είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ. Την ώρα που στη Φλώρινα, στα σύνορα, η τιμή της απλής αμόλυβδης είναι περίπου στο 1,67 λεπτά/λίτρο, στα Άνω Πατήσια, στο κέντρο της Αθήνας, ξεπέρασε το 1,70 ! Πρόκειται για καθαρή αισχροκέρδια, αφού δεν δικαιολογείται, όσο και αν έχουν επιβληθεί φόροι, όσο και αν έχει ανέβει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς, εδώ στην κατεστραμένη οικονομικά Ελλάδα, με τους πενιχρούς μισθούς, η τιμή της αμόλυβδης, να είναι η...ακριβότερη της Ευρώπης. Πλέον, όπως λένε και οι ίδιοι οι πρατηριούχοι, το να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ/λίτρο, η απλή αμόλυβδη βενζίνη, είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων.
Και φανταστείτε μέσα σε όλη αυτή την "μαύρη" οικονομική κατάσταση του Έλληνα φορολογούμενου, να του κόψεις και το δικαίωμα να πάρει το αυτοκίνητό του ένα σαββατοκύριακο και να πάει μια εκδρομή με την οικογένειά του. Πλέον, το να οδηγείς, θα θεωρείται είδος πολυτελείας, ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν ...μεγάλο ρεζερβουάρ! Τί γίνεται όμως και κάθε φορά ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης; Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι τιμές στα καύσιμα διεθνώς ανεβαίνουν, καθώς η ζήτηση αυξάνεται λόγω των καιρικών συνθηκών. Φέτος, όμως, υπάρχει μια συγκυρία που πιέζει σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο τις τιμές: η αμερικανική οικονομία, όπως και οι περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές, έχουν πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης ή έχουν βγει από την ύφεση και έτσι το χρήμα ξοδεύεται πιο εύκολα. Επιπλέον, ο χειμώνας είναι πολύ πιο βαρύς, άρα το πετρέλαιο καταναλώνεται πιο εύκολα. Συνυπολογίστε το γεγονός. ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, καθώς και πως όσα νέα κοιτάσματα ανακαλύπτονται, είναι σε πολύ μεγάλο βάθος, άρα χρειάζονται μεγαλύτερες δαπάνες για να αξιοποιηθούν. Έτσι, η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου κινείται πια κοντά στα 92 δολάρια ανά βαρέλι!

Κάλαντα...όσο υπάρχουν Ανθρωποι ακούσαμε στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

ΜΕΡΕΣ που είναι η καλύτερη απόδειξη να νιώσουμε Ανθρωποι είναι κοντα σε εκείνους που πραγματικά σε έχουν ανάγκη. Αυτή την ανάγκη ένιωσαν και οι φορείς που επισκέφθηκαν το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών-που είναι μοναδικό στην Πελοπόννησο- για το οποίο σχεδιάζεται βελτίωση των υπηρεσιών του. 'Ανθρωποι μονάχοι' ομολογούσε εκείνο το τραγούδι της Βίκυ Μοσχολιού. Και είναι αλήθεια. Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών κ. Κουσελά στο ΚΑΦΚΑ είδαμε ένα κομμάτι της ζωής εκείνων που έχουν ανάγκη να μιλήσουν, να ακουστούν, να νιώσουν άνθρωποι. 32 παιδιά και μεγάλοι φιλοξενούνται σήμερα στο Κέντρο, ενώ κάποτε ήταν περισσότεροι.
Τα παιδιά είπαν τα Κάλαντα με άριστη μαεστρία, οπότε αυτή την φωτογραφία την αφιερώνουμε σε όλους εκείνους που αυτές τις ημέρες εργάζονται εκεί αλλά και την προτροπή να έρχονται εκπρόσωποι της Πολιτείας πιο συχνά! Μας συγκλόνισε το γεγονός όταν πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει τρόφιμος που ζεί εκει απο το 1971 και ποτέ κανείς ΔΕΝ ενδιαφέρθηκε απο το συγγενικό του περιβάλλον να τον επισκεφθεί. Οσοι υπάρχουν σήμερα....Ευτυχώς υπάρχουν ελάχιστοι που κάπου κάπου τους επισκέπτονται αλλά είναι λίγοι. Αλήθεια πως θα γίνουμε Καλύτεροι άνθρωποι αν δεν δούμε κι αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι τόσο δίπλα μας; Xρόνια Καλά...

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μέρες γεμάτες κοινωνική δράση...

26/12/2010
ΜΕΡΕΣ γιορτινές και οι κοινωνικές δράσεις πολλαπλασιάζονται. Μετά την διανομή ρουχισμού και χριστουγεννιάτικων ειδών για το εορταστικό τραπέζι απο το Κοινωνικό φορέα του Δήμου Κυπαρισσία, δώρα μοίρασε το τελευταίο 24ωρο ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά του συλλόγου τριτέκνων Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας . Εκεί στα καραμελόσπιτα κάθε μέρα τα παιδιά κατάφεραν με μεγάλη δεξιοτεχνία να ζωγραφίσουν ενώ έδωσαν τις ευχές τους στην κάμερα της.
Ημερίδα με θέμα «Πόλη και Ποδήλατο» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αλλά και μεγάλη συμμετοχή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν αυτή την φορά ο Καθηγητής Θάνος Βλαστός με θέμα Ευρωπαϊκές Στρατηγικές για το ποδήλατο και την Πόλη. Προοπτικές για την Καλαμάτα.

Ληστεία στο Λεύκτρο πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΕΝΑ περιστατικό που αποδεικνύει ότι ορισμένοι δεν σέβονται καν τις Αγιες ημέρες των Χριστουγέννων με μια ληστεία που προκαλεί οργή λίγο πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 21.30. Το σουπερμάρκετ που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Λεύκτρου είχε ντυθεί στα γιορτνιά, οι υπάλληλοι αντάλλασσαν ευχές και ετοιμάζονταν να φύγουν. Οι υπεύθυνοι μετρούσαν για τελευταία φορά τις εισπράξεις και ανανέωναν το ραντεβού με τους εργαζόμενους για την ερχόμενη Δευτέρα. Εκείνη την ώρα, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από την είσοδο. Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, έμπαιναν και φώναζαν ''ακίνητοι ληστεία''! Όλοι πάγωσαν. Οι δράστες προχώρησαν προς τον χώρο των ταμείων και βούτηξαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν μέσα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπαιρναν τον δρόμο της εξόδου. Διέφυγαν πεζοί και οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν είχαν αποτέλεσμα...

Ευχές απο την Αντωνία Μπούζα για τους Μεσσήνιους

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, Χρόνια πολλά , Χαρούμενα Χριστούγεννα, μοναδικά και ευτυχισμένα! Ζώντας αυτή την περίοδο μεγάλες δυσκολίες, εμείς οι Έλληνες με τη δύναμη που μας διακρίνει, πρέπει να προσπαθήσουμε να ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλη μας και η ελπίδα στη ζωή μας . Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων, ας αναγεννήσει τις ελπίδες μας, δίνοντας στον καθένα από εμάς , την ευκαιρία πραγματοποίησης των προσδοκούμενων, χαρίζοντας υγεία, ευημερία και επιτυχίες.
Με άστρο λαμπρό τις αξίες μας για κοινωνική δικαιοσύνη , αλληλεγγύη, ισότητα και ευημερία θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για πρόοδο και ίσες ευκαιρίες για όλους , για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της , από τη θέση που μας έταξε ο Μεσσηνιακός λαός! Να γνωρίζετε πως θα είμαι ακούραστη εργάτης των συμφερόντων του τόπου μας ευρισκόμενη δίπλα στους πολίτες της Μεσσηνίας ,αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα θέματα για τα οποία θα αγωνιούν και θα προσδοκούν την επίλυσή τους !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου

Χριστούγεννα όπως παλιά απο το Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας

Καλά Χριστούγεννα με υγεία Χαρά και Ευτυχία μας εύχεται ο δραστήριος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και μας έφερε αναμνήσεις απο ωραίες εποχές...στη πόλη...
Εμείς κάποτε ξυπνούσαμε στις 5 το πρωί στην πόλη που έμενα και με κρύο και βροχή για να πούμε τα κάλαντα παντου. Αρχικά εκτός απο καφενεία πηγαίναμε πρωί πρωί στο Μητροπολιτικό μέγαρο, στο Δήμαρχο και σε όλους τους εύπορους κατοίκους της πόλης. Μετά αγοράζαμε ρούχα και όσα παιδιά είχαν ανάγκη βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον.
Δεν θα ξεχάσω όμως το γαλακτοπωλείο του κ. Φώτη που πρωί πρωί παρέες απολαμβάναμε λουκουμάδες με το χάραμα ζεστούς και αχνιστούς. Μετά πήγαινα- έξυπνος γαρ- στο χωριό- να πω κι εκεί στους παπούδες και γιαγάδες τα κάλαντα. Εκελι δεν θα ξεχάσω το ζεστο ζυμωτό ψωμι απο ξύλινο φούρνο και όλα τα καλούδια.
Σήμερα ευτυχώς υπάρχουν οι παρέες και το πνεύμα διατηρείται αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Ούτε τόσα παιδιά όπως παλιά. Ισως τώρα που όλοι αναζητούν επιστροφή στα παλιά και στις ζεστές ανθρώπινες στιγμές του παρελθόντος, αφυογκραστούν το νόημα, το πραγματικό μήνυμα των γιορτών....Καλά Χριστούγεννα....

Ευχές γεμάτες νόημα απο τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

ΟΙ ΕΥΧΕΣ απο τους ανθρώπους του μόχθου αποκτούν ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστούμε ότι ο πρωτογενής τομέας ενισχύει πάντα την τοπική μας οικονομία και αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη της περιοχής μας. Αυτή την φορά το μήνυμα που στέλνουμε είναι να μην εγκαταλείψουν την Τριφυλιακή γή που διαχρονικά αιώνες τώρα παράγει το μέλλον των Τριφύλιων μέσα απο άριστα προιόντα....Χρόνια καλά αγροτικά και χωρίς μεγάλο κόπο...

Οι ευχές απο το filiatranews..

ΣΗΜΕΡΑ Αγια Μέρα δημοσιεύουμε τις ευχές σας που λάβαμε πρόσφατα και με το μήνυμα μας για Καλά Χριστούγεννα. Τις ευχές που λάβαμε απο το filiatranews ανταποδίδουμε και εμείς απο την πλευρά μας με την ευχή η Τριφυλία να ενωθεί συλλογικά για το καλό όλων των πολιτών της...

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη σε δομές υγείας απο Κουσελά και γιορτή στο ΚΑΦΚΑ...

25/12/2010
ΕΠΙΣΚΕΨΗ σε νοσηλευτικά Ιδρύματα της Τριφυλίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς στο πλαίσιο των επαφών του με τους φορείς υγείας προκειμένου να καταγράψει απο κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Κουσελάς στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει το πνεύμα των ημερών, επέλεξε να επισκεφθεί σημαντικές κοινωνικές υποδομές της Μεσσηνίας για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους και να μοιράσει δώρα στα παιδιά του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Αρχικά επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου μίλησε με τον Διοικητή κ. Μπόζο αλλά και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καταγράφοντας τις προτεραιότητες σε ειδικότητες που απαιτούνται αλλά και την εξέλιξη σημαντικών θεμάτων όπως είναι η λειτουργία των νέων χειρουργείων.
Αμέσως μετά συνοδευόμενος απο τον Διοικητή της Κυπαρισσίας επισκέφθηκε το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών όπου σε ζεστή ατμόσφαιρα συνομίλησε με τον Διοικητή και τον Διευθυντή κ .Θεόδωρο Ντέντε για τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και το νέο σχεδιασμό που προβλέπει βελτίωση των δομών του Κέντρου Αποκατάστασης καθώς σήμερα διαθέτει 32 τρόφιμους και 8μελές προσωπικό. Πάντως συγκινητική ήταν η στιγμή που οι φιλοξενούμενοι στο ΚΑΦΚΑ έψαλαν με αγάπη τα κάλαντα στον υφυπουργό και τους συνεργάτες του, ο οποίος ακολούθως μοίρασε δώρα συμβολικά για το πνεύμα των εορτών.
Τέλος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο και το ιατρικό προσωπικό που έχει απομείνει με έμφαση τόσο στις ελλίψεις μικροβιολόγου και ειδικοτήτων σε ένα Κέντρο που εξυπηρετεί περισσότερους απο 10.000 κατοίκους, αλλά και το χρονίζον ζήτημα του κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται σε άσχημα κατάσταση...

Παρέδωσε ο Δράκος στον Μαλαπάνη

Η τελετή παράδοσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στοναντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη των Νομαρχιακών Συμβούλων, δημάρχων κ.ά. Ο απερχόμενος Νομάρχης Δημ. Δράκος αναφέρθηκε στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στο έργο που έχει συντελεστεί, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν «από κάθε πόστο, ώστε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να έχει μια υψηλοτάτουεπιπέδου πορεία». Δίνοντας το στίγμα που θα κινηθεί ο κ. Δράκος είπε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε πολιτική επιλογή της πλειοψηφίας. «Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση. Δεν είμαι αυτής της θεώρησης. Θα έχουμε μια παρουσία αγωνιστικής ευθύνης, η οποία θα χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία, τη συναίνεση, από την υπέρβαση των όποιων διαχωριστικών γραμμών» σημείωσε ο κ. Δράκος και εξήγησε: «Διότι ο τόπος θέλει συνεργασία και κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων και κοινή αντίληψη». Συνεχίζοντας διευκρίνισε πάντως, ότι «θα είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για να κρίνουμε, για να επιλέξουμε και για να παρακολουθήσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις σ όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και το λαό». Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης αφού εξήρε το έργο των αιρετών νομαρχών, και ιδιαίτερα του Δημ. Δράκου, και αναφέρθηκε στη συμβολή των επικεφαλής των παρατάξεων και των συμβούλων όλα αυτά τα χρόνια, δεσμεύτηκε «για μια σκληρή και συστηματική δουλειά με σεβασμό στον πολίτη, τους Νόμους, στο δημόσιο χρήμα και στο περιβάλλον. Όλοι μαζί να κάνουμε τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια». Τέλος ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε ότι πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να βαδίσουμε πέρα και πάνω από χρώματα και διαχωριστικές γραμμές. «Στόχος μας είναι να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης, μοντέλο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο όλης της χώρας από την κρίση», είπε ο κ. Τατούλης, για την οποία είπε πως έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι πολιτικοί, και προσέθεσε: «Όμως εμείς γνωρίζουμε καλά ότι Μεσσίες δεν υπάρχουν πια. Η ελπίδα των πολιτών είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή η νέα Καλλικρατική Περιφέρεια είναιη δική μας μεγάλη ευκαιρία». Ακόμα είπε ότι «το Σχέδιο Δράσης που καταθέσαμε θα υπηρετήσουμε αυστηρά. Αυτό διασφαλίζουν οι σταθερές αρχές μας που επιβάλλουν ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεσματικότητα στις ενέργειες μας και απόλυτη διαφάνεια στο κάθε μας βήμα».

Χωρίς ρεύμα γιορτινές μέρες..80.000 νοικοκυριά

Τραγικές οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης - Επιστροφή στον μεσαίωνα βιώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες που βλέπουν να χάνονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις των 2 τελευταίων αιώνων σύγχρονου πολιτισμού. Δεν προλάβαμε να χωνέψουμε τις επαχθέστατες μεταβολές στις συνθήκες εργασίας και τώρα μας χτυπάει ηλεκτροσόκ από την είδηση πως χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται ίσως του βασικότερου αγαθού μετά το νερό δηλαδή το ρεύμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, από τις κομμένες παροχές, οι 80.000 δεν επανασυνδέθηκαν και παραμένουν χωρίς ρεύμα για λόγους οικονομίας. Τραγικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είχαν δοθεί συνολικά 940.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ από αυτές εκτελέστηκαν οι 213.000 καθώς κάποιοι καταναλωτές είτε κατάφεραν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή, είτε προχώρησαν σε συμβιβασμό… Τη ρύθμιση οφειλών για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποφάσισε η ΔΕΗ μετά από έκκληση των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας για τις επιχειρήσεις που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Η απόφαση της ΔΕΗ αφορά περίπου 7.000 επιχειρήσεις που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιτακτική η αλλαγή στο χωροταξικό σχεδιασμό

24/12/2010
Η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο χωροταξικό σχέδιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και να επανεξεταστεί σε βάθος ο ισχύων Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός Καλαμάτας, αναδείχτηκε τόσο με την περίπτωση αύξησης της αρτιότητας των εκτός σχεδίου δόμησης οικοπέδων από τα 4 στα 8 στρέμματα, όσο και με τη νέα μελετητική "γκάφα" που προέκυψε με τη δόμηση στη Βέργα. Ενώ λοιπόν σε λίγες μέρες γεννιέται και τυπικά ο καλλικρατικός Δήμος Καλαμάτας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ισχύουν... διαφορετικά δεδομένα στις διάφορες περιοχές του. Οι απανωτές παγίδες, στις οποίες φαίνεται να έπεσε με δική του ή όχι ευθύνη ο Δήμος Καλαμάτας, εξαναγκάζουν πλέον τη δημοτική αρχή, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και τον τεχνικό κόσμο της πόλης με μπροστάρη το ΤΕΕ, σε αγώνα δρόμου - ώστε μέσω έγκαιρων επαφών με τον απερχόμενο γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη να προλάβουν έστω και την τελευταία στιγμή να ανατρέψουν την κατάσταση.
Μετά λοιπόν τις ανεπίσημες πληροφορίες για την απόφαση του ΣΧΟΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο φέρεται να εισηγείται την αύξηση της αρτιότητας για τις εκτός σχεδίου δόμησης περιοχές από τα 4 στα 8 στρέμματα -πιθανότατα με ορισμένες παρεκκλίσεις-, αλλά και την εν μέρει αλλαγή χρήσης γης στον Μπουρνιά, ήρθε και η μελετητική "γκάφα" για τη δόμηση της Βέργας να συμπληρώσει την αναστάτωση των τελευταίων ημερών σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες οικοπέδων στις επίμαχες περιοχές. Μετά από μια συνάντηση μηχανικών για τεχνικής φύσεως θέματα, παρουσία και του επικεφαλής της "Ανθρώπινης και Ομορφης Πόλης" Βασίλη Κοσμόπουλου, διαπιστώθηκε ότι προφανώς εκ παραδρομής έχει οριστεί η ζώνη μεταξύ της Αγίας Σιών και της Μικρής Μαντίνειας (εκτός του παλιού οικισμού της Κάτω Βέργας) ως ημιορεινή (Π1) αντί για Περιαστική (ΠΠ3) όπως αρχικά προβλεπόταν.
Το λάθος αυτό ουσιαστικά αλλάζει άρδην τα οικιστικά δεδομένα της συγκεκριμένης περιοχής, που από "φιλέτο" της Καλαμάτας μετατρέπεται σε περιοχή αποκλειστικά για αγροτικές αποθήκες μέχρι 100 τ.μ. και υπό προϋποθέσεις για αγροικίες μέχρι 80 τ.μ. Οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες μάλιστα, για την εισήγηση του περιφερειακού ΣΧΟΠ, αναφέρουν ότι προτείνεται να καταργηθούν και τα 80 τ.μ. της αγροικίας.
Η εξέλιξη αυτή φυσικά "παγιδεύει" εκατοντάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή, που μετά και την αύξηση της αρτιότητας βλέπουν από τη μία μέρα στην άλλη την αξία των ιδιοκτησιών τους να κάνουν... βουτιά. Η ευθύνη βεβαίως για τη μελετητική "γκάφα", εκτός των μελετητών, βαρύνει φυσικά υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας και μέλη της επιτροπής που εξέτασε το ΓΠΣ. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής πάντως, και μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Σπίνου, επιχειρήθηκε χθες να πέσουν οι τόνοι. Ο κ. Σπίνος, αν και απέφυγε αρχικά να παραδεχτεί δημοσίως το λάθος, στην πορεία εμφανίστηκε καθησυχαστικός - επισημαίνοντας ότι σύντομα και με τις κατάλληλες ενέργειες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου το θέμα θα διευθετηθεί.
Απο την 'Ελευθερία'

Επίσκεψη Κουσελά σε νοσηλευτικα ιδρύματα

Την Παραμονή Χριστουγέννων ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις 10 π.μ., το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) στις 11 π.μ., ενώ στις 12 μ.μ. θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια , ο κ. Κουσελάς στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιβάλλει το πνεύμα των ημερών, επέλεξε να επισκεφθεί σημαντικές κοινωνικές υποδομές της Μεσσηνίας για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους και να μοιράσει δώρα στα παιδιά του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Ας ελπίσουμε ότι θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν θέματα αρμοδιότητάς του καθώς σκιαγραφείται το λουκέτο σε ΔΟΥ της Τριφυλίας απο το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τις φήμες για συγχωνεύσεις που αφορούν τον χώρο της υγείας και κατά πόσον ο νέος Προυπολογισμός με τις συγχωνεύσεις θα είναι..ταφόπλακα για την Μεσσηνία....

Εξακολουθέί να χτυπά κόκκινο η εγκληματικότητα

Στο κέντρο της Καλαμάτας στην οδό Μητροπέτροβα δύο τσιγγάνες δεν δίστασαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη ηλικιωμένου που στοχοποίησαν . Με την μέθοδο της απασχόλησης κατόρθωσαν να του αφαιρέσουν 250 ευρώ . Το θύμα όμως τις αντιλήφτηκε και έβαλε τις φωνές. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που επελήφθησαν της υπόθεσης κατόρθωσαν να τις εντοπίσουν σε παρακείμενο δρόμο του κέντρου της Καλαμάτας και τις συνέλαβαν βρίσκοντας επάνω τους και τα χρήματα που είχαν …αφαιρέσει από τον ηλικιωμένο.
Η εγκληματικότητα όμως έχει χτυπήσει κόκκινο στη Μεσσηνία με απίστευτα περιστατικά. Σήμερα πρωί μάθαμε ότι αθίγγανοι κατά πάσα πιθανότητα σύμφωνα με εκτιμήσεις κατοίκων αφαίρεσαν τα υπόγεια καλώδια...φωτισμού απο την περιοχή Τερψιθέας Κυπαρισσίας χωρις να γίνουν αντιληπτοί τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να ζητείται η συνδρομή του Δήμου παρότι τα καλώδια για το έργο φωτισμού δεν ήταν...σε λειτουργία. Επίσης σημειώθηκαν όπως μας έλεγαν χθές αναγνώστες κλοπές δικύκλων και μια ανάλογη προσπάθεια σε κεντρικό σημείο της Κυπαρισσίας χωρίς επιτυχία, ενώ το πρώτο δίκυκλο εξαφανίστηκε κάτω απο πυλωτή πολυκατοικίας....Αμήν......

*Η φωτό προέρχεται απο χθεσινό δημοσίευμα του 'Εθνους'

Συνεχίζεται το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που προβλέπει το κλείσιμο και την αποκατάσταση των 79 ενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την παύση λειτουργίας ακόμη επτά ΧΑΔΑ στο νομό Λακωνίας.
Ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης έχει ήδη υπογράψει απόφαση για το κλείσιμο εννέα ενεργών ΧΑΔΑ στους νομούς Αργολίδας και Μεσσηνίας, ενώ για τους 71 ανενεργούς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.
Η σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα αναφέρεται στην παύση λειτουργίας των ακόλουθων επτά (7) ενεργών ΧΑΔΑ, οι οποίοι μπορούν να καλυφθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης/προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων στο Δ. Μολάων του Ν. Λακωνίας. Στην απόφαση προβλέπεται η άμεση διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους οικείους ΟΤΑ ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της παύσης λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η σύνταξη των Τεχνικών Μελετών Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Υποτονική η αγορά ακινήτων στη Τριφυλια- Προτεραιότητα έργα υποδομής και χωροταξικό

23/12/2010
ΣΕ υποτονικούς ρυθμούς κινείται στην Τριφυλία η αγορά ακινήτων εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης με απρόβλεπετες συνέπειες για τον κατασκευαστικό πάντα κλάδο συμπαρασύροντας δεκάδες επαγγέλματα σε ανεργία και με διάχυτο τον προβληματισμό για το μέλλον παρότι μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί εκδίδουν μικρές άδειες ή ανανεώσεις...
Την εικόνα αποτυπώνει ο πολιτικός μηχανικός και εκπρόσωπος της εταιρείας 'Τριφυλιακή' Ηλίας Σπυρόπουλος που γνωρίζει εδώ και δεκαετίες όσο κανείς άλλος την αγορά ακινήτων.
Ο έμπειρος τεχνοκράτης τονίζει ότι λόγω της κρίσης υπάρχει μια μικρή μείωση στις πωλήσεις και στις οικοδομικές άδειες όπου το καλοκαίρι που πέρασε η πτώση ήταν αρκετά μεγαλύτερη' για να προσθέσει ότι 'όσο ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο με τα νέα νομοσχέδια που κυρώνονται φεύγει η αίσθηση ανασφάλειας που διακατέχει τον κόσμο, αρχίζει να παρατηρείται μια κίνηση η οποία κινείται σε ρυθμούς μικρής οικονομικής τάσης στην αγορά δηλαδή μιλάμε πλέον για οικόπεδα της τάξης των 50.000 ευρώ περίπου και κατοικίες κάτω των 150.000 ευρώ'.
Συνέχισε εξηγώντας ότι 'η πτώση σε αυτά τα χαμηλά ακίνητα κυμαίνεται στο 50% όπως και στις οικοδομικές άδειες περίπου στο ίδιο ποσοστό και βλέπουμε ότι η πτώση αγγίζει και όλο τον κατασκευαστικό κλάδο και τα επαγγέλματα που απασχολούνται με τις οικοδομές' προβλέποντας ότι 'πρέπει να περιμένουμε 2 ως 3 χρόνια για να βγούμε απο την κριση εφόσον οι τράπεζες αλλάξουν επενδυτικό περιβάλλον αλλά και το θεσμικό πλαίσιο απο τη στιγμή που η περιοχή μας εξακολουθεί να έχει ζήτηση σε αγορά γής και εξοχικής κατοικίας λόγω της ανάπτυξης των οδικών δικτύων αλλά δεν θα δούμε επίσημα φως αν δεν υπάρξουν κίνητρα απο την Πολιτεία όπως ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο εξόδου απο αυτή την στενωπό'.
Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι 'χρειάζονται έργα υποδομής τώρα με τον Καλλικράτη ώστε να καταστεί ελκυστική η περιοχή οικιστικά και απο πλευράς χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και Γενικών πολεοδομικών σχεδίων, στοιχεία που αν αυτά περπατήσουν θα ενισχύσουν την ταχύτερη έξοδο απο την κρίση που διέρχεται ο κλάδος των ακινήτων....'

Δήμαρχος..με το ζόρι στη Ζαχάρω παρότι τέθηκε σε αργία!

Με το "'ετσι θέλω" ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει 8 χρόνια δήμαρχος και πρόσφατα έλαβε το 55% των ψήφων. παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ...αργία. Ο κ.Χρονόπουλος όμως δεν εδικαιούτο να ορκιστεί δήμαρχος, μιας και όπως αναφέρει και η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" υπάρχει έγγραφη και σαφή διευκρίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου, που αναφέρει ρητά : «Λόγω της ισχύος του διοικητικού μέτρου της αργίας και για τη νέα δημοτική περίοδο, που εμποδίζει τον εκλεγέντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου, δεν δίδει αυτός όρκο καθώς η ορκωμοσία τίθεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου...»
Μάλιστα και με βάση το προαναφερθέν υπ' αριθμ. 1123/17.12.2010 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα από τη συγκεκριμένη ορκωμοσία, η οποία θεωρείται άκυρη, και από ποια πρόσωπα τελέστηκαν αυτά. Ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε για το θέμα στο Ιliatora: «O λαός αποφάσισε πως δήμαρχος Ζαχάρως είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος. Καμία άλλη διάταξη δεν μπορεί να τον καταργήσει διοτί έχουμε Δημοκρατία και ο λαός εξέλεξε Χρονόπουλο »

Δημοσκόπηση σόκ...για τον Γιώργο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr στο Μέγαρο Μαξίμου και σε επιλεγμένα υπουργικά γραφεία έχει φτάσει κρυφή δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ η οποία προκαλεί έντονη ανησυχία. Στη δημοσκόπηση... αυτή, καταγράφεται για πρώτη φορά αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ! Η ανησυχία επιτείνεται γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι ακόμα το δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ. Έστω και αν το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοσιότητά του είχε καμφθεί, συνέχιζε να εμφανίζεται με τη μικρότερη δυνατή φθορά, σε σχέση με υπουργούς και το σύνολο της Κυβέρνησης, που τα ποσοστά δημοτικότητάς τους βρισκόταν σε κατακόρυφη πτώση.
ΑΞΙΖΕΙ: Ο ίδιος στενός κύκλος συνεργατών, έχει ενημερωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου, για πρώτη φορά πριν από δυο μέρες, αποδοκιμάστηκε από πολίτες ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του από τη Βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου.Είναι φανερό ότι ενδεχόμενη πτώση της δημοτικότητας και του ίδιου του Πρωθυπουργού, θα επιτείνει τη νευρικότητα και ταυτοχρόνως θα καταστήσει απαραίτητη την αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ωστόσο είναι αμφίβολο το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει η οικονομική πολιτική, με δεδομένες τις δεσμεύσεις της χώρας μας από την τρόικα των δανειστών. Από το www.newpost.gr

Καμπανάκι για το μέλλον απο την ομιλία Κουσελά για τον προυπολογισμό. !

Ως τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να βαδίσει από κοινού τον δρόμο της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, εκτιμά την δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, ο οποίος ταυτόχρονα διαμήνυσε ότι οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν άλλη τακτική. Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Κουσελάς έκανε λόγο για Προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, ο οποίος ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, διαφάνεια και συνέχεια στην επίπονη πορεία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Καταλόγισε δε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι εξαντλείται σε γενικολογίες, συνθηματολογία, κοινοτοπίες και αντιφάσεις και στους βουλευτές που αναλώνουν τον προβληματισμό τους σ’ ένα στείρο καταγγελτικό λόγο, «ισοπεδωτική κριτική επί δικαίων και αδίκων, δίχως να αναλογιστούν τα αίτια που μας έφεραν εδώ»….. Ο αρμόδιος υφυπουργός, τόνισε ότι δεν νοείται δημοσιονομική εξυγίανση και προοπτική ανάπτυξης, δίχως την αναγκαία ανάταξη των εσόδων, με διεύρυνση, κυρίως, της φορολογικής βάσης και περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Εκείνο, όμως που τόνισε επιτακτικά ότι προέχει είναι να καταλάβουν οι πολίτες πως η μάχη για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι υπόθεση όλων. «Αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο κίνητρο, για κάθε συνειδητό πολίτη» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, ανέφερε ότι το 2010, με ύφεση 4% ΑΕΠ, επετεύχθη αύξηση εσόδων 4,5% και διψήφιους ρυθμούς αύξησης του ΦΠΑ από τον Σεπτέμβριο και μετά, την ίδια στιγμή που ο τζίρος του εμπορίου έπεφτε κατά 10%.
Ειδικά - όπως είπε - ο ΦΠΑ, απέδωσε, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι πολίτες, το «κίνημα των αποδείξεων», ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης επιπλέον θετικού κινήτρου για τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών και συλλογής αποδείξεων.
Επιπλέον ο κ. Κουσελάς γνωστοποίησε ότι συνολικά στο 11μηνο του 2010, το ΣΔΟΕ εντόπισε παραβάσεις και απόκρυψη ΦΠΑ, στα οποία αντιστοιχούν πρόστιμα εκτιμώμενου ύψους 4 δισ.
ευρώ, έναντι 1,6 δισ. που ήταν στο αντίστοιχο 11μηνο του 2009.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βραβείο σε ομάδα Παραγωγών απο την Χώρα

22/12/2010
Από τον Δημοσιογραφικό όμιλο ΕΞΠΡΕΣ - Ξεχωριστή στιγμή και εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή τιμητικής διάκρισης από την ΕΞΠΡΕΣ στον ελαιοκόμο Γιώργο Κόκκινο για τη συμβολή του στη σύσταση, μαζί με 55 ιδρυτικά μέλη, στη Χώρα Μεσσηνίας, της πρώτης ομάδας παραγωγών για την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης ελαιοκαλλιέργειας, που αποτέλεσε πανευρωπαϊκή πρωτοπορία. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο κ. Κόκκινος από τον πρόεδρο του δ.σ. του Ομίλου EΞΠPEΣ Δημήτρη Καλοφωλιά, τον γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Κανελλόπουλο και τον βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασσαπίδη.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αναγνώριση ενός σημαντικού έργου που επιτελείται απο την ομάδα παραγωγών με έμφαση στην ουσιαστική διαχείριση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πρωτοβουλία που αναπτύσσουν οι συλλογικές δράσεις στον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια...

Στο ΕΣΠΑ μεγάλα έργα υποδομής χωρίς όμως χρονοδιάγραμμα

EΓKPIΘHKE η ένταξη στο ΕΣΠΑ 10 μεγάλων έργων υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 4,65 δισ. ευρώ. Τα έργα καταχωρήθηκαν στο Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (Structural Funds Common system) και βρίσκονται ήδη σε κατάσταση αποδοχής. Πρόκειται για νέα έργα των Yπουργείων Υποδομών, Περιβάλλοντος και των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκτιμάται ότι θα συμβάλουν σημαντικά στην τόνωση της αγοράς. Με την ένταξη των έργων ικανοποιείται παράλληλα και ένας σημαντικός όρος που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και προβλέπει την επίτευξη ετήσιου στόχου υποβολής 10 μεγάλων έργων (δηλαδή έργων προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 50 εκατ. ευρώ έκαστο) στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναλυτικά τα έργα είναι:
Αρμοδιότητας Yπουργείου Υποδομών
1. Αποπεράτωση προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής, τμήμα: ΣΚΑ-Τρεις Γέφυρες, προϋπολογισμού υλοποίησης 102 εκατ. ευρώ
2. Αποπεράτωση ηλεκτροκίνησης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ΣΚΑ-Κιάτο, προϋπολογισμού υλοποίησης 102 εκατ. ευρώ
3. Ολοκλήρωση νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός, προϋπολογισμού υλοποίησης 690 εκατ. ευρώ
4. Ολοκλήρωση αναβάθμισης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Mακεδονία», προϋπολογισμού υλοποίησης 202 εκατ. ευρώ
5. Οδικός Aξονας «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα/Σπάρτη», προϋπολογισμού υλοποίησης 1,22 δισ. ευρώ
6. Αποπεράτωση οδικών υποδομών του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας - Kορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Τσακώνας, προϋπολογισμού υλοποίησης 2,27 δισ. Ευρώ Αρμοδιότητας Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
7. Eργα ολοκλήρωσης επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας του Ν. Μαγνησίας, προϋπολογισμού υλοποίησης 80 εκατ. ευρώ, Αρμοδιότητας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μήνυμα Τατούλη για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Πελοποννήσιοι συμπατριώτες μου,
Η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της. Αυτήν την πραγματικότητα τη βιώνουμε όλοι καθημερινά και οι επιπτώσεις της είναι οδυνηρές. Σήμερα, εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα, να δώσουμε νέα, ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας και να προσφέρουμε ευημερία στις οικογένειές μας. Όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και θα κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα.
Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών που έρχονται, εύχομαι σε όλους εσάς, τους Πελοποννήσιους πολίτες, Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, και αυτός ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος από ευκαιρίες για δημιουργικότητα και να φέρει την ευόδωση των ελπίδων μας για ένα φωτεινότερο μέλλον για την Πελοπόννησο, για εμάς και τις οικογένειές μας.

3 ένοπλοι κουκουλοφόροι λήστεψαν ζευγάρι Γερμανών

ΣΤΙΓΜΕΣ τρόμου πέρασε ένα ζευγάρι Γερμανών στο Ανω Καλό Νερό το απόγευμα της Κυριακής, όταν στο σπίτι τους εισέβαλαν 3 ένοπλοι κουκουλοφόροι οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους ζήτησαν χρήματα. Καθώς όμως δε βρήκαν χρήματα μέσα στο σπίτι, παρά μόνο 20 ευρώ, άρπαξαν ό,τι άλλο θεώρησαν ότι έχει κάποια αξία - μεταξύ των οποίων 2 λάπτοπ, 1 ρολόι χειρός, 1 δαχτυλίδι και 3 κινητά.
Ολα έγιναν γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής. Ο Claus Dieter Eulenstein βρισκόταν στο μπαλκόνι του όταν είδε 3 σιλουέτες να κινούνται στο διπλανό κτήμα κατευθυνόμενες προς το σπίτι του. Μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα οι 3 εισβολείς πήδηξαν στο μπαλκόνι του -το οποίο δεν έχει μεγάλο ύψος- και ο ίδιος βρέθηκε να απειλείται με όπλα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό του σπιτιού, στο οποίο μπήκαν σπάζοντας με το κοντάκι του όπλου την μπαλκονόπορτα.
Οπως είπε μιλώντας στην 'Ελευθερία' ο κ. Claus, και οι 3 ληστές κρατούσαν όπλα, φορούσαν κουκούλες και ήταν μέτριου αναστήματος. Με σπαστά αγγλικά ζήτησαν από τον ίδιο και τη γυναίκα του χρήματα. Επάνω του όμως δεν είχε πάρα μόνο 20 ευρώ, τα οποία και πήραν. Επειτα οι ληστές πήγαν στο αυτοκίνητό του και το έψαξαν. Τελικά πήραν 2 φορητούς υπολογιστές, τα κινητά και το ipod, το ρολόι που φορούσε ο ίδιος και το δαχτυλίδι της γυναίκας του - κι αφού δεν βρήκαν τίποτα άλλο πολύτιμο, έφυγαν.
Ολα αυτά δεν κράτησαν πολλή ώρα, ανέφερε ο κ. Claus. Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που "χτυπούν" το σπίτι του -το οποίο είναι λίγο πιο πέρα από τον οικισμό-, αλλά η... τέταρτη. Βέβαια αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι βρισκόταν μέσα, ενώ τις άλλες φορές οι επιτήδειοι το άνοιγαν όταν ο ίδιος και η γυναίκα του έλειπαν. Στην Ελλάδα, μας είπε, έρχονται επί 14 χρόνια. Περνούν μάλιστα αρκετό μέρος του χρόνου εδώ, αφού έρχονται καλοκαίρι, Χριστούγεννα, άνοιξη και όποτε άλλοτε μπορούν.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

21/12/2010
ΙΣΤΟΡΙΚΗ χαρακτήρισαν όλοι οι ομιλητές
που παραβρέθηκαν στην ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της έδρας του Δήμου στην Κυπαρισσία, με έμφαση την μεγάλη στιγμή για τους Τριφύλιους που ενωμένο ατενίζουν το μέλλον αλλά και με πολιτικές δηλώσεις απο τους επικεφαλής των παρατάξεων....
Την ορκομωσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος σε πνεύμα ενότητας ευχήθηκε βιωσιμότητα και ανιδιοτέλειας στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους. Η αίθουσα αλλά και ο περίβολος χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος απο τους 33 δημοτικούς συμβούλους και τους εκλεγμμένους των 3 Δημοτικών ενοτήτων, επισήμων αλλά και προσκεκλημένων οι οποίοι υπομονετικά περίμεναν τους χαιρετισμούς. Μηνύματα έστειλε μετάξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς αλλά και εκπρόσωποι απο Καλλικρατικούς Δήμους, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Δήμαρχο είχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ .Πέτρος Τατούλης για την ευόδωση των στόχων του νέου Δήμου.
Στην ομιλία του ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε στην ενότητα και προοπτική του Τριφυλιακού χώρου θεωρώντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυναμικές αναπτυξιακής παρουσία σε όλους τους τομείς ευχαριστώντας όλες της Δημοτικές αρχές που άοκνα εργάστηκαν για τον τόπο. Μίλησε με αυτοδιοικητικά λόγια για την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας προτείνοντας δράσεις αλλά και διεκδίκηση των οραμάτων που έχουν προυπολογισθεί σε τοπικό επίπεδο. Ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Χρ. Μαλαπάνης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το νέο Δήμο σε πολλά επίπεδα με στόχο την πορεία του μέ έργα ανάπτυξης που θέλει να δρομολογήσει ο ίδιος αλλά και να υπάρξει συμπαράσταση απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης μίλησε για στενή συνεργασία ώστε να εκπληρωθούν τουλάχιστον οι βασικοί στόχοι του θεσμού.
Ο νέος Δήμαρχος κ. Κώστας Κόλλιας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του αλλά και τον Δήμαρχο Κυπαρισσιας μαζί με την ομάδα του για την δυναμική και το μήνυμα που έδωσαν και έγινε αποδεκτό απο τους πολίτες μαζί με την απόφασή του να υπάρξει σκληρή δουλειά. Επανέλαβε ότι δεν ήρθε ως νικητής στο νέο Δήμο αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα υπάρξουν καθώς και στην αναφορά του που αφορούσε τους 7 τομείες δράσεις στους οποίους θα εστιάσει ο ίδιος βάση των προγραμματικών του δηλώσεων. Μάλιστα ο ίδιος όρκισε και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμη ο οποίος ορκίστηκε στη τιμη και την υποληψή του σύμφωνα με τη τελετή.
Το παρών έδωσαν εκτός απο τους δημοτικούς συμβούλους αρκετοί εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ των οποιων η Αντωνία Μπούζα ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η πολιτευτής Μπέσσυ Πλέτσα, οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, Φιλιατρών κ. Ξύγκας, Γαργαλιάνων κ.Καλοφωλιάς, Αυλώνος κ. Φιλντίσης, ο νέος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος κ. Καφαντάρης ο οποιος ευχήθηκε απο το βήμα για το νέο Δήμο και μάλιστα με νόημηα αφού οι 2 Δήμοι έχουν κοινό προανατολισμό λόγω της ΠΟΤΑ, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Τσάκος και Ηλ. Τσίγγανος, πρώην Δήμαρχοι απο γειτονικους Δήμους, αλλά και αρκετοί επίσημοι.

Απαλλοτριώσεις εξπρές στο Φιλιατρινό φράγμα !

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα μεγάλο έργο για την Τριφυλία λαμβάνει σάρκα και οστά την ημέρα ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου με απόφαση σε κεντρικό επίπεδο. Υπεγράφη η κοινή Υπουργική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και του Υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του εργου «Κατασκευή φράγματος και λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας». Με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Τριφυλία και την αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατρών.
Η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας είναι ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος. Ενός φράγματος που θα αξιοποιήσει τους υδάτινους πόρους της περιοχής και θα συντελέσει στην άρδρευση χιλιάδων στρεμμάτων με τοπικές καλλιέργειες.

Διορσμένος και όχι εκλγμένος ο νέος Υπερπεριφερειάρχης!

ΟΙ εκλογές δεν τελείωσαν αν νομίζετε ότι τελικά επιλέξατε και Υπερπεριφερειάρχη που θα είναι...διορισμένος τελικά.
Αυτή την φορά τα σενάρια για το φαβορί που αναφέρεται σε Κυβερνητικούς και μη κύκλους για την θέση του Περπεριφερειάρχη αναμένεται να ειναιο νύν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης ο οποίος απο την νέα χρονιά με υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να είναι ο αρμόδιος και μόνος...μίνι υπουργός για την θέση του Υπερπεριφερειάρχη Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων . Αν και ο κος Χατζημιχάλης θα προτιμούσε την θέση του Υπερπεριφερειάρχη Στερεάς - Θεσσαλίας και Ηπείρου οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τελικά παραμένει στην υπερπεριφέρεια Πελοποννήσου. Παρότι υπάρχουν αμφιβολίες αφού προβάδισμα έχει και ο Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος είναι και Μεσσήνιος και θεωρείται επικρατέστερη επιλογή λόγω της ευρύτητας των επαφών του αλλά και των αποφάσεών του, δείχνει ότι το πολιτικό παρασκήνιο έχει ακόμα αρκετό ενδιαφέρον...Εστω και με τον Καλλικράτη που ακόμα δεν είδαμε να ανδρώνεται στο τόπο...

Εγκληματικότητα χωρίς διακρίσεις σε ζευγάρι αλλοδαπών

Η εγκληματικότητα είναι αλήθεια ότι δεν κάνει διακρίσεις και εκτος απο Ελληνες τα περιστατικά αφορούν ακόμα και αλλοδαπούς στο κέντρο της πόλης. Έναν ζωντανό εφιάλτη ζούσε επί 20 ημέρες ζευγάρι αλλοδαπών στην περιοχή της Καλαμάτας.Το ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, πείσθηκε από δύο ομοεθνείς του να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματά τους…
Οι ομοεθνείς τους αντί να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, του παρακρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους στο φορτηγό που κατείχαν, τους εξανάγκαζαν σε επαιτεία και στη συνέχεια απολάμβαναν οι ίδιοι τα «κέρδη». Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αλλά ένας εκ των δραστών, το μεσημέρι της Πέμπτης αποπειράθηκε να βιάσει τη γυναίκα, η οποία ωστόσο κατάφερε να διαφύγει. Οι δράστες, πατέρας και γιος, ηλικίας 48 και 19 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Νίκη για Καλαμάτα- Ηττα άδικη για τον ΑΟΚ

20/12/2010
ΜΕ ένα παιχνίδι που κατά γενική ομολογία στο πρώτο ημίχρονο κύλησε χαλαρά με το0-0 αλλά τα λάθη στην άμυνα στην επαάληψη ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε ήττα εντός έδρας άδικα για τον Α.Ο. Κυπαρισσίας που παρέμεινε άνευρος ως το τέλος χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει. Αντίθετα η Καλαμάτα γνώρισε μεγάλη νίκη ενώ ο Πάμισος κόλλησε την Αμαλιάδα με ένα μάτς που έδειξε ότι ο δεύτερος γύρος θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον....Τα αποτελέσματα:

Καλαμάτα-Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς 4-1
Πάμισος-Αστέρας Αμαλιάδας 2-2
Ζαβλάνι-Αχαϊκή 0-1
Εθνικός Σαγέικων-Διαγόρας Βραχνέικων 0-0
Σπάρτη-Εράνη Φιλιατρών 0-0
Κυπαρισσία-Ατρόμητος Λάππα 0-1
Τριταιικός-Μεσσηνιακός 5-0
Αστέρας Μαχαιράδου-Κροκεές 3-1

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πόρτα εξόδου για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους...

Στην έξοδο από το Δημόσιο οδηγούν χιλιάδες υπαλλήλους οι αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης και την συνταξιοδότηση! Η ανασφάλεια λόγω της οικονομικής κατάστασης και οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση κάνουν τους δημοσίους υπαλλήλους να φεύγουν προκειμένου να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι αιτήσεις συνταξιοδότησης το 2010 θα ξεπεράσουν τις 35.000, ενώ εντός του 2011φύγουν από τις υπηρεσίες 40.000 υπάλληλοι. αναμένεται να Καθημερινά, περίπου 700 άτομα πηγαίνουν στο Λογιστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις εξόδου και τα δικαιώματά τους….
Από την πλευρά τους, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εντός του 2010, που είναι κυρίως γυναίκες με ανήλικα παιδιά, 20ετή υπηρεσία και κοντά στο 50ο έτος της ηλικίας τους. Mε το νέο ασφαλιστικό, εξισώνονται σταδιακά από την 1.1.2011 τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες και θα απαιτούνται 25 χρόνια υπηρεσίας. Συνοπτικά, το όριο ηλικίας με ανήλικα παιδιά ανεβαίνει στο 52ο έτος το 2011, το 2012 στο 55ο έτος και το 2013 στο 65ο έτος, ενώ χρήση του δικαιώματος μπορεί να κάνει μόνο ένας από τους δύο γονείς.