Pages

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος

Αλλαγή του σχεδιασμού διοίκησης των δημοσίων έργων για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και επιτάχυνση των επενδύσεων
Την αλλαγή του σχεδιασμού διοίκησης των δημοσίων έργων ανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμα το ΠΕΣΥ για το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Πελοπόννησο, καθώς και για την πορεία αδειοδότησης του αεροδρομίου της Τρίπολης αλλά και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Ο Πέτρος Τατούλης που ξεκαθάρισε ότι μόνο με επιχειρηματική δραστηριότητα και επενδύσεις μπορούμε να σώσουμε τους ανθρώπους του τόπου μας, αναφέρθηκε ακόμα στην ειδική πρόσκληση για την επιλογή αναδόχου για την παράκαμψη της Σελλασίας, τις δύο προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης του νέου Μουσείου της Σπάρτης, αλλά και τις προσωρινές εργασίες που έχουν ξεκινήσει στο Δερβένι.
Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος
«Για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, της ποιότητας των δημοσίων έργων και της ασφάλειας των πολιτών, αλλάζουμε το σχεδιασμό της διοίκησης και ενεργοποιούμε το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, θα προσλάβουμε τεχνικό σύμβουλο και θα αξιοποιήσουμε το εργαστήριο ποιότητας της διεύθυνσης τεχνικών έργων. Η δυνατότητα αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση του Καλλικράτη, για να μην έχουμε μεγάλα έργα προβληματικά και σε κατάρρευση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Πρόσθεσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέχθηκε πιλοτικά να εφαρμόσει Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, πράξη που δεν την είχαν τολμήσει ούτε οι Νομαρχίες, ούτε οι Δήμοι κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου