Pages

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

'Θα αλλάξουν την κρίση εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;"

Με τον ερωτηματικό τίτλο «Ποια κρίση» και υπότιτλο «Η Αθήνα καλεί σε εκλογές.
΅Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού", η αρθρογράφος περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία, η οποία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια ακόμη στιγμιαί
α απεικόνιση της έλλειψης προοπτικής για την Ελλάδα όπως επισημαίνει, και εστιάζει στην παρουσία των 2 αρχηγών των μέχρι τώρα μεγάλων κομμάτων.
Σαμαράς και Βενιζέλος
Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση και το καθιστά σαφέστερο οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς και ο σοσιαλιστής Ευάγγελος Βενιζέλος. Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή το περιοδικό γράφει τα εξής: «Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα».
Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη του διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος.
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αρθρογράφος του περιοδικού der Spiegel τον περιγράφει ως εξής: «Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο».
Ενίσχυση των ακραίων κομμάτων
Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας die Welt φιλοξενεί ρεπορτάζ του Otto Bayer με τίτλο «Ελληνικό χάος» και υπότιτλο «Την επόμενη βδομάδα γίνονται εκλογές στην Ελλάδα. Όσοι αντιτίθενται στην πολιτική λιτότητας έχουν προβάδισμα, κυρίως τα ακροδεξιά κόμματα». Ο αρθρογράφος περιγράφει το πολιτικό σκηνικό ενόψει των εκλογών με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον των πιο κρίσιμων εκλογών της νεώτερης ιστορίας της, καθώς στις 6 Μαΐου οι πολίτες θα αποφασίσουν με την ψήφο τους όχι μόνο για το οικονομικό μέλλον της χώρας τους αλλά και για την πολιτική σταθερότητα.

Εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος ο μόλος στη Καλαμάτα

Όχι μόνο εγκαταλελειμμένος, αλλά και άκρως επικίνδυνος είναι ο μόλος στο ύψος της οδού Ηρώων, η τελευταία προβλήτα του λιμανιού που οδηγούσε στο «τετράγωνο». Τα τσιμέντα έχουν ανοίξει, δημιουργώντας τεράστια κενά στην επιφάνειά του, ενώ είναι φανερό ότι δύσκολα θα αντέξει άλλη μια έντονη θαλασσοταραχή.
Εκεί που παλιότερα περπατούσαν εκατοντάδες Καλαματιανοί, τώρα δεν υπάρχει ψυχή, ενώ πλέον ελάχιστα είναι τα βαρκάκια που «τολμούν» να δέσουν σε αυτόν.
Προοπτική βελτίωσης της κατάστασης δε διαφαίνεται, τουλάχιστον άμεσα, αφού η επισκευή του προβλέπεται στο Master Plan του λιμανιού, το οποίο βρίσκεται προς έγκριση, αλλά είναι άγνωστο πότε και από πού θα χρηματοδοτηθεί.
Κατεστραμμένος
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προσβασιμότητα στο μόλο και κάποιος που θέλει να φτάσει σε αυτόν, πρέπει να… σκαρφαλώσει. Τα τσιμέντα έχουν σπάσει, ενώ σε πολλά σημεία μεγάλα τμήματα του μόλου έχουν πάρει κλίση προς τη θάλασσα. Στο τέλος, μεγάλα κομμάτια τσιμέντου έχουν αποκοπεί και έχουν «σκαρφαλώσει» στην προβλήτα, ενώ έχει αποκοπεί κάθε επικοινωνία του μόλου με το «τετράγωνο». Σε κάποια σημεία, μάλιστα, είναι τελείως εξαφανισμένα τμήματά του. Φωτισμός δεν υπάρχει και αν κάποιος επιχειρήσει να τον επισκεφθεί νύχτα, θα φύγει με… ασθενοφόρο.
Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, αφού παρέμβαση συντήρησης ή βελτίωσης έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου, η επισκευή του προβλέπεται στο Master Plan του λιμανιού, όμως είναι άγνωστο αν βρεθούν χρήματα και πότε θα υλοποιηθεί. Παρατήρησε, δε, ότι επί νομαρχίας Δημήτρη Δράκου είχε ζητηθεί η σύνταξη μιας μελέτης με παρεμβάσεις, αλλά δεν προχώρησε.
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Τζάννες, που είχε χειρισθεί το ζήτημα του Master Plan, εξήγησε πως δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις αν δεν εγκριθεί αυτό, το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού για υπογραφή. Επίσης, έργα ανάπλασης λιμανιών και λιμενικά δεν μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, αν δεν υπάρχει Master Plan. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η μεταφορά της αποθήκης.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας στα 5 πιο σύγχρονα της Ελλάδας

Για την θέση κατάταξης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας στα 5 καλύτερα της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των Νοσοκομείων της χώρας για το έτος 2011 που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η θέση που κατατάσσει το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στα πέντε καλύτερα, από άποψη παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, μας κάνει όλους μας να αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και ταυτόχρονα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και μεράκι αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
Η αξιολόγηση αυτή επιβεβαιώνει με το πλέον επίσημο τρόπο ότι όταν τίθενται στόχοι, υπάρχει μεθοδικότητα, οργάνωση και συνεργασία όλων των δυνάμεων μέσα και έξω από το Νοσοκομείο, μπορούμε να πετυχαίνουμε και να αισιοδοξούμε.

Μέσα από αυτή την συλλογική προσπάθεια και την συνεργασία ΟΛΩΝ κερδισμένος βγαίνει ο Πολίτης και μόνο ο Πολίτης.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό) γιατί αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας και σε αυτούς οφείλεται το θετικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης που αφορά το Νοσοκομείο μας. Βέβαια αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι προβλήματα υπάρχουν, δυσκολίες συναντάμε καθημερινά αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι όταν υπάρχει συνεργασία και καλή διάθεση τα προβλήματα λύνονται.»

Συγκλονίζουν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης

Με την ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ασχολείται σε άρθρο του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο κάνει λόγο για τις τραγικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έβαλαν τέλος στη ζωή τους μην αντέχοντας την σκληρή καθημερινότητα και το «κυνήγι» της επιβίωσης.
Σε μια χώρα που είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, λόγω της κρίσης προκαλεί σοκ και συγκλονίζει, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χρίστουλα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, ένας άνθρωπος που με το τέλος του και το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε «έχει γίνει ένα εθνικό σύμβολο της λιτότητας που προκαλεί πόνο και πιέζει εκατομμύρια πολίτες». Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αυτή η μορφή πολιτικής αυτοκτονίας αποτελεί την αντανάκλαση της αυξανόμενης απελπισίας και της αίσθησης αδυναμίας. Ο συγγραφέας και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης δήλωσε στο Reuters ότι η κρίση έχει προκαλέσει «μια αυξανόμενη αίσθηση της ενοχής, την απώλεια της αυτοεκτίμησης και την ταπείνωση σε πολλούς Έλληνες», οι οποίοι «δεν θέλουν να είναι βάρος σε κανέναν».
Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 600 ετησίως. Όμως, η αύξηση του αριθμού, οι απόπειρες αυτοκτονίες, η χρήση αντικαταθλιπτικών και η ανάγκη για ψυχιατρική βοήθεια προκαλούν συναγερμό σε ένα έθνος συνηθισμένο στα προβλήματα.
Πριν την κρίση του 2009, η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, δηλαδή 2,8 ανά 100.000 κατοίκους. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, υπήρξε αύξηση 40%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Παρότι για το 2011 δεν υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ποσοστό διπλασιάστηκε σε 5 κατοίκους ανά 100.000.
«Είμαστε ένα έθνος σε κατάσταση σοκ» δηλώνει ο καθηγητής της ψυχιατρικής Νικηφόρος Αγγελόπουλος, που αναφέρθηκε σε μία περίπτωση ασθενή του με σοβαρή κατάθλιψη, όταν η εταιρεία του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και αναγκάστηκε να απολύσει 20 από τους 100 υπαλλήλους.

Αυξάνονται τα τροχαία στο κέντρο της Καλαμάτας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα της Κυριακής (29/4) στην οδό Φαρών λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Βας. Όλγας.
Αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή κοπέλα με πορεία στην οδό Φαρών προς το κέντρο της πόλης , παρεκτράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε τοίχο πολυκατοικίας ενώ για λίγα μέτρα δεν έπεσε πάνω σε....παρακείμενο κατάστημα χρωμάτων.
Η Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και στο σημείο έσπευσε Ασθενοφόρο που μετέφερε την οδηγό στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας της Καλαμάτας. Πολλαπλασιάστηκαν τα ατυχήματα εντός της πόλης οπότε προσοχή..

Ούτε λεφτά για εισιτήρια δεν έχουν οι φαντάροι για εκλογές..

Δίνουν εκλογικές άδειες στους στρατιώτες για να ψηφίσουν,αλλά αυτοί δεν τις παίρνουν,γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για τα εισιτήρια! Τα τηλέφωνα του Δίκτυου Ελεύθερων Φαντάρων έχουν σπάσει από γονείς και στρατιώτες που δείχνουν μ΄ αυτά που λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει κάθε ελληνική οικογένεια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για…ψήφο!
Το Δίκτυο ζητά με ανακοίνωσή του να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες,για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα,αλλά αυτό αποκλείεται αφού ως γνωστόν…δεν υπάρχει μία!
Σ΄ άλλες εποχές τα δυο μεγάλα κόμματα θα είχαν μοιράσει…εισιτήρια,αλλά σ΄ αυτές τις εκλογές μάλλον έχουν καταλάβει ότι οι νεαροί στρατιώτες καλύτερα να μείνουν στις μονάδες τους,γιατί αν ψηφίσουν…θα μαυρίσουν.
Τι προβλέπεται για τις εκλογικές άδειες:
Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:
- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.
- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Επώνυμα αγροτικά προϊόντα: Το «δυνατό χαρτί» της Μεσσηνίας.

ΘΕΣΗ για τα αγροτικά προιόντα πήρε ο Δημήτρης Κουσελάς Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
Σύγχρονα, ποιοτικά και επώνυμα αγροτικά προϊόντα: Το «δυνατό χαρτί» της Μεσσηνίας.
Με τη νέα ΚΑΠ, μέλλον θα έχουν τα ποιοτικά προϊόντα, που παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κυρίως τα προϊόντα με ΠΟΠ και ΠΓ
Ε.
Γι’ αυτό, βασικός στόχος παραμένει η επωνυμοποίηση και η κατάλληλη προβολή των Μεσσηνιακών προϊόντων, σε συνδυασμό με τον τουρισμό και την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής, λ.χ. από επιχειρήσεις του νομού μας με ειδικό ποιοτικό σήμα.
Στον αγροτικό τομέα έχουμε σοβαρά πλεονεκτήματα, εφόσον διασφαλίσουμε :
σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αγροτο-διατροφικού μοντέλου. Ειδικά για το ελαιόλαδο, αφ’ ενός επείγει η επέκταση της ΠΟΠ ελαιόλαδου Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία, για την οποία εκκρεμεί απόφαση της Κομισιόν, αφ΄ετέρου η διεκδίκηση μιας ανώτερης, ειδικής κατηγορίας από την Ε.Ε.
κατάλληλη στήριξη, κίνητρα και αξιοπρεπές εισόδημα για τους παραγωγούς, που σήμερα πλήττονται από το κόστος παραγωγής, τις «ελληνοποιήσεις» και τους μεσάζοντες
ενίσχυση και στήριξη των νέων αγροτών,
δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Ενίσχυσης (αγροτικό ΕΤΕΑΝ) και άμεση προικοδότησή του από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» με 500 εκατομμυρία ευρώ,
κίνητρα για τον συνδυασμό της αγροτικής και με άλλες συμπληρωματικές δραστηριότητες ή επαγγέλματα,
κέντρα μιας στάσης για την ενημέρωση και την άμεση εξυπηρέτηση αγροτών και νεοεισερχόμενων στην αγροτική παραγωγή, χωρίς γραφειοκρατικές εμπλοκές,
υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, για διαφάνεια στη διαμόρφωση των τιμών καταναλωτή και καλύτερο έλεγχο των περιθωρίων κέρδους για τους μεσάζοντες.
απευθείας πρόσβαση των παραγωγών σε λιανεμπόρους και καταναλωτές, με τοπικές συμφωνίες, δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πόρτα πόρτα η μάχη των υποψήφιων βουλευτών

Φίλος από τη Θεσσαλονίκη μού έλεγε ότι πρόσφατα διοργανώθηκε στην πόλη «μαραθώνιος ανάγνωσης». Κάποιοι μανιώδεις με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων μαζεύτηκαν σε ένα μπαράκι της πρωτεύουσας του Βορρά και ενώπιον κοινού άρχισαν να διαβάζουν ένα βιβλίο εκατοντάδων σελίδων, κάνοντας βεβαίως και διαλείμματα για να σχολιάσουν αποσπάσματα. Ο μαραθώνιος διήρκεσε 26 ώρες, αλλά ήταν ουσιαστικός, εποικοδομητικός και ευχάριστος, καθώς είχες τη δυνατότητα να ακούσεις εύστοχες παρατηρήσεις από ανθρώπους που συνέπαιρναν το ακροατήριο, καθώς χειρίζονταν με ιδιαίτερη ευχέρεια το λόγο.
Στον αντίποδα, την Τετάρτη που μας πέρασε, ακούγοντας τις ομιλίες υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο ακροατήριο της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, συνειδητοποίησα ότι, τελικά, είναι πολύ καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό, παρά να επιχειρείς να το ανοίξεις μην μπορώντας να αρθρώσεις πρόταση.
Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς υποψήφιους βουλευτές κόμματος που όλα δείχνουν ότι θα έρθει πρώτο στις εκλογές, να σολοικίζουν, να μη διαθέτουν το κατάλληλο λεξιλόγιο, να κομπιάζουν. Μη νομίζετε, ωστόσο, ότι το επίπεδο άλλων υποψηφίων στα υπόλοιπα κόμματα είναι καλύτερο…
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πάντως, εκείνο που βγήκε από την εν λόγω κομματική συνεδρίαση ήταν ότι φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τη «Χρυσή Αυγή», ότι πιθανόν κερδίζει πολλούς παλιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το καμάρι για πολλά χρόνια πολλών ψηφοφόρων του κόμματος, οι οποίοι τον αντάμειβαν με εντυπωσιακό αριθμό ψήφων. Άραγε, συνεχίζει να υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ Γιάννη Λαμπρόπουλου και ψηφοφόρων; Η κάλπη θα το δείξει. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ισχυρίζονται ότι το κλίμα δεν είναι τόσο ένθερμο όσο στο παρελθόν με ορισμένους πολιτικούς του φίλους. Η αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε σχεδόν απόλυτη ψυχρότητα, φαίνεται να δημιουργεί ένα συνειδησιακό θέμα σε κάποιους εξ αυτών.
Άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας που κινούνται στα προεκλογικά γραφεία των υποψηφίων λένε ότι αρκετά καλά φαίνεται να τα πηγαίνουν ο Τάκης Κατσίβελας και ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα να είναι υποψήφιος από την περιοχή της Καλαμάτας, τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων, και ο γιατρός πατέρας του μπορεί να τον βοηθήσει σημαντικά, ενώ και ο ίδιος έχει τον αέρα του φρέσκου προσώπου που δημιουργεί τη προσδοκία ότι θα φέρει κάτι διαφορετικό στην πολιτική.
Η υποψηφιότητα του Τάκη Κατσίβελα, από τους Γαργαλιάνους, επίσης δείχνει να έχει ρεύμα και στην Καλαμάτα, ενώ έχει και σημαντικές βοήθειες από στελέχη του κόμματος που κάνουν προεκλογική δουλειά και έχουν απήχηση στους γαλάζιους ψηφοφόρους. Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, γνωστός σε όλη τη Μεσσηνία, ξέρει να παλεύει, ενώ υπάρχει και η αίσθηση της αδικίας που υπέστη στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου, ενώ έπρεπε να εκλεγεί, κόπηκε λόγω του εκλογικού νόμου.
ΠΑΣΟΚ
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τώρα, τα πράγματα δείχνουν πιο απλά. Εδώ, το προβάδισμα έχουν οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς. Η πρώτη δίνει τη μάχη κινητοποιώντας ένα μεγάλο μηχανισμό από κομματικά στελέχη, ενώ ο δεύτερος σε αυτόν τον τομέα δε βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση όσο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου προβάλλεται ως η υποψήφια της Μεσσηνίας που έχει τις στενότερες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ στο παρελθόν παρουσιαζόταν ως η εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς την οποία προωθούσε ο Γιώργος Παπανδρέου... Όσον αφορά στον Δημήτρη Κουσελά μπορεί, μεν, να έχει υποστεί μια επικοινωνιακή φθορά, λόγω της θητείας του ως υφυπουργού Οικονομικών, ωστόσο παραμένει ισχυρός και με πολλούς φίλους παντού στο νομό.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

'Κάτω από την Ακρόπολη παίζουνε μονόπολη στις δικές μας πλάτες'

Εκτός από την «πολιτική πλεκτάνη» που, όπως λέει, εξυφάνθηκε στις πλάτες του, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ ρίχνει άλλη μια βόμβα αποκαλύπτοντας το σχέδιο «comprehensive» που είχε για την Ελλάδα.
Στην πολύκροτη συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανικό Guardian, o Ντομινίκ Στρος Καν, πέραν των «πολιτικών αντιπάλων» του και της πολιτικής του εξόντωσης που χρεώνει στον ίδιο τον Νικολά Σαρκοζί, αναφέρεται στην Ελλάδα και ευρύτερα την ευρωπαϊκή κρίση.
Αποκαλύπτει ότι τον Μάιο του 2011, ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο για να πείσει την Ανγκελα Μέρκελ να συναινέσει σε σχέδιο με την ονομασία “Comprehensive” που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους».
Δίχως να είμαι βέβαιος 100%, πιστεύω πως θα την έπειθα και το ελληνικό πρόβλημα θα είχε λυθεί εν τη γενέσει του. Τώρα βλέπουμε την κρίση να καλπάζει. Φοβούμαι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον» καταλήγει ο Ντομινικ Στρος Καν.
Εν τω μεταξύ, οι σοβαρές καταγγελίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για τους πολιτικούς κύκλους της Γαλλίας, γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που ο Σαρκοζί δίνει την ύστατη μάχη διάσωσής του.
Η νίκη Ολάντ στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών φαίνεται σχεδόν δεδομένη, όπως άλλωστε δείχνουν και οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, που τοποθετούν το προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί στο 8%.

Aλωνίζει η Τουρκία στην Θράκη λόγω εκλογών…

Tα όσα γίνονται στη Θράκη και αυτή τη προεκλογική περίοδο ,είναι ανήκουστα για χώρα η οποία θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή!
Η επιρροή της Άγκυρας στη περιοχή είναι απαράδεκτη αλλά βέβαια η Τουρκία ,βρίσκει και τα κάνει.Βρίσκει την παντελή
αδιαφορία των ελληνικών κομμάτων,τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για τα “ψηφουλάκια” και προκειμένου να μαζέψουν περισσότερα κυριολεκτικά δεν δίνουν μία για το χυδαίο παιχνίδι που παίζεται σ΄ αυτή τη περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
Υποψήφιοι βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων κάνουν “τεμενάδες” και υποβάλουν τα σέβη τους σε ανθρώπους και οργανώσεις που έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε εκδηλώσεις,δηλώσεις και ενέργειες που στόχο έχουν την “ανεξάρτητη Δυτική Θράκη”!
Η κατάσταση είναι αφόρητη για όσους υποψηφίους έχουν επιλέξει να μην παίξουν το τουρκικό παιχνίδι.Και επιπλέον στη Ξάνθη βοά ο τόπος για προβοκάτσια που ετοιμάζουν οι Τούρκοι για να “στηρίξουν τους εκλεκτούς της τουρκικής μειονότητας”,όπως επιμένουν να αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα.Προβοκάτσια είχε γίνει και το 2004 όταν κάποιοι έκαψαν παραμονές των εκλογών πανό “τούρκου” υποψηφίου με αποτέλεσμα την ημέρα των εκλογών …το θύμα να πάρει ψήφους που ούτε ονειρευόταν.
Δεν έχουμε καμία διάθεση για “πατριωτικές κορώνες”,το ΄χουμε αποδείξει αυτό στο On alert,διαχρονικά. Αυτό που γίνεται όμως στη Θράκη είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Και είναι εξοργιστική η αδιαφορία του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου για όσα διαδραματίζονται στη περιοχή.
Όπως είναι εξαιρετικά εξοργιστικό διάφοροι “τουρκικοί” σύλλογοι να περιφέρονται στην Ευρώπη και να παριστάνουν τα …θύματα καταπίεσης και διακρίσεων από την Ελλάδα. Με τους ευρωπαίους βέβαια για δικούς τους λόγους να ακούν με συγκατάβαση τα απίστευτα ψεύδη αυτών που δηλώνουν τούρκοι αλλά ζουν στην Ελλάδα που τους επιτρέπει να δρουν ατιμώρητοι εναντίον της Ελλάδας.

Τι εφορία πλήρωσε ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος;

Σύμφωνα με εφημερίδα και όχι με blog γιατί πάλι τα blog θα κατηγορήσουν!! ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, πλήρωσε στην εφορία...για κρατηθείτε... 511 ευρώ μόνο, για αποδοχές 2.238.484,09 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, που κυκλοφορεί σήμερα 29 Απριλίου 2012.
Κατά τ' άλλα οι θυσίες του Παπαδήμου είναι ίδιες με αυτούς των 400€ και γι' αυτό τους χρειαζόμαστε ξανά για να μας κυβερνήσουν..Νομίζουμε ότι επειδή λαμβάνει χρήματα από το εξωτερικό αλλά έχει εισοδήματα στην Ελλάδα μάλλον είναι ο πιο φτωχός..φορολογούμενος των 24 εκ. ευρώ συνολικά σύμφωνα με τις δηλώσεις που παραθέτει η εφημερίδα και πληρώνει ελάχιστο φόρο. Όταν κάποιος με 5.000 ευρώ εισόδημα θα κληθεί να πληρώσει 400άρια και βάλε τότε μάλλον κατανοούμε ότι κάποιος που δηλώνει 2,4 ευρώ ετησίως θα πληρώνει τα ίδια χρήματα....Αυτό λέγεται ισονομία και ισοπολιτεία όπως επιβάλλει το Σύνταγμα;

4,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή οδοστρώματος στις Εθνικές Οδούς Πατρών-Πύργου και Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Ποσό ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος σε τμήματα των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων ενέκρινε στην συνεδρίαση της το μεσημέρι της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, όπου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος εγκρίθηκε ποσό 900.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
«Τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια αποβλέπουν στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα των εθνικών δρόμων που παρουσιάζουν προβλήματα και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του οδοστρώματος», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ποσό 1.500.000 ευρώ θα διατεθεί για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε συγκεκριμένα τμήματα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Τα τμήματα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις βρίσκονται στην Κάτω Αχαιά, στον Άγιο Ραφαήλ, στο Γομοστό, στα Σαγεϊκα, στον Λάππα, στην Βάρδα, στον κόμβο Βραχνεϊκων Ηλείας, στα Λεχαινά, στα Καβάσιλα και στα Χανάκια. Επίσης, για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλεία εγκρίθηκε ποσό ύψους 350.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου.
Για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων εγκρίθηκε αντίστοιχα ποσό ύψους 3.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος στον κόμβο Αντιρρίου, στην Μακύνεια, στη Ρίζα, στην Παλιοβούνα (δυο σημεία), στην Κάτω Καλαβρούζα, στα Χάνια Γαυρολίμνης, στο Περιθώρι – Γαλατάς, στην Γέφυρα Ευήνου, στον κόμβο Αγριλιάς (35ο χιλιόμετρο), στον κόμβο Χαλαζιά (προς Αστακό), στον κόμβο Αγγελοκάστρου, στην Πλευρώνα (41ο χιλιόμετρο), στα Φραγκουλεϊκα, στον κόμβο Συκιάς, στον κόμβο Αγρινίου, στην διασταύρωση Σπολάιτα- Καστράκι, στον Στράτο, στη Λεπενού, στην Κυψέλη, στον Άγιο Στέφανο, στο Ρίβιο, στην διασταύρωση Κατούνας, στον Στάνο, στην Αμφιλοχία, στον κόμβο Μπούκας, στο Λουτρό, στο Ανοιξιάτικο, στο Κατάφουρκο, στο Μενίδι και στη Συκούλα. Επίσης, για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εγκρίθηκε ακόμα ποσό ύψους 550.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου.

Δυνατό χαρτί της Μεσσηνίας τα ποιοτικά και επώνυμα αγροτικά προϊόντα

Με τη νέα ΚΑΠ, μέλλον θα έχουν τα ποιοτικά προϊόντα, που παράγονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κυρίως τα προϊόντα με ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Γι’ αυτό, βασικός στόχος παραμένει η επωνυμοποίηση και η κατάλληλη προβολή των Μεσσηνιακών προϊόντων, σε συνδυασμό με τον τουρισμό και την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής, λ.χ. από επιχειρήσεις του νομού μας με ειδικό ποιοτικό σήμα.
Στον αγροτικό τομέα έχουμε σοβαρά πλεονεκτήματα, εφόσον διασφαλίσουμε :
-σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αγροτο-διατροφικού μοντέλου. Ειδικά για το ελαιόλαδο, αφ’ ενός επείγει η επέκταση της ΠΟΠ ελαιόλαδου Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία, για την οποία εκκρεμεί απόφαση της Κομισιόν, αφ΄ετέρου η διεκδίκηση μιας ανώτερης, ειδικής κατηγορίας από την Ε.Ε.
-κατάλληλη στήριξη, κίνητρα και αξιοπρεπές εισόδημα για τους παραγωγούς, που σήμερα πλήττονται από το κόστος παραγωγής, τις «ελληνοποιήσεις» και τους μεσάζοντες
-ενίσχυση και στήριξη των νέων αγροτών,
-δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Ενίσχυσης (αγροτικό ΕΤΕΑΝ) και άμεση προικοδότησή του από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» με 500 εκατομμυρία ευρώ,
κίνητρα για τον συνδυασμό της αγροτικής και με άλλες συμπληρωματικές δραστηριότητες ή επαγγέλματα,
-κέντρα μιας στάσης για την ενημέρωση και την άμεση εξυπηρέτηση αγροτών και νεοεισερχόμενων στην αγροτική παραγωγή, χωρίς γραφειοκρατικές εμπλοκές,
υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, για διαφάνεια στη διαμόρφωση των -τιμών καταναλωτή και καλύτερο έλεγχο των περιθωρίων κέρδους για τους μεσάζοντες.
απευθείας πρόσβαση των παραγωγών σε λιανεμπόρους και καταναλωτές, με τοπικές συμφωνίες, δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Frontex έρχεται και στο Ιόνιο...

Με αεροπλάνα και ταχύπλοα η FRONTEX αναλαμβάνει υπηρεσία και στο Ιόνιο. Ήδη, την Κυριακή, αεροσκάφος εντόπισε κοντά στην Ερείκουσα ταχύπλοο να μεταφέρει λαθρομετανάστες, με την παρέμβαση να είναι άμεση. Στόχος της παρουσίας της FRONTEX είναι να αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες να περνούν τα θαλάσσια σύνορα και να πηγαίνουν στην Ιταλία. Μέχρι σήμερα, από το Κατάκολο, τον Αστακό, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα έφευγαν πολλά ταχύπλοα με προορισμό ακτές της γειτονικής χώρας. Η επιχείρηση θα έχει το κωδικό όνομα ''Ποσειδώνας'' και θα αρχίσει τις επόμενες μέρες.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών μειώθηκε δραματικά..

Εν έτη 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%. Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο…...πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία» με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης. Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

3 συλλήψεις στη Μεσσηνία για τη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο.
Συνελήφθησαν το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τρεις Ελληνες ηλικίας 35, 25 και 50 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας σε διάφορες συνθέσεις, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.
Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου του 2011 έως και τα τέλη του τρέχοντος Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο, εξαπάτησαν δεκαπέντε (15) ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλων ένα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Συνολικά από την δράση τους, απέσπασαν χρηματικό ποσό άνω των 31.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο (2) Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στην κ. Ανακρίτρια Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Με αφορμή τα ανωτέρω περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά :
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Η Υγεία πάνω από όλα αλλά οι Έλληνες δεν κάνουν εξετάσεις..

Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στην συμπεριφορά των ασθενών καθώς τα στοιχεία αναφέρουν ότι εννέα στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους και συχνά εξαναγκάζονται να διακόψουν τη αγωγή που τους συνέστησε ο γιατρός.
Σύμφωνα με την έρευνα το 70% των ασθενών δηλώνει ότι το μηνιαίο εισόδημά του δεν επαρκεί για να πληρώσει τα φάρμακά του ή για να κάνει τις απαιτούμενες διαγνωστικές εξετάσεις ενώ το 59,5% των ασθενών δεν πραγματοποίησε τις παρακλινικές εξετάσεις(αίματος, υπερήχους,αξονικές κ.τ.λ.) που συνέστησε ο γιατρός του ενώ το 55,4% είτε δεν αγόρασε καθόλου τα φάρμακά του είτε παράλειψε κάποια δόση.
«Οι ασθενείς βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο», επισημαίνει ο υπεύθυνος της έρευνας οικογενειακός γιατρός Γιώργος Ματζουράνης και εξηγεί: «Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν έχουν πλέον χρήματα για να πληρώσουν τη θεραπεία τους ή να κάνουν τις εξετάσεις τους. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και οι χρόνιοι πάσχοντες. Πολλοί ασθενείς που έπασχαν από χρόνια νοσήματα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης,η υπέρταση και η χοληστερίνη δήλωσαν ότι εξαναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν την συμμετοχή».
Σύμφωνα με τον κ. Ματζουράνη τις περισσότερες φορές οι ασθενείς νιώθουν ντροπή ν αποκαλύψουν στο γιατρό ότι δεν έχουν χρήματα ν ακολουθήσουν την αγωγή που τους έχει συστήσει.
Παίρνουν μόνοι τους το ρίσκο και σηκώνουν το ψυχολογικό βάρος με αποτέλεσμα σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% να παρουσιάζουν άγχος και κατάθλιψη.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Υμητού κ. Χρονόπουλος επισημαίνει ότι βλέπουν καθημερινά ασθενείς που παραλείπουν δόσεις ή δεν έρχονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα να γράψουν τα φάρμακά τους .
«Πολλές φορές οι ασθενείς μας λένε ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να παίρνουν καθημερινά την ενδεδειγμένη αγωγή τους και παραλείπουν δόσεις. Σε πολλές περιπτώσεις τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους. Για παράδειγμα ένας υπερτασικός που δεν παίρνει τα χάπια του μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθει σοβαρή επιπλοκή που θα του στοιχίσει τη ζωή του ή θα τον οδηγήσει σε αναπηρία»,εξηγεί.
Σύμφωνα με το real.gr σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις όπως είναι ο καρκίνος. Οι καρκινοπαθείς για να ξεκινήσουν ακτινοβολίες θα πρέπει να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για μία σειρά απαραίτητων εξετάσεων που δεν καλύπτονται εξ ολόκληρου από το νοσοκομείο.

«Με εκπτώσεις η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες»

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρονται στις εκπτώσεις που κάνουν νησιά όπως η Σκόπελος.
Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Die Welt ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια
της οικονομίας της, αυτό του τουρισμού.
«Οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα. Αιτίες είναι οι συνεχόμενες απεργίες, τα επεισόδια, τα αρνητικά δημοσιεύματα…
Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τουρισμό, «πολλές τουριστικές περιοχές προχώρησαν σε μειώσεις έως και κατά 30%», σημειώνει η Die Welt, κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα της Σκοπέλου, η οποία έχει εκπονήσει φέτος πρόγραμμα εκπτώσεων που θα ισχύουν για υπηρεσίες διαμονής, εστίασης, μετακίνησης κ.α. από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.
Στη πρωτοβουλία του νησιού των Σποράδων αναφέρεται και το γνωστό γερμανικό περιοδικό Spiegel σε αντίστοιχο δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορείται «Χώρα της κρίσης με πληγωμένο κύρος – Με εκπτώσεις η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες». «Ιδίως οι Γερμανοί τηρούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση και αυτούς προσπαθούν να προσελκύσουν τώρα (οι Έλληνες) με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές», επισημαίνει το άρθρο.

Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία στόχος για αλλαγή οικονομίας

Βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας και πλήρη αποτυχία στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο για τις χώρες της ευρωπεριφέρειας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα) 40 οικονομικοί αναλυτές σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters. Όπως δείχνουν τα….στοιχεία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα θα μείνουν «κολλημένες» σε έναν πολύ βαθύτερο οικονομικό βούρκο από ό, τι είχαν προβλέψει τον Ιανουάριο, μόλις τρεις μήνες πριν.
Οι οικονομολόγοι, που συμμετείχαν στην εν λόγω δημοσκόπηση, είχαν υποστηρίξει με ιδιαίτερο ζήλο την παρέμβαση της ευρωζώνης στην “διόρθωση” των κρατικών προϋπολογισμών. Πλέον, όμως αμφισβητούν “τη σοφία της λιτότητας” – τουλάχιστον τη μορφή που υπαγορεύουν σήμερα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Οι οικονομολόγοι ρίχνουν συνεχώς το πύχη των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ευρωπεριφέρειας από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ψηλώνουν αυτές για την ανεργία. Η δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, η Ισπανία, θα αποτύχει να ανταποκριθεί στους προσφάτως-πιο χαλαρούς στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού για φέτος αλλά και το 2013, κατά ένα σημαντικό βαθμό. Και δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος στη μείωση της ανεργίας η οποία αγγίζει τα επίπεδα της εποχής της Μεγάλης Ύφεσης.
Όταν η λιτότητα αγγίζει τέτοιον βαθμό όπως ο σημερινός, αναπόφευκτα θα υπάρξει αντίκτυπος στην εγχώρια οικονομία και δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, όπως τονίζει η Janet Henry, επικεφαλής ανάλυσης για την ευρωζώνη της HSBC, και προσθέτει ότι η μόνη ελπίδα ανάπτυξης που έχουν οι χώρες αυτές είναι από το μέτωπο των εξαγωγών. Είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει κάποιος θετικός αντίκτυπος από τις μεταρρυθμίσεις.
Με την παγκόσμια οικονομία να δείχνει πολύ μέτρια σημάδια ανάπτυξης για το τρέχον έτος, οι ελπίδες για μια μεγάλη ανάκαμψη της εξωτερικής ζήτησης, φαίνονται πλέον πολύ μακρινές.
Οι οικονομολόγοι ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της Ισπανίας. Η Μαδρίτη χαλάρωσε τους στόχους για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους και για το επόμενο, με την όχι και τόσο πρόθυμη αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν ότι, ακόμη και αυτοί οι χαλαρότεροι στόχοι, είναι ρεαλιστικοί.
Από το 8,5% το 2011, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας θα υποχωρήσει στο 5,8% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, σε σύγκριση με το νέο στόχο της κυβέρνησης για 5,3%, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, εκτιμούν ότι θα υποστεί την πιο απότομη συρρίκνωση της οικονομίας φέτος, σε περίπου 5% – πολύ πιο απότομη από ό, τι το 3,7% που είχαν προβλέψει τον Ιανουάριο. Όπως και στην Ισπανία, το ποσοστό ανεργίας φαίνεται να οδηγείται σε καταστροφικά επίπεδα, στο 22% φέτος και το 23% το 2013.

Η γενιά μας έχει ιδέες, έχει προτάσεις, έχει όραμα για το μέλλον!

Η παρέμβαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ν. Τζάννου
‘’Η πολιτική χρειάζεται νέο κοινωνικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να ωθήσει τους νέους να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ανακτήσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία!Εμείς οι νέοι οφείλουμε να είμαστε οι πρωτεργάτες στην αλλαγή αυτή και να δώσουμε το έναυσμα και στους μεγαλύτερους να αλλάξουν νοοτροπία.
Η γενιά μας πρέπει να δείξει υπευθυνότητα στο ραντεβού με το μέλλον και να μην σταθεί στα λάθη των προηγούμενων γενεών και του παρελθόντος.
Ως «η γενιά των 400 ευρώ και γενιά του καναπέ» όπως καθημερινά αποκαλούμαστε στα Μ.Μ.Ε. πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από την Μεταπολίτευση του 1974. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκλογές της 6ης Μαΐου με υπευθυνότητα!
H Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς είναι οι μόνοι που έχουν σχέδιο, όχι μόνο για έξοδο από την κρίση, αλλά για τη διάσωση του τόπου. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν όραμα για το Αύριο.
Μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας όπως η Αγροτική Ανάπτυξη, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.α. πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα και να μην προσφύγουν στην λύση της μετανάστευσης.
Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την Ελλάδα της Αυτοπεποίθησης, βγάζει τους Έλληνες από την απελπισία και επαναφέρει την Ελπίδα. Η απόρριψη της πολιτικής δεν είναι λύση. Η γενιά μας πρέπει να αγωνιστεί για καλύτερη πολιτική, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, διαφάνεια. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας’’.

Μειώνεται η ψαλίδα στα 2 κόμματα εξουσίας και το κλίμα πολώνεται..

Σοκ προκαλούν στη Συγγρού οι τελευταίοι ψίθυροι των σφυγμομετρήσεων σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που προκαλούν ενδιαφέρον, να δούμε τι θα συμβεί στις 6 Μαίου
Τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,
δύσκολα θα ξεπεράσουν το 45% αλλά η διάφορά τους δεν θα είναι μεγαλύτερη από τις 3 ποσοστιαίες μονάδες! Ο Βενιζέλος καθημερινά πριονίζει την διαφορά η οποία από τις 8-10 μονάδες έχει πέσει στις 2-3!
Έκπληξη αποτελεί η ιλιγγιώδης άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του οποίου φθάνει το 14%!
Αυτό δείχνουν οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και λέγεται ότι έχει στη δάθεσή της η Τρόικα.
ΝΔ 22,8%
ΠΑΣΟΚ 20,2%
ΣΥΡΙΖΑ 14%
Χρυσή Αυγή 6,5 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,8%
KKE 8%
ΔΗΜΑΡ 6%
Δημοκρατική Συμμαχία 3,1%
Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%
ΛΑΟΣ 2,6%
Κόμμα Πειρατών 2%
ΔΡΑΣΗ 1,5%

Η Μεσσηνία διατηρεί ψηλά τις αξίες δήλωσε ο Καμμένος από τη Καλαμάτα

Ολοκλήρωσε την συναντησή του με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Φορείς της πόλης ο Πάνος Καμμένος και έκανε δηλώσεις.
«Με ιδιαίτερη χαρά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην πορεία μας που ξεκίνησε από τον Έβρο και θα καταλήξει στην Γαύδο και στο Καστελόριζο βρισκόμαστε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας, στη Μεσσηνία.
Στη Μεσσηνία που κρατά ψηλά το εθνικό φρόνιμα, αρχές και αξίες. Αρχές και άξιες που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρεσβεύουν, αρχές και αξίες για τη συμμετοχή στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, σε μια εποχή που όλα ρυθμίζονται από το μνημόνιο, από τους δανειστές από τους τραπεζίτες.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούμε ποτέ να υποκύψουμε σε εντολές και σε διαταγές που οδηγούν στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.”

Τρεις συλλήψεις σε Πάτρα και Πύργο για χρέη

Όφειλαν στο δημόσιο από 17 χιλ. έως 614 χιλ. ευρώ.
Τρία άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην Πάτρα και τον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα, στην Πάτρα συνελήφθησαν ένας 43χρονος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης φυσικού αερίου, για οφειλές προς το Δημόσιο που φθάνουν στα 614.757 ευρώ, καθώς και ένας 66χρονος, που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου ενδυμάτων, για οφειλές που ανέρχονται στα 17.620 ευρώ. Τέλος, συνελήφθη στον Πύργο μια 23χρονη, η οποία είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο που φθάνουν στα 220.337 ευρώ.

«Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το ευρώ»

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στο κέντρο των αποφάσεων. Ωστόσο, τόνισε ότι κανένα από τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν θα λυνόταν, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε.
Μιλώντας στο BBC, ο Ερνστ Βέλτεκε, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Bundesbank από το 1999 έως το 2004, είπε πως εκ των υστέρων είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το ευρώ.
«Λέμε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, αλλά αυτό δεν βοηθά» πρόσθεσε.
Είπε ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι «εάν φύγει, τότε η νομισματική ένωση θα συνεχίζει να λειτουργεί». Πρόσθεσε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε τα προβλήματα.
Το νέο νόμισμα της χώρας θα υποτιμηθεί, είπε και τόνισε ότι η Αθήνα θα δυσκολευτεί σε αυτή την περίπτωση να επιστρέψει σε ευρώ τα χρέη της.
Πρόσθεσε ότι αυτό θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για τις τράπεζες της Ευρώπης από τις οποίες η Ελλάδα είχε δανειστεί τα χρήματα.
Ο Ερνστ Βέλτεκε δήλωσε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωζώνης προς τις πιο φτωχές.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δύο προτάσεις για απασχόληση ανέργων στη Μεσσηνία

Δύο προτάσεις κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων διεκδικεί η Μεσσηνία από τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Απασχόλησης, τα οποία απευθύνονται σε ανέργους, με προϋπολογισμό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5.240.000 ευρώ.
Χθες το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, έγινε μια πρώτη συνάντηση, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου και τη συμμετοχή του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα απασχόλησης Ανδρέα Πουλά και εκπροσώπων όλων των Δήμων.
Συνεργασία
Η κα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι Δήμοι της Μεσσηνίας αντιλαμβάνονται το συγκεκριμένο ζήτημα των ΤΟΠΣΑ όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως εξήγησε, στα προγράμματα αυτά διαχειριστής θα είναι η Περιφέρεια και συμπλήρωσε: «Πήραμε την πρωτοβουλία, ξεκινώντας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και θα επισκεφθούμε όλες τις ενότητες, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τους δημάρχους και να καταλήξουμε στις συμπράξεις εκείνες που θα είναι δυνατές και βιώσιμες, έτσι ώστε το αποτέλεσμα που θα φτάσει στον ωφελούμενο να είναι ρεαλιστικό. Κάποια παρόμοια προγράμματα, σεμινάρια όπως λέγονταν στο παρελθόν, ίσως να μην είχαν τα αποτελέσματα που έπρεπε. Όμως, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι κάνουμε μια κοινωνική συμφωνία, με συνεργασίες και συνέργειες, ώστε να μπορέσουμε από αυτά τα προγράμματα να ωφελήσουμε τους ανέργους. Δεν είναι λύση αυτά τα προγράμματα, δίνουμε όμως μιαν ανάσα, μιαν ελπίδα, να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε, να συμβουλεύσουμε και στη συνέχεια αυτά τα άτομα να μπουν στην αγορά εργασίας και μαζί με τη δική μας βοήθεια να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας».
Κατά την κα Νικολάκου, πρόθεση της Περιφέρειας είναι να υπάρξει συνεργασία και όλες οι αναπτυξιακές συμπράξεις να είναι τέτοιες, ώστε να αξιολογηθούν σωστά.
Τέλος, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, είπε ότι, αν και δεν το προβλέπει ο νόμος, ο 5ετης επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας θα σταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια

Αναποφάσιστοι και οργισμένοι ψηφοφόροι αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό


ΤΟ σκηνικό της μεταπολίτευσης καταρρέει και το πολιτικό σύστημα διαμελίζεται καθώς τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται κρυφά ή φανερά καταδεικνύουν ότι η πρότασή μας για επανεκκίνηση της Δημοκρατίας και δημιουργία Νέας Μεταπολίτευσης επανέρχεται στο προσκήνιο.
Το εκλογικό σώμα που παρακολουθεί από μακριά τη ρητορική των δυο μεγάλων κομμάτων δείχνει να γνωρίζει τι τον περιμένει μετά τις εκλογές, ενώ η πολυπόθητη συσπείρωση αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για τα κομματικά επιτελεία. Προφανώς διότι με τα λεωφορεία που μεταφέρουν οπαδούς η κατάσταση αντί να ενισχύεται δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά στους ίδιους τους ψηφοφόρους για το κοπάδι των....πολιτών που πάνε να χειροκροτήσουν.
Για το ΠΑΣΟΚ που φάνηκε διαλυμένο στο δρόμο προς τις εκλογές, η συσπείρωση του...αποτελεί όνειρο καλοκαιρινής νυκτός και είναι ζήτημα αν αγγίξει σημαντικό ποσοστό στις περιφέρειες, καθώς με το ζόρι μπορεί να εκλέξει 1 έδρα στην Μεσσηνία που έχει δικά του πολιτικά γνωρίσματα.
Από την άλλη ακόμα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το ποσοστό του 30% για την Ν.Δ. φαίνεται να μοιάζει απομακρυσμένη ελπίδα αλλά η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι τόσο μεγάλη ώστε να αγγίξει το 10-12% εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές εφόσον οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής μετακινηθούν στο πρώτο κόμμα που έχει παράσταση νίκης η οποία φυσικά είναι η Ν.Δ.
Παρ' όλα αυτά, πρώτο κόμμα παραμένουν και σήμερα οι αναποφάσιστοι οι οποίοι μάλιστα αυξάνονται καθώς πολλοί αναθεωρούν την προτίμηση τους στα διάφορα μικρά κόμματα τα οποία και δυσκολεύονται σημαντικά να πλησιάσουν στα διψήφια ποσοστά που τους έδιναν οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Το πολιτικό ζήτημα της χώρας αποτελούν οι εκπλήξεις καθώς αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται ένα κόμμα με χαμηλά ποσοστά από 5-7,5% να το δούμε να εισέρχεται στη Βουλή με διψήφιο ποσοστό αποτελώντας ισχυρό ράπισμα στα παραδοσιακά κόμματα...Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κατέληξε τελικά η μητέρα 2 παιδιών απο την Κυπαρισσία που αυτοκτόνησε

ΣΟΚ στην κοινωνία της Κυπαρισσίας μετά από ένα τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με αυτοχειρία μιας γυναίκας για άγνωστουs λόγουs. Η 33χρονη είναι μητέρα 2 ανήλικων παιδιών τελικά κατέληξε την Παρασκευή το πρωί στο Νοσοκομείο του Ρίο όπου διακομίστηκε.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη 1 το μεσημέρι όταν το παιδί της άτυχης γυναίκας επέστρεψε από το σχολείο και αναζητώντας την μητέρα του την βρήκε αναίσθητη. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από την οικία της γυναίκας από οικείους της ενώ άμεσα ήρθε ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Η άτυχη μητέρα 2 παιδιών φέρεται ότι επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η γυναίκα είχε καλούς δεσμούς με την οικογένεια της αδερφής της που έμεναν κοντά.
Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το radio936.gr ότι η 33χρονη ήταν κλινικά νεκρή όταν έφθασε αλλά κατάφεραν να επανακτήσουν την καρδιά της, ενώ διασωληνώθηκε καθώς βρίσκεται σε κώμα και αργά το μεσημέρι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Ευχόμαστε να βγει δυνατή και υγιής απο την περιπέτειά της. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας για το δυσάρεστο συμβάν που ευχόμαστε να είναι το τελευταίο.

Έργα στην Καλαμάτα: 445 χιλιάδες ευρώ για το ιστορικό κέντρο- Ανάπλαση της οδού Κρήτης

Κονδύλι για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κέντρου της Καλαμάτας, εξασφάλισε ο Δήμος. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η χρηματοδότηση της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου (Γ’ φάση) εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το σύνολο της χρηματοδότησης, ανέρχεται στο ποσό των 445.476,37 €.
Επίσης χθες άρχισαν τα έργα ανάπλασης της οδού ΚΡΗΤΗΣ (από Φαρών μέχρι Λυκούργου). Στα έργα ανάπλασης συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή κεντρικής νησίδας, η προσαρμογή με τον ίδιο δρόμο ανατολικά της Φαρών, η φωτεινή σήμανση (Φιλελλήνων), η ασφαλτόστρωση, κλπ. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 60 ημέρες περίπου.
Τέλος Δημοπρατήθηκαν δυο νέα έργα που είναι η ανέγερση 10ου – 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.417.829,50 € και ασφαλτοστρώσεις δρόμων, πλην Καλαμάτας, προϋπολογισμού 593.366,05 €.

Γιορτή Μπάσκετ του ΔΙΩΝΑ με τους προπονητές Εθνικής στη πλατεία

Η Γυμναστικη Αθλητικη Ενωση Τριφυλιας Δίων ο Κυπαρισσεύς, στα πλαισια εορτασμου για την ανοδο της ανδρικης ομαδας μπασκετ στην Α τοπικη κατηγορια, στις 27-28 και στις ;29 Απριλιου, για 4η συνεχη χρονια διοργανωνει μπασκετ τρεις με τρεις στην κεντρικη πλατεια , και με τη βοηθεια του φορεα κοινωνικης προστασιας, αλληλεγγυης,αθλητισμου, φιλοξενει την εθνικη παμπαιδων.
Μαζι μας στο 3 με 3 οι προπονητές της Εθνικης παμπαιδων Γιωργος Λιμνιατης και Γιωργος Δοξακης,και η παλια δοξα του μπασκετ Νασος Γαλακτερός.
Το Σαββατο 28/4/12 στις 7μμ στο κλειστο γυμναστηριο, η Εθνικη παμπαιδων θα συναντηθει σε φιλικο αγωνα με την μικτη ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ .
Στο ημιχρονο ο Διωνας θα βραβευσει τους πρωταθλητες και θα τιμησει την πρωτη ανδρικη ομαδα μπασκετ του Δίωνα. Να ειμαστε ολοι εκει,για να γιορτασουμε κ να τιμήσουμε με την παρουσια μας, το παρελθον,το παρον και το μελλον του αθλητισμου στον τοπο μας. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ θα είναι όπως πάντα το Radio Kyparissia 936 και θα είμαστε εκεί...

Τατούλης με Κανελλόπουλο δίνουν πράσινο φως για το Μιναγιώτικο Φράγμα

Μέσα στο 2013 αναμένεται να έχει τελειώσει το Φιλιατρινό φράγμα, ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν θα είναι η μόνη στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία. Σήμερα μια ''βόμβα'' 120 εκατομμυρίων ευρώ (προοδευτικά και μαζί με τα δίκτυα τόσο θα φθάσει το έργο) έσκασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την Καλαμάτα, ανακοίνωσαν την έναρξη της πρώτης φάσης υλοποίησης (μελετητικής προσπάθειας) για το Μιναγιώτικο φράγμα. Ο Π. Τατούλης που υλοποίησε ένα...
όραμα ενός ηλικιωμένου που του είχε θέσει το ζήτημα προεκλογικά, το έβαλε στην ατζέντα και το... έτρεξε μαζί με τον Γ. Κανελλόπουλο, σήμερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, για την όλη προσπάθεια που εξελίσσεται.
Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Ιούνιο με τον προϋπολογισμό της μελέτης να ανέρχεται στα 3.900.000 ευρώ. Στις από κοινού δηλώσεις, υπογράμμισαν ότι πρόκειται για έργο που θα ωφελήσει πολλαπλώς την ευρύτερη περιοχή. Θα αρδευτούν περίπου 35.000 στρέμματα, θα υπάρξουν ευεργετικές περιβαλλοντικές συνέπειες, θα απασχοληθούν στο έργο πάρα πολλοί εργάτες από πολλούς κλάδους, ενώ θα επιστρέψουν στην καλλιέργεια της γης πολλοί άνθρωποι.

Μεγάλη κινητοποίηση οργανώνει το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε μια δυνατή συγκέντρωση και πορεία, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και όλο το λαό το ΠΑΜΕ. Οι εκπρόσωποί του έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσαν ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πρωτομαγιάς, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Οι Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Θοδωρής Λυριτζής, Πέτρος Τσαπραλής και Βαγγέλης Δασακαλάκης, σημείωσαν ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη μπροστά σε δύσκολα καθήκοντα, με την κρίση να βαθαίνει και την επίθεση να δυναμώνει, ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα. «Καλούμαστε να απαντήσουμε στην πράξη σε ένα βασικό ερώτημα: Τι μέτρα παίρνουμε, τι κάνουμε για να απελευθερωθεί μέσα στην οργανωμένη πάλη η δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, η δύναμη που έχουν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, χιλιάδες εργαζόμενοι που προβληματίζονται, ανησυχούν, αγανακτούν από αυτό που βιώνουν», τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και συνέχισαν: «Σε αυτό υπάρχει προσωπική και συλλογική ευθύνη και ο καθένας με τη στάση του μπορεί να συμβάλει για να γίνει η δράση του ΠΑΜΕ και του εργατικού-λαϊκού κινήματος πιο ισχυρή, ικανή να βάλει τη σφραγίδα της στις σοβαρές εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας».
Επίσης, ανέφεραν: «Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό-λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με κοινωνική συμμαχία και ισχυρό εργατικό κίνημα. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Η Κομισιόν αναδιαμορφώνει την αγορά ελαιολάδου

Aλλαγή της κατηγοριοποίησης του ελαιολάδου, καλύτεροι μηχανισμοί ελέγχου και συνεργασία με τις τρίτες χώρες που καλλιεργούν την ελιά, είναι μερικά από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο της Κομισιόν για το ελαιόλαδο, το οποίο παρουσιάζεται τον επόμενο μήνα.
Ο Επίτροπος ΝτατσιάνΤσιόλος συμφώνησε στην ανάγκη οι παραγωγοί να καρπωθούν μεγαλύτερο μέρος της υπεραξίας του προϊόντος τους.

Ο επίτροπος, βρέθηκε στην Ανδαλουσία όπου συναντήθηκε με παραγωγούς και με μέλη της ισπανικής διεπαγγελματικής ένωσης ελαιολάδου. Στη συνάντηση παρέστησαν τόσο ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, Μιγέλ Αρίας Κανιέτε, όσο και η ομόλογός του από την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, Κλάρα Αγκιλέρα.
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσιόλος ανακοίνωσε ότι το σχέδιο δράσης για το ελαιόλαδο θα οριστικοποιηθεί μέσα στο Μάιο. Στη συνέχεια, ο επίτροπος θα συναντηθεί με τους υπουργούς γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να οριστικοποιηθεί η εφαρμογή του.
Ανάμεσα στα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. Τσιόλος είναι η αναδιάρθρωση του κλάδου και η βελτίωση της τυποποίησης του ελαιολάδου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του θα περιλαμβάνουν «μια σειρά μηχανικών και χημικών τεστ ώστε να εντοπίζονται καλύτερα οι παράνομες προσμίξεις του ελαιόλαδου, τη βελτίωση της κατηγοριοποίησης, περισσότερους ποιοτικούς ελέγχους διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί έλεγχοι», όπως ανέφερε ο ίδιος.
Επίσης, ο επίτροπος έκανε λόγο για «καλύτερη προσαρμογή της παραγωγής στη ζήτηση, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα και η τυποποίηση». Ο κ. Τσιόλος είπε ότι θα συνεργαστεί με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, ώστε μαζί να προτείνουν μέτρα που θα ωφελήσουν παραγωγούς και καταναλωτές, εντός και εκτός Ευρώπης. «Θέλουμε και οι άλλοι παραγωγοί να υιοθετήσουν τις ίδιες προδιαγραφές, για να μπορούμε να τις εφαρμόζουμε σε όλα τα επίπεδα», παρατήρησε.
Οι Ισπανοί, μέσω της διεπαγγελματικής ζήτησαν από τον κ. Τσιόλος να λάβει μέτρα για τη συγκέντρωση της προσφοράς προϊόντος, ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να διαπραγματευτούν επί ίσοις όροις με τους λιανεμπόρους. Ο επίτροπος συμφώνησε στην ανάγκη οι παραγωγοί να καρπωθούν μεγαλύτερο μέρος της υπεραξίας του προϊόντος τους. Η διεπαγγελματική ζήτησε ακόμα να απαγορευτεί η πρόσμιξη του ελαιολάδου με άλλα έλαια και να γίνει υποχρεωτική η σωστή σήμανση του ελαιολάδου στα εστιατόρια.

Θέλετε δωρεάν εκδρομές-διακοπές;

ΜΕΧΡΙ τις 26 Μαΐου οι δικαιούχοι της Αγροτικής Εστίας μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για τις δωρεάν 8ήμερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές και βιβλία, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΟΓΑ. Ειδικότερα οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.
Πρόκειται ουσιαστικά για 440.000 ασφαλισμένους (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχους του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και τη δωρεάν παροχή βιβλίων.
Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31-3-2013, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31-12-2012.
Από το ίδιο ΚΕΠ που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά δελτία συμμετοχής του για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και των Εκδρομών.
Δικαιολογητικά
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:
· Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
· Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα – σε ισχύ για το έτος 2012 (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
· Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.
· Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το ανάποδο Λιμάνι της Κυπαρισσίας αγανάκτησε 35 επιβάτες κρυοαζιεροπλοίου

ΔΕΝ έφτανε που ένα έργο εκτελέστηκε ανάποδα και θεωρείται επικίνδυνο για τους αλιείς με εκκρεμή την υπόθεση ποινικής δίωξης κατά πρώην Προισταμένου της περιφέρειας Πελοποννήσου για το...έργο φάντασμα τώρα έχουμε νέα προβλήματα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, το οποίο αποδεικνύει ότι όλες οι μελέτες και ο πακτωλός εκ. ευρώ πήγαν τελικά στο βρόντο....
Μετά από 5 χρόνια περίπου προσέγγισε μικρό κρουαζιερόπλοιο στη περιοχή μας με επιβάτες 35 τουρίστες, Αμερικάνοι και Ολλανδοί, που πραγματοποιούν κρουαζιέρα στον Ιόνιο. Οι 35 τουρίστες με ούριο άνεμο είχαν επιβιβαστεί προ λίγων 24ωρων στο κρουαζιερόπλοιο «Καλλιστώ» από τη Μαρίνα Ζέας και πρόσφατα το πρωί θέλησαν να προσεγγίσει στην  Κυπαρισσία, για να αποβιβαστούν στο λιμάνι και από εκεί με λεωφορείο να μεταβούν στον Επικούριο Απόλλωνα καθώς πλέον η περιοχή μας μπορεί να γίνει φορέας τουριστικής υποδοχής για οργανωμένες εκδρομές.
Παρά τις προσπάθειες το κρουαζιερόπλοιο να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, δεν κατέστη εφικτό καθώς δεν έχουν καταγραφεί επίσημα τα όρια της λιμενολεκάνης με αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο να δέσει εκτός λιμενικής ζώνης και οι τουρίστες προσέγγισαν στη στεριά με φουσκωτά σκάφη. Μάθαμε ότι στο Λιμενικό Σώμα το κρουαζιερόπλοιο είχε υποβάλλει σχέδια πλοήγησης καθώς η εταιρία που διοργανώνει τις θαλάσσιες εκδρομές είχε εξετάσει την πιθανότητα να έρθει άλλες 3 φορές τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας με επισκέψεις στο Κάστρο των Γιαγάντων και σε άλλα μνημεία. Πάντως εκτίμηση είναι ότι μετά τα προβλήματα ασφαλούς πρόσδεσης και ταλαιπωρίας επιβατών θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στο μέλλον...

Μπλόκο σε καταθέσεις και λογαριασμούς φοροφυγάδων

- Χωρίς προειδοποίηση η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων
- Κλείνουν τα “παράθυρα” του νόμου σε όσους φοροδιαφεύγουν
- Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και για να μην μπαίνει στις καλένδες η υπόθεση με προσφυγές και νομικά παράθυρα όταν το ΣΔΟΕ ή η εφορία εντοπίζει παραβάσεις πριν καν κληθεί σε ακρόαση όπως προβλέπεται ο φορολογούμενος θα δεσμεύονται λογαριασμοί, καταθέσεις και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία μέχρι την τελική έκδοση απόφασης.
Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” για να μην εκδίδονται όμως απορριπτικές για τον τυπικό αυτό λόγο (της μη προηγούμενης ακρόασης) δικαστικές αποφάσεις, η αρμόδια για την εφαρμογή των μέτρων φορολογική αρχή οφείλει να επιδίδει με απόδειξη στον υπόχρεο, σε βάρος του οποίου εφάρμοσε τα μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου, κλήση προς επιγενόμενη ακρόαση για τις διαπιστώσεις που καταγράφηκαν στην Ειδική Εκθεση Ελέγχου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από την ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι σε περίπτωση μη τήρησης της ανωτέρω διαδικασίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας για την κλήση του ενδιαφερόμενου, η ενέργεια διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου παύει αυτοδικαίως να ισχύει, δηλαδή αίρονται στο σύνολό τους όλα τα σε βάρος του εφαρμοσθέντα μέτρα, χωρίς να χρειάζεται άλληενέργειατου αρμοδίου για την εφαρμογή των μέτρων αυτών οργάνου.
Για τη διευκόλυνση των αρμοδίων φορολογικών αρχών, η κλήση για ακρόαση δύναται να επιδοθεί ταυτόχρονα με την ενέργεια εφαρμογής των μέτρων.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την εν λόγω κλήση ο υπόχρεος καλείται εντός προθεσμίας 10 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη ημέρα της ημέρας επίδοσης, προκειμένου να παράσχει εγγράφως τις απόψεις του επί των διαπιστώσεων της ως άνω Ειδικής Εκθεσης Ελέγχου, προσκομίζοντας και κάθε αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών του.
Μάλιστα οι υπηρεσίες έχουν πλέον τη δυνατότητα για να μην μπορεί όποιος διαφεύγει να βρει… παράθυρο να επιδίδουν την κλήση σε ακρόαση ταυτόχρονα με τη δέσμευση

Τα δικαστήρια »κουρεύουν» εκατοντάδες δάνεια πολιτών

Πάνω από 600 είναι εως τώρα οι δικαστικές αποφάσεις για διαγραφές δανείων που φτάνουν μέχρι και στο 90% του κεφαλαίου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Καθημερινής έχουν εκδοθεί μέχρις στιγμής πάνω από 1200 δικαστικές αποφάσεις για κούρεμα δανείων σε ιδιώτες, και το σημαντικότερο είναι πως στην πλειοψηφία τους δικαιώνουν τους οφειλέτες. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως υπάρχουν αποφάσεις Ειρηνοδικείων όπυ το κούρεμα του δανείου φτάνει ακόμα και στο 90% του κεφαλαίου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο δείκτης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασε για τον Δεκέμβριο στο 15,9%, που σημαίνει δηλαδή πως οι καθυστερήσεις αγγίζουν τα 40 δις ευρώ, όσο σχεδόν είναι το αναγκαίο ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Η Μέρκελ προκαλεί πάλι για..το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων

Παραμονές των εκλογών και η Μέρκελ στέλνει για ακόμη μια φορά αυστηρό μήνυμα στους Έλληνες . Μπορεί βεβαίως η δήλωση της να απευθύνεται γενικά στα μέλη της ευρωζώνης αλλά αν λάβει κανείς υπόψη ότι πολλές φορές στο παρελθόν σχολιάστηκε από τους Γερμανούς ότι ο τρόπος ζωής μας δεν είναι αντίστοιχος των χρημάτων που κερδίζουμε, είναι προφανές για ποιον χτυπάει το καμπανάκι!
«Θέλω όμως να το πω ξεκάθαρα, δεν λέμε ότι η λιτότητα λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά, εάν κάποιος συζητάει στο σπίτι του για το πώς θέλει να ζήσει μια ανεκτή ζωή, τότε μια από τις πρώτες προϋποθέσεις είναι να μπορεί να τα βγάζει πέρα με αυτά που κερδίζει» ,δήλωσε συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος σύμφωνα με το Associated Press
Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους Ευρωπαίους η πολιτική λιτότητας που υπαγορεύει το Βερολίνο ,οι Γερμανοί επιμένουν ότι στόχος είναι να επιστρέψει η Ευρώπη σε χαμηλά επίπεδα ελλείμματος και χρέους και σε αυτό πρέπει να εστιαστεί η προσοχή.
Και επειδή από ότι φαίνεται η Γερμανία έχει αναλάβει « κατ ’αποκλειστικότητα» να βρει το δρόμο της επιστροφής αυτής ,η Μέρκελ προσθέτει στη δήλωση της : «Το να λέει κάποιος ότι θα συνεχίσει την πορεία του γεμάτος χρέη, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από εμάς, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.». Star

Προτεραιότητα σε Νέδα -Μάνη και Κυπαρισσία από Αλευρά

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2012 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτ. Μάνης κος. Γιαννημάρας, εκπρόσωποι του δήμου Τριφυλίας, του δήμου Οιχαλίας, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:
1) «Σχέδιο δράσεων βελτίωσης – ανάδειξης δικτύου μονοπατιών περιοχής ΝΕΔΑΣ-έργα αναψυχής».
Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, θα πρέπει οι δήμοι να καταθέσουν συμπληρωματικές εργασίες με στόχο τη σύντομη ένταξη του έργου .Εν συνεχεία θα κατατεθεί το τεχνικό δελτίο από τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ /ΔΕΠΙΝ.
2) «Σχέδιο δράσεων – αποκατάσταση – σήμανση και ανάδειξη παλαιών μονοπατιών Δήμου Δυτικής Μάνης».
Θα συνταχθεί Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 25.000 € με συμμετέχοντες την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Δυτικής Μάνης και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τη σύνταξη του σχεδίου ανάδειξης του ορεινού όγκου της περιοχής.
Η διαδικασία συμπλήρωσης του σχεδίου απαιτεί τη χωροθέτηση των μονοπατιών για την ομαλή πρόσβαση σε θέσεις μοναδικού φυσικού κάλλους. Θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου για την αξιοποίηση με βάση τις αρχές της αειφορίας.
Στόχος όλων αυτών είναι η τουριστική προβολή της περιοχής Δυτικής Μάνης
3) «Βελτίωση – Καθαρισμός βασικού οδικού δικτύου Π.Ε.Μ.» προϋπολογισμού 150.000 €.
Θα συμμετέχουν η Π.Ε.Μ. με πίστωση 50.000 € καθώς οι Δήμοι του Νομού. Σε συνεννόηση προβλέπονται δράσεις όπως ο καθαρισμός από απορρίμματα του οδικού δικτύου , των πρανών του, συλλογή- μεταφορά νεκρών ζώων κ.λ.π.
4) «Κατασκευή τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του κόλπου Κυπαρισσίας»
Έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κατασκευή του τεχνητού υφάλου κι εκκρεμεί για πλήρη ωρίμανση κι ένταξη στο ΕΣΠΑ το τελικό στάδιο της ΜΠΕ.
Επειδή όμως στην ευρύτερη περιοχή του τεχνητού υφάλου συντάσσεται και μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών Καλού Νερού, απαιτείται πριν την έγκριση της ΜΠΕ να εξετασθεί η συμβατότητα των δύο έργων.
Προς τούτο ήδη ενημερώθηκαν εγγράφως και προφορικά τα μελετητικά γραφεία και τους ζητήθηκε το ταχύτερο δυνατόν να εισηγηθούν τεκμηριωμένα σχετικά με το θέμα. Μετά την εισήγησή τους, θα εξετασθεί η πορεία ένταξης του έργου του τεχνητού υφάλου στον Κόλπο Κυπαρισσίας.

Στα όρια της φτώχειας 1 στους 4 Έλληνες- Αλλά για εκλογές υπάρχει χρήμα

Στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά διαβιούν τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες με τον εφιάλτη στα χρόνια της κρίσης να μετατοπίζεται από την ομάδα των ηλικιωμένων προς την ομάδα των νεότερων ζευγαριών με παιδιά αλλά και προς τους νέους εργαζόμενους.
Καταλύτης της «μετατόπισης» δεν είναι άλλος από την αύξηση της ανεργίας και τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύουν τη θλιβερή πραγματικότητα, η οποία εκτιμάται πως έχει επιδεινωθεί περαιτέρω καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το 2011.
Σύμφωνα με αυτά, το ποσοστό των παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών που ζουν κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας αυξήθηκε σε 22,3% το 2010 ( Ε.Ε 27 : 20,2%) από 19,3% το 2005 και είναι υψηλότερο κατά δύο και πλέον εκατοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Αντίθετα, εντυπωσιακή κρίνεται από την ΤτΕ, η μείωση του ποσοστού φτώχειας στους ηλικιωμένους (65 ετών και άνω) στο 21,3% το 2010 (Ε.Ε 27: 15,9%) από 27,9% το 2005. Το κλείσιμο της ψαλίδας συνδέεται με την αύξηση των συντάξεων και του ΕΚΑΣ που καταγράφηκε την περίοδο 2005-2010 αλλά ουδείς γνωρίζει που διαμορφώνεται σήμερα μετά το γερό μαχαίρι σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις.
Στην έρευνα του 2010, το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας για ένα μονομελές νοικοκυριό ήταν 7.178 ευρώ το έτος ενώ για ένα τετραμελές νοικοκυριό με δύο ενήλικες και δύο παιδιά ήταν 15.073 ευρώ. Σήμερα, για ορισμένους Έλληνες τα ποσά αυτά έχουν φτάσει να φαντάζουν …σημαντικά εισοδήματα.
Το κατώφλι της φτώχειας είναι "κινούμενο". Oρίζεται στο 60% της διαμέσου του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος για το σύνολο των νοικοκυριών. Το 2010 το μέσο διαθέσιμο εισόδημα του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας ήταν 24.244 ευρώ.
Τα δεδομένα του 2010 δείχνουν ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, αδυναμία πληρωμής δόσεων δανείων και λογαριασμών κ.ά) δεν αφορά μόνο το φτωχό πληθυσμό αλλά και σημαντικό μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.
Για παράδειγμα το ποσοστό του πληθυσμού που διαμένει σε κατοικία με στενότητα χώρου ανέρχεται σε 25,5% για το σύνολο του πληθυσμού, είναι 23,2% για το μη φτωχό πληθυσμό και 34,7% για το φτωχό πληθυσμό. Επίσης το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το φτωχό πληθυσμό είναι 50,6%.

5.240.000 ευρώ για την στήριξη της απασχόλησης στην Πελοπόννησ

Επιτέλους ανάσα στην όλη προσπάθεια για την ανάσχεση της ανεργίας με τρία προγράμματα να τρέχουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το ένα – εξαιρετικά σημαντικό – αναφέρεται στα Τοπικά Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης που ξεκίνησαν να παρουσιάζονται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με την επίσκεψη της κας Νικολάκου και του κου Πουλά.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των δήμων του νομού, υποσημειώθηκε η ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες αλλά και ο πολύ καλός βαθμός συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών. Πρόκειται για μια δράση στήριξης της απασχόλησης, προϋπολογισμού 5.240.000 ευρώ, που θα ωφελήσει 100 άνεργους ανά σύμπραξη και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο να καλυφθούν λειτουργικά κενά και ανάγκες απασχόλησης, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

Αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σήμερα ή το αργότερο ως το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, νωρίτερα δηλαδή απ' ό,τι αναμενόταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτός αναμένεται αυξημένος κατά 10%. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ορθολογικότερη κατανομή ώστε να ενισχύονται τα περιφερειακά ιδρύματα και να μη διογκώνονται τα –ούτως ή άλλως «κορεσμένα»– ιδρύματα των κεντρικών πόλεων.
Έτσι, αναμένεται να εισαχθούν περίπου 45.000 στα Πανεπιστήμια και 30.000 στα ΤΕΙ της χώρας, χωρίς να υπολογίζονται οι εισακτέοι σε στρατιωτικές κ.ά. σχολές.
Μεγαλύτερη αναμένεται η αύξηση στα ΤΕΙ και μικρότερη στα Πανεπιστήμια.
Και φέτος ισχύει η επιλογή υποψηφίων περασμένων ετών σε ποσοστό 10% χωρίς να εξεταστούν εκ νέου, ενώ αλλάζει παράλληλα το καθεστώς της εισαγωγής των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι), έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και αδικίες του περασμένου χρόνου, όταν τα μέτρα σ' αυτές τις κατηγορίες δημιούργησαν κοινωνικά προβλήματα σε οικονομικά αδύνατες τάξεις.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

1.000 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΑΣ- ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ συνεχίζεται η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για τους παραγωγούς στα υποκαταστήματα της ΕΑΣ Μεσσηνίας παρά το γεγονός ότι η προσέλευση μέχρι σήμερα είναι μέτρια καθώς υπάρχει περιθώριο χρόνου για τους αγρότες της περιοχής μας. Οι περισσότεροι ωστόσο μας δήλωσαν ότι πληρώνουν κανονικά το κόστος ενεργοποίησης που είναι 30 ευρώ- δηλαδή το χαράτσι- το οποίο όμως αφορά την δημιουργία και επεξεργασία...φακέλου των παραγωγών. Μάλιστα όπως μας έλεγε παραγωγός από την ορεινή Τριφυλία 'το φακέλωμα δεν το γλιτώνουμε με τίποτα αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;'.
Σύμφωνα με στοιχεία που λάβαμε από το υποκατάστημα της ΕΑΣ Κυπαρισσίας μέχρι σήμερα έχει ενεργοποιήσει δικαιώματα ΟΣΔΕ μόνο το ένα έκτο των παραγωγών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας σε σύνολο 6.000 δικαιούχων από την περιοχή μας που καλύπτει και την ορεινή ζώνη της Τριπύλας. Ωστόσο επειδή ο καιρός περνά γρήγορα οι υπάλληλοι μας ενημέρωσαν ότι καλό θα είναι να προσέρχονται οι παραγωγοί για τακτοποίηση προκειμένου να μην απολέσουν τα ποσά των επιδοτήσεων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι πενιχρά. Έξω από τα γραφεία της ΕΑΣ συναντήσαμε παραγωγούς που μας είπαν ότι "πλέον η κατάσταση είναι χαοτική καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον" ενώ άλλοι εξήγησαν ότι "οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν πλέον αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα οπότε όσα περισσεύουν δεν φτάνουν για άνετη διαβίωση αλλά αρκούν μόνο για να λιτή διαβίωση". Άλλοι αγρότες μας υπογράμμισαν ότι "οι νέοι αν δεν ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία θα εγκαταλείψουν την καλλιέργεια καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τα αυξημένα εφόδια και κόστος συντήρησης καθώς το κράτος δεν φρόντισε να υλοποιήσει ολοκληρωμένη στρατηγική για αγρότες και κτηνοτρόφους που αποτελούν τον τελευταίο τροχό της οικονομίας τη στιγμή που όλοι αναφέρουν ότι ο πρωτογενής τομέας θα επαννεκινήσει την οικονομία μας".
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ;
Είχαμε αποκαλύψει ότι εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι 300 παραγωγοί από τη Τριφυλία λόγω διορθώσεων στους καταλόγους ενώ σε 150 περίπου δικαιούχους υπήρξαν μπερδέματα με τους ορθοφωτοχάρτες τα οποία διορθώθηκαν και εστάλησαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ εξαιτίας λάθος αποτύπωσης των δικαιολογητικών αυτών. Φυσικά το λάθος δεν αφορούσε τους αγρότες παρότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ! Τώρα καλούνται να πληρώσουν το 30άρι την στιγμή που ορισμένοι λαμβάνουν ως επιδότηση από 200- 500 ευρώ. Επομένως θα τους μείνουν λιγότερα....Για αυτό έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Κανελλόπυολος μας ρωτούν παραγωγοί από την Κυπαρισσία

Πολύ πιο φθηνός ο Έλληνας εργαζόμενος…

Χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου διαμορφώθηκε το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat!
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιμένουν να μας κουνάνε το δάχτυλο και να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως πρέπει να μειωθεί το κόστος εργασίας στη χώρα για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική, η ίδια η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία διαψεύδει κάθε τους επιχείρημα, αποδεικνύοντας πως αν το μόνο κριτήριο ανάπτυξης ήταν η … μείωση των εσόδων των εργαζομένων η Ελλάδα θα ήταν σήμερα οικονομική υπερδύναμη στη Γηραιά Ήπειρο!
Με βάση τα επίσημα στοιχεία λοιπόν, το 2010 το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας διαμορφώθηκε στην μεν Ευρωπαϊκή ένωση των 27 στα 22,5 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 26,9 ευρώ. Τουναντίον στην Ελλάδα το μέσο κόστος εργασίας ανά ώρα απασχόλησης διαμορφώθηκε στα 17,5 ευρώ πάντα για την οικονομική χρήση του 2010. Με δυο λόγια διαμορφώθηκε κατά πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σε … χαοτική απόσταση σε σχέση με το μέσο κόστος των υπολοίπων εταίρων μας στη ζώνη του ευρώ. Πάντα με βάση την Eurostat το 2011το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ διαμορφώθηκε στα 23,1 ευρώ, ενώ στην Ευρωζώνη στα 27,6 ευρώ.

Μηνύσεις σε Λοβέρδο και Μπέζο ετοιμάζει ο Κεχαγιάς

Σε μηνύσεις κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου ετοιμάζεται να προχωρήσει, όπως δήλωσε χθες στο «Θ», ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Κεχαγιάς. Αιτία η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναφέρει ότι ο κ. Κεχαγιάς «σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου».
Ο κ. Κεχαγιάς από την πλευρά του δηλώνει ότι στο πόρισμα, το οποίο και μας γνωστοποίησε, δεν υπάρχει κατηγορία για οικονομική ζημία του Δημοσίου, αλλά μόνο πρόταση για παραπομπή του στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, για τον κ. Κεχαγιά, στο πόρισμα, που εκδόθηκε το 2009, προτείνεται:
«Η παραπομπή του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν. Νοσοκομείου, ιατρού, ορθοπαιδικού κου Γ. Κεχαγιά στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας για παράβαση του ν. 3528/07, άρθρο 107, παράγραφος 1, εδάφιο στ “αμέλεια καθώς και ατελή …εκπλήρωση του καθήκοντος” όσον αφορά στην άρνηση συμμόρφωσης με την αρ. 15/16-11-05 (Θ-ΕΗΔ14) απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου και σύμφωνα με την οποία προκειμένου να διενεργηθεί μία εγχείρηση, θα έπρεπε ως διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία για την έγκριση ή την προέγκριση των δαπανών των χειρουργικών υλικών».
Επίσης, στο πόρισμα σημειώνεται ότι με το δεδομένο πως από ορισμένες καταθέσεις μαρτύρων, προκύπτουν ενδείξεις ύπαρξης τυχόν ποινικών ευθυνών, «προτείνεται η αποστολή του παρόντος πορίσματος ΕΔΕ (με συνημμένες τις καταθέσεις των μαρτύρων) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσσηνίας για τον έλεγχο ύπαρξης και απόδοσης αυτών εφόσον προκύψουν».
Ο κ. Κεχαγιάς δηλώνει ότι πάντοτε ενήργησε για το καλό της υγείας και της ζωής των ασθενών, ενώ στην κατάθεσή του, που περιλαμβάνεται στο πόρισμα, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Την αναφερόμενη εγκύκλιο που επιβάλλει από όλη την Ελλάδα μόνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ιδιαιτέρως στους ασθενείς της Ορθοπαιδικής Κλινικής να χάσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να υποστούν τις ιδιαιτερότητες και περιορισμούς των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, γεγονός το οποίο είναι πέραν πάσης αμφιβολίας παράνομο και άδικο, το κατήγγειλα εγγράφως στο Διοικητή και προφορικώς στο Δ.Σ. εν συνεδριάσει, με σκοπό την άρση της παρεξηγήσεως και της αδικίας που δημιουργεί η εν λόγω εγκύκλιος».

Μειώνεται η διαφορά αλλά το χάλι παραμένει στις εκλογές

Γκάλοπ για Κυριακάτικη εφημερίδα. Ανεβαίνει ο Βενιζέλος. Τι ψηφίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...Απο δημοσκόπηση φωτιά που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε (με δείγμα 2.000 ατόμων) για Κυριακάτικη εφημερίδα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συγκεντρώνουν μαζί 32,7% .
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν:
Ν.Δ. ... 17,2%
ΠΑΣΟΚ 15,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,8%
ΚΚΕ 8,4%
ΣΥΡΙΖΑ 5,2%
ΔΗΜΑΡ 5,1%
Χρυσή Αυγή 4,4%
Δημοκρατική Συμμαχία 3,1%
Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%
ΛΑΟΣ 2,8%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Βενιζέλος δείχνει να κερδίζει επικοινωνιακά το Σαμαρά, αλλά τα δύο κόμματα εξουσίας, 13 μέρες πριν από τις εκλογές, συγκεντρώνουν μαζί μόλις 32,7% .
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν μεγάλες απώλειες από τους ψηφοφόρους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι 8 στους 10 δεν ψηφίζουν πια τα δυο αυτά κόμματα, γιατί φοβούνται πως αν κερδίσουν τις εκλογές, ή συγκυβερνήσουν, θα χάσουν τη δουλειά τους...nonews-news.

Κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το φράγμα του Ασωπού

Αυστηρές οδηγίες για ταχύτερη υλοποίηση του κορυφαίου αναπτυξιακού έργου του Φράγματος Ασωπού έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, συνοδευόμενος από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας του έργου και γεωτεχνικό σύμβουλο.
Ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο εξέλιξης του έργου και υπογράμμισε Τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο τις εργασίες.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επεσήμανε ότι "ευελπιστούμε ότι το έργο θα είναι έτοιμο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε ήδη κάνει πολλές επαφές με την ΥΠΑΑΤ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αλλά και για να επιλυθούν οικονομικά ζητήματα ως προς τους εργαζομένους το ταχύτερο δυνατό, γιατί το έργο αυτό το οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους της Κορινθίας".
Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους πολιτικούς φορείς για τη βοήθεια τους στο επίπεδο υλοποίησης του έργου υπογραμμίζοντας ότι αναμένει την τη βοήθεια τους στο μέλλον, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θωρακίζεται μέσα από το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση. Το έργο αυτό τόνισε ότι δεν είναι σημαντικό μόνο για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής, αλλά και για την αξιοποίηση των νέων της δυνατοτήτων (ενδεικτικά παρέχονται 2.000 στρ.) πού θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων τουριστικών δυνατοτήτων στην περιοχή.

Ύφεση 5%, ανεργία και συνέχιση του πολέμου, αλλά δεν αλλάζει τίποτα

Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας θα πλησιάσει το 5% εφέτος, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεση του για το 2011 που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.Ο κ. Προβόπουλος τονίζει στην έκθεσή του ότι σήμερα οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, αλλά επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη βούληση και την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την ιστορική πρόκληση.Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει ότι «η τρέχουσα προεκλογική περίοδος έχει εκ των πραγμάτων επιβραδύνει την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών» και προειδοποιεί ότι «αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών».
Ο κ. Προβόπουλος σημειώνει ότι απαιτείται «πλήρης ετοιμότητα» από την πρώτη κιόλας ημέρα της μετεκλογικής περιόδου, «ώστε να κερδηθεί ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα, αρχίζοντας από την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου κράτους, που θα υπηρετεί ταυτόχρονα την αντ
Στην περίπτωση αυτή, εκτιμά πως θα αποτραπεί η διαμόρφωση συνθηκών που θα οδηγούσαν όχι μόνο σε ακύρωση των θυσιών, αλλά και σε δραστική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.
Ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει ότι η οικονομία θα μπορέσει να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης από τα τέλη του 2013 και σταδιακά σ’ έναν ενάρετο κύκλο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης-δημοσιονομικής ισορροπίας-ανάπτυξης.
Το ιστορικό διακύβευμα, κατά τον κ. Προβόπουλο, είναι η συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή η άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Για το Μνημόνιο 1, ο κ. Προβόπουλος υποστηρίζει ότι «αντιμετωπίστηκε αμυντικά, θεωρούμενο ως έξωθεν επιβολή», τακτική που «πολλαπλασίασε το κόστος, βάθυνε και παρέτεινε την ύφεση» της οικονομίας.
Για το Μνημόνιο 2 και την αναδιάρθρωση του χρέους, ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι «κερδήθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος, ο οποίος συνεχίζεται» και γι’ αυτό, σημειώνει, «δεν δικαιολογείται καμία χαλάρωση ή εφησυχασμός. Αντίθετα, επιβάλλονται συνεχής επαγρύπνηση, ένταση της προσπάθειας, ταχύτεροι ρυθμοί».
«Για να προχωρήσουν οι αλλαγές αυτές, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις», επισημαίνει και προσθέτει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις ευκταίο είναι να συμφωνήσουν πάνω σε αυτά που τις ενώνουν, δηλαδή την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους».
Βαθιά ύφεση και αύξηση ανεργίας
Οι διαθέσιμοι βραχυχρόνιοι δείκτες για τους πρώτους μήνες του 2012, σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλος, υποδηλώνουν ότι η ύφεση στη χώρα θα συνεχιστεί και εφέτος.
Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%, δηλαδή η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη από ό,τι το 2011, υπό την προϋπόθεση, όπως τονίζει, ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.
Το μέσο ποσοστό ανεργίας προβλέπεται ότι θα αυξηθεί εφέτος σε σύγκριση με το 2011 και θα υπερβεί το 19%, έναντι 17,7% πέρυσι.
Η αναμενόμενη το 2012-13 μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμών, οδηγεί σε αισθητή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα συμβάλει σε άνοδο των εξαγωγών και υποκατάσταση των εισαγωγών.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας της ανταγωνιστικότητας κόστους της περιόδου 2001-2009. Επιπλέον, εντός του 2013 θα έχει ανακτηθεί πιθανόν ολόκληρη η απώλεια.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει από 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% περίπου το 2012, ενώ η υποχώρηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.
Τέλος, η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχίζεται το 2012 και ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 1,2%. Το 2013 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, ενδεχομένως και κάτω από το 0,5%.