Pages

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χωρίς προβλήματα προχωρά το έργο ανάπλασης

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή από την πορεία των εργασιών ανάπλασης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέχρι χθες είχε καθαιρεθεί πλήρως το μπετόν από το χώρο και δήλωσε: «Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε βάλει σε συνεργασία με τον εργολάβο, το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θεωρώ ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση των εργασιών, δε θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι....
οι εργασίες θα συνεχιστούν και τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η πρώτη φάση του έργου αφορά στην περιοχή από τα αγάλματα μέχρι την οδό Κροντήρη, και η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% με 80% μέχρι το Πάσχα.
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το «ξήλωμα» της Αριστομένους για την εγκατάσταση αγωγού ομβρίων και την κατασκευή καινούργιου οδοστρώματος. Για να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όσο καιρό θα είναι κλειστή η Αριστομένους, θα αλλάξει κατεύθυνση η Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Στη συνέχεια η ανάπλαση έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις στους χώρους που είναι «απλωμένα» τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων. Η τελευταία φάση αφορά στον ελεύθερο χώρο της πλατείας, από την Καίσαρη μέχρι τη Βαλαωρίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου