Pages

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το ένα τρίτο ελαιοτριβείων στη Μεσσηνία είναι διφασικό...

«Διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων και προστασία του περιβάλλοντος» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE – PROSODOL «Στρατηγικές για τη βελτίωση και προστασία του εδάφους από τη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων στις μεσογειακές χώρες».
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, και τη συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευράς, σημείωσε ότι ο νομός μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού από τα 285 ελαιοτριβεία έχουν ήδη μετατραπεί σε διφασικά τα 88.
Παραγωγή
Μιλώντας για την ημερίδα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρθηκε στη σημαντικότητά της για την περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι από τη Μεσσηνία προέρχεται το 13% της εθνικής ελαιοπαραγωγικής παραγωγής, ενώ σε επίπεδο Πελοποννήσου κατέχει το 50% της παραγωγής. Επίσης, ανέφερε ότι για κάθε κιλό ελαιολάδου παράγονται 4 κιλά απόβλητα. Από τη συνολική παραγωγή, δε, κατά μέσο όρο παράγονται κάθε χρόνο 200.000 τόνοι αποβλήτων.
Κατά τον κ. Αλευρά, το οικονομικό όφελος από την ελαιοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία, μαζί με τις επιδοτήσεις, αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου