Pages

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΓΟΥΡΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΤΗΝ εκτίμηση ότι τα προιόντα της Τριφυλίας θα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερες αγορές με την εξωστρέφεια που δείχνουν οι παραγωγοί με τους αρμόδιους φορείς του τόπου μας εξέφρασε κατά τις επισκέψεις του σε καλλιέργειες στη περιοχή ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος.
Αρχικά σε επίσκεψη μας σε σύγχρονο θερμοκηπιακό κέντρο στην περιοχή του Αγρίλι που ανήκει στον κ. Χρήστο Λουγκουνό το οποίο ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε ως προοδευτικό παραγωγό τονίζοντας ότι "με πολύ μεράκι καλλιεργεί περισσότερα από 20 αγγούρια στη περιοχή με εξαιρετική τεχνική καλλιέργεια στο έδαφος η οποία είναι πρωτοποριακή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο καθώς η συγκομιδή ξεκίνησε πολύ πρώιμα με το αντίστοιχο κόστος παραγωγής η οποία αντισταθμίζεται από την καλή τιμή του είδους" για να επιβεβαιώσει ότι "η ποιότητα είναι άριστη σε διεθνές επίπεδο αλλά όπως εξηγήσαμε έχουμε ένα μεγάλο κόστος παραγωγής αφού το κόστος θέρμανσης αυξάνει το τελικό κοστολόγιο και οι εισροές είναι υψηλές και για αυτό τον λόγο οι παραγωγοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί ώστε να έχουν μεγάλο όγκο παραγωγής με υψηλές στρεμματικές αποδόσεις ώστε να προκύπτει θετικό οικονομικό ενδιαφέρον". Για την καλλιέργεια στο Αγρίλι εξήγησε ότι "σε αυτό το καινοτόμο θερμοκήπιο έχουμε καλλιέργεια χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων με άριστα προιόντα τα οποία διατίθεται στην εσωτερική αγορά σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και στο εξωτερικό οπότε με τέτοια ποιότητα κερδίζουν οι παραγωγοί όλο και περισσότερες αγορές με επίκεντρο τη περιοχή Φιλιατρών οπότε με ασφάλεια, ποιότητα, άρωμα που τα διακρίνει σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα έχουμε ένα εντυπωσιακό προιόν".
Ο συγκεκριμένος παραγωγός έχει συγκομίσει το 40% της παραγωγής του με υψηλές αποδόσεις οι οποίες είναι 8 ζευγάρια το φυτό που αποτελει αριθμό ρεκόρ που δεν φτάνουμε ούτε στις υδροπονικές καλλιέργειες". Έμφαση έδωσε στην ασφάλεια που δίνει ο παραγωγός σε ότι αφορά τους χώρους του θερμοκηπίου όπου γίνεται αποφύλλωση και κλαδέματα, λαμβάνοντας άριστα καλλιεργητικά μέτρα με κατάλληλη θρέψη αλλά και καθημερινή παρακολούθηση της φυτείας με έλεγχο για τυχόν προσβολές από παθογόνα και έντομα λαμβάνει έγκαιρα τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται σε όλη τη καλλιέργεια επιλύοντας άμεσα ότι πρόβλημα χρειαστεί με αποτέλεσμα καταλήγοντας ότι φέτος "έχουμε εξαγωγές σε Βουλγαρία, κεντρική Ευρώπη και αλλού με ένα προιόν που είναι αρκετά ενδιαφέρον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου