Pages

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κατασκευάζουν 11 χιλιόμετρα για 20 χρόνια στο δρόμο σκάνδαλο!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ελληνικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ…!To κομμάτι της εθνικής οδού Κορίνθου-Καλαμάτας Παραδείσι-Τσακώνα είναι μόλις 11 χιλιόμετρα. Κατασκευάζεται 21 χρόνια και έχει στοιχίσει στο δημόσιο ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ….300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ…
Καλά διαβάσατε το νούμερο ακούσθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη στην Καλαμάτα.
Απο τα χείλη της αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου αλλά…πνίγηκε…!
300 ολόκληρα εκατομμύρια…!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ;
Οι εισαγγελικές αρχές της πρωτεύουσας του Μοριά απόψε ξέρουν τι έχει συμβεί..
Το κομμάτι αυτό όλο παραδίδεται και όλο πέφτει..Τα 11 χιλιόμετρα που δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί έχουν στοιχίσει περισσότερα λεφτά απο ολόκληρη την Αττική οδό..
Δεν θα μιλήσει κανείς;
ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΑΚΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Τι σε κρατά και δεν έχεις μιλήσει για αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
Που θα πάει αυτό;Η εισαγγελεία της Τρίπολης έχει την υποχρέωση να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και οφείλει να το κάνει ΣΗΜΕΡΑ που κόβονται και πάλι οι συντάξεις των γερόντων και ο λαός τρώει απο τους κάδους σκουπιδιών…kalamatanews

Καταρρίπτουν το... μύθο της τεμπελιάς οι Έλληνες

Μπορεί η ανεργία να έχει... χτυπήσει κόκκινο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι Έλληνες έχουν καταρρίψει για τα καλά – κι εδώ και πολύ καιρό – το μύθο της τεμπελιάς. Με βάση και τα τελευταία, μάλιστα, επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ φαίνεται πως ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο, περισσότερο από τους ομολόγους του σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Περισσότερες ώρες εργασίας για το σύνολο της απασχόλησης:1.Ελλάδα, 2.Ουγγαρία, 3. Πολωνία, 4. Eσθονία, 5. Tουρκία, 6. Τσέχικη Δημοκρατία, 7. Iταλία, 8.Σλοβακία, 9. Πορτογαλία, 10.IσλανδίαΛιγότερες ώρες εργασίας για το σύνολο της απασχόλησης:1.Ολλανδία, 2.Γερμανία, 3.Νορβηγία, 4.Γαλλία, 5.Δανία, 6.Ιρλανδία, 7.Βέλγιο, 8.Αυστρία, 9.Λουξεμβούργο, 10.Σουηδία

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζει η τρικομματική Κυβέρνηση

Μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επώδυνες –σε πολλές περιπτώσεις- αλλαγές. Στο νομοσχέδιο, αναμένεται να περιλαμβάνεται η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το νέο ποινολόγιο της εφορίας και των τελωνείων, αλλά και οι διατάξεις για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή, που θα οδηγήσει σε αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά περίπου 40 λεπτά στο λίτρο!
Ως ελάφρυνση προς τους φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 23% σήμερα.
Πληροφορίες που επικαλείται το «in.gr», αναφέρουν ότι στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν τελικά οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων κτλ.. Αντιθέτως, όλες αυτές οι αλλαγές θα περιληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, για να εφαρμοστεί στην πλήρη του μορφή το 2013.
Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν και την έγκριση της τρόικας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια που θα συζητηθούν, είναι η φορολόγηση των εισοδημάτων να γίνεται έπειτα από την αφαίρεση όλων των δαπανών, εξαιρουμένων των πληρωμών για ΔΕΗ, τηλεφωνία (σταθερή και κινητή), ύδρευση, απόκτηση ακινήτων, αυτοκινήτων κτλ.
Το ποσό που θα προκύπτει μετά την αφαίρεση όλων των καταναλωτικών δαπανών που θα προκύπτουν με αποδείξεις (χειρόγραφες ή μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων) θα φορολογείται στη συνέχεια με κλιμακωτούς συντελεστές που θα ξεκινούν από 20% – 25%.
Σε αυτή την περίπτωση, ουσιαστικά το αφορολόγητο των πολιτών θα ταυτίζεται με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει. Όμως, θα υπάρχουν αρκετές «δικλείδες ασφαλείας», ώστε να μην μπορεί κάποιος να δηλώσει καταναλωτικές δαπάνες ίσες με το πραγματικό του εισόδημα και έτσι να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο. Ωστόσο, κάθε φορά που ο πολίτης θα ζητά απόδειξη για να αυξήσει το αφορολόγητό του, το κράτος θα έχει διπλό όφελος, καθώς και φόρο εισοδήματος θα επιβάλει στα καθαρά κέρδη του επιτηδευματία που εκδίδει την απόδειξη και ΦΠΑ θα εισπράττει.
Σχεδόν δεδομένο είναι ότι με το νέο νομοσχέδιο θα υπάρξει κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλαγές στα κλιμάκια φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με πιθανή αύξηση του αφορολογήτου στις 8.000 ευρώ, καθώς και η παροχή κινήτρων για απόκτηση «φορολογικής κατοικίας» για οικονομικά εύρωστους αλλοδαπούς, με σκοπό ξένοι επιχειρηματίες να εγκαταστήσουν την φορολογικής έδρα τους στη χώρα μας. ΑΠΕ

Στο κόκκινο η Μαύρη εργασία στην Μεσσηνία

Πάνω από το μέσο πανελλαδικό όρο και στο 40 τοις εκατό, φθάνει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Όπως προκύπτει από αυτά, από τους ελέγχους που έγιναν σε διάφορες επιχειρήσεις του νομού, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012, αποκαλύφθηκε ότι από τους 160 εργαζόμενους που ελέγχθηκαν, οι 64 ήταν ανασφάλιστοι.
 Η αδήλωτη εργασία στη χώρα μας, αυξάνει με ταχείς ρυθμούς με το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά να καταγράφεται στο γειτονικό νομό της Αρκαδίας, με το 78,1 τοις εκατό των εργαζομένων που ελέγχθηκαν να είναι ανασφάλιστοι.

Έρχεται εξαγορά ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Α’ 66/22-3-2012) οι κάτοχοι δημοσίων εκτάσεων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς τους, εφόσον η έκταση δεν υπερβαίνει τα δέκα στρέμματα και αποδεικνύεται η κατοχή αυτών πριν τις 5-6-1993.
Δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, χώροι και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλός και παραλίες.
Στην αίτηση το κατεχόμενο ακίνητο θα πρέπει να περιγράφεται κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο Ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς.
Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στη ταχυδρομική διεύθυνση: Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη.
Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής ή αγοραίας αξίας του ακινήτου, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ασκεί σ’ αυτό αγροτική χρήση οπότε ορίζεται στο ένα τρίτο 1/3 της αξίας του.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 22/ 9/2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας στο τηλέφωνο 2710238103 και στα Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων.

"Συναυλία Αλληλεγγύης" για την δομή του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 29.08, στις 13:30, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, μεταξύ του Προέδρου της ΦΑΡΙΣ κ. Νίκου Μπασακίδη, του επικεφαλής των εθελοντών του Δημοτικού Παντοπωλείου κ. Αλέκου Παπαδάτου και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων της πόλης μας, με θέμα τη "Συναυλία Αλληλεγγύης" που θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, στις 21:00.
Η "Συναυλία Αλληλεγγύης", οργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας και τη ΦΑΡΙΣ, με την εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών του θεάματος και ποιοτικών μουσικών συγκροτημάτων της πόλης μας και θα στηριχθεί από Συλλόγους και Φορείς της πόλης μας, με αγορά εισιτηρίων και ενημέρωση των μελών τους, έτσι ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Καλαμάτας και να ενισχυθεί το σημαντικό έργο του Δημοτικού Παντοπωλείου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω διακαναλικης εκπομπής, στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα.
Σε ήχους ροκ, ποπ, εντεχνολαϊκούς και παραδοσιακούς και με σύνθημα: "Δεν είσαι μόνος" σας περιμένουμε όλους στο Κάστρο... για να αποδείξουμε ότι η ευαισθησία και η αλληλεγγύη για το συνάνθρωπό μας δυναμώνουν σε περιόδους κρίσης..

Κοινή ανακοίνωση αστυνομικών της Πελοποννήσου για το προσωπικό

Κοινή Ανακοίνωση Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού καθώς και τον χρόνο εργασίας τους στο υπό ίδρυση Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα 29-08-2012 και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορίνθου έκτακτη σύσκεψη όλων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). με την παρουσία του Προέδρου της κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου και εκπροσώπου του Νομικού συμβούλου κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Αλκιβιάδη.
Σκοπός αυτής της σύσκεψης ήταν να επισημάνουμε – καταγράψουμε και να μεταφέρουμε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αιφνιδιαστική και αμφιβόλου νομιμότητας εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο 6ο Σ.Π. Κορίνθου και την μετατροπή του σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών.
Τονίσαμε ότι ο χώρος του στρατοπέδου, χωρίς να έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες, είναι ακατάλληλος για τον συγκεκριμένο σκοπό και εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των υπηρετούντων Αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την φρούρηση τους, όσο των κρατουμένων και των περιοίκων του στρατοπέδου.
Επισημάνθηκε από τους ομιλητές ότι ο χώρος κράτησης βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και γειτνιάζει με σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Απαιτήθηκε από τις Ενώσεις μας, η άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της ισχύουσας Υγειονομικής Νομοθεσίας και ιδίως του Π.Δ. 45/2008 « Περί υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού Προσωπικού », η τήρηση του Π.Δ. 394/2001 « Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού » καθώς οι Αστυνομικοί των Διευθύνσεων της Περ. Πελ/νήσου και των ενισχυτικών δυνάμεων της Γ.Α.Δ. Αττικής εργάζονται από δέκα έως δεκαπέντε ώρες ημερησίως. Είναι αυτονόητο ότι, για την ασφάλεια και υγιεινή όλων, απαιτείται η άμεση σύσταση των προβλεπόμενων από το Νόμο 3907/2011 κλιμακίων, ιδίως ιατρικού ελέγχου και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των κρατουμένων. Παράληψη των ανωτέρω εγκυμονεί κινδύνους ΚΑΙ για την τοπική κοινωνία, διότι όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε οι ασθένειες δεν περιορίζονται στα συρματοπλέγματα.
Τονίστηκε από την πλευρά των Ενώσεων ότι την στελέχωση του Κέντρου Κράτησης με Αστυνομικούς, δεν δύναται να επωμιστεί το ολιγάριθμό προσωπικό των ΗΔΗ αποδυναμωμένων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γίνεται μέχρι σήμερα σε καθημερινή βάση, γιατί αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην Αστυνόμευση των Νομών τους. Η αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων είναι βέβαιο ότι θα κλονίσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και προτάθηκε το αυτονόητο, να δημιουργηθεί ξεχωριστή υπηρεσία η οποία θα διαχειρίζεται εξολοκλήρου τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης, εφόσον αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Λαθρομετανάστευση αποτελεί μείζον ζήτημα και είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να λυθεί.
Τέλος θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της ότι η κοινωνία αναμένει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τα οποία θα λύνουν το πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα να μην δημιουργούν περισσότερα.

Πανελλαδικές εξετάσεις με επιτυχίες στην Καλαμάτα

Παρά τη δύσκολη χρονιά και τα απρόβλεπτα σε διάφορα μαθήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, κατάφεραν όχι απλώς να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, αλλά να πετύχουν και την πρώτη τους επιλογή. Ο Ιάκωβος Ιατρική, η Βασιλική Πολιτικών Μηχανικών, ο Αναστάσης και ο Γιώργος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ.
Ιάκωβος Βλάχος
Ιατρική Αθήνας

«Δεν είχα μεγάλη αγωνία, γιατί το περίμενα», μας είπε ο Ιάκωβος Βλάχος από το Λύκειο Αρφαρών, για την Ιατρική Αθηνών στην οποία εισήχθη. Από πού αντλούσε τη σιγουριά του; Από τα 19.601 μόρια που είχε συγκεντρώσει στο 2ο και το 4ο Πεδίο και τα 19.618 στο 3ο. Το ότι το περίμενε, δε σημαίνει ότι δε χάρηκε κιόλας, αφού η επιτυχία του ανακοινώθηκε και επισήμως. Η Ιατρική ήταν η πρώτη του επιλογή, όπως μας είπε, ενώ για την αλλαγή στη ζωή του τώρα που φεύγει για σπουδές σε μια άλλη πόλη, παρατήρησε: «Είναι ένα σημείο καμπής αυτό, αλλάζουν πια τα πράγματα».
Σχολίασε, πάντως, και το ζήτημα της κρίσης: «Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο είχε την ιδέα να βάλει σε ειδική κατηγορία τα κοινωνικά κριτήρια, γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις».

Βασιλική Γεωργούντζου
Πολιτικών Μηχανικών
Πάτρας

Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας, με 17.500 μόρια στο 2ο και 4ο Πεδίο και 17.880 στο 3ο, περνά η Βασιλική Γεωργούντζου, επίσης από το Λύκειο Αρφαρών. Το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ήταν η πρώτη της επιλογή. «Η αλήθεια είναι πως ήταν ζόρικη χρονιά η φετινή, αλλά νιώθω υπερήφανη, γιατί είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα από τα όνειρά μου. Αν και αντιμετώπισα μια δυσκολία στα Μαθηματικά και τη Φυσική, δηλαδή απογοητεύτηκα και δεν μπόρεσα να συνεχίσω εύκολα μετά, ωστόσο κατάφερα να περάσω εκεί που ήθελα» σημείωσε η Βασιλική, ενώ πρόσθεσε: «Παρ’ όλο που δεν έχει ζήτηση τα τελευταία χρόνια, είναι μια σχολή που μου αρέσει αρκετά, τα μαθήματα, απ’ ό,τι έχω ψάξει, είναι ενδιαφέροντα, αλλά πάντα είχα και μια κλίση προς τις τεχνολογικές επιστήμες και το Πολυτεχνείο γενικότερα».
Αναστάσης Σταθόπουλος
Ηλεκτρολόγων
Μηχανικών και
Μηχανικών Η/Υ

Πρώτη επιλογή και για τον Αναστάση Σταθόπουλο από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στην Αθήνα. Ο Αναστάσης συγκέντρωσε 19.111 μόρια. «Ασχολήθηκα, δηλαδή διάβασα αρκετά» μας είπε. «Ήταν δύσκολα φέτος, αλλά εντάξει έγραψα καλά».
Όσο για το κριτήριο της επιλογής του: «Από πιο μικρός είχα δει τα μαθήματα και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής, αλλά και το τι μπορούσα να κάνω μετά. Μου άρεσε, πάντα ήξερα ότι ήθελα να πάω σε αυτή τη σχολή».
Για την οικονομική κρίση και το πόσο επηρεάζει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους: «Σίγουρα οικονομικά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα πλέον. Θα δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς για να βοηθήσουμε την κατάσταση, ίσως βρούμε κάποια δουλειά».
Γιώργος Σακκάς
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ

Από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας και ο Γιώργος Σακκάς, μπήκε επίσης στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. «Ήταν η πρώτη επιλογή, αυτό ήθελα, γιατί με ενδιαφέρουν οι υπολογιστές. Μου αρέσει το αντικείμενο, έχει μέλλον, γι’ αυτό και έχει υψηλές βάσεις που δεν έπεσαν» ανέφερε ο Γιώργος, αριστούχος και αυτός, καθώς έφτασε τα 19.312 μόρια. «Ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά, όμως εάν θέλεις να πιάσεις τέτοιες σχολές, χρειάζεται λίγο διάβασμα παραπάνω».
Και ο Γιώργος σχολίασε το θέμα της οικονομικής κρίσης: «Είναι δύσκολα τα πράγματα και με τα ενοίκια, οι γονείς πιέζονται. Ειδικά στην περιοχή κοντά στο Πολυτεχνείο, επειδή ξέρουν ότι πάνε φοιτητές, “τσιμπάνε” τις τιμές. Γενικά υπάρχει πίεση. Έχω γνωστούς από το σχολείο που δήλωσαν σχολές της Καλαμάτας γι’ αυτό το λόγο». 'Θάρρος'

Το χρυσάφι της Μεσσηνίας στο πρωτοσέλιδο της 'ΦΩΝΗΣ'


ΠΙΟ ΨΗΛΑ η τιμή για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας. Οι τάσεις της αγοράς επιβεβαιώνουν πλήρως τη «ΦΩΝΗ» που από τον Ιούλιο προειδοποιούσε για τις εξελίξεις.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» που παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις για το βασικότερο προϊόν της Μεσσηνίας.
Διαβάστε ακόμη στη «ΦΩΝΗ»:
● ΑΛΛΑΓΗ σελίδας στη Ν.Δ. με την επιλογή νέου γραμματέα. Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα είναι το τελευταίο (αλλά αναπόφευκτο) πακέτο μέτρων, αναγκαίο όμως για την παραμονή στο ευρώ, ενώ επιτέθηκε στο «λόμπι της δραχμής».
● ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφάσισε διήμερο λουκέτο στους δήμους 12-13 Σεπτεμβρίου για τα οικονομικά.
● ΔΙΨΑΝΕ στα Ρίγκλια της Μάνης και διαμαρτύρονται. Τι λέει ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας.
● ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ρεμάτων και επικίνδυνα φρεάτια στη Βλασάδα, προκαλούν διαμαρτυρίες των κατοίκων που μιλούν για εγκατάλειψη από το Δήμο.
● ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ η επίκαιρη ερώτηση Πετράκου για τη ρύθμιση των δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές. Από τη Δευτέρα επίλυση στο πρόβλημα για τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις του Δημοσίου.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, πολιτιστικά και αθλητικά συμπληρώνουν την ύλη της «Φ».
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!  

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αριστη ποιότητα στην συγκομιδή σταφυλιών της Τριφυλίας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ για την άριστη ποιότητα των σταφυλιών κυριαρχεί στους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας με το σύνθημα της παλιάς εποχής 'Θέρος, τρύγος, πόλεμος' να γίνεται πραγματικότητα. 
Ξεκίνησε η περισυλλογή της συγκομιδής σταφυλιών στην Τριφυλία, με την ποιότητά τους να καταγράφεται αρκετά ικανοποιητική, παρά τον παρατεταμμένο καύσωνα που προκάλεσε ξηρασία κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι επιπλέον σημαντικό να αναφερθεί πως πραγματοποιείται πλεόν συστηματικός έλεγχος στα σταφύλια και καταγράφεται ο κωδικός του αμπελοτεμαχίου από το οποίο προέρχονται. Η χρονιά μένει να ακολουθηθεί ακι από τις ανάλογες τιμές και προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις όποιες δυσκολίες, υπάρχει αισιοδοξία.

Μαρίνα θέλει ο Νίκας για το λιμάνι της Καλαμάτας...

Να μην παραμείνει... νεκρό, σημείωνε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, με φόντο τον σχεδιασμό για το λιμάνι. Εκεί είχε σειρά επαφών με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα επόμενα βήματα. Συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη και το Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη.Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, υπό την Προεδρία της Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή του Γ.Γ κ. Τάσου Λιάσκου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων για το χωροταξικό του Τουρισμού και θέματα που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Οι συζητήσεις έχουν ανοίξει για τα καλά και το επόμενο διάστημα αναμένονται και στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας για την περαιτέρω διαβούλευση. Πάντως, ανάμεσα στις προτάσεις είναι τμήμα του λιμανιού να γίνει Μαρίνα.

Κληρώνει για τις έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΥΠΕΚΑ να ανακοινώσει έναν ή δύο αναδόχους για τον διαγωνισμό όσον αφορά τις σεισμικές έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης. Η επιλογή αναμένεται να γίνει από τις τέσσερις εταιρείες που προκρίθηκαν στο, σχετικό διαγωνισμό και αυτές, όπως αναφέρουν πηγές, είναι οι νορβηγικές TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS) και SPECTRUM GEO LIMITED αλλά και η Τεξανή ION GEOPHYSICAL CORPORATION.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες και η ολοκλήρωση των ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται σε τουλάχιστον 6 με 8 μήνες από τη στιγμή που αυτές θα κηρυχθούν.Την περασμένη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της φάσης αξιολόγησης των οκτώ φακέλων.

Με εισοδηματικά κριτήρια το πετρέλαιο θέρμανσης

Αφού το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε κάτι παραπάνω από... τσουχτερό, η κυβέρνηση έχει στον σχεδιασμό την επιβολή επιδόματος, που έχει προσδιοριστεί στον προϋπολογισμό του 2013 και θα ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Είναι πιθανό αυτό να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια στον εφετινό προϋπολογισμό και απαιτείται χρόνος μέχρι να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.Όπως καταγράφεται αναλυτικά στην εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος''• Δικαιούχοι θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλοι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή• Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα.• Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.• Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες.

Παραδείσια-Τσακώνα: αρχές Οκτωβρίου στην κυκλοφορία ο δρόμος

Στο τέλος ενός μεγάλου σήριαλ πρόκειται να φτάσουμε το επόμενο 40ήμερο στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα Στο τέλος ενός μεγάλου σήριαλ πρόκειται να φτάσουμε το επόμενο 40ήμερο στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα. Φυσικά μιλάμε για το «καταραμένο» τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα που όσοι ασχολούνται μαζί του χαριτολογώντας το αποκαλούν Παραδείσια-Κόλαση.
Το έργο ανακατασκευής του τμήματος που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2010 έφτασε σε σημείο ωριμότητας και πλέον αυτό που αναμένεται είναι η παράδοση του σε δύο τμήματα.
Όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος από το Υπουργείο Υποδομών για το έργο κος Καρνέσης η παράδοση του θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Ο υπολογισμός όπως μας ανέφερε είναι πλέον οριστικός και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του εκτός από ένα μικρό τμήμα. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το σύνολο του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα υπάρχει το έργο της κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας μήκους 390 μέτρων. Εκεί λόγω της σύνθετης κατασκευής που απαιτείται το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.
Έτσι το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να αποδώσει όλο το τμήμα στην κυκλοφορία και να μην υπάρχει περαιτέρω αναμονή για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το δρόμο σε συνεννόηση με τον ανάδοχο δημιούργησε μία μικρή παράκαμψη 1.000 μέτρων στο σημείο της γέφυρας. Το έξτρα κόστος για αυτή την παράκαμψη θα στοιχίσει 1,5 εκ. ευρώ.
Όπως σημείωσε ο κος Καρνέσης, στις αρχές Οκτωβρίου ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πλήρως εκτός από την γέφυρα των 390 μέτρων που παραμένει υπό κατασκευή. Με τη λειτουργία του τμήματος θα σταματήσει η χρήση του δρόμου με τις στροφές της Τσακώνας και η χρονοαπόσταση από την Τρίπολη μαζί με την λειτουργία και του νέου τμήματος από την Τσακώνα μέχρι την είσοδο της πόλης της Καλαμάτας (περιοχή Θουρίας) θα είναι μόλις 30 λεπτά.

Αμπάριζα πήρε ο Νίκας τα τραπεζοκαθίσματα στη πλατεία σε όσους οφείλουν

Και άλλα τραπεζοκαθίσματα μάζεψε ο Δήμος Καλαμάτας από επιχειρήσεις που έχουν χρόνιες οφειλές προς το Δήμο για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων.
Πριν 1 μήνα περίπου συνεργεία του Δήμου είχαν επέμβει σε καταστήματα στην κεντρική πλατεία της Πόλης , εχθές ο Δήμος Καλαμάτας μάζεψε τα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα κοντά στο λιμάνι , στην πλατεία 23ης Μαρτίου , στην Ναυαρίνου καθώς και στην κεντρική πλατεία. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έσπευσαν και ρύθμισαν τις οφειλές του με αποτέλεσμα να μην αφαιρεθούν τελικά τα τραπεζοκαθίσματα.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας κ. Δημήτρης Μπούχαλης , σκοπός του Δήμου δεν είναι να φέρει εμπόδια στην λειτουργία των καταστημάτων αλλά να αποκαταστήσει και να εξασφαλίσει την Ισονομία μεταξύ των επαγγελματιών της Πόλης. Συμπλήρωσε επίσης ότι αρκετοί είναι αυτοί που το τελευταίο διάστημα έχουν σπεύσει να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Τέλος δήλωσε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί άμεσα και σε άλλες επιχειρήσει

Πακέτο 2 εκατ. ευρώ για την κατολίσθηση στο Δερβένι

Έπεσαν οι υπογραφές και μαζί με αυτές, θα αποδοθούν από τον σχετικό λογαριασμό του υπουργείου και 2 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο Δερβένι. Αυτό ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, με την Περιφέρεια να διεκδικεί την περαιτέρω παρέμβαση κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού, ώστε να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά της.
Θα πρέπει ανάμεσα στα υπόλοιπα να τονισθεί πως μέσα στο Σεπτέμβριο, αναμένεται να παραδοθεί – επιτέλους – το οδικό τμήμα Τσακώνα – Παραδείσια, κάτι που θα γίνει, αρχικά, με παράκαμψη στο ύψος της γέφυρας.

Ετοιμα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να περάσουμε την κρίση

Σε 100.000 και πλέον ανέργους απευθύνονται τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

1. Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα. Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων). Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες.
2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών. Δικαιούχοι του προ-γράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτο-διοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.
4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε «επίδομα απασχόλησης».
5. Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με δυνατότητα συνέχισης της επι-χορήγησης για επιπλέον δώδεκα μήνες εφόσον η σύμβαση μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.
6. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2.500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις.
7. Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των μηνιαίων εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη.
8. Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζομένους που προ-έρχονται από τις επιχειρήσεις «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ», «Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΓΑ», «Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ (General Union)», «Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust)» και «ΕΟΣ ΑΕΑΖ» και 200 πρώην εργαζομένους που προέρχονται από την επιχείρηση «Commercial Value».
9. Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 άνεργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων, καθώς και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
ΤΑ ΝΕΑ

Το Τσακώνα-Καλαμάτα στο πρωτοσέλιδο της 'ΦΩΝΗΣ'


ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, προβάλλει σήμερα στο πρώτο θέμα η εφημερίδα «ΦΩΝΗ».
Όπως προκύπτει από τον πρώτο τίτλο: «ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ το κούρεμα η Ολυμπία Οδός», ενώ σημαντικές και αξιόπιστες πληροφορίες βλέπουν το φως για Περιμετρικό Καλαμάτας και Τσακώνα - Καλό Νερό.
Διαβάστε ακόμη στη σημερινή «ΦΩΝΗ»
● ΛΥΣΕΙΣ από Σαμαρά για να μη βάλουν λουκέτο οι Δήμοι. Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΚΕΔΕ στο Μαξίμου.
● ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Καλό Νερό ομόφωνα υπέρ της αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών, με υπαινιγμούς για σκοπιμότητες και συμφέροντα που φρενάρουν τις εξελίξεις για την ωρίμανση των διαδικασιών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις από τον πρόεδρο των Καλονεριτών Δημ. Παπακωνσταντόπουλο.
● ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μεσσηνία ανάλυσε χθες σε συνέντευξή του ο Παν. Αλευράς.
● ΤΙ ΕΙΠΕ για πυρκαγιές και το βαμμένο ηλιέλαιο, που πούλαγαν για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στη Βόρεια Ελλάδα.
● ΕΝΤΟΣ του 2012 το στρατόπεδο Καλαμάτας θα επαναλειτουργήσει για το Στρατό.
● Η ΠΡΩΤΗ έξοδος Αγγελάκα στην Τρίπολη, συναντήσεις με εκπροσώπους Αρχών, δήμαρχο και περιφερειάρχη.
● ΠΥΡΕΤΟΣ στο Δήμο Μεσσήνης για την ετοιμασία του σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
● ΤΟ Τ.Σ. Γαργαλιάνων προτείνει νέο δήμο, χωρίς προσδιορισμό ορίων, κάτι που διχάζει πάλι την Τριφυλία!
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ειδήσεις, μόνιμες, στήλες, άρθρα, σχόλια, παρεμβάσεις, αθλητικά, πολιτισμός και αγγελίες στη σημερινή «ΦΩΝΗ».
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί - πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!! 

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ναι στην αντιδιαβρωτική προστασία σε λαική Συνέλευση στο Καλονερό -Ερωτηματικά για τον ύφαλο


ΛΑΙΚΗ συνέλευση για το θέμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας πραγματοποίησε παρουσία Αυτοδιοικητικών, αρχών και πολιτών ο Σύλλογος Καλονεριτών Αττικής προκειμένου να αποσαφηνίσει το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής και να κινηθεί με συγκεκριμένες δράσεις. Κοινή πεποίθηση των ομιλητών ήταν ότι το έργο που συμπεριλαμβάνει 7 μελέτες πρέπει να υλοποιηθεί με ευρωπαική χρηματοδότηση αλλά με προυποθέσεις όπως να μην δημιουργηθούν εξογκώματα στη θαλάσσια περιοχή με την πόντιση των πορόλιθων που θα δημιουργήσουν μια φυσική προστασία στη περιοχή, ενώ κατατέθηκαν απόψεις για το έργο του Τεχνητού υφάλου το οποίο άλλαξε χωροθέτηση.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπακωνσταντόπουλος έθεσε κρίσιμα ερωτήματα για την τύχη των 2 έργων και κυρίως για την αιφνίδια μετατόπιση του τεχνητού υφάλου η οποία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ο ίδιος διάβασε τα πρακτικά που αφορούν την περιβαλλοντική μελέτη η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά από 6 μήνες, ενώ έθεσε προ των ευθυνών της την Δημοτική αρχή για την μετατόπιση του έργου και των αρμόδιων μελετητών επιφυλασσόμενος να γίνουν κινητοποιήσεις. Ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης ανέλυσε στους παρόντες την ιστορία με τα 2 έργα με τεχνικούς όρους ιδίως για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας το οποίο θεωρητικά θα προστατέψει την ακτογραμμή αλλά και την παραλιακή ζώνη από διαβρώσεις και επιχωματώσεις.
Τόνισε ότι "το έγγραφο για το τεχνητό ύφαλο απευθυνόταν σε άλλους αντιδημάρχους και όχι στην Δημοτική ενότητα Αυλώνα" ενώ αναγνώστηκε έγγραφο που έστειλε πρόσφατα για "την χωροθέτηση του υφάλου νότια του Αρκαδικού ποταμού αλλά και με βάση τις προμελέτες από το 2010", ενώ παράλληλα είπε ότι "η έρευνα έχει σοβαρές ατέλειες για αποστάσεις μεταξύ χαρτών με σφάλματα που επιτείνουν την σύγχυση χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση" ενώ εξήγησε πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Για τις μελέτες που αφορούν το Καλονερό πρόσθεσε ότι πληρούν όλες τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, έχουν ωριμότητα, πλήρη φάκελλο χωροθέτησης αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών.
Ο σύμβουλος κ. Μπασδάνης από τη παράταξη της πλειοψηφίας μίλησε ως μηχανικός αναλύοντας πτυχές του θέματος υπογραμμίζοντας ότι "οι μελέτες, αδειοδοτήσεις πληρούν συγκεκριμένους όρους με βάση την κείμενη νομοθεσία" εκτιμώντας ότι "το ένα έργο δεν πρέπει να αναιρεί το άλλο ενώ η καχυποψία δεν μπορεί να αποτελεί εύφημη μνεία για την παραφιλολογία των θεμάτων που αντιμετωπίζουμε θέλοντας να διαφωτίσουμε με πραγματική πληροφόρηση και γνώση" για να εξηγήσει ότι "και τα 2 νέα έργα τα παρέλαβε από τους καποδιστριακούς Δήμους και δεν τα δρομολόγησε εξαρχής, οι δε μελετητές μας παρουσίασαν την φιλοσοφία των έργων και το ευχάριστο είναι ότι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ χωρίς να ζητούνται πόροι του Δήμου, ενώ η αντιδιαβρωτική προστασία θα ολοκληρωθεί στο μέλλον με ένα δεύτερο έργο για την ακτογραμμή και το τείχος προστασίας κατά μήκος του δρόμου". Μίλησε με θετικά λόγια για το έργο που αφορά το Καλονερό εκτιμώντας ότι πρέπει να υλοποιηθεί.
Ίδια θέση πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι "ο Σύλλογος έχει θέση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όταν γνωρίζουμε ότι χωρίς σχέδιο δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε θετικό αναπτυξιακό προσανατολισμό" θέτοντας τεχνικά μέρη του έργου που αφορά το Καλονερό με προυποθέσεις όπως "την δημιουργία ενός φυσικού λιμανιού με μπλόκια τα οποία όμως δεν πρέπει να εξέρχονται από την θάλασσα καθώς θα δημιουργηθούν προβλήματα" ενώ υπέβαλλε προτάσεις για το έργο συνολικά. Θετική ήταν η άποψη τόσο της συμβούλου κ. Μαρίας Πανουσιοπούλου, του εκπροσώπου του Παντριφυλιακού ομίλου Καλονερού αλλά και των κατοίκων. Παρέμβαση εκ μέρους του συλλόγου 'Αρχελών' υπέβαλλε η κα Θεοδώρου η οποία εκτίμησε ότι "πρέπει να αφήσουμε την φύση να κάνει τον κύκλο της αένας διαδρομής της σε ότι αφορά την βιοποικιλότητα στην περιοχή" καταθέτοντας το άρθρο του εκπροσώπου επιστημονικών φορέων από το ΕΘΙΑΓΕ για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου. Παράλληλα θέση πήραν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα για την μετατόπιση του υφάλου της Κυπαρισσίας η οποία με βάση την μελέτη σκοπιμότητας το Μάιο του 2009, την μελέτη  του έργου το Δεκέμβριο του 2010 και την επιστημονική παρακολούθηση χωροθετούσε τον ύφαλο στην περιοχή Σανί Κυπαρισσίας 1,7 χλμ. βόρεια της πόλης, επειδή βρίσκεται κοντά σε φυσικό ύφαλο που θα συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση των αλιευμάτων, ενώ χωρίς πειστικά επιχειρήματα κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες ή ενδεχομένως τραγικά λάθη μελετητών άλλαξαν την ροή του έργου που κινδυνεύει να απαξιωθεί από όσους το θεσμοθέτησαν με δικαιολογίες οι οποίες είναι διάτρητες. Αρκετοί πολίτες δεν δίστασαν να μιλήσουν για συμφέροντα που δεν κατονομάζονται.

Τα άκουσε από την ΚΕΔΕ ο Σαμαράς αλλά δεν πήρε θέση-Γνωρίζει όμως τα χάλια

Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την κάτασταση που επικρατεί στους δήμους, την οποία χαρακτήρισαν δραματική και ζήτησαν την άμεση συνδρομή της πολιτείας για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, έκανε λόγο για αδιέξοδο επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 40 δήμοι σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μισθμούς Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, οι δήμαρχοι δεν έλαβαν οριστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασαν όμως την ελπίδα πως, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Στυλιανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκινά αύριο, θα τους παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ.Ασκούνης αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως η ΚΕΔΕ είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ακραίας μορφής την οποία και δεν επικροτεί, επισήμανε, όμως, πως η κατάσταση σε πολλούς δήμους είναι κρίσιμη. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του, τόνισε πως ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις προσπάθεις που καταβάλλουν οι εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά παρουσίασε τρεις κινήσεις που μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση. Ειδικότερα, μίλησε για την εισροή μέχρι το τέλος του έτους 204 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες φόρους, αλλά και το ποσό των 299 εκατ. που αφορούν σε επιπλέον έργα από τον προϋπολογισμό. Αποκάλυψε μάλιστα για πρώτη φορά, ότι με κοινή απόφαση του υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, θα υπάρξει ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων δήμων και έκανε λόγο για 90 εκατ. ευρώ που θα ανακουφίζουν τους δήμους κάθε χρόνο.

Μόνη λύση αρμοδιότητες των νοσοκομείων στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Π. Τατούλης: Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση
«Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση. Επέμεινα στην άποψη ότι από 1-1-2013, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Καλλικράτη, η ευθύνη θα πρέπει να περάσει στις αιρετές Περιφέρειες, γιατί εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα που την αφορούν καλύτερα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για την ανάπτυξη οικονομίας κλίμακος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τη βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αυξημένη πλειοψηφία.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα και για το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πιλοτική μεταφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της αρμοδιότητας αρχικά για ένα χρόνο.Ο κ. Τατούλης έθεσε προ των ευθυνών τους τις δημοτικές αρχές αναφορικά με τη διαχείριση του κωδικού του ΕΣΠΑ, «τον οποίο βρήκαμε μηδενικό και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε ωριμάζοντας πολύ γρήγορα έργα για ένταξη, παρά το γεγονός ότι δεν μας βοήθησαν οι δημοτικές αρχές στο επίπεδο που αναμενόταν»

Άγριο κούρεμα στα αποθεματικά της Περιφέρειας προκαλεί σοκ

Το περίφημο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο τελικά διευρύνει το χρέος (!), οδήγησε στην «υφαρπαγή» τουλάχιστον 1.600.000 ευρώ από τα διαθέσιμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην Περιφέρεια δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα μέχρι πρόσφατα, παρά τα όσα έγιναν την άνοιξη με τις καταθέσεις νοσοκομείων, επιμελητηρίων, ακόμη και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ταμείο αλληλοβοήθειας Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ.ά.).
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε ότι υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος καταθέσεις ύψους 2.277.320 ευρώ, οι οποίες λειτουργούσαν ως κουμπαράς για την κάλυψη διαφόρων αναγκών. Η Περιφέρεια είχε να ενημερωθεί από πέρσι το Νοέμβριο για το συγκεκριμένο λογαριασμό και μόλις πρόσφατα ζήτησε στοιχεία, οπότε η Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε ότι το ποσό στο λογαριασμό έχει μειωθεί στα 1.167.126 ευρώ. Ακολούθως, η Περιφέρεια ζήτησε να «σηκώσει» τα χρήματα και ενημερώθηκε ότι το ποσό συρρικνώθηκε περαιτέρω στα 652.816 ευρώ!
Η κ. Νικολάκου μίλησε για «υπεξαίρεση» και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα. Και ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι θα αναζητηθούν από την Περιφέρεια αστικές ευθύνες σε βάρος του διοικητή και του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη υπόθεση υπεξαίρεσης, διότι σε καμία περίπτωση οι καταθέσεις της Περιφέρειας δεν έχουν σχέση με το κούρεμα του χρέους.

200 εκατ. δημόσιο χρέος στη ΔΕΗ και οι πολίτες σηκώνουν τα βάρη

ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ότι το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας την ώρα που καλούνται τα φτωχά και λαικά στρώματα να σηκώσουν το βάρος της μαύρης τρύπας της οικονομίας. Τώρα μαθαίνουμε ότι τα κλείνουν ακόμα και με συμβιβασμό για να μην χαλάσει η μαγιά.
Τον συμβιβασμό οφειλών ανάμεσα στο Δημόσιο και τη ΔΕΗ θα συζητήσουν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διευθύνων σύμβλουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός. Το Δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ περί τα 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οφειλές που αφορούν ηλεκτροφωτισμό δρόμων, πλατειών, κτιρίων κεντρικής διοίκησης, αλλά και οφειλές προς τις ΔΕΚΟ (ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ).

“Εμείς θα υποδείξουμε τα κέντρα για τους μετανάστες”

Π. Τατούλης: Απεγκλωβίστε το στρατόπεδο στη Κόρινθο και ελάτε να βρούμε κατάλληλο χώρο με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες
Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου με τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού προσφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με πρόταση του που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της αιρετής Περιφέρειας και των θεσμών της
“Κανείς από την κεντρική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της αιρετής Περιφέρειας και των θεσμών της” επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα της αιφνίδιας μεταφοράς λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, το οποίο τέθηκε ως εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012.
Αναδείξαμε εδώ και πολλούς μήνες το πρόβλημα που είναι δικό μας και πρέπει να το λύσουμε
“Με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια, χωρίς ακρότητες και θεατρικές εκδηλώσεις, αναδείξαμε εδώ και πολλούς μήνες το θέμα σε πολιτικό ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχουμε τέτοια αρμοδιότητα. Το γεγονός αυτό είναι μειονέκτημα γιατί επανειλημμένα έχουμε εκφράσει την άποψη ότι το πρόβλημα αυτό είναι δικό μας και πρέπει να το λύσουμε”, τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Απεγκλωβίστε το στρατόπεδο στη Κόρινθο και ελάτε να βρούμε κατάλληλο χώρο με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες
Ο κ. Τατούλης κάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως άλλωστε έγινε στην επιστολή του και στην τηλεφωνική τους επικοινωνίας, να απεγκλωβιστεί από το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και από κοινού να βρεθεί άλλος χώρος καταλληλότερος. Ζήτησε επίσης ο Περιφερειάρχης από τον Δήμαρχο Κορινθίων να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της υδροδότησης γιατί “είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε την καλή διαβίωση των μεταναστών” και για την αποκομιδή των σκουπιδιών, προκειμένου να αποφευχθούν και φαινόμενα ακροτήτων.

Στροφή των Ελλήνων σε γεωργία και κτηνοτροφία...

Η κρίση οδηγεί τους Ελληνες πίσω στη γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με στόχο την παραγωγικότητα...
Στην αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου ψάχνουν όλο και περισσότεροι τελευταία, μαζί και η κυβέρνηση, τη διέξοδο από τη στενωπό της ύφεσης. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει πει ότι η γεωργία αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες για την ανάκαμψη της οικονομίας. Το στοίχημα για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη είναι να καταφέρει να οδηγήσει τον αγροτικό τομέα στο μέλλον, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, με απαξιωμένη την έρευνα και την καινοτομία και με ένα γεωργικό μοντέλο το οποίο διαμορφώθηκε στηριζόμενο μόνο στις κοινοτικές επιδοτήσεις, που αργά ή γρήγορα θα πέθαινε. Μόνη λύση σήμερα η επιστροφή στις δυναμικές παραδοσιακές καλλιέργειες, η δημιουργία ισχυρής αγροτικής έρευνας, η υποστήριξη ομάδων νέων αγροτών, η ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας, των εξαγωγών και της καινοτομίας, αλλά και ο εξορθολογισμός του συνεταιριστικού κινήματος. Τα πάντα από την αρχή δηλαδή!
Δεκαετίες «ερήμωσης» της ελληνικής υπαίθρου – με αγρότες να κυνηγούν τις χρυσές επιδοτήσεις εις βάρος παραδοσιακών και αποδοτικών καλλιεργειών, όπως τα όσπρια, το σιτάρι και το κριθάρι, με το συνεταιριστικό κίνημα σταδιακά να εκφυλίζεται και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν – οδήγησαν σε μια Ελλάδα ελλειμματική σε γεωργικά προϊόντα και εξαρτώμενη από τις εισαγωγές για τη διατροφή του πληθυσμού της. Την ίδια ώρα, όσα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα παράγονται ακόμη, όπως το σκληρό σιτάρι, χύμα κρασί και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δεν φτάνουν στο τραπέζι μας διότι ξένες εταιρείες – ιταλικές, γερμανικές κ.ά. – τα αγοράζουν, τα μεταποιούν και τα διακινούν ως δικά τους. «Λίγοι γνωρίζουν ότι τα ονομαστά ζυμαρικά που παράγουν οι Ιταλοί φτιάχνονται με το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό σκληρό σιτάρι» λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Λανθασμένες (ή και απλώς ανύπαρκτες) προτεραιότητες των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία τριάντα χρόνια, σε συνδυασμό με τις κομβικές αλλαγές που έφερε στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία η είσοδος στην ευρωπαϊκή κοινότητα και η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), οδήγησαν στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της ελληνικής γεωργίας.
Θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σημερινή εικόνα της ελληνικής υπαίθρου οι περίπου 1,5 εκατομμύριο αστοί, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Μάρτιος 2012) επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία

Επανέρχεται η βάση του ‘’10’’ για ΑΕΙ & ΤΕΙ;

Φαινόμενα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητών που είχαν μέσο όρο βαθμολογίας το 7 το 6 ή ακόμη και το τρία σίγουρα ... ξενίζουν. Με δεδομένο ότι με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται γενικότερα η ποιότητα όχι μόνο της ανώτερης και ανώτατης αλλά και της μέσης εκπαίδευσης φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας κάνει σκέψεις για την επαναφορά της βάσης του 10, ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας μάλιστα στην κρατική τηλεόραση σημείωσε χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο θέμα "είναι κάτι υπό μελέτη", αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα, ο κος Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε και στα κενά που θα έρθουν με την έναρξη της νέας χρονιάς, αλλά και την διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Μετά την είσοδο με ''3'' σε κάποια τμήματα το υπουργείο αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του ''10'

Τα νέα σκάνδαλα στο πρωτοσέλιδο στην 'ΦΩΝΗ'


ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ με ελαιόλαδο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εταιρεία έβαφε ηλιέλαιο και το πουλούσε ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υπό την ονομασία «Λιόδεντρο»
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές πτυχές του βασικού Μεσσηνιακού προϊόντος, το οποίο δυστυχώς δεν προστατεύεται από τους κερδοσκόπους και τα άνομα συμφέροντα.
● ΜΕΤΕΩΡΟ και πάλι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αφού νέα απόφαση του ΣτΕ επαναφέρει σε ισχύ την απόφαση του Δ.Σ. για έκπτωσγ του προέδρου και του Οικονομικού επόπτη. τα «κόλπα» Καραμπάτου - Αδαμόπουλου πλήττουν βαρύτατα τον επιμελητηριακό θεσμό.
● ΚΡΙΣΙΜΗ συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα και ενημέρωση  από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις.
● ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ καταθέσεων της Περιφέρειας από την Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε στο ΠΕΣΥ ο Πέτρος Τατούλης, ανακοινώνοντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το παράνομο «κούρεμα»
● ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη και των Εκδηλώσεων στο Διαβολίτσι.
● ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ η φωτιά στον Αετό μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστικής κατοίκων και εξουσίας.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Νίκα με Καλαφάτη, Κεφαλογιάννη σήμερα στην Αθήνα.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια παρεμβάσεις, πολιτισμός, αθλητικά και οι εξελίξεις στην κτηματαγορά της Μεσσηνίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί - πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!! 

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ανάσα στους ΟΤΑ πριν το καυτό συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά

Μια μικρή ανάσα στην οικονομική ασφυξία των δήμων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς προχωρά στην επιχορήγησή τους με ποσό που αγγίζει τα 225 εκατομμύρια ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (ΣΑΤΑ), για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών.
Πρόκειται για ένα μέρος των οφειλόμενων στην αυτοδιοίκηση, καθώς αποδίδονται στους δήμους της χώρας τα τρία τέταρτα της προβλεπόμενης ΚΥΑ για τη ΣΑΤΑ (η συνολική πίστωση ήταν ύψους 299 εκατ. ευρώ). Και αυτό μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, αλλά πριν από τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι δήμαρχοι της Αττικής και πολλών άλλων περιφερειών.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το ποσό των 153.114.000 ευρώ θα δοθεί για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων, καθώς και για την κάλυψη των αντισταθμιστικών οφελών, ενώ ακόμη 14.250.000 ευρώ θα χορηγηθεί για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
Επίσης, θα διατεθούν 56.062.500 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», 375.000 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων του τεχνικού προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, στις έδρες των νομών και, τέλος, 448.500 ευρώ θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος εποχής για Αδαμόπουλο στο Επιμελητήριο της πολύπαθης Μεσσηνίας

Τελικά αποτελεί παρελθόν οριστικά, όπως είχαν ψηφίσει και τα 19 μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Δ.Αδαμόπουλος αφού σήμερα με νέα απόφαση του με αριθμό 479/12 καταργεί την προσωρινή προηγούμενη διαταγή και τον κηρύσσει οριστικά έκπτωτο μαζί με τον οικονομικό επόπτη Π.Τζανετέα. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν νομικοί κύκλοι και
η οποία θα οδηγήσει στην εκλογή νέων μελών το επόμενο χρονικό διάστημα...Τέλος εποχής και να δούμε αν αυτό σημάνει χειρότερες εποχές για το Επιμελητήριο και το μέλλον του....στον κόσμο...

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΟΚ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Η πρόσφατη αποκάλυψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι καθημερινά 20 νέοι μας φεύγουν για το εξωτερικό σίγουρα συγκλονίζει όλους μας. Η αναζήτηση καλύτερης τύχης δημιουργεί συνθήκες δεκαετίας 60 στην Ελλάδα που δείχνει να αλλάζει δραματικά. Μια τέτοια ιστορία ανακάλυψε στον τόπο μας το Ράδιο Κυπαρισσια 936 το οποίο μίλησε με ένα νέο παιδί από την Κυπαρισσία ο οποίος πριν από 9 μήνες έφυγε για την Αυστραλία και πρόσφατα κάνει τις διακοπές του για 1 μήνα και κάτι στην γενέτειρά του!
στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα μας λόγω των τρομερών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και υπολογίζεται ότι δεκάδες νέοι έφυγαν από τη περιοχή μας και γνωρίζουμε ήδη περισσότερες από 12 τέτοιες περιπτώσεις. Ο 25χρονος Αλεβίζος Τρουπάκης είναι ένα από τα παιδιά ο οποίος εργάζεται εκεί ενώ θυμόμαστε ότι στη περιοχή μας προ καιρού εργαζόταν ακόμα και ως διαιτητής σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αρχικά μας λέει ότι στην Αυστραλία όχι μόνο υπάρχουν Νόμοι αλλά δουλεύουν κιόλας για να τονίσει ότι "έφυγα για ένα καλύτερο μέλλον, εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες αφού να καταλάβουμε ότι αξιοποιούν την παιδεία και την εξυπνάδα των Ελλήνων καθώς όπως γνωρίζουμε οι πλουσιότεροι Αυστραλοί είναι Ελληνικής καταγωγής ενώ έχουν ανέβει σε δημόσια αξιώματα" για να συμπληρώσει ότι "υπάρχουν πετυχημένοι Έλληνες ενισχύοντας τα νέα παιδιά δημιουργώντας καλές συνθήκες ζωής, ωστόσο υπάρχει μια ομάδα Ελληνοαστραλών που εκμεταλλεύονται τα παιδιά για να δικό τους όφελος οπότε αν υπολογίσουμε ότι σήμερα 2.500 ελληνόπουλα βρίσκονται στη Μελβούρνη και τα 1.200 από αυτά έχουν πέσει στα δίχτυα κυκλώματος και ευτυχώς που είχα την τύχη να με βοηθήσει το αφεντικό μου το οποίο με δικαστικές αποφάσεις με απεγκλώβισε από αυτή την κατάσταση".
Παράλληλα πρόσθεσε ότι "τέτοια φαινόμενα από μερίδα ελληνοαυστραλών που μπορεί να καταντήσει εφιάλτης υπάρχουν αλλά την κατάλληλη στιγμή με βοήθησαν, πάντως η χώρα μας θα ήθελα να εξηγήσω ότι έχει μεγάλα γραφειοκρατία ενώ στην Αυστραλία μπορείς να είσαι μόνιμος μετανάστης με βίζα εργασίας διαθέτοντας νόμιμα χαρτιά καθώς το σύστημα παρακολουθεί την πορεία σου τηρώντας τις διαδικασίες που χρειάζονται για να εργασθεί κάποιος και να παραμείνει" για να υπογραμμίσει ότι "πληρώνεις στο Κράτος για παραμονή και εργασία αλλά έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να συνεχίσεις την ζωή σου" ενώ για την Ελλάδα είπε ότι 'τα Ελληνόπουλα που έμειναν εκεί δεν γυρίζουν πίσω, μάλιστα γνωρίζουν ότι η χώρα μας βρίσκεται αρκετά χρόνια πίσω στην τήρηση των νόμων, για εμάς η Ελλάδα και η πολιτική δοκιμάζεται στο έπακρο, μάλιστα μια φορά συνάντηση στο Μετρό μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος εργαζόταν και όταν τον ρώτησαν γιατί οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς μου εξήγησε ότι όταν κάνεις σωστά την δουλειά σου δεν χρειάζεσαι να κρύβεσαι, ούτε να έχει φρουρά δεκάδων ατόμων κοντά σου όταν διαπιστώνεις ότι το σύστημα απλά δουλεύει". ! Κατέληξε λέγοντας ότι το "πολιτικό σύστημα έχει τις δικές του ανασφάλειες που δημιούργησαν οι προκάτοχοί τους και όσοι πρόσβαλαν την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού και βγαίνοντας έξω από την χώρα είχε ένα μέτρο σύγκρισης οπότε έχω ολοκληρωμένη εικόνα".

Μία ανάσα... πριν από τα 2 ευρώ πωλείται η βενζίνη στην Ηλεία

Αυξήσεις δίχως τέλος... στις τιμές των υγρών καυσίμων, με τους καταναλωτές να γνωρίζουν μία απίστευτη επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.
Μία ανάσα... πριν από τα 2 ευρώ πωλείται η βενζίνη στην Ηλεία (υπάρχουν πρατήρια με τιμές 1,97 ευρώ το λίτρο).
Η αμόλυβδη βενζίνη σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ξεπεράσει και τα 2 ευρώ το λίτρο.
Τα ακριβότερα πρατήρια έχουν εντοπιστεί στον Πειραιά, όπου η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,036 ευρώ το λίτρο, στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου πωλείται ακόμη και 2,03 ευρώ το λίτρο και στην Εύβοια με 2 ευρώ το λίτρο.
Σε μέσα επίπεδα η πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει διαμορφωθεί στα 1,836 ευρώ το λίτρο. Το σερί των απανωτών ανατιμήσεων κρατά από τις 2 Ιουλίου, με αποτέλεσμα η αύξηση αθροιστικά να είναι 17,4 λεπτά το λίτρο.
Το ράλι... των τιμών αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στην κερδοσκοπία των διυλιστηρίων της Μεσογείου, τα οποία πάντα στις θερινές περιόδους ανεβάζουν τις τιμές λόγω των αυξημένων μετακινήσεων. Ταυτόχρονα η μεγάλη υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου επιβαρύνει σημαντικά τις τιμές των προϊόντων.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντίθετο στην επένδυση στα Γεράνεια Όρη για εγκατάσταση αιολικών πάρκων τάχθηκε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Παρών στη συζήτηση του θέματος, ήταν και ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Λογοθέτης, ενώ ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφέρεια θα είναι αντίθετη και σε οποιαδήποτε θετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ.
Το έργο αφορά την εγκατάσταση στα Γεράνεια όρη, αιολικών πάρκων ισχύος 123 MW.
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κατά τη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των πυρκαγιών, όπου ο κ. Τατούλης, μίλησε για εμπρησμούς, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν από πού μπαίνουν οι φωτιές. Επίσης, είπε ότι φέτος εκδηλώθηκαν λιγότερες πυρκαγιές, αλλά η έκταση που έχει καεί τριπλάσια.
ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΊΟ - ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ
Ακόμα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα συζητηθεί το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα λιγνιτωρυχεία στη Μεσσηνία.
Στο μεταξύ, σε επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γόντικα για το λιγνιτόσημο στη Μεγαλόπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, είπε:
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «απαλλάξαμε τον πόρο αυτό από μικρά και πελατειακά έργα και το κατευθύναμε στη δημιουργία υποδομών για τη μεταλιγνιτική περίοδο της Μεγαλόπολης» και πρόσθεσε ότι «παράλληλα οφείλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, και μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα και ιδίως λιγνίτη καλής ποιότητας, ο οποίος θα λειτουργήσει και θετικά σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Από τη μέχρι τώρα χρήση του, κακής ποιότητας, λιγνίτη υπάρχει ιδιαίτερη ρύπανση και δημιουργείται παράλληλα η αναγκαιότητα για την ύπαρξη νέας επιδημιολογικής μελέτης».

Πτώση των ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία

Η Γερμανία ως αγορά υποδοχής των ελληνικών προϊόντων εκτοπίστηκε το 2011 στη δεύτερη θέση, παραχωρώντας την πρωτοκαθεδρία στην Ιταλία, ενώ παραμένει πρώτος προμηθευτής αγαθών για τη χώρα μας. Αυτά σημειώνονται -μεταξύ άλλων- στα στοιχεία για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων τής Πρεσβείας μας στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι ο διμερής όγκος εμπορίου μετά το 2007 συνεχώς μειώνεται.
Το εμπορικό έλλειμμα τής Ελλάδας με τη Γερμανία την τριετία 2009-2011, μειώνεται σταδιακά και η Γερμανία παραμένει ως ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Με βάση τα στοιχεία τής Γερμανικής Στατιστικής Αρχής (Destatis) και της Bundesbank, η Γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2012 με χαμηλότερους ρυθμούς, ήτοι κατά 0,3% ΑΕΠ σε σχέση με το 0,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ πέτυχε να έχει πλεόνασμα κατά 8,3 δισ. ευρώ, οφειλόμενο κυρίως στην αύξηση των εισφορών από την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, προκύπτει ότι η ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας έφθασε το 2011 στο +3% ΑΕΠ συνεχίζοντας τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης τού 2010 (+3,7% ), κλείνοντας ουσιαστικά την ψαλίδα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, φθάνοντας και πάλι σχεδόν στα επίπεδα προ της κρίσης. Σημαντικό στοιχείο είναι η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά +1,5% το 2011, ενώ και οι εισαγωγές συνέχισαν την αυξητική πορεία τους κατά +7,4%, ωστόσο με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με το 2010, (+11,7%). Οι Γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν επίσης κατά +8,2%, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με το 2010 (+13,7% ). Η ανεργία μειώθηκε αισθητά, ανερχόμενη σε 5,9% σε σχέση με 7,1% το 2010. Το έλλειμμα μειώθηκε σημαντικά ανερχόμενο σε μόλις 1% από 4,3% το 2010, ενώ, τέλος, το χρέος παρέμεινε σχετικά υψηλό για τα δεδομένα της Γερμανίας, ωστόσο μειούμενο ανερχόμενο σε +81,7% του ΑΕΠ σε σχέση με το +83,2% τού ΑΕΠ το 2010.

Πρωτοβουλία 12 βουλευτών της ΝΔ για το ελαιόλαδο…

Ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εθνική στρατηγική για την εκμετάλλευση του ελαιόλαδουΤεκμηριωμένες προτάσεις για μία εθνική στρατηγική που αφορά την πιστοποίηση και προώθηση του Ελληνικού ελαιόλαδου κατέθεσαν, με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας μαζί με
άλλους 12 συναδέλφους του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.Οι Βουλευτές ζητούν να αναληφθούν προωθητικές ενέργειες για την ενημέρωση όλων των ευρωπαίων καταναλωτών σχετικά με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Ελληνικού ελαιόλαδου και τις ευεργετικές επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλλει και να στηρίξει την τυποποίηση και συσκευασία του Ελληνικού λαδιού,με βάση την ποικιλία και τη γεωγραφική προέλευση και τη διακίνησή του στο εξωτερικό με ελληνική ταυτότητα και επωνυμία.Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, ο κ.Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:" Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε με μία άλλη προοπτική τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τα αγροτικά προιόντα που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, όπως είναι το λάδι. Σήμερα έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο: Ελληνικό λάδι πωλείται χύμα στο εξωτερικό σε εξευτελιστικές τιμές και επανεισάγεται στην Ελλάδα με ξένη επωνυμία και σε πολλαπλάσια τιμή.Πρέπει να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μία ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για το Ελληνικό ελαιόλαδο και στην ερώτηση που καταθέσαμε με τους συναδέλφους, παραθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την τυποποίηση και συσκευασία με ελληνική επωνυμία έως την ανάπτυξη προωθητικών ενεργειών στην Ευρώπη και στο καταναλωτικό κοινό."Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Μάνου Κόνσολα και των Βουλευτών της Ν.Δ έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Αθανάσιο ΤσαυτάρηΘΕΜΑ: Πιστοποίηση της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου και ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα.
Η ανώτερη ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου είναι αναμφισβήτητη και προσδίδει το συγκριτικό πλεονέκτημα στο προϊόν της πατρίδας μας έναντι άλλων ανταγωνιστριών χωρών στην παγκόσμια αγορά του ελαιολάδου.Πρόσφατη έρευνα του επίκουρου καθηγητή κ. Προκόπη Μαγιάτη του Τμήματος Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το λάδι της κορωνέϊκης ελιάς, που καλλιεργείται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες σε πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα από το μέσο όρο. Η ίδια έρευνα ανέδειξε ότι η ποιότητα και η ποσότητα δραστικών ουσιών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, τα εδαφολογικά στοιχεία, ο τρόπος έκθλιψης του καρπού, η εποχή συγκομιδής του καρπού, η φροντίδα των καλλιεργητών κ.α. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι ίδια όλα τα λάδια όσον αφορά σε συγκεκριμένα δραστικά συστατικά, ακόμα και σε κοντινές γεωγραφικά περιοχές.Από τα προαναφερόμενα αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον ελαιοκομικό τομέα (ελιά και λάδι) αντλούν το εισόδημά τους, κύριο ή συμπληρωματικό, περίπου 600 χιλιάδες οικογένειες σε 46 νομούς σ' ολόκληρη τη χώρα, προκύπτει αβίαστα η ανάγκη χάραξης εθνικής ελαϊκής πολιτικής στην πατρίδα μας.Επειδή με μελέτη σε βάθος των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου, δύναται αυτή να βελτιωθεί περαιτέρω,Επειδή η προοπτική του εν λόγω προϊόντος στις παγκόσμιες αγορές είναι ευοίωνη με δεδομένα, τόσο τη στροφή των καταναλωτών του δυτικού κόσμου σε ποιοτικά προϊόντα, όσο και τη θωράκιση της υγείας που αυτό προσφέρει...

Πύρινος εφιάλτης και Καλλικρατικα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΦΩΝΗ

ΠΥΡΙΝΟΣ εφιάλτης χθες στη Μεσσηνία, με τις φωτιές ν' ανάβουν η μία μετά την άλλη. Μεταμόρφωση και Αετός οι δύο μεγάλες εστίες με πολλές μικρότερες. Αυτό είναι το πρώτο θέμα της σημερινής «ΦΩΝΗΣ» στην οποία διαβάστε:
 ● ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα στην Τριφυλία για τη διάσπαση
του Δήμου. Ό,τι τον βολεύει ζητάει ο καθένας και η «καυτή πατάτα» του χωροταξικού αναμένεται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου. ● ΟΛΕΣ οι εξελίξεις για τη σταφίδα και οι διεργασίες μέσω ΕΑΣ για καλύτερη
τιμή με βάση τη ζήτηση της αγοράς.
● ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι εκτιμήσεις για τις επιδόσεις και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων.
 ● ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΡΕΣ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζουν, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών οδηγείται σε αδιέξοδο και ο Στυλιανίδης «πετάει» την αρμοδιότητα στις Περιφέρειες! ● Αρθρα, απόψεις, σχόλια και παρεμβάσεις, εκδηλώσεις,
πολιτιστικά και αθλητικά και όλα όσα συμβαίνουν στην Μεσσηνία και όχι
μόνο…
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί - πρωί στα
περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση,
δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να
μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πύρινο μέτωπο στον Αετό- ΔΗΛΩΣΕΙΣ Σοκ Καπέλιου για τις φωτιές!

ΣΕ εξέλιξη ως τις πρωινές ώρες μεγάλη πυρκαγιά στον Αετό Τριφυλίας σε δασική έκταση πριν το χωριό και επέκτασης λόγω των ανέμων που πνέουν στη περιοχη. Παρών δυνάμεις Πυροσβεστικής απο Κυπαρισσια, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ και εθελοντές του Δήμου.
ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε καταγγελίες σοκ για την περιοχή προχώρησε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης
BEST ο Διοικητής της Π.Υ Καλαμάτας Βασίλης Καπέλιος . Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θέμη Κανελλόπουλου
για το σκηνικό του «Πύρινου τρόμου » που έχει στηθεί τα τελευταία 15 χρόνια στην περιοχή με δεκάδες εμπρησμών ο κος Καπέλιος τόνισε ότι την ευθύνη του ανακριτικού έργου την έχει η Π.Υ Γαργαλιάνων αλλά από την δική του εμπειρία σαν διοικητής της ίδιας υπηρεσίας τα προηγούμενα χρόνια προσπάθησε να εντοπίσει τους εμπρηστές αλλά οι κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν και δεν είναι «Συνεργάσιμοι » ενώ σε όλες τις
περιπτώσεις εμπρησμών τα στόματα ήταν και είναι ερμητικώς κλειστά.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά με την διοίκηση της ΚΕΔΕ

Για την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι ορίστηκε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα στους ΟΤΑ.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτιμηθούν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει στις 15.00. Θα συζητηθούν ακόμη τα θέματα της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ.
Nα θυμίσουμε ότι κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής, με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης».

Μεγάλες πρωτιές για τα παιδιά της Τριφυλίας σε περιζήτητες Σχολές!

Διέπρεψαν με άριστα  τα παιδιά της Μεσσηνίας με πολλές επιτυχίες στο συνολο των σχολείων αλλά και πρωτιές σε σχολές περιζήτητες. Το πρώτο Λύκειο Καλαματας οπως κάθε χρόνο συνεχίζει να βγάζει μαθηταράδες από κοντά και τα υπόλοιπα σε ποσοστό επιτυχιων, τα άλλα λυκεια Καλαμών( το 3ο), της Μεσσήνης, αλλά και τα περιφερειακά Κυπαρισσίας, Πύλου, Μελιγαλά, Κορώνης…
ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
12033238 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΝΗ 107 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033237 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 741 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΗΜ.
12033257 ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 242 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟPΥΚΤΩΝ ΠΟPΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ(ΧΑΝΙΑ) ΗΜ.
12033239 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΚΜΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 741 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΗΜ.
12033240 ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΛΟΥΚΙΑ 348 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΗΜ.
12033261 ΓΚΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 717 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
11032688 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ 307 ΚΤΗΝΙΑΤPΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033263 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 331 ΗΛ/ΚΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ & ΜΗΧ/ΚΩΝ ΥΠΟΛ. ΠΟΛΥΤΕΧ. ΚΡΗΤΗΣ(ΧΑΝΙΑ) ΗΜ.
11032674 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΗ 411 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033264 ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΕΛΕΝΗ 801 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΗΜ.
12033258 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 295 ΙΑΤPΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033244 ΚΑΤΡΙΤΣΗ ΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 404 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΡΑΚΗΣ(ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ.
12033245 ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΜΑΡΙΑ 121 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ.
12033265 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑ 589 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033266 ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑ 252 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ) ΗΜ.
12033246 ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥ 551 ΔΑΣ/ΝΙΑΣ & ΔΙΑΧ. ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ. ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ(ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) ΗΜ.
12033267 ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ 577 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033268 ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΗ 215 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗPΟΦΟPΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033247 ΚΡΕΚΟΥΚΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΘΗ ΒΑΣ 384 ΘΕΩΡΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΩΤ.ΣΧ.ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ(ΑΘΗΝΑ) ΗΜ.
12033248 ΛΑΛΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 136 ΕΠΙΣΤ. ΤΗΣ ΕΚΠ. & ΤΗΣ ΑΓΩΓ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧ. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033269 ΛΙΤΣΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΝΗ 589 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033270 ΛΥΚΟΦΡΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 817 Α.Ε.Ν ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΗΜ.
12033271 ΛΥΚΟΦΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ 247 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033272 ΜΑΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑ 449 ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033250 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥ 104 ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧ.& ΔΙΑΧ. ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ(ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
11032682 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΝΑ 149 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ.
12033274 ΝΤΕΜΕΡΟΥΚΑΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ 552 ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜ. ΚΑΛΛ. & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΗΜ.
12033275 ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑ 319 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
11032701 ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑ 817 Α.Ε.Ν ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΗΜ.
12033276 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ 728 ΕΠΙΧΕΙΡ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΛΗΡ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033251 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033252 ΤΟΝΤΟΡΟΒΑ ΒΑΣΙΛΚΑ ΖΕΚΟΣ ΜΑΡΙΑ 367 ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ) ΗΜ.
12033253 ΤΣΑΚΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 647 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033254 ΤΣΟΠΕΛΑ ΧΡΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ 558 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜ. ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΚΟΖΑΝΗ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033255 ΤΣΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣ ΖΥΧΡΑ 109 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033256 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ 124 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
ΛΥΚΕΙΟ ΔΩΡΕΙΟΥ
Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
12033335 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 584 ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033345 ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 216 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΗΜ.
12033346 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΝΑ ΜΑΡ 457 ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
11032784 ΓΚΙΟΥΜΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΙΟΥΛΙΑ 731 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033347 ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΕΥΔΟΚΙΑ 358 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΗΜ.
12033342 ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ 629 ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
11032786 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 257 ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033337 ΔΟΡΚΟΦΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤ 161 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΗΜ.
11032780 ΕΝΑΚΕ ΚΑΡΙΝΑ ΜΙΧΑΕ ΙΟΝ ΝΤΑΝΙΕΛΑ 269 ΧΗΜΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ.
12033338 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 141 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033343 ΘΕΟΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 295 ΙΑΤPΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033344 ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 295 ΙΑΤPΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033349 ΚΟΠΕΛΟΥΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 361 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΗΜ.
12033350 ΚΟΥΚΗ ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑ 217 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ ΗΜ.
12033351 ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 736 ΤΗΛ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ(ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) ΗΜ.
12033353 ΜΙΧΕΛΗ ΚΡΙΝΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΝΕΤΑ 361 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΗΜ.
12033354 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ 213 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033355 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 361 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΗΜ.
12033356 ΣΑΛΛΑΚΟΥ ΜΑΡΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΤΙΤΑ 449 ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033357 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΕΡΙΑ 449 ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ

Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
12033225 ΔΑΦΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΙΛΑΝΘΗ 190 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ) ΗΜ.
11032647 ΔΕΠΑ ΕΓΚΛΑΝΤΙΝΑ Χ ΑΒΝΙΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚ 729 ΕΦΑΡ. ΠΛΗΡ/ΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚ.& ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΗΜ.
12033226 ΚΙΣΚΗΡΑ ΛΥΔΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΑ 257 ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033220 ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 189 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
12033227 ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΡΡΙΑΝΑ 257 ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033223 ΜΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΜΠΑΝΑ 177 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΝΘΡΩΠΟΛ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(ΒΟΛΟΣ) ΗΜ.
12033232 ΝΙΚΟΛΑΚΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ 449 ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033233 ΠΟΝΗΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 605 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
11032668 ΧΡΗΣΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ 518 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΩΝΗΣ
Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
12077659 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΕΥΣΤΑΘΙΑ 549 ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΚΑΤΕΡΙΝΗ) ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12077649 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ 644 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ(ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ.
11075934 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΦΙΑ 104 ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧ.& ΔΙΑΧ. ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ(ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
12077650 ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΙΑ 654 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12077636 ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΜΥΡΤΩ ΘΕΩΝΗ ΚΛ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΟΧΑΝΑ 136 ΕΠΙΣΤ. ΤΗΣ ΕΚΠ. & ΤΗΣ ΑΓΩΓ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧ. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12077651 ΔΟΥΚΑ ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 284 ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) ΗΜ.
12077637 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 663 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12077661 ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΦΩΤΙΟΣ ΑΣΠΑΣΙΑ 737 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΗΜ.
12077662 ΚΡΙΖΕΑ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ 221 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12077641 ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΣΟΦΙΑ 473 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΗΜ.
12077663 ΚΩΣΤΟΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 209 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΗΜ.
12077642 ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΙΤΙΚΑ 663 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12077643 ΜΠΟΚΟΛΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟ 653 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΗΜ.
12077667 ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 589 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12077652 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ 205 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12077653 ΣΑΡΕΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤ 710 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ) ΗΜ.
12077671 ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙ 489 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜ.
12077646 ΤΕΛΕΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 643 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΗΜ.
12077672 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 731 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12077654 ΤΣΑΠΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 201 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΗΜ.
ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με μεγάλες επιτυχίες που ξεπερνούν το 90%!
Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
12033358 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 589 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033407 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 217 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12033401 ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑ 267 ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033408 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 276 ΠΕPΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΗΜ.
12033360 ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΘΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 628 ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΗΤΕΙΑ) ΗΜ.
12033409 ΑΡΙΔΑ ΔΙΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚ 231 ΑPΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΗΜ.
12033410 ΒΑΡΕΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 225 ΑΓPΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓPΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΗΜ.
12033418 ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 402 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΗΜ.
11032797 ΓΑΛΑΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΩ 348 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΗΜ.
12033402 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΛΕΜΟΝΙΑ 136 ΕΠΙΣΤ. ΤΗΣ ΕΚΠ. & ΤΗΣ ΑΓΩΓ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧ. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033403 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 273 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033361 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙ 628 ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΗΤΕΙΑ) ΗΜ.
12033411 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ 213 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033363 ΓΚΡΙΤΖΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΙΑΝΑ 123 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033412 ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 231 ΑPΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ ΗΜ.
12033419 ΔΡΙΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 506 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΗΜ.
12033364 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΔΡΑ ΧΑΡΙΚΛΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 117 ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12033365 ΖΩΙΤΣΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΛΕΝΗ 130 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ.
12033420 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑ 315 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033404 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 295 ΙΑΤPΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033366 ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 404 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΡΑΚΗΣ(ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ.
12033367 ΚΑΝΑΒΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑ 663 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033423 ΚΑΠΠΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 318 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜ.
12033371 ΚΑΤΣΑΡΕΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ 104 ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧ.& ΔΙΑΧ. ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ(ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
12033379 ΛΙΑΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗ 143 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) ΗΜ.
12033424 ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑ 157 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜ.
11032836 ΛΥΔΙΩΤΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 607 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033380 ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΚΑΝΕΛΛΑ 586 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033425 ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ 529 ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ(ΣΠΑΡΤΗ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033426 ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑ 318 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜ.
12033414 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΣΠΑΣΙΑ 150 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥPΩΠ. ΟΙΚΟΝ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
11032849 ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΦΙΑ 529 ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ(ΣΠΑΡΤΗ) ΗΜ.
11032850 ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 742 ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΙΓΙΟ) ΗΜ.
12033382 ΜΠΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 128 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033429 ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 457 ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033430 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΑ 584 ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033415 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΥΣΗ 515 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033431 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 314 ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033405 ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΑ 210 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΚΟΖΑΝΗ) ΗΜ.
12033433 ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 522 ΣΧΕΔ/ΜΟΥ & ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ(ΚΑΡΔΙΤΣΑ) ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12033434 ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ 451 ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜ.
12033435 ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΡΙΑ 360 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘ/ΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛ(ΒΟΛΟΣ) ΗΜ.
12033416 ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 213 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033387 ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 118 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ- ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033388 ΣΕΚΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛ 128 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033389 ΣΙΜΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ 109 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033436 ΣΙΟΥΡΜΠΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΤΟΝ ΑΝΕΤΑ 561 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033391 ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 117 ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033406 ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 307 ΚΤΗΝΙΑΤPΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033392 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΑ 141 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033393 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 123 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033437 ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑ 477 ΕΚΠ/ΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033417 ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Σ.Μ.Α) ΗΜ.
12033394 ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 119 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033395 ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 122 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033396 ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 667 ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033397 ΤΣΟΥΚΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΛΕΝΗ 372 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΛΗΜΝΟΣ) ΗΜ.
12033438 ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 731 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033439 ΧΑΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ 581 ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033398 ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ 109 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
12033399 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΣΟΦΙΑ 603 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033440 ΨΑΛΛΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 318 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜ.
ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
12033490 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 130 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ.
12033491 ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥ 598 ΔΙΟΙΚ. ΚΟΙΝ/ΚΩΝ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤ. ΕΠΙΧ & ΟΡΓΑΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΗΜ.
12033516 ΓΚΟΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ 259 ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ.
12033518 ΚΑΦΙΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ 531 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033519 ΚΕΝΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΟΦΙΑ 531 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ.
12033510 ΚΟΡΟΒΙΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΛΓΑ 281 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033497 ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 122 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
11032930 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 404 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΡΑΚΗΣ(ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ.
11032931 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 589 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033499 ΛΑΓΑΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 731 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033501 ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ 641 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12033503 ΝΑΣΟΥΦΙ ΑΡΜΑΝΤ ΜΥΝΥΡ ΑΝΙΛΑ 487 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033505 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛ 649 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033521 ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 232 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
10033794 ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 821 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΗΜ.
12033522 ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 721 ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΗΜ.
12033513 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ 533 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜ.
12033511 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔ ΚΩΝΣΤΑΝΤ 649 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033507 ΣΤΡΙΜΠΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 662 ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033523 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 536 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033508 ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 579 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ.
12033514 ΤΣΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ 533 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜ.
12033524 ΤΣΑΦΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 862 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) – ΟΠΛΑ ΗΜ.
11032944 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ 515 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033509 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 109 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας
11032728 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 598 ΔΙΟΙΚ. ΚΟΙΝ/ΚΩΝ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤ. ΕΠΙΧ & ΟΡΓΑΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΗΜ.
12033316 ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 314 ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ.
11032764 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ 405 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(ΤΡΙΚΑΛΑ) ΗΜ.
12033317 ΒΩΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 358 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033318 ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΙΑ 449 ΠΟΛ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
12033319 ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ 579 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΗΜ.
12033296 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΣΟΦΙΑ 189 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
12033312 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙ 281 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033320 ΓΙΑΛΑΜΑ ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ 731 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
11032751 ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΙΡΗ 136 ΕΠΙΣΤ. ΤΗΣ ΕΚΠ. & ΤΗΣ ΑΓΩΓ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧ. ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033297 ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 710 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033321 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ 358 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΗΜ.
12033299 ΔΙΑΓΟΥΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΕΛΕΝΗ 400 ΟPΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΣΠΑΡΤΗ) ΗΜ.
12033301 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΥΡΑΝΙΑ 175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
11032736 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 162 ΕΠΙΣΤ. ΤΗΣ ΠΡΟΣΧ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΚΟΥ ΣΧΕΔ. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) ΗΜ.
12033324 ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 525 ΕΦΑΡ. ΠΛΗΡ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚ.& ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝ. ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ(ΑΜΑΛΙΑΔΑ) ΗΜ.
11032747 ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 267 ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
11032755 ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ 721 ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΗΜ.
12033326 ΚΟΥΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΟΛΑΝΤΑ 567 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΗΜ.
12033304 ΚΟΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΙΤΣΑ 189 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
11032768 ΜΑΓΚΑΦΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΕΝΗ 651 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ.
12033313 ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔ ΕΛΕΝΗ 554 ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜ. ΚΑΛΛ. & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033328 ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 736 ΤΗΛ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ(ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) ΗΜ.
12033329 ΝΙΑΡΧΟΥ ΕΛΕΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑ 359 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(ΤΡΙΠΟΛΗ) ΗΜ.
12033330 ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 536 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΜ.
12033305 ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑ 104 ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧ.& ΔΙΑΧ. ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ(ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
12033332 ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 697 ΤΕΧΝ. ΗΧΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΛΗΞΟΥΡΙ) ΗΜ.
12033307 ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΟΥ ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ 184 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΗΜ.
12033333 ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ 479 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ.
12033311 ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ 189 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ.
12033315 ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ 247 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ.
11032763 ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΡΙΑ 498 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΗΜ.