Τα κρασιά των οινοποιών της Ηλείας και άλλα τοπικά προϊόντα γνώρισαν χθες οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που ταξίδεψαν με το τρένο στην γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Ολυμπίας. Με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΑΝΟΛ, οι τουρίστες δοκίμασαν δωρεάν τις γεύσεις της Ηλείας και ενθουσιάστηκαν, τόσο από την ποιότητα, όσο και από την ιδέα της γευσιγνωσίας ταξιδεύοντας πάνω στις ράγες του σιδηροδρόμου. Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμάνι του Κατάκολου και στο σταθμό της Αρχαίας Ολυμπίας, εκτέθηκαν από τους παραγωγούς τα κρασιά που προσφέρθηκαν για δοκιμή, ενώ οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία του σιδηροδρόμου Πύργου – Κατάκολου – Ολυμπίας, στο χώρο αναμονής του σιδηροδρομικού σταθμού Ολυμπίας. Αυτή η δράση αποτέλεσε άλλη μια σημαντική ευκαιρία για να διαφημιστούν τα κρασιά της Ηλείας, κυρίως στους τουρίστες αλλά και στους Ηλείους που ταξιδεύουν με το τρένο και αξίζει να ενισχύσουν την προσπάθεια των ντόπιων παραγωγών. Ήταν μια προσπάθεια ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του τραίνου ως αναπόσπαστου κομματιού τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών δράσεων, εστιάζοντας στην προβολή προϊόντων της γης μας.
Η δράση αυτή θα συνεχιστεί έως τις 9 Σεπτεμβρίου.
Ο Σύμβουλος διοίκησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ολυμπίας, διοργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων στη γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Ολυμπίας, όπου οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τοπικά προϊόντα και κρασιά, από ντόπιους παραγωγούς. Η γραμμή έχει μεγάλη ιστορική σημασία γιατί είναι από τις πρώτες υπεραστικού τύπου που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα και συνεχίζει ο σπουδαίος συγκοινωνιακός ρόλος...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου