Διεθνής διαγωνισμός καλύτερης συνταγής με βάση το ελαιόλαδο αναμένεται να γίνει στην Ιταλία στο πλαίσιο της έκθεσης Expo Milano 2015. Εκεί γυναίκες από τις χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση θα ετοιμάσουν από μία συνταγή με βάση το ελαιόλαδο η οποία θα έχει χαρακτηριστικά από την κουλτούρα της κάθε περιοχής.
Τι πιο απλή ιδέα για την προώθηση του ελαιόλαδου και την ένταξή του σε νέες αγορές; Ιδέες σαν κι αυτές που δυστυχώς θα έπρεπε εδώ και χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας να έχει όχι μόνο... κατεβάσει, αλλά και δρομολογήσει. Οσο καλό κι αν είναι το προϊόν σου, αν δεν το πλασάρεις με το σωστό τρόπο και δεν το προωθήσεις με... έξυπνες μεθόδους, τότε δεν υπάρχουν προοπτικές.
Με λίγα λόγια αυτό που λείπει όχι μόνο στην περίπτωση του ελαιόλαδου, αλλά και των άλλων υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων που παράγει η μεσσηνιακή και γενικότερα η πελοποννησιακή γη, είναι το μάρκετινγκ και η εξεύρεση πάσης φύσεως τρόπων για τη διείσδυσή τους στις διεθνείς αγορές. Και φυσικά όχι μόνο τα προϊόντα αυτά καθαυτά, αλλά και τυποποιημένα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο.
Παράλληλα μέσα από τη διοργάνωση διαγωνισμών και φεστιβάλ, όπως σε αυτό που αναφερθήκαμε παραπάνω, μπορεί πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε να έχουμε αποτελέσματα που υπό τις σημερινές συνθήκες, ούτε να τα ονειρευτούμε δεν μπορούμε. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο αυτό και να αποτελεί στόχο μας να δοθεί διεθνής διάσταση στην προώθηση των προϊόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου