Pages

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ..ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

ΜΕ ανοιξιάτικο καιρο γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη σε Τριφυλία και Πυλία κυρίως σε πόλεις, χωριά αλλά και παραθαλάσσιους οικισμούς που είχαν την τιμητική τους, αλλά κατά γενική ομολογία λόγω..της φτώχειας οι ψησταριές φέτος σε πόλεις ήταν λιγότερες κυρίως απο εμπορικό καταστήματα! 
Στην πόλη της Κυπαρισσίας περισσότερες ήταν οι ψησταριές στα σχολικά συγκροτήματα παρά στις γειτονιές, καθώς τα δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. με την βοήθεια των προέδρων στα τμήματά τους γιόρτασαν το έθιμο μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές, ευχόμενοι υγεία και καλή πρόοδο. 
Ωστόσο στην αγορά της Κυπαρισσίας επικρατούσε..όμορφο κλίμα αλλά μόνο 2 καταστήματα είχαν υπαίθριες ψησταριές σώζοντας την κατάσταση, παρά τις εορταστικές μελωδίες που ακούγονταν στους δρόμους. Το έθιμο πάντως τήρησε παραδοσιακά ο Σύλλογος για την αναβίωση και προστασία της Άνω Πόλης στο κέντρο της ιστορικής Αρκαδιάς παρουσία αρκετών φορέων, πλήθος κόσμου και κατοίκων της περιοχής. 
ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΚΝΑ.. 
Στα Φιλιατρά ήταν περισσότερες οι ψησταριές ιδίως από καταστήματα εστίασης, μαζί με ορισμένες γειτονιές που γιόρτασαν με φίλους και συγγενείς, ενώ πιο νότια οι Γαργαλιάνοι μάλλον μετακόμισαν στον Μάραθο, το επίνιο της περιοχής, όπου η τσίκνα αναδυόταν σε κάθε δρόμο μαζί με την συμβολή καταστημάτων, σχολείων αλλά και του τοπικού συλλόγου. 
Ανάλογο κλίμα πάντως τήρησαν και τα παραλιακά καταστήματα εστίασης στο όμορφο Καλονερό όπου υπήρχαν εκτός από μεζέδες, αρκετά κεράσματα και ντόπιο κρασί για όλο τον κόσμο. Βέβαια οι αιρετοί προτίμησαν να επισκεφθούν περιοχές όπου υπήρχε περισσότερος κόσμος λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά φάνηκε ο κόσμος να μην πτοείται από τις...περατζάδες των υποψηφίων...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές δημιούργησαν πρόσφατα στην Τριφυλία οι δυνατοί άνεμοι που σάρωσαν ακτές με αρκετές πέργκολες καταστημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις. 
Μάλιστα η ένταση των ανέμων μέχρι την Τρίτη και ξημερώματα Τετάρτης ξεπερνούσε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα 9 μποφώρ τοπικά, έχοντας ως αποτέλεσμα να απαγορευθεί ο απόπλους μικρών σκαφών, ενώ έντονος κυματισμός υπήρξε στο αλιευτικό καταφύγιο της Κυπαρισσίας και της Μαραθούπολης.
Σε αρκετές περιπτώσεις στο παραλιακό μέτωπό κυρίως σε Καλονερό-Αγία Κυριακή κι αλλού από τους δυνατούς ανέμους δεν άντεξαν οι πέργκολες καταστημάτων οι οποίες ξηλώθηκαν μέσα σε ώρες ή υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, ενώ στην περιοχή της Ελαίας ξεριζώθηκαν δέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται για το οικοσύστημα της περιοχής. Η αποτίμηση των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν ηπιότερη σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας...ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Δημάρχους δεν βγάζουν οι παρέες και τα σενάρια!

ΚΑΘΩΣ ο καιρός περνάει κι έρχεται η άνοιξη η πανσπερμία υποψηφίων δημάρχων ανά την Ελλάδα, ελέω απλής αναλογικής, κάνουν όνειρα … εαρινής νυχτός για επικράτηση στις εκλογές!
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ
Γέμισε ο τόπος «ανεξάρτητους», αλλά οι περισσότεροι περιμένουν να … κρεμαστούν ή να κολλήσουν σε κάποιο «κολιτσάκι» κομματικού άρματος! Αυτό κυρίως αφορά τους «γαλάζιας» απόχρωσης, που στη Μεσσηνία, πλην της Μεσσήνης, έχουν γίνει … 3Χ7 = 21!!!
Από την άλλη πλευρά στη «φάρμα» της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, δεν λέει να … ευδοκιμήσει το «προοδευτικό μέτωπο» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως και στις βουλευτικές εκλογές με την πόλωση και τις παροχές κρατηθεί ψηλά!
Έτσι στις δημοτικές εκλογές δεν υπάρχει αντιστοίχιση των αυτοδιοικητικών του δυνάμεων με εκείνες της παλιάς και ισχυρής «προοδευτικής παράταξης». Γι’ αυτό και στο χώρο υπάρχουν αυτονομήσεις και «ανεξαρτησίες», που ονειρεύονται για τους εκλεκτούς τους δημαρχιλίκια και μερίδιο εξουσίας και δεν θέλει κανένας να ακούει για «χρίσματα» και στηρίξεις.
Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν … μασάνε κουτόχορτο! Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά κυρίως δεν παραμυθιάζονται με τον κάθε τζιτζιφιόγκο υποψήφιο, που χωρίς πολιτικό, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό αντίκρυσμα μπαίνει στο «παιχνίδι» για την εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Συμπέρασμα: Οι παρέες, οι επιθυμίες και τα φανταστικά σενάρια, δεν βγάζουν δημάρχους! Αν δεν υπάρχει κοινωνική αναφορά, αυτόνομος αυτοδιοικητικός λόγος, επάρκεια γνώσεων και εμπειριών, ρεαλιστικό πρόγραμμα και αξιοπιστία … θαύματα δεν γίνονται! Ας προσγειωθούν, λοιπόν, ας κοιτάξουν τους πολίτες κατάματα αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες

2 δισ. ευρώ διαθέσιμα στους δήμους ” από το “Φιλόδημος”

Σημαντική ανάσα δίνουν τα προγράμματα «Φιλόδημος» με τις προσκλήσεις να έχουν φθάσει στο σύνολό τους τα 2 δις. ευρώ και την ικανοποίηση να είναι διάχυτη και από τις συγκεκριμένες στοχεύσεις που πλέον υπάρχουν σε παρεμβάσεις και έργα. Άκρως ενδιαφέροντα τα όσα επεσήμανε ο Μεσσήνιος Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης

5 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε (5) περιπτώσεις υπεξαίρεσης στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για υπεξαίρεση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι ο 64χρονος, ως εκπρόσωπος εταιρείας Ταχυμεταφοράς, διαμεσολαβούσε στις συναλλαγές τρίτων, παραλαμβάνοντας χρηματικά ποσά αντικαταβολών και τα ιδιοποιούνταν παράνομα. 
 Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι ο 64χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2018 έως και την 21.1.2019, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξε πέντε (5) περιπτώσεις υπεξαίρεσης σε βάρος ημεδαπών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -11.500- ευρώ Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από τον γυάλινο πύργο και βλέπει οργή..

Είναι εύκολο ένα κόμμα που ασκεί εξουσία να κλειστεί σε έναν ιδιότυπο «γυάλινο πύργο» και να μην μπορεί να αντιληφθεί τις πραγματικές διαθέσεις της κοινωνίας. Ιδίως μάλιστα σε μια εποχή όπου με τον τρόπο που λειτουργεί η ψηφιακή κυρίως δημοσιότητα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολο να εγκλώβιστεί ακόμη και μία κυβέρνηση στην ίδια της την επικοινωνιακή «φούσκα» και να μην βλέπει την πραγματικότητα. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για μια κυβέρνηση που μπορεί να έφτασε το ποσοστό του 36% στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν έχει πίσω της έναν ανάλογο κομματικό μηχανισμό που να λειτουργεί ως αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας με τη βάση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα σχετικά μικρό κόμμα σε σχέση με την κοινοβουλευτική δύναμη (ακόμη και αυτή που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις), τα στελέχη του σε εντυπωσιακό βαθμό είναι αποσπασμένα στο κράτος και τις ΔΕΚΟ, έχει μικρές τοπικές οργανώσεις, παρατάξεις που σε ορισμένους συνδικαλιστικούς χώρους είναι πιο κάτω και από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και σχετικά μικρό δίκτυο αυτοδιοικητικών αρχόντων.
 Επιπλέον, ακόμη και τα στελέχη του πρώτης γραμμής αναδείχτηκαν πολύ περισσότερο από την κοινωνική φουσκοθαλασσιά της περιόδου 2010-2012 και τη συνακόλουθη μηντιακή προβολή τους όταν το «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ» κυριάρχησε στη δημόσια σφαίρα, παρά μέσα από την εκπροσώπηση κοινωνικών συμφερόντων. Μια ματιά στα βιογραφικά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει ανθρώπους που κυρίως γνωρίζουν τον κομματικό μηχανισμό, το «αριστεροχώρι» και την ψηφιακή δημοσιότητα και όχι την ελληνική κοινωνία σε όλο την αντιφατικότητα και την περιπλοκότητα. Όλα αυτά για ένα διάστημα δεν αποτελούσαν πρόβλημα, καθόσον το βασικό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε για ένα διάστημα απλώς να καταλάβει τη συμβολική θέση της απάντησης στο «μνημονιακό κατεστημένο» και πάνω σε αυτό να οικοδομήσει την τεράστια διεύρυνση της εκλογικής του επιρροής. Μόνο που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να κατέβει στον εκλογικό στίβο ως η κεντροαριστερή ή «προοδευτική» εκδοχή μιας υποτιθέμενης νέας μνημονιακής κανονικότητας και όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας. Πρέπει να πείσει για αυτά που λέει και να δώσει λόγο γι’ αυτά που έκανε που δεν έκανε.

Πετράκος: “Η τροπολογία για τη δακοκτονία δεν αθωώνει την κυβέρνηση”

Τις εξελίξεις γύρω από την τροπολογία που πέρασε για το πρόγραμμα της δακοκτονίας σχολιάζει ο Θ. Πετράκος σημειώνοντας: 
 “Αφού η κυβέρνηση επέδειξε επί 3 χρόνια χαρακτηριστική ανικανότητα και αδιαφορία με αποτέλεσμα να καταστραφεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και το 2016 και το 2018, επιτέλους εδέησε να τροποποιήσει το άρθρο 44 του Ν. 4325/2015, ώστε να δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης προσυμβατικού έργου δακοκτονίας. Είχε αγνοήσει επιδεικτικά τις συνεχείς επιστολές μου στις 18/4/2016, στις 22/5/2017, στις 15/5/2018 και στις 25/6/2018, με τις οποίες ζητούσα να τροποποιηθεί το συγκεκριμένο άρθρο, με σκοπό κατ’ εξαίρεση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δύνανται οι οικονομικές επιτροπές κάθε περιφέρειας να αναθέτουν στους προσωρινούς μειοδότες την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί. 
 Η ψήφιση επιτέλους της τροπολογίας την προηγούμενη Πέμπτη 21/2/2019 δεν αθωώνει σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση, διότι δεν αναπληρώνεται το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών το οποίο καταστράφηκε και το 2016 και πολύ περισσότερο το 2018. Η κυβέρνηση συνεπώς οφείλει να αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια στο 100% της μείωσης του εισοδήματος που έχουν υποστεί για την καταστροφή τουλάχιστον του 2018, γιατί μια τόσο απλή ενέργεια από ανικανότητα και αδιαφορία της κυβέρνησης χρειάστηκε 3 χρόνια για να υλοποιηθεί”.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 3 ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ σκόρπισε στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παρουσία περίπου 400 μαθητών από τη Κυπαρισσία, το Δώριο και την περιοχή που παρακολούθησαν τον αγώνα ανάμεσα στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και το ΓΕΛ Δωρίου, η τήρηση ενός λεπτού σιγή από τις ομάδες στην μνήμη των 3 νέων μαθητών του ΕΠΑΛ που σκοτώθηκαν σε τροχαίο τον περασμένο Οκτώβριο.


Η σχολική ομάδα του ΕΠΑΛ αφιέρωσε το αγώνα στην μνήμη των μαθητών καθώς στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετείχαν συμμαθητές των 3 παιδιών που έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι, από κοντά τους. Σίγουρα μια ανθρώπινη κίνηση που αποδεικνύει την μνήμη των παιδιών από τη Κυπαιρσσία που χάθηκαν. 

Ορισμένα στιγμιότυπα από την αθλητική συνάντηση η είχε ζωντάνια στις κερκίδες, παλμό, νιάτα, αλλά κυρίως μια ατμόσφαιρα που δύσκολα βλέπεις ακόμα και σε αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος μαζί με τους διαιτητές μεταξύ των οποίων ήταν και ο δικός μας Κυπαρισσίος Κώστας Αντωνόπουλος στο διαιτητικό τρίο. Τέτοιες στιγμές να βλέπουμε στα γήπεδα. 

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σε κατάσταση αποσύνθεσης σύμφωνα με τους αγρότες αλλά και τους συλλόγους που εκπροσωπούνται παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μετά τα απανωτά καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή οι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς καθίσταται επικίνδυνη ή αδύνατη η πρόσβαση στις καλλιέργειες κυρίως σε ελαιοπερίβολα με ότι συνεπάγεται αυτό. 
Οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι με αφορμή τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση η προχειρότητα σε ότι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο με σοβαρές ελλείψεις οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί, μειώνοντας έτσι την παραγωγικότητα αλλά κυρίως την αποδοτικότητα σε φυτικο κεφάλαιο της περιοχής.. 
ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες γης σε αρκετά αγροτικά αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί οι βλάβες ενώ η σαθρότητα του εδάφους αποτελεί μείζον κίνδυνο για τα γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ καθώς στο παρελθόν στην περιοχή έχουν συμβεί ατυχήματα ιδίως μετά το 2014 και μετά. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας εγκάλεσε για τον λόγο αυτό το Δήμο Πύλου – Νέστορος να αποκαταστήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών, απαιτώντας μάλιστα την άμεση μελέτη και υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή. Μάλιστα σε κατά καιρούς παρεμβάσεις του από πέρσι έχει ζητήσει την αποκατάσταση στους αγροτικούς δρόμους φέρνοντας το θέμα στο προσκήνιο. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΙΜΗ

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ για τα καλά το προεκλογικό κλίμα στην Τριφυλία καθώς στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανακοινώσεις καθόδου σχημάτων που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών στις 26 Μαίου 2019.
Αυτή την φορά θέμα ωρών είναι σύμφωνα με πληροφορίες όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ για το τέλος Φεβρουαρίου, η ανακοίνωση του έκτου σχήματος μετά τις ήδη εκδηλωμένες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για την Δημαρχιακή θώκο. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο σχήμα που θα ηγείται ο πρώην Δήμαρχος Αετού Δημήτρη Αετού ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις επαφές του, καθώς έχει βρει άτομα προκειμένου να στελεχώσουν τον συνδυασμό του.
ΧΩΡΙΣ..ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ...
Ο κ. Δριμής παρότι προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο σύμφωνα με στελέχη του περιβάλλοντός του δεν...κατεβαίνει με τις πατερίτσες κομματικού φορέα, ενώ τα ίδια στελέχη διατείνονται ότι εφόσον εκλεγεί σε όποια θέση επιλέξει ο λαός της Τριφυλίας δεν θα ασχοληθεί με συναλλαγές για την διεκδίκηση μιας θέσης Αντιδημάρχου.
Καθώς οι ζυμώσεις εντείνονται κι αναμένεται να κορυφωθούν εντός του Μαρτίου, δεν αποκλείεται να δούμε να εισχωρούν στον συνδυασμό του στελέχη που προέρχονται από την συγκεκριμένο χώρο, ενώ ρόλο θα παίξει η επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν την αυτοδιοικητική κίνηση καθώς η κοινωνία θα κρίνει αν έχουν δώσει επαρκείς εξετάσεις για να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου μας. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑ Η ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης οι δήμοι που θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020. 
Το ΦΕΚ με την απόφαση για τους δήμους που θα εφαρμόσουν τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση το σχολικό έτος 2019-2020 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 Δήμους στην Μεσσηνία όπως είναι ο Δήμος Πύλου- Νέστορος, Οιχαλίας και φυσικά όπως ανάμεναν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής στην Τριφυλία καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά κυρίως των γονέων, παρά τις αντιρρήσεις που είχε θέσει αρχικά ο Δήμος. Και η Τριφυλία λοιπόν περιλαμβάνεται στους δήμους που θα ισχύσει η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο!!!!! Συνολικά άλλοι 113 Δήμοι θα εφαρμόσουν τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-2020. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ..ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρόβες του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Τ.Ε.Θ.) για την κωμωδία «Αχ, αυτά τα φαντάσματα!», του Ναπολιτάνου συγγραφέα Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Η παράσταση θα ανέβει την άνοιξη του 2019, στην περιοχή της Τριφυλίας. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Ηλιόπουλου, ενώ η πρεμιέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Πασκουάλε, ένας αδύναμος και απένταρος Ναπολιτάνος, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τη μιζέρια του, μετακομίζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, σ’ ένα τεράστιο διαμέρισμα ενός μεγάρου, προκειμένου να ανοίξει μια πανσιόν. Το κτίριο όμως το ακολουθεί μια πολύ παράξενη φήμη, καθώς θεωρείται στοιχειωμένο. Πολύ γρήγορα, παράξενες φιγούρες κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ η μυστηριώδης παρουσία ενός άντρα αποδεικνύεται ολέθρια για τον νέο νοικάρη.
Το «Αχ, αυτά τα φαντάσματα», μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα, τοποθετεί τον θεατή απέναντι στα προσωπικά του φαντάσματα και θίγει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, καυτηριάζοντας παράλληλα την εξάρτηση του ανθρώπου από τα υλικά αγαθά.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):
Βάσω Αργυροπούλου, Θοδωρής Γαβρίλης, Χαρά Γιαννακοπούλου, Αντώνης Δημητρόπουλος, Σωτηρία Ζαχάριου, Γιώργος Κανελλόπουλος, Γιάννης Καραμπάτσος, Ιωάννα Κορωναίου, Παναγιώτης Κοτσιράς, Λίλα Κώτση, Βασίλης Μακρής, Κάρμεν Οκνεάνου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Ελένη Πετροπούλου, Χριστίνα Σαρδέλη, Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώτα Τεριζάκη, Ράινα Τσούτσια, Βάσω Χρονοπούλου

«Αυθεντική Πελοπόννησος» για Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και τοπικά προϊόντα!

Διπλή συνεργασία ανέπτυξε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) με την εταιρία “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” (AUTHENTIC GREECE), γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην προβολή της Πελοποννήσου, των επιχειρήσεών της αλλά και στην εξωστρέφεια του ίδιου του Οργανισμού.
Η ΄΄ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ΄΄ είναι μια καινοτόμος εταιρία εμπορίας Τροφίμων και Γαστροτουρισμού,  που αναπτύσσει συνεργασίες μεταξύ Παραγωγών Τροφίμων και Ξενοδοχείων – Εστιατορίων, επιτυγχάνοντας την από κοινού προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στους καταναλωτές των Καταστημάτων Τροφίμων με πολύ αποδοτικό τρόπο. Είναι ίσως η μόνη εταιρία, που εφαρμόζει πρακτικά τη σύνδεση Επώνυμων Τυποποιημένων Τοπικών Προϊόντων με τον Τουρισμό στα Σημεία Λιανικής (POS) για όλο το χρόνο και μάλιστα με ισχυρά κίνητρα για τον καταναλωτή ως δυνητικό τουρίστα.
Η εταιρία έχει αναπτύξει ένα δικό της παγκόσμια καινοτομικό concept (ΤΕΤοΠ), το οποίο αποτυπώθηκε σε σχετική Μελέτη που υποβλήθηκε στο INSETE (το επιστημονικό -εκπαιδευτικό σκέλος του ΣΕΤΕ)    και τελεί υπό την Αιγίδα του ΤΟΠ, ενώ συνέχεια αυτής είναι η συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για ένα μεγάλο Προωθητικό Πρόγραμμα στο εξωτερικό προς όφελος των Ελληνικών Ξενοδοχείων.
Το ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου σε πρόσφατη συνεδρίασή του έθεσε υπό την Αιγίδα του τις επικοινωνιακές δράσεις της εταιρίας ΄΄ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ΄΄ που θα έχουν ως αντικείμενο την Πελοπόννησο και τα Ξενοδοχεία της, μέσα από  διαγωνισμούς και την έκδοση του Newsletter “Φράση της Eβδομάδας”, που απευθύνονται σε μια πολύ μεγάλη βάση αποδεκτών που αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Η τροπολογία του ΥπΑΑΤ για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία 1972/52 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η τροπολογία αφορά σε ρυθμίσεις σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου, την αλιεία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σχετικά με τη δακοκτονία, τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4325/2015, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος για το 2019, στις περιπτώσεις όπου οι χρονοβόρες διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη του εργολάβου δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό γίνεται για τελευταία χρονιά, καθώς το ΥπΑΑΤ έχει στόχο να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, με την επιστολή του προς τους περιφερειάρχες της 21ης Ιανουαρίου 2019.

ΙΟΒΕ: Οριακά τα βγάζουν πέρα δύο στους τρεις Έλληνες

Αυξημένο για τρίτο συναπτό μήνα ήταν τον Ιανουάριο το ποσοστό των Ελλήνων οι οποίοι τα βγάζουν πέρα με μεγάλη δυσκολία, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η αναλογία των πολιτών που καλύπτουν μετά βίας τις υποχρεώσεις τους έφθασε το 64% τον Ιανουάριο, από 60% τον Δεκέμβριο και 57% τον Νοέμβριο του 2018. Ταυτόχρονα το 85% των Ελλήνων έχει… ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη αποταμίευση, ποσοστό σχεδόν αμετάβλητο σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο (86%). Σύμφωνα με την έρευνα, αρκετά πιθανή θεωρεί την αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 12% των ερωτηθέντων και πολύ πιθανή το 1%. 
Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ ήταν τον Ιανουάριο 15% του συνόλου (από 14% τον Δεκέμβριο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 10% (από 12% τον τελευταίο μήνα του 2018). Επιπλέον, από το 64% των ερωτηθέντων που ανέφερε ότι τα βγάζει πέρα μετά βίας, το 11% (από 13% τον Δεκέμβριο) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του. Ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες παρέμεινε τον Ιανουάριο στις -68,4 μονάδες.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η διαφημιστική δαπάνη στο διαδίκτυο ξεπερνά τα παραδοσιακά μέσα

Για πρώτη φορά, το ποσό που δαπανάται στη διαδικτυακή διαφήμιση στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει φέτος εκείνο των παραδοσιακών μέσων και η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία eMarketer.
Η διαφημιστική δαπάνη στα ψηφιακά μέσα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 129 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση 19%) έναντι 109 δισεκατομμυρίων για τα παραδοσιακά μέσα (μείωση 4%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας. Η eMarketer υπολογίζει επίσης ότι μέχρι το 2021 τα ποσά που δαπανώνται για τη διαφήμιση στο διαδίκτυο θα αυξηθούν κατά 58%, έναντι μείωσης 4% για τα παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαφημιστικές πινακίδες).
Σύμφωνα πάντα με την eMarketer, το 2021 η δαπάνη για τη διαδικτυακή διαφήμιση θα συνιστά σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης.
Μια άλλη ισχυρή τάση είναι η άνοδος της Amazon στον διαφημιστικό τομέα, όπου ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου άρχισε να επενδύει σχετικά πρόσφατα. Φέτος υπολογίζεται ότι συγκεντρώσει το 8,8% της διαφημιστικής δαπάνης στα ψηφιακά μέσα στις ΗΠΑ, από 1,5% το 2016. Η Μόνικα Πιερτ, η διευθύντρια προβλέψεων της eMarketer εξήγησε ότι για τους διαφημιζόμενους η Amazon πλεονεκτεί επειδή διαθέτει λεπτομερή δεδομένα για τις αγοραστικές συνήθειες των χρηστών της πλατφόρμας της. Και κατ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να τους προτείνει να διαφημιστούν "στα ράφια όπου κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές".

"ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ" ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ το σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων στο γήπεδο της Κυπαρισσίας με τους 2 πρώτους αγώνες να κρίνονται στα πέναλντι.
Ο πρώτος αγώνας έγινε το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας και το ΓΕΛ Φιλιατρών το οποίο έληξε 0-0 αλλά τελικά στα πέναλντι υπερίσχυσε η ομάδα των Φιλιατρών που έλαβε την πρόκριση για τον επόμενο αγώνα καθώς αναμένεται να αγωνιστεί με το Γενικό του Δωρίου, σε ένα αγώνα όπου υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για τις 2 ομάδες, παρουσία φιλάθλων από τα σχολεία.
Ο δεύτερος καθοριστικός αγώνας έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ανάμεσα στις ομάδες του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και το Γενικού Δωρίου όπου οι εντυπώσεις ήταν ισοβαρείς με ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με ένα δοκάρι στο 10ο λεπτό αλλά και των φιλοξενουμένων που απείλησαν την εστία του ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα όμως στην λήξη του αγώνα το κοντέρ να γράφει 0-0. 
Ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι για τέρμα στο 39 και προς την λήξη του αγώνα 68ο λεπτό της αναμέτρησης.
Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πέναλντι όπου υπερίσχυσε μετά από αρκετά τέρματα του ΓΕΛ Δωρίου, αδικώντας τους γηπεδούχους που αγωνίστηκαν με δυνατό ρυθμό σε ένα αγώνα που πλαισιώθηκε από γεμάτες κερκίδες από φιλάθλους των 2 σχολικών μονάδων αλλά κυρίως με την υποστήριξη των καθηγητών τους. 
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι 2 σχολικές ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των 3 αδικοχαμένων νεαρών παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο από τροχαίο πέρσι τον Οκτώβριο.
ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Αντωνόπουλος Γιώργος, Γεωργιόπουλος Παν., Γιαννακόπουλος Άγγελος, Γκότσης Ορφ., Διακουμής Δημ., Διακουμόπουλος Α., Δούφας Κώσ., Ηλιόπουλος Ν., Καριότι Ε., Κατρίτσης Αντ., Λέκα Αντριάνο.

Στην ομάδα του ΕΠΑΛ με αλλαγές από τον προπονητή ήταν οι Μανώλης Κ., Παλικέστι Κ., Ράμα Κ., Τσάπο Σ., Τσιμπλής Κ. 
Η ΣΧΟΛΙΚΉ ομάδα του  ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ευχαρίστησε θερμά το αθλητικό Σωματείο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ για την παραχώρηση των αποδυτηρίων καθώς και τους κ. Χρήστο Δημόπουλο και τον κ. Βασίλη Ανδριανόπουλο καθώς και το χορηγό μέρους τους εξοπλισμού Super Market Aφοι Γιαννίκου στη Κυπαρισσία. 
ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ: Κουμπαρούλης Φ., Γκιόζι Η., Πάγια Μ., Πάγια Ν., Γαρδίκας Δ., Γαρδίκας Ι., Ντέντα Τ., Στόικα Π., Κογκοάσα Α., Κοσμάς Μ., Τασιόπουλος Θ. 

ΜΟΝO Ο..ΜΟΡΕΑΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

ΜΟΝΟ ο..Μορέας φαίνεται ότι θα σώσει αν όλα πάνε καλά τους οδικούς άξονες στην Νοτιοδυτική Μεσσηνία. Ένα Νομό που δεν έχει μέτωπο στην παραλιακή δυτική ζώνη καθώς το Ριζόμυλος -Πύλος και το Καλονερό-Τσακώνα όλο εξαγγέλλονται οι δημοπρατούνται αλλά τελικά δεν αρχίζουν ποτέ οι μπουλντόζες! 
 Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο «Μορέας» έχοντας ολοκληρωμένο φάκελος για το επίμαχο έργο που αφορά Τριφυλία-Οιχαλία ήδη έχει αναπτύξει τις υποστηρικτικές μελέτες για τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα, καθώς στο σχέδιο προβλέπεται να έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν αποτυπωθεί σε παρόμοια έργα όπως είναι η περίπτωση του Παραδείσια - Τσακώνα και Λεύκτρο - Σπάρτη. Ο δρόμος εκτός από διόδια που είναι στο μέτωπο της σύμβασης παραχώρησης θα είναι τετράιχνος δρόμος με διαχωριστική νησίδα, αλλά δεν θα διαθέτειλωρίδα έκτακτης ανάγκης λόγω του μήκους του άξονα. Να δούμε πάντως πότε θα ξεκινήσει επιτέλους...ΓΙΑΝ. ΜΠ,

"ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα είδαμε από το Νίκο Γόντικα, και τα όσα ανέφερε και ο Δημήτρης Οικονομάκος. Ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο της Καλαμάτας, παρουσίασε 38 υποψηφίους και ζήτησε στήριξη από τους πολίτες, προχωρώντας σε μια δριμεία κριτική στους «αυτόκλητους σωτήρες» – όπως χαρακτήρισε τους νέους υποψηφίους δημάρχους. 
ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε μέσω γραπτής δήλωσης, ο Βασίλης Τζαμουράνης. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζαμουράνης αναφέρει: “Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες Μετά από 35 και πλέον χρόνια συνεχούς και πιστεύω δημιουργικής υπηρεσίας μου στο δήμο Καλαμάτας, ο κύκλος της υπαλληλικής μου διαδρομής φτάνει στο τέλος του. Σε όλη αυτή τη μακρά περίοδο είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά από θέσεις ευθύνης ως Μηχανικός στην αρχή , ως Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου αργότερα και ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής το τελευταίο διάστημα, με όλους τους δημάρχους των τελευταίων 35 ετών από τον Στ. Μπένο, τον Π. Κουμάντο, τον αείμνηστο Χρ. Μαλαπάνη, τον Γ. Κουτσούλη και τον σημερινό δήμαρχο Π. Νίκα..."

30.000 ΧΡΩΣΤΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ “How’s Life”. Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του επιπέδου ευημερίας της χώρας μας στο μέλλον, συγκριτικά με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία (35η), ενώ στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, και χώρες όπως, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 5η, 6η και 12η θέση από το τέλος, με τις Σκανδιναβικές χώρες στις τέσσερις πρώτες θέσεις, και πρωταθλήτρια τη Σουηδία.
  Ουραγοί στις χώρες του ΟΟΣΑ στο οικονομικό κεφάλαιο
 Η Ελλάδα έχει μια καλύτερη σχετικά θέση στο φυσικό κεφάλαιο (23η) αλλά και τη χειρότερη σχετικά θέση στο οικονομικό κεφάλαιο (τελευταία), λόγω της υπερχρέωσης της χώρας στο εξωτερικό και της κατάρρευσης των επενδύσεων και της τραπεζικής χρηματοδότησης τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεται στην 4η και την 5η θέση από το τέλος στο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο αντιστοίχως, αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και της χαμηλής ποιότητας των επαγγελματικών και γνωστικών δεξιοτήτων του πληθυσμού αντιστοίχως.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών, για το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας, που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.
Οπως αναφέρουν  τραπεζικές πηγές, υπάρχει συμφωνία σε όλα τα σημεία και αυτό σημαίνει ότι αύριο κιόλας μπορεί να συνταχθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε την χρονική διάρκεια ενός έτους για το νέο πλαίσιο προστασίας όπως επίσης ότι περίπου 155 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις για τον νόμο Κατσέλη θα εξεταστούν από τη νέα πλατφόρμα με τα παλιά κριτήρια για το εάν πληρούν τις προϋποθέσεις προστασίας.
Κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζουν ωστόσο, ότι η τελική απόφαση γι’ αυτές τις εκκρεμείς αιτήσεις θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν δε, ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για το νέο πλαίσιο θα είναι τα ίδια με αυτά το νόμου Κατσέλη. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι τα όρια δεν θα «πλαφονάρουν» στις 36.000 ευρώ, όπως ανέφεραν οι έως τώρα πληροφορίες, αλλά στις 40.800 ευρώ.
Κυβερνητικές πηγές: Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο
Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.
Προσθέτουν ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Η κυριαρχία του Διαδικτύου στην ελληνική κοινωνία

Η χρήση του Διαδικτύουείναι σχεδόν καθολική στιςνεαρές ηλικίες, πλέον, όμως τα ποσοστά διείσδυσης έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της τελευταίας σχετικής έρευνας της Focus Bari που αφορά το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 65-74 ετών, το ποσοστό διείσδυσης έχει φθάσει πλέον στο 54% όταν τον Μάρτιο του 2017 ήταν στο 39%.
Γενικότερα, τα ποσοστά διείσδυσης κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ηλικίας 13-74 ετών, η χρήση του Διαδικτύου είναι στο 88%, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικότερα στην Αθήνα η χρήση του Διαδικτύου είναι σχεδόν καθολική, καθώς η διείσδυση ξεπερνά το 92%.
Όσον αφορά τον καθημερινό χρόνο που απορροφά από την καθημερινότητα το Διαδίκτυο, οι Έλληνες αφιερώνουν στο Internet περίπου 3,5 ώρες την ημέρα. Στις μικρότερες ηλικίες μάλιστα (18-34 ετών) ο μέσος όρος χρήσης του Internet ξεπερνά τις 4 ώρες ημερησίως, ενώ στις μεγάλες ηλικίες (65-74 ετών) πέφτει στις 2,2 ώρες.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλή δεδομένου ότι το 57% των Ελλήνων δηλώνει ότι αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία,  το 27% αφιερώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω από μία ώρα ημερησίως, το 51% έως μία ώρα. Όπως είναι αναμενόμενο, στις μικρότερες ηλικίες και συγκεκριμένα στο ηλικιακό κοινό 18-24 ετών συναντάμε τη μεγαλύτερη ενασχόληση με τα social media, αφού ποσοστό 63% απαντά ότι ασχολείται με αυτά για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.
Ενισχυμένο παρουσιάζεται και το ποσοστό των χρηστών που κάνουν online αγορές.Συγκεκριμένα, το 58% έχουν κάνει τουλάχιστον μία αγορά online το τελευταίο εξάμηνο. Τα ποσοστά των Ελλήνων που αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου εκτοξεύονται στις νεαρότερες ηλικίες: το 73% των χρηστών, ηλικίας 24 έως 34 ετών, δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία αγορά από ένα e-shop τους τελευταίους έξι μήνες. Πάντως, σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες (το 56%) ηλικίας 45 ετών και άνω απαντά ότι δεν έχει κάνει καμία αγορά μέσω Internet το τελευταίο εξάμηνο.
Απόλυτα ταυτισμένοι με το «έξυπνο» κινητό τους είναι οι Έλληνες χρήστες, καθώς το 81% έχει μια συσκευή smartphone, με το 77% να συνδέεται μέσω αυτού στο Διαδίκτυο. Σχεδόν ένας στους δύο χρήστες στην Ελλάδα συνδέεται από το κινητό του τουλάχιστον για μία ώρα την ημέρα. Την ίδια στιγμή τρεις στους τέσσερις απαντούν ότι χρησιμοποιούν τακτικά εφαρμογές στο smartphone τους με δημοφιλέστερες αυτές της επικοινωνίας (Viber, Messenger, Skype).
Αυξανόμενος, στο μεταξύ, βαίνει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν συνδρομητική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, 1,331 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν συνδρομητική τηλεόραση, ενώ στην Αττική το ποσοστό των συνδρομητών είναι ήδη 40%.
Εξαιρετικά υψηλή παρουσιάζεται η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και στις μικρότερες ηλικίες, καθώς το 77% των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ξεκινώντας από τη μικρή ηλικία των 5-6 ετών, περισσότερα από τρία στα πέντε παιδιά (το 62%) είναι χρήστες του Internet, με την αναλογία να αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες.


Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο δημοφιλείς συσκευές μέσω των οποίων συνδέονται τα παιδιά είναι το smartphone (36% και το tablet (32%), ενώ ακολουθούν το laptop και ο σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τέλος, το 18% των παιδιών, ηλικίας 6 έως 12 ετών, έχει στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, αν και σημειώνεται οριακή πτώση στην κατοχή κινητού στην παιδική ηλικία σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΑΕΡΑ, ΠΑΤΕΡΑ....Καλή εβδομάδα φίλοι αναγνώστες. Να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες. Μέσα στον κουρνιαχτό των αποκριών όπου οι υποψήφιοι δεν αφήνουν αποκριάτικο χορό για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προσημειώνουμε την αδιαφορία πολλών πολιτών που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για πολιτικούς γυρολόγους..
@Σε μεγάλο τραπέζι μάλιστα σε ένα τέτοιο αποκριάτικο χορό έγκριτοι πολίτες διατύπωναν απορίες πως είναι δυνατόν "να περιφέρονται σε τραπέζια πολιτικά άδεια πουκάμισα ενίοτε χωρίς να έχουν καν παράγει έργο 5 χρόνια...και το χειρότερο να θέλουν να ηγηθούν χωρίς όμως προγραμματικό λόγο, έργα που υλοποίησαν". 
@ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ: Πάντως η φράση για "πολιτικά σκύβαλα" επιστήθιου φίλου αναγνώστη που ανήκει στον γαλάζιο χώρο μας έχει προβληματίσει. Μάλλον θα επιβεβαιώσει ότι στις εκλογές όπως έχουμε γράφει θα δούμε πολλά "ανέκδοτα", πολλές δηλώσεις στήριξης που θα μετατοπιστούν από την μια παράταξη στην άλλη, θα δούμε ένα ορυμαγδό για να συγχύσουν τους πολίτες.
@Το καλύτερο ανέκδοτο όμως βρίσκεται στην...κεντροαριστερά. Δημιούργησαν θέμα χωρίς να υπάρχει. Αναστάτωσαν τον κόσμο με υποτιθέμενα δημοσιεύματα που διέψευσαν κομματικοί φορείς και συντονιστές, αλλά ίσως η ουσία βρίσκεται αλλού. Κάποιος δάκτυλος ανακατεύει το σύμπαν για να ακούγεται ως πολιτικός αποδέκτης ότι κάτι κάνει αλλά στην ουσία το μόνο που καταφέρνει είναι να υπάρχει η υστεροφημία του. Μετά όπου κάτσει η μπίλια...
@TΡΙΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Συνεδριάζει την Τετάρτη για 3η φορά εντός του 2019 το οικείο Δημοτικό συμβούλιο. Από τα θέματα που ξεχωρίζουν είναι: η Ενημέρωση για την νέα Πρόσκληση ΕΣΠΑ του αρμόδιου φορέα για τους βιολογικούς καθαρισμούς, η Τροποποίηση Π/σμου έτους 2019 Δήμου Τριφυλίας, η  Έγκριση 1 ης Τροποποίησης(Επικαιροποίηση με χρηματικά διαθέσιμα 31-12-2018) προυπολογισμού της κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου.@Επίσης θα συζητηθούν Διαγραφές τελών Δήμου Τριφυλίας, η Έγκριση δαπάνης μηνιαίου τέλους συντήρησης τηλεφωνικού κέντρου Δημαρχείου στην Κυπαρισσία, η  Έγκριση της με αριθ.3/2019 ΑΔΣ του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας με θέμα: Α’ Τροποποίηση Προυπολογισμού οικ. έτους 2019 καθώς και η Έγκριση: Διοργάνωσης-Δαπάνης για την φιλοξενία επιστημονικής διημερίδας με θέμα:¨Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού¨ στα Φιλιατρά την 15-16/03-2019.
@ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΤΣΑΚΩΝΑ-ΚΑΛΟΝΕΡΟ: Δεν έχουν τέλος οι υποσχέσεις για το παραμύθι του Καλονερό-Τσακώνα που θα δημοπρατηθεί μετά το καλοκαίρι σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό στο β εξάμηνο του έτους. Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι θα δημοπρατήσουν άλλη μια φορά το Πύλος-Ριζόμυλος βεβαίως, βεβαίως. Το οποίο ακόμα και τον Μάρτιο να δημοπρατηθεί τα έργα θα ξεκινήσουν τέλος του 2020!
@Με άλλα λόγια 4 χρόνια παίζουν με τις λέξεις, τις υποσχέσεις, τα παχιά λόγια αλλά δεν υπάρχει κόσμος να τους πιστέψει. Ακόμα περισσότεροι δεν υπάρχουν ψηφοφόροι που παρασύρουν μαζί με τις υπουργικές δηλώσεις και υποψήφιους δημάρχους. Μετά λέμε για προεκλογικό αχταρμά. Στο γάμο του Καραγκιόζη και ότι γίνει...
@ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ; Ένας Έλληνας και δύο Βούλγαροι, οι οποίοι προσπάθησαν το βράδυ της Παρασκευής να αφαιρέσουν το πετρέλαιο από φορτηγό, που ήταν σταθμευμένο το τέρμα της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά. Οι 3 δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο ο οποίος και ενημέρωσε το Α.Τ. Τριφυλίας. Όταν έφτασε το περιπολικό στο σημείο εντόπισε το δοχείο με το πετρέλαιο πλησίον του φορτηγού, με τους τρεις δράστες να έχουν εξαφανιστεί.
@Απίστευτα πάντως τα περιστατικά με τις κλοπές. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ακούμε για αφαίρεση καυσίμου από φορτηγό αλλά το θράσος μάλλον δεν έχει όρια. Όπως συνέβη και στο άλλο περιστατικό που οι θαμώνες διασκέδαζαν σε κέντρο και οι μασκαράδες πήγαν να ξαφρίσουν σπίτι...
@ΠΑΛΜΟΣ 90,5: Το καλύτερο λαικό και ενημερωτικό ραδιόφωνο της Μεσσηνίας. Το Πρωινό Δρομολόγιο ξεκινά κάθε πρωί 8-9 μόνο στο Παλμό, αλλά οι εκπομπές του με μεταδόσεις από τα γήπεδα του Νομού και τα τραγούδια του είναι βάλσαμο στην ψυχή μας.
@Δικαιολογημένα λοιπόν συνειδητά οι ακροατές επιλέγουν το καλύτερο διαδραστικό μέσον. Εξάλλου το ραδιόφωνο δεν κουράζει τα μάτια, δεν λερώνει τα χέρια και δεν έχει...παράσιτα. Η φωνή της Μεσσηνίας πάντως ακούγεται στην Αυστραλία από ελληνόφωνο δίκτυο σταθμών, Αμερική κι αλλού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΜΕ σημαντικές πολιτικές αναφορές για έξοδο από την κρίση αλλά κυρίως την απαλλαγή από το πολιτικό εκτροχιασμό της Κυβέρνησης, κύλησε η εκδήλωση της πίτας με κορυφαίους ομιλητές της Τοπικής Οργάνωσης Τριφυλίας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε στην Κυπαρισσία, όπου βγήκαν πολιτικά μηνύματα.
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ενώ την έκοψε ο Πρόεδρος της Τ.Ο. κ.Γιώργος Φωτεινός ο οποίος καλωσόρισε τα πολιτικά στελέχη στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο 'Κανελλάκης'. 
Η κομματική εκδήλωση είχε έντονο κομματικό προεκλογικό χαρακτήρα, καθώς χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων τόσο ο εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, η Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας,αλλά από τους αιρετούς ο νυν Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ν.Δ. Παναγιώτης Νίκας, ενώ εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας χαιρετισμό απεύθυνε υπενθυμίζοντας τους κοινούς αγώνες ιδίως από τη Κυβέρνηση Σαμαρά ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. 
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΛΛΙΑ
Παράλληλα συγκινητική ήταν η τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε από την Τ.Ο. Τριφυλίας προς τον πρώτο και πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια που έκανε το μέλος της οργάνωσης Στέλιος Διαμαντόπουλος. Μάλιστα στο χαιρετισμό του ο κ. Κόλλιας έκανε αναφορά στους αγώνες του πολιτικού φορέα αλλά και την πορεία του στην Τριφυλία όταν έδωσε την πρώτη συνέντευξη στον υπογράφοντα στα Φιλιατρά με έντονες τότε τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ των 3 πόλεων καθώς μόλις είχε ισχύσει ο Καλλικράτης.
Η ΓΚΑΦΑ...ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ!
Αναφορά στα πεπραγμένα της οργάνωσης έκανε από το βήμα ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Τριφυλίας Γιώργος Φωτεινός κάνοντας όμως σαφείς αιχμές προς την Κυβέρνηση για την απαξίωση που οδήγησε την Τριφυλία φέρνοντας ως παράδειγμα την γκάφα...του κ. Τσίπρα ότι θα κατασκευαστεί το φράγμα στα Φιλιατρά, την απομόνωση με την αφαίρεση υπηρεσιών και αστυνομικού τμήματος, καταλήγοντας μάλιστα ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κοίταξε καν την περιοχή εστιάζοντας πάντως και στον άξονα Καλονερό-Τσακώνα που δεν έγινε ακόμα αλλά και τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος, με μόνη διέξοδο να αποτελεί πλέον η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως μοναδική λύση για τον τόπο.
ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΙΚΙΛΙΑ 
Ο κεντρικός ομιλητής Βασίλης Κικίλιας ανέλυσε την φιλοσοφία της Ν.Δ. εφόσον έρθει στην Κυβέρνηση με νέο αίμα και όραμα για το μέλλον κάνοντας μάλιστα προσωπικές αναφορές στην πολιτική του διαδρομή όταν ήταν 7,5 μήνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις συλλήψεις τότε 3 τρομοκρατών. Υπογράμμισε ότι "το προσφυγικό και μεταναστευτικό που αποτελεί πληγή στα Φιλιατρά δεν άνοιξε μύτη το 2014 κρατώντας την περιοχή ώστε να μην απομακρυνθεί παρά το κλίμα που επικρατούσε" ενώ έκανε αναφορές στις επαφές του τότε με τον κ. Νίκα για την περιοχή. 
Για τους πολιτικούς αντιπάλους εξήγησε ότι "η Ν.Δ. έχει ξεκάθαρο λόγο" ενώ για τη Τριφυλία εξήγησε ότι "έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που μπορούν να αξιοποιήσουν κονδύλια από την Ευρωπαική ένωση μέσω της περιφέρειας" αναζητώντας στην "επόμενη πολιτική στροφή να βρούμε τους επιστήμονες και νέους, που μπορούν να εξηγήσουν την παραγωγή του τόπου με αποτέλεσμα να βγει έξω από την γυάλα η περιοχή επιδεικνύοντας εξωστρέφεια" ενώ εκτίμησε ότι "η ασφάλεια είναι μείζον θέμα και η Ν.Δ. θα δώσει άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά μας αξίζουν να ζουν μια καλύτερη ζωή" ζητώντας καθαρή εντολή στήριξης στην Ν.Δ. όποτε κι αν γίνουν εκλογές ακόμα κι αν εκδηλωθούν εντός του Μαίου.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων εκτός από στελέχη υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την Ν.Δ. όπως ο Λευτέρης Βαρουξής από την γειτονική Ηλεία, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τριφυλίας που προέρχονται από τον γαλάζιο χώρο όπως η κα Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο νυν Δήμαρχος κ. Κατσίβελας, ο κ.Στάθης Ανδρινόπουλος, ο κ. Γ. Λεβεντάκης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και κόσμος, ενώ στο τέλος της λιτής εκδήλωσης ανακοινώθηκε ο τυχερός με το φλουρί της πίτας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ