Pages

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


 Κύριε Δήμαρχε,

    Ενώ βρισκόμαστε σ’ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, και θα έπρεπε για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των εργαζόμενων να έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα,δυστυχώς, με ευθύνη κυρίως της Κυβέρνησης, η κατάσταση σε πολλά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς είναι οριακή, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν στις κτιριακές υποδομές.

   Με το υπάρχον προσωπικό, κυρίως καθαριστών/στριών, η καθαριότητα είναι πλημμελής και κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί για παράδειγμα μια καθαρίστρια να καλύπτει δύο νηπιαγωγεία των Γαργαλιάνων κι αυτό της Μαραθόπολης. Ή σε άλλα Σχολεία να μην υπάρχει καθαρίστρια στο πρωινό ωράριο, και να πηγαίνει όταν σχολάνε τα παιδιά για να καλύψει το ωράριο του ολοήμερου ή το αντίθετο (π.χ 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας, 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων κ.α).

   Όμως, κ. Δήμαρχε, προβλήματα υπάρχουν και στις κτιριακές υποδομές που δεν διασφαλίζουν ένα υγιεινό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά.

       Ενδεικτικά σας αναφέρω:

  1. Δημοτικό Σχολειό Κοπανακίου: Οι τουαλέτες είναι σε κακή κατάσταση. Δεν έχουν συνδεθεί με το βιολογικό καθαρισμό και βουλώνουν. Χρειάζεται αντικατάσταση της στέγης και βάψιμο του κτιρίου.
  2. 1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας: Χρειάζεται να τσιμεντοστρωθεί ο προαύλιος χώρος, γιατί λασπώνει και δεν μπορούν να βγουν έξω τα παιδιά κατά τα διαλείμματα.
  3. 3ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας: Η τσουλήθρα έχει καταστεί επικίνδυνη. Πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί. Να αντικατασταθεί ένα μπεκ που είναι χαλασμένο και λιμνάζουν νερά.
  4. 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Κυπαρισσίας: Η περίφραξη του προάυλειου χώρου είναι έτοιμη να γκρεμιστεί γιατί έχουν αναρριχηθεί φυτά από παρακείμενα οικόπεδα. Χρειάζονται, επίσης παρεμβάσεις σε πόρτες-παράθυρα και βάψιμο.
  5. 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων: Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη συστέγαση του Νηπιαγωγείου στο ίδιο κτίριο με το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Οι σοβάδες έχουν ρωγμές , έχει υγρασίες, προβλήματα συγχρωτισμού κατά τα διαλείμματα με τα παιδιά του Δημοτικού. Έχει κατατεθεί πρόταση από τη Δ/τρια του Νηπιαγωγείου για κατασκευή νέου, ανεξάρτητου, σε παρακείμενο δημοτικό οικόπεδο.
  6. Παιδικός Σταθμός Κυπαρισσίας: Τα όργανα της παιδικής χαράς είναι επικίνδυνα-ακατάλληλα. Χρήζουν αντικατάστασης. Το κτίριο χρειάζεται συντήρηση. Υπάρχουν ηλεκτρολογικά προβλήματα, υγρασίες απο την ταράτσα του κτιρίου,σκουριασμένα κάγκελα, επισκευή πλακόστρωσης γύρω από το κτίριο.

Υπάρχει χρηματοδότηση 50.000 ευρώ απο το ΕΣΠΑ για λειτουργία βρεφικού τμήματος (από 18 μηνών) που δεν έχει αξιοποιηθεί

  1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας: Τα προβλήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας ( υδρορροές, υγρασίες στον ηλεκτρολογικό πίνακα, αντικατάσταση θυρών και μπασκετών κ.ά.) σας τα γνωστοποίησε πρόσφατα και το Δ.Σ του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων.
  2. ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Κυπαρισσίας: Σοβαρά κτιριακά προβλήματα που ανέδειξαν και οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους.

         

           Κύριε Δήμαρχε,

  

   Με τα παραπάνω, που περιληπτικά σας εξέθεσα, γίνεται φανερό ότι η κατάσταση στη Δημόσια Παιδεία από το Παιδικό Σταθμό μέχρι το Γυμνάσιο-Λύκειο είναι άκρως ανησυχητική. Είναι απαξιωτικό και προσβλητικό για τους φορολογούμενους γονείς να μην έχουν ένα όμορφο, υγιεινό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους, το μέλλον του τόπου μας.

  Χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα, να τα ιεραρχήσετε και να δώσετε άμεσες λύσεις όσα αφορούν τις δικές σας αρμοδιότητες. Να συνταχθούν οι αναγκαίες μελέτες και να αναζητήσετε τη χρηματοδότηση από όποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο.Να υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στην κρατική ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ). Να ζητήσετε έκτακτη επιχορήγηση από την Κυβέρνηση και να κάνετε με πλήρες ωράριο όλες τις καθαρίστριες που προσλήφθηκαν το Σεπτέμβρη. Να τα εντάξετε στο ύπο κατάρτιση νεό τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμό του Δήμου.

   Επιπλεόν, λόγω της έκτακτης κατάστασης, ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε καθαριότητα και σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι όροι υγιεινής. Με ευθύνη της Κυβέρνησης, να γίνονται περιοδικές εξετάσεις, με εφαρμογή των τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

  Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού. Πρόσληψη του ανακαίου μόνιμου παιδαγωγικού προσωπικού. Να προσληφθούν παιδίατροι και γιατροί εργασίας για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου