Pages

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ

 


 @ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ -ΑΓΑΠΗΤΟΙ συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Τριφύλιοι, ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ έλεγε ότι “κανένας δεν θα ανέβει στον σβέρκο σου, αν δεν σκύψεις εσύ πρώτα να ανέβει επάνω σου”. Κάπως έτσι αισθάνονται οι Τριφύλιοι από τα 14 χρόνια διακυβέρνησης του Καλλικράτη, χωρίς να επιτυγχάνεται η ομογενοποίηση του Δήμου, η κοινωνική σταθερότητα, φτάνοντας στο σημείο να οξυνθούν οι τοπικιστικές αντιθέσεις.

@Η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού στο κυνήγι της καρέκλας και του αξιώματος που προέρχεται από ένα ξεπερασμένο παλαιοκομματικό σύστημα είναι πλέον αποτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης. Ο αποσυντονισμός υπηρεσιών αντί για την αποκεντρωμένη διαχείριση, η αδιαφορία προς τις τοπικές κοινότητες και τα χωριά μας που παρακαλούν για ένα γκρέιντερ, η απουσία συνοχής, η αδιαφορία για διαδημοτικές συνεργασίες, η απουσία διεκδίκησης με σθεναρό τρόπο μεγάλων έργων όπως το Καλονερό-Τσακώνα, ο σιδηρόδρομος, η ενδοδημοτική οδοποιία, αποτελούν ένα μέρος της κατάστασης.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

@Οι πολίτες το φθινόπωρο του 2023 δεν θα κρίνουν μόνο τους δημοτικούς συμβούλους. Θα κρίνουν την συμπολίτευση, την αντιπολίτευση, τις παρατάξεις. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι διαχειρίστηκαν πολιτική εξουσία τόσα χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να έρθουν στο λαό της Τριφυλίας με ένα νέο αφήγημα, που καταλήγει ως παραμύθι για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και να τους θυμηθούν μετά από 4 χρόνια. 5 χρόνια είναι πολλά μαζί με τα 4 της πρώτης θητείας του Καλλικράτη που απέδειξε περίτρανα ότι τα μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν να ενσωματώσουν μια συλλογική διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων.


@Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΚΑΙ ΣΕΛΦΙ…

Τυχαίνει από μικρός να είχα το προνόμιο να παρακολουθώ όλες, σχεδόν, τις συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων. Από την εποχή του αείμνηστου Πάνου Τσάκου στη Κυπαρισσία που είχε καημό να δει μια άλλη πλατεία όταν την κατασκεύασε το 1978- η πόλη είναι ακόμα στην δεκαετία του 70 θαρρείς- μαζί με την διαμάχη νοτίων και βορείων για τον Βιολογικό που δεν υλοποιήθηκε ποτέ με φυσική ροή των πραγμάτων. Στα Φιλιατρά βίωσα την εποχή του αείμνηστου Σπέντζα που ήθελε να αποκτήσουν οντότητα τα Φιλιατρά αλλά ποτέ δεν προχώρησε το σχέδιο πόλης, αλλά και την εποχή Καλοφωλιά και μετά στους Γαργαλιάνους, θέτοντας από τότε το έργο του βιολογικού καθαρισμού που τώρα θέλει να ετοιμάσει την επόμενη 4ετία ο Δήμος.

Ο Δήμος όμως για τους φερέλπιδες επίδοξους ή τους επί σειρά ετών αιρετούς, με την απλή αναλογική ανοίγει μια νέα προοπτική. Αλλά, προφανώς, όλοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο Δήμος δεν είναι καπρίτσιο, ούτε τρόπαιο για την κατάκτηση της εξουσίας. Δεν είναι ο Δήμος σέλφι στα κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι αναμασημένα λόγια. Αποτελεί σοβαρή υπόθεση που αν δεν την διαχειριστούν σωστά θα ενταθεί η κοινωνική απομόνωση, η πληθυσμιακή κατάρρευση, οπότε θα χαθούν οι ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ  ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ…

@Οφείλουμε να είμαστε πάνω από όλα ενεργοί πολίτες. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Επιστρατευόμαστε μαζί με την ομάδα μου ως ενεργοί Τριφύλιοι για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλουμε αξιώματα, ούτε καρέκλες, δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη τετραετία. Θέλουμε το μέλλον που μας ανήκει. Εξάλλου όπως έλεγε ο Αριστοτέλης “Το χειρότερο πράγμα στην πολιτική είναι να σε κυβερνούν κατώτεροι σου”. Άραγε το θέλουμε αυτό; Καλή εβδομάδα και ελπίζω ότι το μήνυμα ελήφθη.

Φυσικά δεν θέτω υποψηφιότητα για δήμαρχος, ούτε για αξίωμα, το μόνο αξίωμα που επιζητούμε είναι αυτό του Ενεργού Πολίτη. Σας καλώ να το κάνουμε πράξη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: O Ιωάννης Μποζίκας ζει και εργάζεται στη Τριφυλία ως δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Μέλος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφος και Συντονιστής Ένωσης Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας. Γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες, έχει πτυχίο Δημοσιογραφίας από το Mediteranean College, πτυχίου τεχνικής εκπαίδευσης στην Πληροφορική και κλάδο Οικονομίας-Διοίκησης, έχει τιμηθεί από εκπομπή της ΕΡΤ ως νεαρότερος δημοσιογράφος στη χώρα, από την Ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων, τον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας και το Ομογενειακό πρακτορείο Ειδήσεων και είναι συντονιστής της Ένωσης Ανεξάρτητων Φοιτητών Τριφυλίας.

Από την έντυπη μηναία εφημερίδα "ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου