Pages

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ασκήσεις …κοπτοραπτικής στην μελέτη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος ερήμην της Μεσσηνίας


 Αναζητούνται λύσεις, προκειμένου να μειωθεί το κατασκευαστικό κόστος του οδικού άξονα. Άγνοια στη Μεσσηνία για τις μεθοδεύσεις επί των μελετών.

Μπορεί οι πρόδρομες εργασίες της κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη να ξεκινήσαν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ωστόσο, οι οριστικές μελέτες του έργου ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως σημειώνουν όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν την πορεία ολοκλήρωσης τους, δεδομένου ότι επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, αυτή την περίοδο οριστικοποιούνται, με την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν ανακύψει το προηγούμενο διάστημα.

Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο, είναι κοινό μυστικό σε όλους ότι ένα από τα κυρίαρχα, που απασχολούν και τον ανάδοχο και το υπουργείο Υποδομών, είναι το κόστος του έργου, το οποίο μαζί με τις απαλλοτριώσεις αγγίζει αστρονομικά ποσά.

Άγνοια στη Μεσσηνία

Επί των εξελίξεων του κρίσιμου ζητήματος των οριστικών μελετών υπάρχει άγνοια στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι κανείς δεν έχει ενημερώσει τους αιρετούς του Νομού, με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει, ούτε το εύρος των αλλαγών, ούτε αν η προσπάθεια μείωσης του κόστους έχει επιπτώσεις στα χαρακτηριστικά του οδικού άξονα.

Τελευταία επίσημη αναφορά στο ζήτημα του οδικού άξονα, από τοπικό παράγοντα, ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, ο οποίος δήλωσε στα τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί 100%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου