Στο ψυγείο...οδεύει ο Καποδίστριας 2! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Στο ψυγείο...οδεύει ο Καποδίστριας 2!


Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτει και ο Καποδίστριας 2.Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση την οποία ευαγγελίζονταν ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πάει .... «περίπατο».
Σύμφωνα με τον 'Κόσμο του Επενδυτή' τα Κυβερνητικά σχέδια για την δραστική μείωση των Δήμων και των Νομαρχιών αναβάλλονται για το .... απώτερο μέλλον.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚτΕ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις με βάση τις οποίες οι το θέμα "μεταρρύθμιση" παγώνει. Ως βασική αιτία για την σχετική εξέλιξη θα παρουσιαστεί η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου λόγω της διεθνούς κρίσης, να ανταπεξέλθει στην εξασφάλιση του αναγκαίου κονδυλίου για την οικονομική στήριξη του προγράμματος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προκειμένου να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για την αναβολή κάθε συζήτησης που αφορά συνενώσεις σε δήμους και νομαρχίες.Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θα δημιουργήσουν ντόμινο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και αρκετούς μήνες καθώς απομένει δια στόματος του Προκόπη Παυλόπουλου τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ είχε δεσμευτεί ότι το σχέδιο προχωρά και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα είχε καταθέσει σε κείμενο την βασική δομή των σκέψεων της Κυβέρνησης.Η δέσμευση αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή να αναβληθεί το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη, καθώς η μεταρρύθμιση θα αποτελούσε το βασικό θέμα συζήτησης. Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είχε παραλείψει και στην συνάντηση να τους τονίσει ότι δεν θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση αν δεν έχει την συναίνεση των Δημάρχων, ενώ το οικονομικό πρόγραμμα που θα στήριζε τον δεύτερο Καποδίστρια είχε υπογραμμίσει ότι αυτό αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση.
Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία, την απροθυμία των κομμάτων να μπουν στον διάλογο και στις αποστομωτικές απαντήσεις των ΤΕΔΚ «καλό το σχέδιο των συνενώσεων αλλά όχι για τον νομό μας», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται ότι είχε πολλές επιλογές.Σε παρασκηνιακό επίπεδο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη διεμήνυσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ίδιος προσωπικά δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση για τον Καποδίστρια 2 από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει βάρος σε άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας

1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

Χαίρομαι αγαπητέ Γιάννη που έβαλες και εσύ την είδηση που διάβασαν περίπου 3.000 αναγνώστες ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο Φιλιατρά News.

Πάντως καλό θα ήταν να γράφεις και πηγές των ειδήσεων που δημοσιεύεις.

Pages