“Αέναη Κυπαρισσία (2007)”: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΜΠΑΤΖΗ) - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

“Αέναη Κυπαρισσία (2007)”: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΜΠΑΤΖΗ)

   


Ανεξάντλητες ήταν οι δράσεις/παρεμβάσεις και τα έργα του αείμνηστου Παναγιώτη Η. Γιαννόπουλου, ενός ανθρώπου ταυτισμένου όσο λίγοι με την ιστορία και τη λαογραφία της «Αέναης Κυπαρισσίας μας». 

   Μέσα από το KyparissialiveKyparissianews.com θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως σε άγνωστες έως σήμερα πτυχές της έντονης και πλούσιας συνεισφοράς ενός τρανού παραδείγματος διαχρονικού ενεργού πολίτη, συνιδρυτή και στυλοβάτη στους περισσότερους και σημαντικότερους συλλόγους της πόλης μας. 

   Σήμερα παρουσιάζουμε με την άδεια του ιστορικού Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» το ντοκυμαντέρ, παραγωγή του Συλλόγου του 2007, με τίτλο «ΑΕΝΑΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ». 

   Ο Παναγιώτης Η. Γιαννόπουλος συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του σεναρίου του ντοκυμαντέρ, στην υλοποίηση των γυρισμάτων στο πεδίο, με τις συνεντεύξεις των «πρωταγωνιστών» και τις υπόλοιπες λήψεις. Είναι επίσης αλήθεια ότι συγχρηματοδότησε με το γιό του Ηλία Γιαννόπουλο, δικηγόρο Αθηνών, Πρόεδρο τότε του Συλλόγου «Η Αρκαδιά» και τη Ρούλα Θεοδωροπούλου Τσατσάκου, Γενική Γραμματέα τότε και νυν Πρόεδρο του Συλλόγου, τόσο το συνολικό κόστος του ντοκυμαντέρ όσο και τις δυο εμβληματικά «ενωτικές» όλων των Κυπαρισσίων εκδηλώσεις προβολής του, στις 20 Ιανουαρίου 2007 στην Αίγλη του Ζαππείου, στην Αθήνα και στις 25 Μαϊου 2007 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος», στην Κυπαρισσία. 

   Μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που σηματοδότησε μια πρωτόγνωρη περίοδο άνοιξης για τον πολιτισμό της Κυπαρισσίας, ήταν πέραν του Ηλία Γιαννόπουλου και της Ρούλας Θεοδωροπούλου Τσατσάκου, οι Γιώργος Κορμάς, Ευγενία Μπόζου, Ηλίας Παρασκευόπουλος, Νίκος Παπανικολάου και Παναγιώτης Λούτος. 

   Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρία του Κωνσταντίνου Πιλάβιου γιού του γνωστού «Παραμυθά» των παιδικών μας χρόνων, Νίκου Πιλάβιου, Μovie Τellerενώ τη σκηνοθεσία του ντοκυμαντέρ έκανε ο σκηνοθέτης Ζαφείρης Χαϊτίδης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2006 και τον Ιανουάριο του 2007 στην Κυπαρισσία, όπου το συνεργείο κινηματογραφιστών φιλοξενήθηκε στην οικία Σωζήτας Δήμου Γκουντούνα στο Ροντάκι και τον Ιανουάριο του 2007 στην Αθήνα. 

   Απολαύστε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της μακραίωνης νύμφης του Ιονίου. Ο λόγος στους «πρωταγωνιστές»: 

Watch “Αέναη Κυπαρισσία (2007)” on Vimeo: https://vimeo.com/5045208?ref=em-share

Αέναη Κυπαρισσία (2007) from MovieTeller on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages