ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΕΣ ΟΙ Κοινότητες στην Τριφυλία Δημοτικές Εκλογές '23; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΕΣ ΟΙ Κοινότητες στην Τριφυλία Δημοτικές Εκλογές '23;



@Πλησιάζοντας στις τοπικές εκλογές, και έχοντας αρχίσει οι αναγγελίες υποψήφιων δημάρχων, οι μνήμες θεριεύουν... Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης, νομοσχέδια, εκλογικά συστήματα ... Από το κακό στο χειρότερο! Μετά τις εκλογές: «Ο δικός μας, ο δικός τους, ο γνωστός, πόσες ψήφους πήραμε...» Η Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά, οι Γαργαλιάνοι. 
@Ποιος θα βγάλει δήμαρχο; Εμείς οι κάτοικοι των μικρών κοινοτήτων αποσβολωμένοι με τα ακούσματα αυτά, δεν φτάνει που δεν αντιδρούμε, συμμετέχουμε κιόλας στο παιχνίδι τους. Μήπως πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε; Μήπως πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στη διαμάχη αυτή μεταξύ των τριών πόλεων του Δήμου μας, εμάς μας έχουν ξεχάσει; Λειτουργούν λες και δεν υπάρχουμε... Λες και ο Δήμος Τριφυλίας δεν απαρτίζεται και από πενήντα χωριά! Τι είναι μια χώρα χωρίς την ενδοχώρα της; Τι είναι ένας Δήμος χωρίς την ενδοχώρα του; Με το πέρασμα των χρόνων, μέσα από τους Δήμους, οι κοινότητες ερημοποιήθηκαν με ευθύνη πρώτα της Πολιτείας, και εν συνεχεία των Δήμων. 
@ Πώς ένας Δήμος θα πετύχει, όταν δεν μπορεί να λύσει τα μικρά προβλήματα των χωριών; Άλλωστε τα μεγάλα προβλήματα των χωριών...είναι μικρά για τους μεγάλους Δήμους! Εμείς που ζούμε στα μικρά χωριά, που όμως έχουν μεγάλη ιστορία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από εμάς εξαρτάται εάν το χωριό μας θα συνεχίσει να υπάρχει. Ας κάνουμε κάτι! Ας παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και όχι το δικό τους! Ας τους δείξουμε την ύπαρξή μας, αυτό μπορεί να βοηθήσει και εκείνους και τελικά τον Δήμο μας! Πρόταση: Να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό που θα εκφράζει και θα αναδεικνύει τα κοινά προβλήματα των κοινοτήτων, και φυσικά να προτείνει και τη λύση τους. Προφανώς δεν θα κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά θα αποκτήσουμε φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, που τώρα με τη θέλησή τους δεν υπάρχει. Επίσης, αφού ο νομοθέτης θέλει να ενταχθούμε κάτω από έναν συνδυασμό ας ενταχθούμε κάτω από τον δικό μας συνδυασμό. Αρκετά τους διευκολύναμε! Ήρθε η ώρα να τους δυσκολέψουμε! 
 @ΥΓ1: Μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε ότι η κίνηση αυτή συντελεί στη διάσπαση της ενότητας του δήμου μας, γιατί εσείς μας το διδάξατε επίμονα... 
ΥΓ2: Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρομαι αναλυτικά στα κοινά προβλήματα των κοινοτήτων. 
ΥΓ3: Ήδη οι κουβέντες έχουν ξεκινήσει, ας πούμε όλοι τη γνώμη μας, ας συνεργαστούμε για το καλό των χωριών μας και κατά συνέπεια του Δήμου μας! 
Κανελλόπουλος Περικλής Πρόεδρος Κοινότητας Κεφαλόβρυσης (Ρίπεσι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages