Στους δρόμους κατεβαίνουν τρακτέρ και αγρότες! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στους δρόμους κατεβαίνουν τρακτέρ και αγρότες!

Ο αγροτικός μαρασμός βγάζει στους δρόμους τους αγρότες της Πελοποννήσου όπως αποφάσισαν χθες το βράδυ οι εκπρόσωποί τους στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ξυλοκέρα. Το πρώτο ραντεβού δόθηκε για τις 19 του μήνα στον κόμβο της Φιλοθέης με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ ενώ δεν προσδιορίστηκε η ώρα της κινητοποίησης όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος.
Για πρώτη φορά η συμμετοχή των αγροτών ήταν μεγάλη ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από την Αργολίδα την Μεσσηνία την Αχαία την Ζάκυνθο και την Λακωνία.
Στην τοποθέτησή του ο κ Γιαννόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«
Η κατάσταση που ζούμε είναι εκρηκτική, τα προβλήματα μας χρόνο με το χρόνο γίνονται περισσότερα, όλο και περισσότεροι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Η πλειοψηφία είμαστε καταχρεωμένη στις τράπεζες. Είναι μεγάλη η πτώση των τιμών του παραγωγού και αντίστροφα μεγάλη η αύξηση στις τιμές των εφοδίων, λιπασμάτων, ζωοτροφών κ.α.
Οι βιομήχανοι και οι έμποροι μας εκμεταλλεύονται αφήνοντάς μας απλήρωτους για την παραγωγή μας, δίνοντας χαμηλές τιμές. Οι επιδοτήσεις συνεχώς μειώνονται ενώ σχεδιάζονται και νέες περικοπές σε βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών, ενώ παράλληλα ο έλεγχος υγείας της ΕΕ, που είναι η υλοποίηση της νέας ΚΑΠ και ξεκινάει από φέτος θα βγάλει εκτός διαδικασίας το μεγαλύτερο αριθμό των φτωχομεσαίων αγροτών. Φέτος οι επιδοτήσεις δίνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και σε δόσεις. Αποσύνδεσαν την παραγωγή από την επιδότηση με αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ενώ γίνονται αθρόες εισαγωγές σε προϊόντα που παράγουμε στη γή μας.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα

Πηγή: 'Πρώτη'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages