Πρωτότυπο εγχείρημα στην Αποβάθρα που πάει για ρεκόρ Γκίνες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτότυπο εγχείρημα στην Αποβάθρα που πάει για ρεκόρ Γκίνες

Η μεγαλύτερη μακαρονάδα και το μεγαλύτερο ριζότο θαλασσινών στην Ελλάδα ετοιμάζεται από το διάσημο σεφ Γιάννη Γκελντή στην Κυπαρισσία σε ειδική εκδήλωση στις 11 Σεπτμεβρίου. Η πρωτότυπη δημιουργία που διεξέγεται για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται από το δήμο και την ψαροταβέρνα «Ρεμέτζο», που λειτουργεί στην αποβάθρα της πόλης. Για τον λόγο αυτό ο γνωστός σεφ συνατήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Σαμπαζιώτη, σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο. Στόχος είναι, να προβληθεί η μεσογειακή διατροφή μαζί με την περιοχή μας και αν τα καταφέρουμε του χρόνου να καταχωρηθεί και στο βιβλίο Γκίνες.
Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό ρεκόρ ο κ. Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι: «Στις 11 του μηνός στις 8 το βράδυ θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στην Κυπαρισσία, με σκοπό την προβολή της μεσογειακής θαλασσινής κουζίνας και της μεσογειακής διατροφής. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί από το δήμο σε συνεργασία με το κατάστημα «Ρεμέτζο» του Δαμιανού Ροϊλού και την όλη επιμέλεια θα έχει ο γνωστός σεφ Γιάννης Γκελντής. Θα γίνει με την παρουσία 3 κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών, ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ και ΑΛΤΕΡ, αλλά και την παρουσία αρκετών προσωπικοτήτων και συλλόγων της περιοχής. Το κύριο αντικείμενο θα είναι να κατασκευαστεί η μεγαλύτερη μακαρονάδα θαλασσινών και το μεγαλύτερο ριζότο θαλασσινών που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Είναι μια εκδήλωση που έχει μια ιδιαιτερότητα σημαντική, καθώς αναφέρεται στη μεσογειακή κουζίνα και κυρίως στη θαλασσινή και προβάλλει την περιοχή και τον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages