Λαμπρή και ανοιχτή για το λαό η Παντριφυλιακή γιορτή του Αγ. Χαραλάμπους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Λαμπρή και ανοιχτή για το λαό η Παντριφυλιακή γιορτή του Αγ. Χαραλάμπους

ΑΝΟΙΧΤΗ γιορτή για το κοινό και επισκέτες υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών μιλώντας παράλληλα και για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την πόλη, αφήνοντας όμως αιχμές και κατά του πρώην Δημάρχου σε ότι αφορά το θέμα για το σημείο αναφοράς που δημιούργησε ο Δήμος όπως ορίζει το σχέδιο 'Καλλικράτης'.
Σχετικά με την Παντριφυλιακή γιορτή που καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα απο το 1833 τόνισε ότι "η γιορτή έχει 2 διαστάσεις με την πρώτη να είναι η θρυσκευτική συνδέοντας όλη την περιοχή της Τριφυλίας σε κοινό εορτασμό αποκτώντας λαμπρότητα με επισκέπτες που έρχονται για τον θαυματουργό Αγιο Χαράλαμπο απο όλη την Ελλάδα αλλά και την προσέλευση των Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Ξάνθης, Θήρας- Αμοργού και Παροναξίας". Το δεύτερο σκέλος είπε ότι "είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της γιορτής χωρίς να υπάρχει χρόνος για εμπλουτισμό της με εκδηλώσεις κάτι που υποσχόμαστε όμως να διεξάγουμε του χρόνου με 3μερο εορτασμό στα πλαίσια ευπρεπισμού και φωταγώγησης της πόλης". Εξήγησε ότι η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και προσκεκλημένους καθώς δεν θα διεξαχθεί το καθιερωμένο γεύμα στο Φουρναράκειο προσθέτοντας ότι "σηματοδοτούμε πρώτον ανοικτή γιορτή για όλους, το δεύτερο να προσαρμοστούμε στην οικονομική δυσπραγία που βιώνει η χώρα και το τρίτο ότι τα Δημοτικά καταστήματα θα παραμεινουν κύτταρα του Δήμου ως κέντρο εορτασμού το πρώην Δημαρχείο ομορφύνοντας τη γιορτή".
ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ
Απαντώντας γιατί ο Δήμος διενεργεί το Πανηγύρι σε σύγκριση με άλλη πόλη συμπλήρωσε ότι "διεξάγεται γα πρακτικούς και εορταστικούς λόγους καθώς απο τα παλιά χρόνια οι προσκυνητές περιμένοντας ώρες για την εικόνα μπορούσαν να δούν τη πόλη και το παραδοσιακό της πανηγύρι, αλλά και ότι το πανηγύρι αποτελεί μια πρόκληση στο κόσμο να μπει στα καταστήματα καθώς στο χώρο διεξαγωγής συμμετέχουν και τα τοπικά μαγαζιά" επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις απο τον εμπορικό κόσμο και ότι οι Φιλιατρινοί τηρούν τα ήθη και έθιμα του τόπου με λαική συμμετοχή στις εκδηλώσεις.
Η Βιβή Παντελάκη στάθηκε στο τελετουργικό κομμάτι της γιορτής καθώς η επαφές με Μητρόπολη και Δήμο ήταν άψογες απο την επιτροπή που ηγείται προσθέτοντας ότι θα έρθουν οι Φιλαρμονικές των Φιλοπροόδων, Κυπαρισσίας και Μεσσήνης και άγημα απο την 120 ΠΕΑ.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης κ. Χαρ. Παγάνης υπογράμμισε ότι απο το 2003 έχει διευρυνθεί η παρουσία του Πανηγυριού αποτελώντας κίνητρο απο τους όμορούς Δήμους να έρθουν επισκέπτες καλύπτοντας περισσότερες απο 300 θέσεις, ενώ εξήγησε ότι δόθηκαν 180 άδειες και τα συνολικά έσοδα για το Δήμο θα ξεπεράσουν τα 20.000 ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Τάσος Πούλος συνεχάρη τις 2 επιτροπές για την άψογη διοργάνωση του πανηγυριού θεωρώντας ότι έγινε μεγάλο έργο υπο αντιξοες συνθήκες σε περιορισμένο χρόνο, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Γιάννης Καλκαβούρας κατέληξε λέγοντας ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια που κατεβλήθη τηρώντας την νομιμότητα όπως εκφράστηκε και στην συνεδρίαση του οικείου Δ.Σ. Τριφυλίας. Ηδη η εμποροπανήγυρη ξεκίνησε απο το βράδυ της Δευτέρας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages