Αλλάζουν οι συσχετισμοί στις δημοσκοπήσεις... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αλλάζουν οι συσχετισμοί στις δημοσκοπήσεις...

Ελαφρύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Ακολουθεί το Κ.Κ.Ε. με 9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.
Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά στις προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages