Μεγάλος Αδελφός για το μαύρο χρήμα και 20 δις έκαναν φτερά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μεγάλος Αδελφός για το μαύρο χρήμα και 20 δις έκαναν φτερά

Υπό παρακολούθηση τίθενται οι φορολογούμενοι Online και 24ωρη παρακολούθηση όλων των συναλλαγών σε τράπεζες, χρηματιστήριο, κτηματολόγιο και εφορίες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των κινήσεων που έχει δρομολογήσει για να «τσιμπήσει» αδήλωτα εισοδήματα και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Όπως γράφει σήμερα η Real News, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Μεγάλος Αδελφός», την οποία βάζει μπροστά το οικονομικό επιτελείο, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που ετοιμάζει την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με την Αρχή για το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος, ώστε να καταγράφει αναλυτικά όλες τις αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων. Το 1/3 απο τη συνολική μείωση καταθέσεων κατά 60 δισ. που υπέστησαν οι ελληνικές τράπεζες πέρασε τα ελληνικά σύνορα.
Τις τράπεζες της Κύπρου, της Αγγλίας και της Γερμανίας προτίμησαν οι ‘Ελληνες τα τελευταία 2 χρόνια, για να μεταφέρουν τα λεφτά τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, μάλιστα, η Κύπρος έρχεται πρώτη στους… δημοφιλείς προορισμούς καθώς εκεί έχει καταλήξει το 40% των κεφαλαίων (περίπου 7,5 δισ.) που έφυγαν στο εξωτερικό. Το δημοσίευμα αναφέρει ωστόσο πως η τάση φυγής προς την Κύπρο σταμάτησε το 2011 και ειδικά φέτος δεν θεωρείται τόσο ασφαλής επενδυτική επιλογή.
Πάνω απο 6,5 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν στη Βρετανία αλλά σύμφωνα με τραπεζίτες σημαντικά ποσά απο τα χρήματα αυτά δεν βρίσκονται πλέον σε τράπεζες αλλά επενδύθηκαν κυρίως σε αγορές ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages