ΣΤΟ ναδίρ η γυναικεία επιχειρηματικότητα.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΣΤΟ ναδίρ η γυναικεία επιχειρηματικότητα..

Την περίοδο 2010-2011 μόνο το 3,7% του πληθυσμού ήταν γυναίκες επιχειρηματίες
Στην ανάγκη αύξησης του ποσοστού της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τον καθοριστικό ρόλο της πληροφορικής σε αυτή, συμφώνησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της πρώτης ανοιχτής συζήτησης του ευρωπαϊκού έργου «ladybizIT: Women Entrepreneurship on the verge of ICT» που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Γυναίκες και Τεχνολογία (ΕCWT).
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής αναφερόμενος στην ανάγκη αύξησης του ποσοστού της γυναικείας επιχειρηματικότητας για την οικονομική ανάπτυξη καθώς και στις δράσεις που υλοποιεί η HePIS σε αυτή την κατεύθυνση, ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γυναίκες και Τεχνολογία».
H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα. Μαρία Στρατηγάκη κάνοντας λόγο για τα χαμηλά ποσοστά των γυναικών επιχειρηματιών, όπου σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΙΟΒΕ για την περίοδο 2010-2011 στην Ελλάδα, μόνο το 3,7% του πληθυσμού 18-64 ετών ήταν γυναίκες επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages