Πράσινο φως για το άρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πράσινο φως για το άρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

Εντός των επόμενων ημερών θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Θα εξασφαλιστεί δηλαδή η χρηματοδότηση για τη συνέχιση αυτής της σημαντικής διοργάνωσης τουλάχιστον μέχρι το 2015. Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ στη συνέχεια συζήτησε τις εξελίξεις με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού, Βίκυ Μαραγκοπούλου.
Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα εξασφαλιστεί θα είναι περίπου 1.500.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει και ο Δήμος Καλαμάτας.
Είναι μια εξέλιξη που ανακουφίζει το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος έχει επενδύσει στο Φεστιβάλ Χορού για τη διεθνή διαφήμιση της περιοχής. Λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της ανυπαρξίας χρημάτων στο υπουργείο Πολιτισμού, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος υποβάθμισης της διοργάνωσης, ο οποίος φαίνεται ότι αποσοβείται, για τα προσεχή χρόνια τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages