«Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τους αστυνομικούς» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τους αστυνομικούς»

Η Αστυνομία δε διαπραγματεύεται το ρόλο της, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του σήμερα στο «Θάρρος» ο Μεσσήνιος γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος, απαντώντας σε ερώτημα για την τάση να συστήνονται τον τελευταίο καιρό ομάδες περιφρούρησης και περιπολίας από ιδιώτες, φορείς, ακόμα και Δήμους, κυρίως στην ύπαιθρο.
Ο κ. Γεωργόπουλος υπογραμμίζει ότι η Αστυνομία επιζητεί τη συνεργασία με την κοινωνία, αλλά κανείς δε νομιμοποιείται να υποκαθιστά τις Αστυνομικές Αρχές.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη Μεσσηνία, αναφέρει ότι το 2011 παρατηρήθηκε μείωση στις κλοπές και τις διαρρήξεις, αλλά καταγράφηκε αύξηση στα ποσοστά των ληστειών, όπου και έχουν εστιασθεί οι προσπάθειες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρώτο δίμηνο του 2012 η μείωση στις ληστείες, σε σχέση με πέρυσι, να βρίσκεται στο 62%.
Σε ό,τι αφορά τη μορφή του εγκλήματος, σχολιάζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ποσοτική αλλά, κυρίως, ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας.
-Τα φαινόμενα παραβατικότητας έχουν ενταθεί και στην περιοχή της Μεσσηνίας, όχι τόσο στις αστικές περιοχές όσο στην περιφέρεια, σε μοναχικούς και ηλικιωμένους. Είναι, δε, επιτακτική η ανάγκη αύξησης της αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές.
Με δεδομένες τις σοβαρές ελλείψεις σε οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, τι μέτρα μπορούν να ληφθούν για την προστασία των πολιτών;
Η Μεσσηνία και οι πολίτες της δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι δέσμευση όλων των αστυνομικών που υπηρετούν στον τόπο αυτό και δική μου προσωπικά. Η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ και παράγει καθημερινά ένα σημαντικό έργο στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, σε όποια μορφή κι αν αυτή εμφανίζεται. Στη Μεσσηνία, για το έτος 2011, είχαμε την εξιχνίαση 208 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και 14 υποθέσεων ληστείας, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Παρατηρήθηκε μείωση στις κλοπές και τις διαρρήξεις, αλλά καταγράφηκε αύξηση στα ποσοστά των ληστειών, όπου είχαμε και έχουμε εστιάσει τις προσπάθειες και τις δράσεις μας.
Αποτέλεσμα αυτών είναι, για το πρώτο δίμηνο του παρόντος έτους, το ποσοστό στις εξιχνιάσεις των ληστειών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι σχεδόν 73%, ενώ έχουμε αυξήσει το ποσοστό των εξιχνιάσεων στις κλοπές κατά 10% σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2011, γεγονός που εκφράζεται αριθμητικά σε εξιχνίαση 116 περιπτώσεων κλοπών και διαρρήξεων παραπάνω για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages