Αναμένεται μείωση 50% της κατανάλωσης στο πετρέλαιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αναμένεται μείωση 50% της κατανάλωσης στο πετρέλαιο

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν από τον Οκτώβριο τα νοικοκυριά που θα θελήσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, αν τελικά προωθηθεί από την κυβέρνηση η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.
Σύμφωνα με πρατηριούχους της Καλαμάτας, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίξει τότε το 1,20-1,25 ευρώ το λίτρο και τα ποσά που θα χρειάζεται μια μέση οικογένεια για να ζεσταθεί τους κρύους μήνες του χειμώνα θα είναι απαγορευτικά.
Η κυβέρνηση, αποβλέποντας στον περιορισμό της λαθρεμπορίας καυσίμων και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ειδικού φόρου. Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, θα υλοποιηθεί κανονικά από τη νέα περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

«Θα είναι καταστροφικό»
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων στη Μεσσηνία, Γιώργος Καπερώνης, τόνισε πως, αν εφαρμοσθεί η εξίσωση, η μείωση στην πώληση πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 50% φέτος.
Η κατανάλωση, όπως είπε, ήδη έχει μειωθεί σημαντικά από πέρυσι και ο κόσμος κατευθύνεται σε άλλες μορφές, όπως το ξύλο και το πυρηνόξυλο: «Αν σκεφτούμε ότι μια οικογένεια για 1.000 λίτρα πετρέλαιο θα χρειάζεται ένα πολύ σημαντικό ποσό, πώς θα αντέξει; Είναι τραγωδία για τα ελληνικά νοικοκυριά αυτό που πάνε να εφαρμόσουν. Ούτε και το λαθρεμπόριο θα χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο. Και θα υποφέρουν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και το λαθρεμπόριο δε θα καταστείλουν. Είναι μεγάλο το κόστος για τον Έλληνα πολίτη. Καμία κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει το θέμα του λαθρεμπορίου. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για την καταπολέμησή του και έχουμε κάνει προτάσεις και εμείς και εταιρείες πετρελαιοειδών. Μπορεί να υπάρχει έλεγχος με σύστημα εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης του πετρελαίου. Βλέπω τον κόσμο πολύ απογοητευμένο και όλοι αναζητούν άλλα μέσα θέρμανσης. Εμείς διαμαρτυρόμαστε έντονα πολύ καιρό τώρα, αλλά δεν ακουγόμαστε καθόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages