ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ήταν η ατμόσφαιρα για την τελετή απονομής των βεβαιώσεων το Σάββατο στα Φιλιατρά από το σεμινάριο κατάρτισης νέων Αγροτών που εκπονήθηκε με άριστα αποτελέσματα από το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Φιλιατρών με αρκετές επισημάνσεις. Στην τελετή λήξης του σεμιναρίου έδωσαν το παρών εκτός από τον Γενικό Διευθυντή κατάρτισης του ΕΛ.ΓΟ κ. Παπαβασιλείου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο προϊστάμενος της γεωργικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας κ. Γώγος. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σεμινάριο είχε διάρκεια 150 ώρες με αντικείμενο την  κατάρτιση των νέων αγροτών επάνω στην καλλιέργεια των κηπευτικών τόσο σε θερμοκήπιο όσο και στην ύπαιθρο, για την θρέψη την άρδευση τις ασθένειες την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών αλλά και νέες τεχνολογίες στο διαδίκτυο με δια βίου επιμόρφωση.
Ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα κ. Γιώργος Τσουμάνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι "η τελετή αποφοίτησης ήταν πλήρες για 15 αγρότες από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους ενώ η βεβαίωση που έλαβαν αποτελεί το διαβατήριο για την δεύτερη δόση της επιδότησης τους από το υπουργείο, ενώ βελτίωσαν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο των κηπευτικών από την θρέψη και λίπανση ως την διαδικασία παραγωγής βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους στο χώρο αυτό"  . 
Για το σεμινάριο αυτό ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα κ. Παναγιώτης Παπαβασιλείου πρόσθεσε ότι η παρουσία του "στην τελετή λήξης σηματοδοτεί μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιηθούν οι δυο δομές της Τριφυλίας Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στο οποίο είναι το πρώτο πρόγραμμα που πραγματοποιείται" εκτιμώντας ότι "η Τριφυλία αποτελεί δυναμική περιοχή με πολύ καλή ομάδα αγροτών και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να στηρίξουμε τις προσπάθειες των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages