Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί από τη φετινή ακαρπία ελαιοδένδρων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί από τη φετινή ακαρπία ελαιοδένδρων

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση με θέμα: «Αποζημίωση Ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία των ελαιοδέντρων», του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου, συζητήθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.
Στις παρεμβάσεις κατά τη συζήτηση ο Μεσσήνιος βουλευτής ανέφερε για το σημαντικό αυτό πρόβλημα που ταλανίζει φέτος τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας: «Την περίοδο της ανθοφορίας και καρπόδεσης των ελαιοδένδρων γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης υπήρξαν συνθήκες καιρικές τέτοιες, οι οποίες δημιούργησαν ουσιαστικά μεγάλη καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή. Σε πολλές περιοχές και των έξι αυτών νομών η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 60% και σε μερικές δημοτικές ενότητες φθάνει ακόμα και το 90%.
Αυτό το επίπεδο της παραγωγής, όπως καταλαβαίνετε, έχει τραγικές συνέπειες για τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι χρόνια τώρα πλήττονται από τις χαμηλές τιμές, αλλά και από τη λαίλαπα των μνημονίων και τα δώρα της Κυβέρνησης προς τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που αφήνουν ξεκρέμαστη την ύπαιθρο, όπως συνέβη με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι αγρότες, λοιπόν και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, καθώς δεν διαθέτουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την καλλιέργειά τους και βλέπουν συγχρόνως την παραγωγή τους κατεστραμμένη και ανύπαρκτη. Κύριε υπουργέ, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και τα θέματα που παρουσιάστηκαν για μία ακόμα χρονιά στη δακοκτονία, που και αυτά έχουν συνέπειες στην ποιότητα και στην ποσότητα του ελαιολάδου που θα παραχθεί, βλέπουμε ότι τα προβλήματα γίνονται πάρα πολύ σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages