ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

ΤΗΝ ενεργοποίηση όλων των φορέων για το θέμα των εργατών γης εξαιτίας της ελαιοκομικής περιόδου αποσαφήνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και μέλος της ΕΣΕΕ κ. Παν. Παναγιωτόπουλος εκφράζοντας συγκεκριμένες θέσεις για το ζήτημα.
Αρχικά δήλωσε ότι εν δυνάμει όλοι είμαστε παραγωγοί λαδιού πιστεύοντας ότι το Κράτος έχει κωλυσιεργήσει "φέρνοντας εποχιακούς εργάτες με την προυπόθεση ότι είτε η Περιφέρεια είτε ο Δήμος να ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να έρθουν μετκαλητοί εργάτες με νόμιμες διαδικασίες ώστε να ελεχθεί η ταυτότητά τους, να πιστοποιηθούν τα διαβατήριά τους και κυρίως να δώσουν λύση στο πρόβλημα". Εκτίμησε ότι "ο Δήμος Τριφυλίας δεν είναι αναρμόδιος για την παρούσα κατάσταση όπως τονίζει αλλά οφείλει με την Αστυνομία και την περιφέρεια να συγκροτήσει αποφασιστική στάση πάνω στο θέμα αυτό" καθώς κάθε δημοτικό διαμέρισμα γνωρίζει τις ανάγκες κάθε περιοχής σε εργάτες ώστε να ελέγχονται για την εθνικότητά τους, να εργάζονται και να μην οδηγούνται σε παραβατικές συμπεριφορές. Εκτίμησε ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς και είναι απαράδεκτο όπως συνέβη στα Φιλιατρά στο παρά πέντε να επιρρίπτει ο ένας την ευθύνη στον άλλον για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. 
Τέλος ζήτησε την συστράτευση όλων των φορέων χωρίς κροκοδείλια δάκρυα για ένα βαθύ κοινωνικό ζήτημα ώστε να τηρείται η νομιμότητα και κυρίως να επικρατεί η τάξη σε ότι αφορά την ελαιοσυγκομιδή καθώς κάθε χρόνο καταγράφονται τα ίδια προβλήματα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages