ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΙΝΑΚΟ ΛΑΔΙ ΕΞΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΙΝΑΚΟ ΛΑΔΙ ΕΞΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ...

Για τον Ελληνα γεωπόνο, Γιώργο Παρασκευόπουλο, το λάδι πρέπει κανείς να το δοκιμάζει σαν να είναι εκλεκτό κρασί. Μόνο έτσι θα καταλάβει τα αρώματα και τις γεύσεις τους. Για τον Ελληνα παραγωγό, οι ελιές και το λάδι είναι ένα προϊόν που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μαζικές εξαγωγές. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του China Post, οι διαφημιστές στην Ελλάδα “βλέπουν” το ελαιόλαδο ως ένα… δυναμικό προϊόν που ξεφεύγει από τα στενά όρια των συνόρων και μπορεί να γίνει σήμα κατατεθέν σε όλο τον κόσμο. Εδώ και δεκαετίες περίπου το 60% της ετήσιας παραγωγής λαδιού, εξάγεται στην Ιταλία.
Οπως σημειώνει η εταιρία συμβούλων McKinsey&Company, το 50% των προϊόντων που παράγουν οι ιταλικές επιχειρήσεις, προέρχεται από ελιές της χώρας μας. Συνολικά η Ελλάδα είναι παγκοσμίως, η τρίτη χώρα σε παραγωγή ελιών, ενώ το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται αυξητικές τάσεις στην εξαγωγή ελαιολάδου, κυρίως από τους ίδιους τους παραγωγούς που το εμφιαλώνουν και το ονοματίζουν μόνοι τους, πουλώντας το αυτόνομα. Θα πρέπει να υπολογιστεί πως σε μια καλή χρονιά, η Ελλάδα παράγει περίπου 300.000 τόνους ελαιολάδου, αν και φέτος οι εκτιμήσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών, είναι δυσμενείς καθώς θα υπάρχει μείωση (σε σχέση με πέρυσι) που θα αγγίξει το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages