Γιατί η κυβέρνηση πολεμά την ΤΕΡΝΑ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί η κυβέρνηση πολεμά την ΤΕΡΝΑ;

Γιατί η κυβέρνηση πολεμά την ΤΕΡΝΑ;Οι κ. Περιστέρης , Μπόμπολας η εταιρία Archirodon τα απορρίμματα και ο Τσιρώνης. Αυτοί είναι μεταξύ οι πρωταγωνιστές του “δράματος” με τίτλο “Η Ελλάδα και το χρυσό σκουπιδαριό της”. Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος με ιθύνων νου τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, “πάγωσε” τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την χρυσοφόρα μπίζνα των απορριμμάτων στην Ελλάδα. Πρόκειται για ηχηρά ονόματα της ελληνικής βιομηχανίας που πίστεψαν στην εντελώς παρθένα αγορά που αναπτύσσεται στην χώρα και σχετίζεται με τον ενεργειακό θησαυρό που κρύβουν τα σκουπίδια. Πλέον, αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους.
Ο σχεδιασμός των έργων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Σέρρες και Ηλεία θα επανεξεταστεί και δεν θα προχωρήσουν τα σχέδια εκείνα που είναι ασύμβατα με τις αρχές και τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου που χαρακτηρίστηκε από παράγοντες της αγοράς ως πραξικοπηματική. Άλλοι κάνουν λόγο για “εμφύλιο” πόλεμο κυβέρνησης – τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση πετά στα σκουπίδια εκατομμύρια ευρώ.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ η κυβέρνηση καταργεί τη δυνατότητα που έχουν δήμοι να εκχωρούν μέσω ΣΔΙΤ στις περιφέρειες τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αποτέλεσμα θα είναι να χαθούν μεγάλα ποσά από το πρόγραμμα ΣΠΑ, να ακυρωθούν εν εξελίξει διαγωνισμοί και να επιβληθούν πρόστιμα από την ΕΕ.Διαβάστε εδώ παλαιότερο άρθρο του mononews.gr με τίτλο Ο πόλεμος των σκουπιδιών. Παλαιοί και νέοι παίκτες 
Περιστέρης: Στον αέρα 160 εκατ. ευρώ
Ο μεγαλοκατασκευαστής Γιώργος Περιστέρης και τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Λεωφόρο Μεσογείων 85, βρίσκονται σε αναβρασμό. Η εξέλιξη έρχεται, την ώρα που επρόκειτο να πέσουν οι υπογραφές με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τα σκουπίδια της περιοχής. Ένα έργο 160 εκατ. ευρώ που ο όμιλος είχε υπολογίσει στο “χαρτοφυλάκιο” του.
Γεώργιος Περιστέρης, 58 ετών, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Γεώργιος Περιστέρης, 58 ετών, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Μετά και το “πράσινο φως” που άναψε, στις αρχές Νοεμβρίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της ΣΔΙΤ, ο επικεφαλής του ομίλου είχε πιστέψει ότι το έργο στην Πελοπόννησο που προβλέπει τη διαχείριση ελάχιστου ετήσιου όγκου απορριμμάτων της τάξης των 150.000 τόνων, θα πάρει άμεσα “σάρκα και οστά”. Τώρα τα σχέδια φαίνεται να ανατρέπονται με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού.
Πάντως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δηλώνει δημόσια πως στις 20 Δεκεμβρίου θα έχει υπογράψει τη σύμβαση με την ανάδοχο του έργου διαχείρισης, εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Την άποψή του δεν συμμερίζονται δήμαρχοι της Περιφέρειας, όπως π.χ. της Κορίνθου ή της Καλαμάτας. Μύλος!
Πονοκέφαλος για Σ.Κόκκαλη
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κατατεθεί για έλεγχο και η σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ απορριμμάτων στις Σέρρες (σ.σ. ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου), προϋπολογισμού 40 εκατ. Ευρώ. Το έργο κατακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στην κοινοπραξία εταιρειών Archirodon-Intrakat-Envitec και είναι δυναμικότητας 63 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων ετησίως.
Στην κοινοπραξία συμμετέχει και η η Ιντρακάτ του ομίλου Σ. Κόκκαλη.
O Σωκράτης και η Ελένη Κόκκαλη.
O Σωκράτης και η Ελένη Κόκκαλη.
Η ENVITEC είναι ελληνική εργοληπτική εταιρεία συμφερόντων Χρ. Δρακόπουλου. Η Archirodon την εξέλιξη της ελληνικής ιστορικής εταιρείας, που πλέον έχει διεθνοποιηθεί συγκεντρώνοντας ελληνικά και ξένα συμφέροντα, με έδρα της ARCHIRODON Group NV την Ολλανδία.
Ο Μπόμπολας “μαζεύει” και τα σκουπίδια της Σόφιας
ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ. Πρόκειται για εταιρείες του ομίλου Λ. Μπόμπολα, Α. Καλιτσάντζη. Δραστηριοποιείται ήδη στη λειτουργία της μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης στα Λιόσια. Διαθέτει τεχνογνωσία στο αντικείμενο, ενώ έχει συνεργασία με εταιρεία γερμανικής τεχνογνωσίας. Εχει αναλάβει έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ σε γερμανικές πόλεις ,στην Αγία Πετρούπολη και πρόσφατα στη Σόφια.
Λεωνίδας Μπόμπολας, επικεφαλής ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Λεωνίδας Μπόμπολας, επικεφαλής ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Η Ηλέκτωρ κατασκευάζει στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας το πρώτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων (ύψους 48 εκατ. ευρώ), µε συγχρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica (Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος) και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι προσδοκίες Ιωάννου
H οικογένεια Ιωάννου της J&P ABAΞ, από τις «μεγάλες δυνάμεις» του ελληνικού κατασκευαστικού (και ευρύτερα επιχειρηματικού) στερεώματος, έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών στην διαχείριση των απορριμμάτων. Θεωρεί ότι ο κλάδος αποτελεί «πεδίο δόξης λαμπρό», αλλά και μια από τις λίγες business που συνεχίζουν να έχουν ενδιαφέρον στη χώρα.
Χρήστος Ιωάννου,44 ετών, Πρόεδρος J&P AVAX
Χρήστος Ιωάννου,44 ετών, Πρόεδρος J&P AVAX
Η «νίκη» για την κοινοπραξία J&Ρ ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ήρθε από το «μέτωπο» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το 4ο έργο ΣΔΙΤ (συμβατικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 16 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ). Η πρώτη εταιρεία ανήκει στο κυπριακό δίδυμο των Σ. Παρασκευαΐδη και Δ. Ιωάννου, με μεγάλη ενασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα. Η δεύτερη εταιρεία, γνωστή από τα έργα και τη μεγάλη σύγκρουση της Κερατέας είναι συμφερόντων των ομίλων Λασκαρίδη και Λάτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages