ΑΝΟΔΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΑΝΟΔΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΑΠΟ επισκέπτες αλλά κυρίως διάθεση για διακοπές έστω ολιγοήμερες πλημμύρισε η Τριφυλία με την πληρότητα των καταλυμάτων να αγγίζει το 100% ενώ η κίνηση ήταν αυξημένη στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μεσσηνίας, με μεγάλο αρνητικό ωστόσο τα θανατηφόρα συμβάντα σε Πολυλύμνιο και Χώρα που βύθισαν στο πένθος όλη την Μεσσηνία.
Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Το στοίχημα επιτεύχθηκε στην Τριφυλία καθώς σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδόχων έφτασε στο 100% όπως διαπιστώνει ο κ. Μένης Βρετός από το ξενοδοχείο Ιόνιον. Ο ίδιος τονίζει ότι η κορύφωση της τουριστικής σεζόν για την περιοχή ήταν άριστη ενώ εξασφαλισμένη είναι η πληρότητα ως τις 22 Αυγούστου παρά το γεγονός ότι οι εποχές είναι δύσκολες, προσθέτοντας ότι ο κόσμος συρρίκνωσε τις ημέρες των διακοπών του ενώ περιόρισε την κατανάλωση στα καταστήματα εστίασης σημαντικά λόγω των χαμηλών εισοδημάτων. Επισήμανε ότι η Κυπαρισσία κινήθηκε σε επισκεψιμότητα κυρίως από Έλληνες αλλά και από την κεντρική ευρώπη, ενώ ο εγχώριος τουρισμός φέτος σημείωσε μεγάλη άνοδο ξεπερνώντας το 25% σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης παρά το γεγονός του ΦΠΑ και των αυξήσεων, οι ξενοδόχοι μείωσαν τις τιμές τους ενσωματώνοντας το ΦΠΑ κατανοώντας ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να αγοράσει ακριβά και αυτό πυο μας ενδιαφέρει είναι ο πελάτης να φεύγει ευχαριστημένος από τη πόλη μας μέσα από συλλογικές δράσεις από φορείς εστίασης και παροχής υπηρεσιών.
Ικανοποίηση υπήρξε επίσης από την κα Τατιάνα Βούρση από το ξενοδοχείο Κανελλάκης καθώς όπως εξήγησε ότι τιμές είναι καθηλωμένες με πλούσιες παροχές ώστε οι διακοπές να είναι οικονομικές κατά κύριο λόγο από οικογένειες και επισκέπτες. Από το Καλονερό ο κ. Μέλιος Καραχάλιος που διατηρεί εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια υποστήριξε ότι η αύξηση εγχώριου τουρισμού φέτος στη περιοχή ήταν 20% περίπου καθώς υπήρχαν ελκυστικά πακέτα διαμονής αλλά και διατροφής από τις μονάδες της περιοχής μας σε μια ανοδική τουριστική περιοχή.
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ικανοποιητική ήταν η κίνηση κυρίως σε καταστήματα εστίασης και σούπερ μάρκετ που είδαν αυξημένους τζίρους με ανάλογη κατανάλωση χωρίς όμως υπερβολές, ενώ φέτος ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκε η περιοχή της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει μεταμορφώσει τον διατηρητέο οικισμό. 
Ωστόσο αρκετά εμπορικά καταστήματα με σούπερ μάρκετ άνοιξαν τη παραμονή του Δεκαπενταύγουστου προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό λόγω μεγάλης κίνησης προσδίδοντας άλλη όψη στη πόλη, αλλά αρκετοί έμποροι εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Παρά το γεγονός πάντως ότι ο Εμπορικός σύλλογος μετά τις 20 Ιουλίου-20 Αυγούστου προαιρετικά ζητούσε από μέλη του να ανοίγουν απογεύματα καθημερινές για την εξυπηρέτηση του κοινού. Σε άλλες περιοχές πάντως όπως Καλονερό, Μάραθο που έχει εμπορικά καταστήματα είναι καθημερινά ανοιχτά για ένα μήνα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages