Άρωμα εκλογών την Άνοιξη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Άρωμα εκλογών την Άνοιξη

Η σκλήρυνση της στάσης των εταίρων, οι οποίοι πλην της Γαλλίας, στήριξαν την επιβολή νέων μέτρων, ψαλιδίζει τις ελπίδες για θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός Φεβρουαρίου. Σε μια τέτοια τροπή, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες είναι πλέον πιθανό το σενάριο ραγδαίων εξελίξεων. Η κυβέρνηση θα έχει πλέον το βαρύ φορτίο να περάσει με την ισχνύ πλειοψηφία 153 βουλευτών νέα επόδινα μέτρα σε μια κοινωνία η οποία έχει ήδη χρεωθεί επώδυνες οικονομικά αποφάσεις. Ένα τέτοιο σενάριο περιέχει τον κίνδυνο ένας αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα να κάνει τούτο πράξη. Μια παροόμοια εξέλιξη θα κόστιζε πολιτικά πολύ ακριβά καθότι θα διασπούσε κατουσίαν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον τραυμάτιζε ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Η μόνη λύση για τον πρωθυπουργό θα ήταν να ζητήσει την ψήφιση των μέτρων και από την αντιπολίτευση.
Ο πολιτικός αυτός ελιγμός θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της καθότι ή θα έπρεπε να ψηφίσει τα μέτρα ή να μην τα ψηφίσει κάτι που θα τον εξέθετε στη Ευρώπη Και ο λόγος έιναι ότι σε περίπτωση εκλογών και νίκης της Νέας Δημοκρατίτας θα έπρεπε προκειμένου η χώρα να μείνει στο ευρώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να υπογράψει τα μέτρα που πριν τις εκλογές αρνήθηκε να ψηφίσει.
Ένα πάντως έιναι σίγουρο ότι σε περίπτωση μη ψήφισης των μέτρων ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές. Και τούτο γιατί θα έχει κάθε λογο να ισχυριστεί στους εταίρους ότι εξάντλησε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ψηφιστούν τα νέα μέτρρα Τώρα όσον αφορά την προκήρυξη των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι οι εκλογές με λίστα πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθότι ο ίδιος θα έχει το δύσκολο έργο να επιλέξει μεταξύ των ήδη βουλευτών που δεν τους ελέγχει ως κοινοβουλευτική ομάδα και των ακραιφνών Μητσοτακικών κάτι που θα φέρει μεγάλες αντιδράσεις στο κόμμα του. Αντίθετα η λίστα βολεύει τον Πρωθυπουργό καθότι θα επιλέξει ένα κοινοβουλευτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι περισσότερο συναινετικό στις όποιες αποφάσεις του στο μέλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages