Από το χωράφι...στον τουρισμό η ελληνική παραγωγή! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Από το χωράφι...στον τουρισμό η ελληνική παραγωγή!

Αναμφισβήτητα, ο πλέον σημαντικός κλάδος στη χώρα μας στην παρούσα φάση είναι ο τουρισμός. Συνεισφέροντας άμεσα το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας το 2016, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, αγγίζοντας το 2027, σε μια δεκαετία από σήμερα, το 9,6% του ΑΕΠ, με βάση τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του World Travel & Tourism Council για το 2017.
Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, πέρα από την άμεση συνεισφορά, η έμμεση αγγίζει για το 2016 το 18,6% του ΑΕΠ. Η επιρροή αυτή σχετίζεται με τη χρήση προϊόντων και υπηρεσιών απαραίτητων για την εξυπηρέτηση του κλάδου, την κατανάλωση που προκαλείται από τους επισκέπτες, τις επενδύσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και τις δημόσιες δαπάνες. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, φαίνεται ότι, στη χώρα μας, η συνολική συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερη από την άμεση συνεισφορά.
Το μέγεθος αυτό είναι ενδεικτικό της συσχέτισης που έχει ο τουρισμός με την ώθηση της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης. Συνεπώς, η μεγιστοποίηση αυτού του πολλαπλασιαστή, επηρεάζοντας τόσο τις επενδύσεις, όσο και την αλυσίδα αξίας που συνδέεται με τον τουρισμό είναι ένα από τα στοιχήματα που οφείλουμε να ποντάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages