Κλέφτες και διαρρήκτες δεν… κάνουν διακοπές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Κλέφτες και διαρρήκτες δεν… κάνουν διακοπές

Η περίοδος των εορτών πέραν της διασκέδασης και του καλού κλίματος ενέχει και κινδύνους, μιας και κακοποιοί εκμεταλλευόμενοι την απουσία οικογενειών, εισβάλλουν σε κατοικίες προκειμένου να κλέψουν. Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία εφιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους και κυρίως ορθή χρήση των social media.
Αν σκοπεύεις να επιστρέψεις στο σπίτι σου και δεν αποζητάς μια… αναγκαστική ανακαίνιση λοιπόν, να σε τι πρέπει να πεις απαραιτήτως «όχι» αναφορικά με τη δράση σου στα social media. Παρανοϊκό; Αν διαβάζεις τους τίτλους των καθημερινών ειδήσεων («Του ‘‘σήκωσαν’’ το σπίτι ξέροντας από το Facebook ότι έλειπε»), σίγουρα όχι…
Όλοι γνωρίζουμε (ελπίζουμε) ότι τα smartphones μας μπορούν να εντοπίζουν τις GPS συντεταγμένες μας, το ίδιο κάνουν όμως και τα προγράμματα περιήγησης στο ίντερνετ, μιας και έτσι μπορεί η κοινωνική δικτύωση (εφαρμογές σαν το Twitter, το Instagram και το Facebook δηλαδή) να ξέρουν πού είμαστε όταν κάνουμε check-ins.
Άλλο ένα βουτυράκι στο ψωμί του κακόβουλου κομπιουτερά δηλαδή, που μπορεί να σε εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο και να δίνει σήμα στα τσιράκια του. Όχι, ένα check-in στο πεντάστερο ξενοδοχείο κι ένα feeling happy στον υπεραπίστευτο προορισμό δεν αξίζουν το ρίσκο.
Αυτό κρίνεται μάλλον ακόμα πιο επικίνδυνο, καθώς το να συνάγει κάποιος συμπεράσματα από τα status updates και τις φωτογραφίες σου απαιτεί μια κάπως ντετεκτιβίστικη έρευνα, αφού δεν είναι πάντα σαφές αν είσαι ακόμα στις διακοπές ή αν έχεις επιστρέψει. Όταν πεις όμως αυτό το «πανέτοιμος για τη βδομαδούλα μου στο Παρίσι», οι κλέφτες έχουν πανέτοιμο το διακοπο-πρόγραμμά σου.
Είναι από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις φεύγοντας για διακοπές, ενημερώνοντας άπαντες ότι θα λείπεις τις ερχόμενες μέρες από την εστία σου. Οτιδήποτε ποστάρεις σε όρους ημερομηνιών και χρονοδιαγραμμάτων λειτουργεί ως βολική πληροφόρηση για τον εγκληματία. Μην του κάνεις τη ζωή εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages