ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΤΟ πρωτάθλημα της πρωιμότητας φιλοδοξεί να αποτελέσει και φέτος το καρπούζι της Τριφυλίας καθώς σε πολύ μικρές ποσότητες βγήκαν από τα θερμοκήπια οι ποσότητες του ευεργετικού φρούτου με σύμμαχο τις ευνοικές καιρικές συνθήκες στις χώρες όπου εξάγονται τα καρπούζια.
Την Τετάρτη στη Τριφυλία επισκέφθηκαν ήδη καλλιέργειες επιστήμονες και καθηγητές από πανεπιστήμια της χώρας μας προκειμένου να δουν από κοντά τις νέες τάσεις της ορθής γεωργικη΄ς πρακτικής.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι: «οι πρώτες ποσότητες από θερμοκήπια ξεκίνησαν στο Αγρίλι ως την Αγία Κυριακή" εκτιμώντας ότι "θεωρείται ίσως αισιόδοξη η εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά θα δώσει παραγωγή 40.000 τόνων. Στην Τριφυλία καλλιεργούνται νέα υβρίδια διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων, άσπερμα, καθώς είναι ελκυστικά στην αγορά, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια, μαζί όλα τα θερμοκηπιακά είδη που παράγονται στον τόπο μας, να αποτελούν κινητήριο μοχλό για την τοπική οικονομία».
Ποιότητα αξεπέραστη χωρίς φάρμακα
Η περιοχή κατακτά τις ξένες αγορές με καινοτόμα προιόντα όπως ήταν οι χρονιές με τα άσπερμα καρπούζια, παρότι δεν έχουν κατακτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς. Πάντως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, πρόσθεσε ότι: «Τα καρπούζια της Τριφυλίας και φέτος θα απορροφηθούν από την Κεντρική, Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη γονιμοποίηση, καρπόδεση και ανάπτυξή τους, έχουν ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα».
Τον δρόμο για την Ευρώπη άνοιξαν τα οβάλ καρπούζια και μετά τις 15-20 Μαίου ακολουθούν τα μεγαλόκαρπα. Σε ό,τι αφορά τα ένσπερμα και τα άσπερμα κίτρινα καρπούζια, πάνε σε εξειδικευμένες αγορές και σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Όπως είχε επισημάνει ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, το χρώμα του καρπουζιού οφείλεται στις χρωστικές ουσίες του φυτού. Στο κόκκινο καρπούζι υπερισχύει το λυκοπένιο, ενώ στο κίτρινο η καροτίνη. Η ουσία είναι ότι φέτος οι παραγωγοί είναι αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετικές επιπτώσεις στην αγορά. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages