«Βούλιαξε» από τουρίστες η Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

«Βούλιαξε» από τουρίστες η Μεσσηνία

ΤΟ αδιαχώρητο επικρατεί στην Καλαμάτα και σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας, τις οποίες έχουν… κατακλύσει πολλοί Έλληνες επισκέπτες, προκειμένου να περάσουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.
Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Οι πληρότητες των ξενοδοχείων αγγίζουν το 100% με τα δωμάτια να είναι δυσεύρετα στα περισσότερα σημεία του νόμου, εδώ και μέρες. Η εικόνα αυτή ωστόσο, κάθε άλλο παρά… χαροποιεί του φορείς, αφού παρά τις… υποτιθέμενες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλους και φέτος, μιλάμε για τουρισμό ενός μήνα, ο οποίος προφανώς, δεν μπορεί να καταστήσει βιώσιμες, μικρές κυρίως, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. «Αγωνιζόμαστε να σπάσουμε το φράγμα των 35 ημερών το οποίο δυστυχώς, είναι ακόμη μπροστά μας», δήλωσε με νόημα, μιλώντας στη «Φ», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, σημειώνοντας πως ο νομός μας, είναι σε πολύ καλό επίπεδο αυτόν τον μήνα και λόγω της συγκυρίας που θέλει τα νησιά -και φέτος- να έχουν…  πλημμυρίσει από επισκέπτες.
«Η Μεσσηνία στάθηκε πολύ καλύτερα, διότι ενισχύθηκε από τον ελληνικό τουρισμό. Φέτος ειδικότερα, όταν γέμισαν τα νησιά, η πρώτη επιλογή, φαίνεται ξεκάθαρα, πως ήταν η περιοχή μας, η οποία από πολλές απόψεις, είναι κυριολεκτικά, η πιο εύκολη λύση», ανάφερε ο κ. Καραλής, τονίζοντας πως όλος ο μήνας, θα κυλήσει κάπως έτσι, αφού πολλοί είναι και εκείνοι, που μ’ έναν τρόπο, περιοδεύουν την Πελοπόννησο και θα περάσουν σίγουρα και οι από τη Μεσσηνία. Η εκτίμηση των ειδικών του χώρου, θέλει την επισκεψιμότητα να πέφτει σταδιακά μέχρι και 20% τις επόμενες μέρες, αλλά να κρατά… δυνάμεις μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.
ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ
Και αν και ο προβληματισμός για το μέλλον του τουρισμού στη Μεσσηνία, παραμένει έντονος, με τις προτεραιότητες να μην είναι ξεκάθαρες και τις διεκδικήσεις αναιμικές, μέχρι να περάσουν οι γιορτές και να επιστρέψουν οι περισσότεροι επισκέπτες, θα καταβληθούν από όλους προσπάθειες να μην κινδυνεύσει κανείς και να είναι ο φετινός Δεκαπενταύγουστος αναίμακτος. Η Τροχαία λοιπόν, από την περασμένη Παρασκευή, έχει θέσει σε ισχύ, έκτακτα μέτρα στους δρόμους όλης της χώρας, όπως φυσικά και του νόμου. Μεταξύ άλλων, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στους δρόμους για παραβάσεις όπως η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ τροχονόμοι, διευκολύνουν την κυκλοφορία σε δρόμους με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση όπως το κέντρο της Καλαμάτας. Ειδικά μέτρα για μια ακόμη χρονιά, θα ληφθούν στα Μοναστήρια του νομού, αφού τ επίκεντρο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στη Μεσσηνία, είναι η Ιερά Μονή Βουλκάνου στην Αρχαία Μεσσήνη και η Ιερά Μονή Δημιόβης. Συγκεκριμένα, από τις 6 απόψε το απόγευμα και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ανήμερα της γιορτής, θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από Λάμπαινα, Αρχαία Μεσσήνη, Ιερά Μονή, Λάμπαινα, Κακοπετρι, Ιερά Μονή και Μελιγαλά, Νεοχώρι, Αρχαία Μεσσήνη, Ιερά Μονή Βουλκάνου, ενώ η κάθοδος των οχημάτων, θα πραγματοποιείται μόνο προς τη γέφυρα της Βαλύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages