3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Μια εικόνα και όσα συμβαίνουν σε μια περιοχή με μεγάλο όγκο θερμοκηπιακών καλλιεργειών που τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυναμικά σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, έδωσε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Αγροτικού Οπωροκηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών η «Τριφυλία», Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. 
 Μια περιοχή με περίπου 3.000 στρέμματα θερμοκηπίων, με τις καλλιέργειες αγγουριού και ντομάτας να κυριαρχούν, και τις φυτεύσεις να ξεκινούν από μέσα Δεκέμβρη και τα προϊόντα να κυκλοφορούν μέσα στο καλοκαίρι σε μια περίοδο που περιοχές όπως η Ιεράπετρα και άλλες περιοχές στην Κρήτη αφήνουν κενά στην αγορά, όπως τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος. Οι αγορές στις οποίες απορροφούνται τα προϊόντα είναι κοινές με την Ιεράπετρα, με το μεγαλύτερο μέρος των αγγουριών να εξάγονται, και τις ντομάτες κυρίως να προωθούνται στην εγχώρια αγορά, και ιδιαίτερα στην Αττική. Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη είναι οι μεγαλύτερες εκτάσεις που έχουν να διαχειριστούν οι αγρότες με το 50% των αγροτών να έχουν εκτάσεις 15-20 στρεμμάτων και τους υπόλοιπους μικρότερες μονάδες 3 έως 10 στρεμμάτων. 
Η διακίνηση και η εμπορία γίνεται κυρίως από τους ίδιους τους αγρότες οι οποίοι προσφέρουν τιμές στους εμπόρους της περιοχής. Κατά τ’ άλλα τα προβλήματα στην παραγωγή είναι κοινά με την αυξημένη φορολογία να εμποδίζει και εκεί τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, ζητήματα με την ασφάλιση μεταναστών να δημιουργούν πρόβλημα στους παραγωγούς αφού δεν μπορούν να δώσουν εργόσημα, αλλά και τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων. Αυτή την περίοδο όπως λέει που για τις περιοχές της Μεσσηνίας είναι τέλος εποχής, οι τιμές που κινούνται τα προϊόντα από το συνεταιρισμό τους κινούνται περίπου στα 75 λεπτά οι συσκευασμένες ντομάτες, 30 λεπτά το ζευγάρι αγγούρια, 50 λεπτά οι υπαίθριες πιπεριές και 40 λεπτά οι υπαίθριες μελιτζάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages