ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας στον Θεοδωρικάκο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας στον Θεοδωρικάκο

Να δοθούν αποφασιστικές αρμοδιότητες στις Κοινότητες ζητά από τον Υπουργ
ό Εσωτερικών η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Οι Κοινότητες περιορίζονται μόνο σε γνωμοδοτήσεις, προτάσεις και εισηγήσεις με αποτέλεσμα “να καθίστανται ανενεργές” επισημαίνει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας. 
Ζητούν λοιπόν να γίνει μια ρύθμιση-διόρθωση ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου και στις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική-Ποιότητας Ζωής). Επίσης να καταστεί υποχρεωτική η παγία προκαταβολή προς τις Κοινότητες, και ζητούν να σταματήσει η φορολόγηση των εξόδων κίνησής τους που λογίζονται ως εισόδημα(!), σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, και φορολογούνται. 
Επιπρόσθετα, ζητούν να μπορούν να συμμετέχουν στην ΚΕΔΕ ή σε ένα νέο όργανο που θα τους εκπροσωπεί. Δυστυχώς, στη σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας δεν είχε κληθεί κανένας εκπρόσωπος του θεσμού της Κοινότητας, για να ακουστεί και η δική τους φωνή. Έτσι, κατέθεσαν υπόμνημα στον Υπουργό, προκειμένου να λάβει γνώση των αιτημάτων τους. Οι πάνω από 300 πρόεδροι των Κοινοτήτων της Μεσσηνίας που για πρώτη φορά εξελέγησαν με ξεχωριστή κάλπη το 2019, στη συνέχεια όμως, με ρύθμιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στερήθηκαν των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων τους και κατέληξαν να έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες, ζητούν τα αυτονόητα. Ρύθμιση-διόρθωση ώστε να έχουν ουσιαστικό ρόλο και όχι διακοσμητικό στους δήμους τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages