ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-VIDEO

 


Με κατάνυξη και λαμπρότητα κυρωμένων όμως των υγιειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 στην Κυπαρισσία. 


Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμό Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κύριου κύριου Χρυσοστόμου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και των αρχών της ευρύτερης περιοχής της Κυπαρισσίας.


Ιδιαίτερα εκκωφαντικό το μήνυμα του ιεράρχη της τοπικής ιστορικής μητροπόλεως, για τις θυσίες των αδούλωτων ηρώων του 1821, τον μεγάλο άθλο που επιτεύχθηκε, αλλά κυρίως στα ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά διδάγματα των ηρώων της επανάστασης που κληροδοτούν και φωτίζουν τις επόμενες γενιές. Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Τριφυλίας, την εκπρόσωπο της περιφέρειας Πελοποννήσου, των αρχών της περιοχής, καθώς και φορέων ενώ παρέστη απόγονος των Ντρέδων στην ιερή τελετή. ΙΩΑΝ. ΜΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages